Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2016 16:17 - ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ И НАБЛЮДАТЕЛИ СЕ ИЗЛОЖИХА С UK
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2010 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 26.06.2016 16:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ЕС

 

Под това заглавие преди референдума  написах кратък анализ, че референдума ще бъде спечелен от противниците на ЕС. Обясних и грешката на Камерън, който с неуместните си приказки и действия мотивира колебаещите се да гласуват да дадат гласа си за излизането от ЕС. В предишни мои анализи съм писал, че едно излизане на Великобритания от ЕС ще мотивира Шотландия и Северна Ирландия да напуснат Обединеното кралство с мотива, че искат да останат в Европа. Камерън не предвиди това и не заложи на тази изключително сериозна възможност, а наблегна на финансовите мотиви. Сега всички се снишават и се правят на ударени, че с решението за излизане от ЕС Кралството се разпада. Разбра се, че Найджъл Фараш и Борис Джонсън нямат капацитет като политици и ще трябва да си понесат последствията. Същото го чака и Камерън.

Тук е място да обясня, че центробежните сили получиха скорост, но създадоха и още по-силни центростремителни сили. Вместо U K  да притисне ЕС и ЕК да променят посоката на съюза и да преминат към някаква федерализация на съюза с цел неговото реанимиране и разширяване на централизацията в няколко много важни области като Общо прокуратура, Обща система за европейска сигурност, размяна    на разузнавателна информация на най-високо ниво и в едно много кратко време, те предпочетоха да изхитруват и да поставят ЕС в нокдаун.

Но не им се разтвори парашута.

Действията на UK стартираха режим на бърз анализ за ефективността на ЕС в този му вид и бързи действия за нова стратегия на съюза, която ще даде възможност за създаване на СЕЩ /Съединени европейски щати/.

Приказките, че Съюза ще бъде напуснат незабавно и от други държави са дълбоко необмислени и се позовават на емоционален национализъм от твърде пошъл и наивен вид. Нито Испания, нито Италия ще предприемат такъв ход, защото Испания ще се лиши от Каталуния и Баския незабавно. Същото се отнася и за Италия. Ако има такъв референдум, Италия ще се раздели на две държави-Падания и Южна Италия. Не е необходимо да се аргументирам за това. Още по-смешно е родните руски националисти да искат напускането на Съюза и то месеци преди да поемат ръководството му. Това, че няма български политици и управленци, които могат да направят рязка промяна на правилата и целите на ЕС не променя нещата, защото съвсем не е необходимо управлението на ЕС да се прави от досега действащите наши уроди в политиката и управлението. Едни принципни и добре обмислени радикални промени на ЕС могат само да донесат много изгоди за България.

Друг е въпроса, че от сега действащите политически уроди тези въпроси не се задават и не се търсят печеливши пътища.
Голяма глупост изтърсиха неколцина политически клитори от типа на премиера, които уж се загрижиха за българите, работещи и учещи в UK. Тук съм длъжен да ви кажа, че добрите работници от България няма за какво да се страхуват. Да се страхуват само паразитите, които отиват там заради социално паразитиране. Но дори и да ги изгонят, те като въшки ще се закачат за някоя друга европейска социална система, а няма да се върнат в България. А, иначе, сегашното развитие на нещата дават добър шанс на България да поеме по правилния път с правилните хора и да стане притегателна и приемлива за английските и други европейски граждани.

Ето какви бяха коментариите на предишния ми постинг. Любопитен съм дали тримата коментатори на анализа за резултата от референдума ще прочетат още веднъж аргументите ми и ще променят мнението си за мен и за това, което пиша.

 

1. christo46 - Наивно предположение
22.06 22:00

Грешиш Кольо и ще се убедиш след утрешното гласуване.

цитирай

Изтрий

2. shveik5 - Аз съм на същото мнение.
22.06 23:59

Англичаните са консервативни и се гордеят с това. А пък и ЕС се тутка вече прекалено дълго, за да не стане като в приказката: Ако едно нещо се мъти твърде дълго, ще излезе полог . Така че с малко, но аут.

цитирай

Изтрий

3. mihala - Мисля, че ще се въздържат. Не му е ...
23.06 14:25

Мисля,че ще се въздържат.Не му е дошло времето.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eurosceptic - Повече централизация??
26.06.2016 17:31
Откъде накъде точно пък Великобритания трябвало да натиска за повече централизация, предвид, че те искат точно обратното, точно за това и напуснаха. ЕС е великан на глинени крака, които съвсем скоро ще поддадат под тлъстото му туловище, пълно с бюрокрация. Ако има вариант за спасението на ЕС, то той е ДЕцентрализация. Много българи вярват наивно, че ако се стигне до федерализация, то ще цъфнем и ще вържем. Ами няма да стане дами и господа, пак ще сме последната дупка на кавала. Иначе съм напълно съгласен, че от евентуално напускане на UK ще пострадат само паразитите и то заслугжено!
ЕС е туморна организация, показателно за това е лицемерието с което третират Шотландия. Само преди две години, когато Великобритания още не беше провела референдум, казаха, че ако Шотландия излезе от UK, то ще трябва да минат дългите процедури по кандидатстване и т.н. и ги съветваха да не напускат. Сега са готови да ги приемат с отворени обятия. Разделяй и владей. Чуват се и призиви да се направи едва ли не пример от Великобритания, за да се попречи на бъдещи опити за напускане на други държави. Нима членството в съюза не е доброволно и основано на взаимно желание? Ако някой не е съгласен, трябва да му направим живота черен. Това не е демокрация, това е АНТИдемокрация.
ЕС имаше своята роля в историята и развитието на Европа, но в този си вид пречи и е време или за сериозна реформа или за разпад.
цитирай
2. shveik5 - Ами аз само мога да се гордея с коментара ми.
26.06.2016 23:07
Познал съм и точния резултат. Поздравявам и Вас!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740896
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031