Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2016 14:42 - ПЕТО ПИСМО ДО МЕН ОТ сМОЛЯН
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1156 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.02.2016 15:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Писмата са стари, но по тях още не се е произнесла прокуратурата.
Защо ли?     

                                                              
До  Главният прокурор на Р.България

                                                      Г-н  Борис Велчев

                                   

                                       Ж   А   Л   Б   А

 

                                                 От

       Мария Тодорова Четрокова ЕГН – 6412066078 от гр. Смолян 

         Ул. Снежанка № 46 ет. 2

       Стоян Иванов Иванов ЕГН – 5801204780 от гр. Смолян

          Ул. Чинара № 1

 

                                     Г- н  Главен прокурор,

Не сме съгласни с постановление на полковник Дилян Господинов Пинчев – военен прокурор при Пловдивската военноокръжна прокуратура по преписка № 1121/2008 г. С въпросното постановление, прокурора Пинчев, поставя за пореден път Българската прокуратура в унизителното състояние да прикрива безобразията по служба на един самозабравил се високопоставен служител на МВР. След всяко поредно постановление на Пловдивската военноокръжна прокуратура и отказите и да образува досъдебни производства, следват нови и нови, все по дръзки и непредсказуеми груби нарушения на законите и Конституцията  от Директора на ОДП-Смолян Никола Михайлов. Това постановление, прокурор Пинчев е написал в дух с който демонстративно иска да ни покаже, че даже и убийство да направи, Комисар Михайлов ще остане недосегаем от съществуващия правов ред в държавата.

С настоящата жалба оспорваме както фактите, така и заключенията които е направил прокурор Пинчев.

          Какво имаме в предвид:

1.    Не е вярно твърдението, че Николай Колев – Босия, Стоян Иванов и Александър Савов са давали съвместна пресконференция както е записано в постановлението.

2.    Не е вярно твърдението на Комисар Михайлов, че изнесената от него в публичното пространство следствена тайна е информация от бюлетина на МВР. Дали момичето е дефлорирано или не, не е записано в бюлетина на МВР. Дали човекът си е служил с пръсти или не, както твърди публично Михайлов, също не е записано в бюлетина на МВР. Твърденията на двамата души лекари, също не е записано в бюлетина на МВР. А долу описаният цитат в който Михайлов говори от името на следствието, дава оценки, дава тълкувания, квалифицира деяния как да го коментираме.

“А аз ще кажа, че това е лъжа. Ние за това приемаме, че това е блудство, макар че ще остана с особено мнение по този случай, защото това обаче трябва по никакъв начин да не го цитирате. Не бива да разгласяваме информация от делото. Запознах се с този факт, защото за мен беше важно дали има дефлорация или не. Човекът твърди, че си е служил с пръсти. Същото нещо казват и двамата души лекари. Аз не смятам, че е така. За това ние сме квалифицирали това деяние като блудство. Ако, ако, ако трябва да бъдем обективни, аз бих го изтълкувал, като някакъв друг опит”.

     3. Прокурорът Пинчев не си е направил труда даже и да изчака разпита на присъстващите журналисти пред които Михайлов е разкрил следствената тайна и тогава да напише постановлението, с което ни демонстрира своята предубеденост по случая. Журналистите са:

1.    Зарко Маринов – в. Отзвук

2.    Геновева Дикова – в. Отзвук

3.    Евелина Тошева – в. “Родопски вести”

4.    Виолета Гугинска – в. “Родопски вести”

5.    Стефка Анастасова– кабелна телевизия “Родопи сат”

6.    снимачен оператор ” Родопи сат “

Разпита  се е провел на 02.07.2008 год. тоест един ден след като е написано постановлението.

     4. Дали казаното от Михайлов е следствена тайна или не, става ясно от това, че дознател Караасенов на два пъти отказва да ни предостави каквито и да е материали, единия път на 01.04.2008 год., веднага след случая а другия път в момента на повдигане на обвинението на сина ни, в присъствието на адвоката ни Емануил Йорданов с мотива, че материалите все още са следствена тайна, което е и протоколирано, като в протокола излишно е упоменато, че ни се отказва достъп до материалите, които Комисар Михайлов публично разгласява пред журналисти.

      5. Твърдението на прокурор Пинчев, че ако е имало разгласяване от страна на Комисар Михаилов, то за това биха ги уведомили разследващите органи, респективно дознател Караасенов и прокурор Стратиев е меко казано “комично”, по простата причина, че дознател Караасенов е подчинен в служебната иерархия на Михайлов и то на много ниско ниво, а съпругата на прокурора Стратиев, също е дознател в поверената на Михайлов институция и логично не биха сезирали компетентните органи за да не си създават излишни неприятности, знаейки какво се случва с всеки, който е дръзнал да се противопостави на Михайлов по някакъв начин.

       6. На твърденията на прокурор Пинчев, че при не приключило до съдебно производство не може да се прецени дали служители на МВР са извършили престъпление, ние твърдим, че не служители а персонално Директора на ОДП-Смолян Комисар Никола Михайлов е извършил престъпление по чл.360 от НК-разгласяване на следствена тайна, тъй-като дали е приключило или не разследването, това което е разгласил Михайлов на нас официално ни е отказано от разследващите органи с мотива, че е следствена тайна и това е протоколирано и установено по безспорен път.

                    Господин Главен Прокурор,

         Молим на горните основания, да отмените постановлението на прокурор Пинчев и да образувате до съдебно производство за извършено престъпление по чл.360 от НК – разгласяване на следствена тайна от Директора на ОДП-Смолян Комисар Никола Михайлов, още повече, че той си е позволил публично да се изгаври със съдбата на едно непълнолетно дете.

 

        05.07.2008 год.             С уважение

         Смолян                                       / М.Четрокова/…………….

 

                                                                 / С.Иванов/ ……………….




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734653
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031