Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2016 10:51 - ДЯДОВАТА РЪКАВИЧКА ИЛИ ЕДНА СТАРА ПУБЛИКАЦИЯ НА В. ГАЛЕРИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3340 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


 Това е разследваща статия на Люба Манолова. Както виждате, тя е отпреди повече от година. След като арестуваха изпълнителния директор на "Автомобилна администрация Цветелин Цветанов, вчера освободиха шефа на ГД "ГВА" Минчо Цветков, но без да го арестуват. Странно, нали? Сега ще освободят и директорите на останалите дирекции БДЖ, НКЖИ, Морска администрация, Съобщения и Информационни технологии. Но криминално проявеното лице Ивайло Московски и неговият заместник Гинев никой не ги пипа. ащо ако паднат техните глави, следващата ще е на криминално проявеното лице, банкянският барбарон, Бойко Борисов. Но и това скоро ще стане. Лицето Борисов само преди няколко дни заяви с тарикатски апломб, че няма да иска оставката на криминално проявеното лице Петър Москов, "Защото преди да се привърши проверката от прокуратурата" няма да взима отношение. Вчера направи точно обратното със зам. кмета по транспорта Любомир Христов и с депутатката от ГЕРБ-Самоков Коцева. Това раздвоение на селския тарикат /Не пиша личността, защото той просто не е личност/ съвсем скоро ще го заведе в едно здравно заведение, но в кое точно отделение-още не се знае. Може би в най тихото. Разликата между Коцева и Москов е явно, че последният им външна подкрепа, която е много по-мощна от възможностите на криминално проявения БарБарон.
Фандъкова също изпада в нежна рускоезична истерия и стана припадничава като току-що дефлорирана мюсюлманка. Освен че освободи Христов, тя поиска и груповата оставка на цялото ръководство на ЦГМ начело с криминално проявеното лице Симеон Арнаудов-изгонен бивш директор на "Автомобилна администрация". До вчера го защитаваше за повишаване на билетчето за градски транспорт с 60 %, а сега внезапно му отряза главата. Що така, бе, Дани? Да не искаш да кажеш, че ще го дадеш и на прокуратурата? На криминално проявените лица Цацаров и Сарафов? А какво ще правиш с шефа на "Софийски имоти", бившият заместник на Симеон Арнаудов в "Автомобилна администрация-криминално проявеното лице Анастас Тодоров? Защо изхвърляш бившия му началник, а него оставяш самотен на припек?
Ех, Дани, Дани! Защо не си остана даскалица по развален български език! Сега нямаше да пиеш хапчета и да си обуваш чорапогащника наопаки. Щеше да си пееш "Чебурашка" и да си купуваш руска горчица от "Берьозка"-та. Последното изречение пряко кореспондира с края на повестта "Немили-недраги" от дядо Вазов "Бедни, бедни Македонски! Защо не умря при Гредетин!"

 

ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО

Цветанов кадрува в РВД. Родата на ГЕРБ и ДПС с високи заплати на държавна служба

Четвъртък, 05 Февруари 2015г. 14:31ч. | imageАвтор: Галерия, Гласове, "Хроники" - Люба Манолова | image

 

Съпругът на Цецка Цачева се кани да става шеф в РВД. Дъщерята на Веселин Маринов и жената на Михаил Константинов също са уредени на добра заплата...

оанна Веселинова Маринова, съпругът на Цецка Цачева, жената на проф.Михаил Константинов са малка част от лицата, протежирани от властта и настанени в предприятието, което дава най-големите заплати в страната. То отдавна е апетитно място за уреждане на близки, роднини и любовници на депутати, министри и висши държавни чиновници. Според информация на в. „Галерия“ и коментари на юристи, последните скандални назначения в РВД стават в разрез с колективния трудов договор между служители и работодател. По силата на този договор, когато в предприятието има свободни бройки, първо се извършва вътрешен конкурс и ако не се намерят подходящи кандидати, се прави външен конкурс.

