Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2016 14:29 - СИГНАЛ ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И НАБЛЮДАВАЩИЯ РАЗСЛЕДВАНЕТО НА КОРУПЦИЯТА В ДАИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1155 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

СОТИР ЦАЦАРОВ

 

ДО ПРОКУРОР АНДРЕЙ АНДРЕЕВ

РЪКОВОДИТЕЛ НА СПЕЦИАЛИЗИРАНАТАПРОКУРАТУРА

 

ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

ГОСПОДИН ПРОКУРОР,

На 30 март. т. г. беше арестуван изпълнителният директор на изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”  при МТИТС  Цветелин Цветанов заедно с други замесени в корупционна схема за продажба на свидетелства за правоуправление на МПС и други престъпления. 

Преди седмица по една телевизия излезе зам. гл. прокурор Борислав Сарафов и в прав текст каза и повтори, че няма доказателства за продажба на свидетелства за правоуправление на любители шофьори. Това е груба манипулация и лъжа. Още от 2010 г. има внесени доказателства за продажба на книжки от инж. Иво Кръстев и инж. Кънчо Димитров. И двамата са служители на ИА „АА”. Вследствие на техните сигнали до различни наши и чужди институции беше отстранен тогавашният министър Александър Цветков, заместника му Кичев и ръководството на Агенцията. Министърът и други лица бяха разследвани 3 години и благодарение на вътрешни прокурорски договорки в СРП и ВКП бяха потулени. Самият прокурор Сарафов има директно отношение в унищожаването на тонове документи от архива на Агенцията, тъй като и двата пъти, когато беше нарочен за унищожаване, беше уведомен от мен още преди да са натоварени камионите с доказателствата. Това стана на 11 септември 2015 г. Тогава се обадих и срещнах със служебния  премиер Близнашки и му обясних какво се прави в МТИТС. С много усилия успях да върна архивите обратно, но само след месец те бяха отново натоварени и унищожени. Отново телефонирах на Сарафов, но той не си мръдна пръста и документите, уличаващи престъпниците в корупционната схема бяха завинаги загубени. Никой не потърси от никого отговорност за фактическото продължаващо престъпление вследствие на ненамесата на прокуратурата и другите държавни институции. Включително и от Сарафов.

Преди две години започнах да изпращам сигнали с документи и факти за продажбата на документи за правоуправление на МПС на всички български и европейски институции, включително и на Главния прокурор. Имах и разговор с него, но нищо не бе предприето.

Преди година се обърнах към Народното събрание, за да потърся възможности за действия от тяхна страна да се прекрати тази тежка корупция, вследнствие на което се избиват, раняват и осакатяват невинни български граждани. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева  показа завидна безотговорност и наглост и не ми позволи да запозная депутатите с документите, фактите и свидетелите на действията на тази ОПГ в Агенцията и политическият и прокурорски чадър над корупцията. Предприех нестандартни, но законни средства за за протест и успях да разпространя информацията за тежката корупция в ИА „АА” и политическия и прокурорски чадър над нея. Прокуратурата, вместо да ме покани на разговор, за да дам обяснение за тези престъпления започна да повдига към мен обвинения по чл. 325 от НК и по УБДХ. Това означава, че вместо да се бори с престъпността, прокуратурата у нас се бори с тези, които се борят с престъпността. Това се нарича „Умишлено прикриване на престъпления” или „Съучастие в престъпления”. Държа да ви напомня, че спечелих всички дела и окончателно съм признат за невиновен, а протестът ми е признат за легитимен и чрез него не съм извършил престъпление или административно нарушение.

ГОСПОДА ПРОКУРОРИ,

Аз все още разполагам с доказателства за горепосочената корупционна схема в Агенцията и съм готов да ви съдействам за приобщаването на тези документи и факти към следствието и прокуратурата. За тази цел, обаче, трябва да бъда призован да ви запозная с това, което имам и знам. Предвид достигането само до средното ниво на корупция, т. е. до Цветелин Цветанов съм озадачен, че „играчите” над тях като министър Ивайло  Мсковски, премиерът Бойко Борисов, председателят  на  Народното събрание и други са непокътнати и се опитват всячески да прикрият престъпниците и собственото си участие в схемата.

Предлагам ви незабавно да ме поканите на разговор, за да прекратим избиването и осакатяването на десетки хиляди невинни български граждани ежедневно по улиците и пътищата.

 

11.04.2016 г.

София                                                                                                  Н. Колев-Босия




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11810722
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930