Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2015 17:08 - ВЛАСТТА СИЛНО СЕ КЛАТИ. ДА И ПОМОГНЕМ ДА ПАДНЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1705 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КИТКА, КИТКА, МАГДАНОЗ. КОЙ ИЗЛЕЗЕ ПЪРВИ-ТОЗ!

Като гледам какво става у нас през последните месеци се сетих за тази стара детска игра. Сетих се, понеже така се назначават министри, депутати, президенти, председатели на парламента, Главни прокурори, върховни съдии, конституционни съдии, омбудсмани, кметове, общински съветници и какви ли не административни, съдебни и други началници. Като деца, още, знаехме, че ако искаш последната дума „тоз” да се падне точно върху предварително набелязан от теб щастливец, трябва да започнеш от определен човек, за да може думата „тоз” да попадне на твоя човек.

Същата тази инфантилна игра ни показват сегашните, а и предишните т. нар. „политици”, а ние гледаме към Главния рефер Грухчо Кратунков дали ще свири фал. Но той не сври и ние се кротваме в лайната и чакаме да видим какво ще стане. Във всички други държави в такава ситуация викат „Реферът в чувала!” и мятат камъни и бутилки, но ние си седим в лайната и чакаме.

Е, полицаите спряха да чакат и им се получи. Властта клекна и се изака без да си сваля гащите. Не, че имам големи очаквания за действителна реформа в МВР, но все пак се видя, че при решителни действия от много хора нещата се получават.

Разбира се, това до голяма степен се случи поради малоумието на Борисов, Горанов и Б,чворова. Те, с глупавите си решения, обединиха полицията и армията и видяха, че НСО не може да ги отърве, ако се приложат по-твърди мерки спрямо стачкуващите. Сега са меки като циците на Искра Фидосова и се чудят как да печелят време и да създадат нов конфликт, в който да противопоставят едни български граждани срещу други, за да могат да дишат по-спокойно. Моите предположения са, че ще се вземат пари от МТСП, за да се дадат на армията и полицията. Пенсионерите нямат решителността и енергията на полицаите и ще отговорят с цупене е подсмърчане. Но циганите ще скочат. Ще им противопоставят т. нар. „националисти” и так ще се опитат да си спестят както ударите, така и реформите. А реформата в МВР не може да стане както това стана в Грузия и Украйна. Ние нямаме наборна армия доста дълго време и не можем да сменим бързо полицаите с млади хора с военна подготовка. Създаването на нови полицаи у нас е бавен и продължителен процес, което ще наруши силно и за дълго вътрешната сигурност и болбата с престъпността. Тук на всяка цена трябва да се задейства Закона за публично-частното партньорство, като се подпишат съответни договори с местните ловни дружинки за борба с престъпленията.  В същото време обстановката у нас с всеки ден се влошава. Финансовото ни състояние е ужасяващо. Ние сме във фалит. Във фалит са енергетиката, сигурността, икономиката, селското стопанство, възпроизводството, науката. Пред разпад са образованието, здрвеопазването, социалните дейности. Поне 4 банки  могат да фалират всеки момент. Повечето общини са в агония. Ако зимата дойде тежка, инфраструктурата няма да издържи. Да се разчита на европрограмите е пълен идиотизъм, понеже те свършват след 5 години и ако дотогава не успеем да създадем стабилен растеж, през 2020 г. България ще е финансов труп.

Изход все още има и той е в действие, но на север от нас-в Румъния. Вместо да вървим нагоре,  към тях, ние се спускаме надолу-към Гърция. Ако браншовите, екологичните и правозащитните неправителствени организации се съберат и започнат един искрен и професионален диалог, ако правилно се поставят и анализират проблемите, те могат да бъдат решени относително бързо и правилно. Но не трябва да се говори за диалог от типа на Тристранната комисия. Политиците нямат място в този диалог. Тяхната работа е да бъдат заставени да гласуват решенията на този диалог и да ги изпълняват. Така, както го направиха поляците в края на 80-те и началото на 90-те.

България е в това насипно състояние главно заради това, че няма гражданско общество и воля и капацитет да реши проблемите си. Тленните останки на обществото няма имунна система и са в агония. Това идва от факта,  че най-активната, предприемчива и волева част от българит в количество близо 3 млн. души бяха изгонени по един перфиден начин от страната и тук останаха възрастни хора с разнебитена ценностна система и лумпени. За справка ще дам две цифри. В България се раждат годишно малко над 60 хил. деца, като половината се от цигански произход. В чужбина се раждат 95 хил. българчета, почти изцяло от български произход. Бързото обезкървяване на нацията няма да доведе до нищо добро и затова трябва да се побърза.

Разбира се, първите стъпки трябва да бъдат в рамките на създаване на нова, ефективна и справедлива съдебна система, незабавна децентрализация на административната власт и засилване на контролните функции на държавните институции. Електронното правителство трябва да бъде форсирано и да приключи най-

много до края на следващата година. Банката за развитие трябва да финансира създаване и ефективна работа на кредитни кооперации към браншовите и териториални камари, както и предаването на разрешителните и лицензите отново на тези камари. Така ще се получи двоен ефект. Ще се финансират проекти на малък и среден частен бизнес и превъзпитание на банките. Обществените медии трябва да бъдат откъснати от управлението на страната и да заработят изцяло в полза на обществото, като опонент на властта.

В заключение мога да кажа, че преговорите около МВР ще бъдат много показателни относно близкото бъдеще и съдбата на това компрометирано правителство и безхаберния парламент. В момента службите са изцяло под натиска на Борисов и задкулисието и не могат да разследват министри, зам министри и директори на агенции. Нивото е до шеф на отдел. Ако при преговорите се повдигне този въпрос ще се случат много бързо три неща-ще паднат правителството, парламента и Главния прокурор.

Ще следим активно и готови да реагираме адекватно.




Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Да. трябва да падне, за да вземе БСП
09.11.2015 20:27
властта и да ни поведе към светлото бъдеще. А на Босото бесерастите ще дадат и един тиквен медал.
цитирай
2. bosia - до горния тъпак
10.11.2015 07:43
Тъпако Тролски,
Добре е да прочетеш текста, преди да се оригнеш.Тиквения медал, барамар със самата тиква си я наври в онова топло място заедно с БДП-то.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11738557
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031