Точно този принцип е бил нарушен при назначаването на Йоанна Веселинова Маринова, по мъж Сиракова, в правния отдел на РВД. Срещу това начинаещата юристка ще се разписва срещу заплата от 3000 лева, която с допълнителните екстри - купони за храна, пари за гориво и дрехи, е приблизително 4000 лева.

Преди да бъде уредена на сладка служба в РВД, Йоанна е скъсана на втората част от писмения изпит за адвокати и младши адвокати, показва сайтът на Висшия адвокатски съвет.

Според запознати с кухнята на апетитното предприятие за Йоанна се е задействал заместник-генералният директор по административната дейност Илия Манолев. Самият той, известен като протеже на Цветан Цветанов, бе назначен скандално на поста със заплата минимум 12 хил. лева месечно. Манолев е съпруг на шефката на Софийския градски съд Владимира Янева. Той е завършил ВИФ „Георги Димитров“, което явно не е пречка сега да е „специалист“ по полетите и най-вече кадрите в РВД. С активното лобиране от страна на Илия Манолев служебното правителство назначи новият генерален директор Георги Пеев.

Уреждането на Йоанна се оказва и добре пресметнат ход със специални изгоди. Младата юристка е бременна в третия месец. Социалната политика на РВД е по европейски образец. При раждането на детето тя ще вземе еднократно 2500 лева плюс ежемесечна социална помощ за отглеждането на дете до 2-годишна възраст в размер на две минимални работни заплати, които в момента се равняват на 720 лв. Всички тези придобивки са само допълнение към предвидените от закона помощи.

Светослава Георгиева Петрова-Константинова е новото лице в отдел „Управление на собствеността на РВД“. Въпросната госпожа е съпруга на проф. Михаил Константинов. Тя също вече прибира сходно възнаграждение на това, което получава Йоанна, и също е назначена в нарушение на колективния трудов договор.

Архитект Румен Веселинов Данговски е решил да допринесе с каквото може за развитието на родната авиация. Преди няколко дни той беше назначен като експерт, но се очаква скоро да стане началник - отдел „Управление на собствеността на РВД“. Шефското място в отдела ще бъде овакантено през лятото, когато сегашната шефка ще се пенсионира. Най-вероятно мечтата ще бъде осъществена, защото архитект Данговски е съпруг на председателката на българския парламент Цецка Цачева.

Преди да насочи интереса си към РВД, Румен Данговски имаше интереси в тютюневата промишленост. Докато „Булгартабак“ беше държавно предприятие, Цецка Цачева често бе питана какво прави проектантът Данговски в предприятието. Именно архитектът е движил звеното, което пряко е общувало с Агенцията по приватизация за преминаването на холдинга в частни ръце. След приватизирането на „Булгартабак“ мъжът на Цецка Цачева не е бил поканен да остане на работа.

Преди звездата на жена му да изгрее в политиката, Румен Данговски е проектирал гробищни паркове в Плевен.

Назначенията в общата администрация на РВД стават за сметка на реалните участници в управлението на полетите - авиодиспечери, инженерно-технически състав и специалисти по метеорологично осигуряване. Така правният отдел в администрацията, където бе назначена дъщерята на Веско Маринов, вече е набъбнал до над 12 души. В същото време ръководството на предприятието сключва договори с различни правни кантори по различни казуси. Подобно разхищение е крайно цинично на фона на всеобщата бедност.

Масовото навлизане на неспециалисти в РВД застрашава нормалната работа на предприятието, смятат експерти. Това предизвиква недоволството на реалните участници в управлението на полетите. Особено силни позиции тук има лобито на ДПС.

Сред служителите има фамилии като Лютфи и Казак.

Сериозна квота в партийните назначения има и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов:

Веселина Карамилева-Тодорова е председател на управителния съвет от началото на декември. Според информирани тя е била назначена на същата позиция и през 2012г. с протежирането на Цветанов. Карамилева е от Добрич, където в периода 2007-2011 е била общински съветник. Тя е жена на бившия зам.-директор на НАП Тодор Тодоров. Той беше фаворит на Цветан Цветанов за финансов министър през 2009г., но в един телевизионен предизборен дебат стана ясно, че е разработван от ДАНС за източване на ДДС и кандидатурата му отпадна.

imageБившата секретарка на Цветан Цветанов - Десислава Замфирова, е назначена за член на управителния съвет в РВД, също от месец декември. Замфирова е с Цветанов още от 2008г., когато е била негова секретарка в Столичната община. Още от общината е в съвета на директорите на „Пазари-север“, а по-късно става и председател на борда. В края на 2009г. става член и на Одитния комитет на "София-БТ"АД. Замфирова стана известна с това, че на официални срещи се представяла само с малкото си име, като фолкпевица: "Здравейте, аз съм Деси!"

Ева Колева – специалист в сектор „Протокол”, отдел „Административно обслужване”. Идва от безмитния магазин на летището, а

мъжът й е бил шофьор на Цветанов като министър.

Велислава Бейтс – експерт, отдел „Административно обслужване”, дирекция „Човешки ресурси и административно обслужване” от 12 януари. Жена на Матю Бейтс - учител по голф, който работи за Красимир Гергов. Велислава е бивша стюардеса в „Wizz air“, а после е маркетинг мениджър на Fashion-halls.com. Тя също минава за едно от протежетата на бившия вътрешен министър.

Като добавим съпруга на Владимира Янева и дъщерята на Веселин Маринов се вижда, че лобито на Цветан Цветанов в апетитното предприятие РВД е много сериозно, което опровергава слуховете, че дясната ръка на Бойко Борисов е изолиран в партията и няма много силни позиции в нея.

А ето и част от имената на назначените на неоперативни длъжности в РВД през втората половина на 2014 г., без да са обявени вакантни места и да са проведени вътрешни избори:

Ралица Божинова - секретарка,

Лиляна Даскалова – секретарка,

Ева Колева - специалист,

Велислава Бейтс - специалист,

Цветанка Стоянова - експерт

Цветелина Епихова - експерт,

Ирена Божкова - юрисконсулт,

Ралица Първанова - специалист,

Велина Йорданова - специалист,

Полина Михайлова - специалист,

Атанас Златков - ръководител сектор,

Людмил Аризанов - експерт,

Георги Георгиев - специалист,

Даниела Василева - началник отдел.

Средната работна заплата в РВД вече е 5000 лева. Служителите в предприятието имат десетки социални придобивки и екстри, които увеличават месечния им доход с приблизително 1000 лева.

Коментар на "Хроники"

Административен директор на държавното предприятие РВД е близък приятел на Цветан Цветанов, небезизвестния Илия Манолев, съпруг на председателя на Софийски градски съд, Владимира Янева-Манолева. Семейство Манолеви пътуваха до Рим заедно с парламентарно-правителствена делегация и Янева- Манолева влезе при папата! Снимка от събитието навремето публикува единствено "Хроники".

Манолев беше доверения човек, който бе изпратен на издръжка на предприятието в Лондон да учи на място английски език, след назначението. Същият бе доверен и да рита футбол с премиера Бойко Борисов. От полицай в "Гранични войски" до зам.-генерален директор на РВД?! При назначаването на Илия Манолев за зам.-генерален директор на РВД той беше единствено с физкултурното си образование. А казват, че в политиката не стават чудеса...

 

На снимката се виждат осенените от срещата при папата лица са: Алек Попов, писател, Владимира-Янева- Манолева, Росен Желязков, Румяна Бъчварова, Иван Костов, до Костов - депутатът от ДПС Алиосман Имамов, Менда Стоянова, Николай Младенов, Бойко Борисов до Светия отец и от другата страна на папата - Цветан Цветанов. Вежди Рашидов, както и: скулпторът Величко Минеков, кметът на София Йорданка Фандъкова, социалистът Петър Курумбашев, Видинският митрополит Дометиан, представителят на Католическата църква в България, отец Румен Станев,  ученичката от Свищовската търговска гимназия "Д. Хадживасилев", Диана Христова, третият  преди края на делегацията е Стефан Димитров, композитор, близък до Иван Костов и художникът Захари Каменов.

Но да се върна на приятеля на Цветан Цветанов - Илия Манолев:

Илия Манолев, според запознати с биографията му, бе минал през ВИФ „Г. Димитров”, както наричаха навремето Националната спортна академия, след което работи като учител по физкултура в ССТ „Тимирязев” град Сандански. 11 години Манолев е в частния сектор като управител на фирма /подвизавал се е в Испания и САЩ - Флорида-бел. Л. М./, оттам отива за 8 години в Гранична полиция до 2009 година, след което птичето му кацва на рамото и той става зам.-генерален директор по административната дейност в ДП „РВД”.

Манолев има и две следдипломни квалификации: едната е с физкултурна тематика /лечебна физкултура/, а втората е в УНСС: „Международно икономическо сътрудничество”. Освен това Манолев имал и удостоверения за професионална квалификация от ВИПОНД на МВР и НАТО.

Кой го е пратил за квалификация в НАТО, кога, колко е траяла тя и защо е тайна.

Какви други назначения направи ГЕРБ в РВД при първия си мандат:

В РВД бе назначен и шофьорът на министър Ивайло Московски, Георги Дилов – като външен куриер.

Пак като човек на Московски в РВД бе уредена Йорданка Петрова от Варна и то за експерт в дирекция „Човешки ресурси”.

Близка на Мирослав Найденов – бивш министър на земеделието и храните в правителството на ГЕРБ, Катерина Найденова /роднина на М. Найденов-бел. Л. М./ също бе назначена в РВД за технически организатор. Преди това въпросната Найденова е работела в детска градина, съобщиха служители от МЗХ, запознати със случая на това назначение.

От хората, близки до ГЕРБ и близки на други хора на ГЕРБ бяха и назначенията на:

Лили Анастасова – специалист в отдел „Обществени поръчки”, Любомир Андреев – син на председателя на Съвета на старейшините в ГЕРБ – Николай Андреев. „Синът” Андреев бе назначен като специалист в „Материално-техническо снабдяване”.

Член на младежкия ГЕРБ, Венета Петрова – бе назначена за технически организатор в „Труд и работна заплата”.

Цвета Георгиева – ГЕРБ бе назначена за експерт в отдел „Планиране и анализи”.

Павлина Стайкова. – ГЕРБ бе назначена в отдел ПОД.

От ГЕРБ бе и специалистката в сектор „Протокол” – Екатерина Стефанова.

По ходатайство на служебния министър на транспорта Кристиян Кръстев /този, който се замонаши наскоро - бел. Л. М./, на 13 май 2013, денят след изборите, в РВД бяха взети на работа: Маргарита Станева и Вера Григорова като технически секретарки.

Служители от Министерство на транспорта ни съобщиха, че на 22 май служебният министър на транспорта е издал заповед за „освобождаване от отговорност като генерален директор на РВД и член на УС” за годините 2010, 2011, 2012 на Диян Динев!

Чували ли сте такъв прецедент - освобождаване от отговорност?! чела съм единствено за същото по отношение на Ричард Никсън и Джордж Буш - младши, но в българската администрация не бях срещала подобен прецедент.

Според публикации в печата, които не бяха опровергани, самият Кристиян Кръстев е син на Димитър Кръстев, за когото Комисията по досиетата изнесе, че е бил агент осведомител, а както знаем ГЕРБ изправяше на позорния стълб обявяваните от Комисията по досиетата лица?!?

Сестрата на Кристиян Кръстев, Таня бе областен управител от ГЕРБ и за нея излезе публикация, че е уредила татко си с транспортна фирма?!

Готова съм да публикувам и дали въпросните лица са минали през конкурс преди назначението, както и дали са имали в професионалната си биография квалификация и опит, за да заемат тези длъжности.

“РВД се е превърнало в семейно-партийна фирма, в която са назначени огромен брой служители, които нямат нищо общо с въздушното движение и са на високи заплати” – заяви в началото на мандата си като министър на транспорта в правителството на ГЕРБ, Александър Цветков, човекът, който вършеше лично това, от което се възмущаваше.

Цветков бе назначил в РВД личният си шофьор Йордан Кикарин! Но само там ли?

Шофьорът на министър Цветков, носеше покупките и се грижеше за децата му, но  успяваше да работи и като:

  • технически сътрудник в ремонт и изграждане на пътна инфраструктура в Столична община от октомври 2007 до август 2009 г.;
  • да заема длъжността "главен специалист" в Дирекция "Стопанска дейност и управление на собствеността" без конкурс от септември 2009 г.;
  • да е шофьор в МТИТС;
  • да е председател на Комисия, назначен със заповед на министър Александър Цветков, показана по-долу - РД от 14 - 6/8 януари 2010 г.;
  • да е "младши специалист" в ДП РВД от 28.12.2009 г., в отдел "Помощни и обслужващи дейности", със заплата само с 10% по-малка от тази на генералния директор на РВД и с финансови екстри, като: талони за безплатна храна на стойност 400 лв. месечно, бензин, около 150 лв. месечно, пари за закупуване на официално облекло, с цел поддържане на добър външен вид - веднъж годишно.

“Специалистът” Кикарин си позволи даже, от служебния факс на министъра на транспорта да изпрати молбата си до настоящия генерален директор на ДП РВД, Диян Динев, с която поиска да му бъде издадено удостоверение за месечната му заплата за периода от м. декември 2009 до м. юли 2010 г.! И то при положение, че за този период не бе регистрирано от електронната система на РВД да е влизал или излизал от предприятието, "работейки" в него!

Най-скандален бе случаят, в който Кикарин прибра и допълнително трудово възнаграждение със заплатата си от РВД за м. юли 2010 г.! Това допълнително трудово възнаграждение е било раздадено на работниците и служителите в РВД, във връзка с Колективен трудов договор в чл. 43, ал. 1, в който е посочено: "При отчетено стабилно финансово състояние на предприятието към края на първото полугодие на текущата година, РАБОТОДАТЕЛЯТ изплаща еднократно допълнително възнаграждение на работниците и служителите в размер до стойността на съответния коефициент единица, посочен във ВПРЗ /Вътрешни правила за работни заплати/.

В РВД бе назначена да работи и Венета - съпругата на главен комисар и тогава шеф на ГД БОП, Станимир Флоров, там работеше и дъщерята на секретарката на министър Цветков – Теодора Николова!

РВД се ползваше като кадрови оазис на управляващата партия, но и предприятието бе безлимитната сметка на всяка една партия във властта!

Днес в парламента депутатите загубиха часове за кадрови чистки във властта, но от председателското място надзираваше строго изказващите си самата Цецка Цачева, която пет пари не дава, че от един редови юрисконсулт в Плевен днес заема и то за втори път най-високата длъжност в държавата!

На Цачева не й трепва окото и за уреждането на съпруга й с топло и добре платено място! На фона на общата мизерия и бедност на редовите български граждани, новите властимащи употребяват властта за лични облаги, на себе си, близките си и на семействата им!

След като без никакви мотиви ВСС освободи зам.-главния прокурор Камен Ситнилски, от РВД бе натирен и оставен без работа и синът му, юрист, изпълняващ добре служебните си задължения!

Според последна информация на "Хроники" в РВД е бил назначен и сина на една съдийка, но името така и не беше ни казано, тъй като хората, подаващи информация са обзети от страх. Въпреки това питаме: дали след като съпругът на Янева-Манолева е зам.-генерален директор, въпросната съдийка е от кръга на Янева?

Това е засета коментарът на "Хроники" по новите попълзновения на властимащите.
Гласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 9384460
Постинги: 3672
Коментари: 9703
Гласове: 6666
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930