Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2015 10:14 - ДИЛЕМАТА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1046 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.09.2015 11:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ОТКРИТО ПИСМО ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

На 20 ноември 2012 г. предупредих 6 институции, че не си вършат работата и не изпълняват задълженията си и клетвата си да работят за благото на народа. Те съзнателно нарушават законите и обществения морал и нямат място, в този си вид ,в управлението на страната, раздаване на справедливост и информиране на нацията за това, което става у нас и по света. Тези институции бяха:

Народно събрание

Президентство

Правителство

Съдебна система

БНТ

БНР

В предупредителното си писмо до тях им дадох възможност да се запознаят с аргументите ми и да ме поканят на разговор, за да покажат контрааргументите си. Те не реагираха по никакъв начин и тогава, според предупреждението си, взех шест развалени домата и отидох да ги замеря с тях. Още при първиото хвърляне по НС бях арестуван и обвинен в хулиганство по чл. 325 от НК. Съдът, обаче, не даде ход на делото поради липса на състав на престъпление, с което ме оправда напълно. Прокуратурата дори не обжалва решението, което показва, че те са знаели, че то е правилно и единствено.

На 9 септември 2013 отново бях арестуван. Този път за боядисване на един паметник, който в правния свят не съществува поради решение на СОС да бъде демонтиран. Отново написах предварително писма до СОС, кмета и МВР, за да им дам възможност да реагират и ме поканят на разговор и аргументират евентуалното си несъгласие. Отново определих ден и час, когато ще отида и ще го боядисам.

Отново бях арестуван и даден на съд за хулиганство по чл. 325 от НК. Този път прокуратурата  отказа да повдигне обвинение.

Преди година се запознах с множество документи, свързани с тежката корупция в МТИТС, относно издаването на документи за правоуправление на МПС срещу солидни суми, които се разпределят на горе и стигат до джобовете и партийните каси на управляващите. Запознах се и с отстраняването на министър Александър Цветков, неговия заместник Кичев, директори, заместници и други служители на ДАИ. Това става под натиска на няколко посолства на държави от ЕС, на чиито граждани ДАИ също е продавала документи за правоправление. Срещу част от отстранените, воглаве с министър Цветков в продължение на 3 години се води проформа прокурорска проверка, която тихомълком се прекратява, а следствените са назначени на постове, където текат значителни парични потоци. Само за справка ще ви кажа, че бившият министър Цветков е директор на бившето ГУСВ, бившият директор на ДАИ Симеон Арнаудов е директор на „Център за градска мобилност” при столична община, а неговият заместник Анастас Тодоров е директор на „Софийски имоти”. В същото време основният разобличител на тази престъпна организирана група-инж. Иво Кръстев /неприет от вас по неизвестни съображения/ три пъти бе уволняван и три пъти ВАС го възстановява на работа. Особено наглото и унизителното при уволненията е, че в рамките на една минута той получава възстановяване на работа и поредното уволнение. На 15 май т. г. той отново беше уволнен, но поради шума, който се вдигна бе незабавно възстановен.

В продължение на 8 месеца писах сигнали и прилагах към тях документи за престъпленията в МТИТС до всички държавни институции, които имат отношение към този изключително тежък проблем, вследствие на което се избиват и осакатяват невинни български граждани-Главен прокурор, министър-председател, министър на транспорта, МВР, ДАНС, медии и вас. Вместо да се предприемат незабавни мерки срещу организираната престъпна група от държавни служители, действията и бездействията се насочиха срещу мен. За да мога да стигна до съда нарекох открито в ефир Главния прокурор Главен престъпник! Министър Московски-убиец на български граждани а министър-председателя-съучастник в убийството на български граждани!

Нулев резултат!

Защо не ме давате на съд, господин Главен прокурор? Да не би честта и достойнството ви да са останали в Пловдив? Или ви е страх, че ще спечеля делото?

Отговорете ми!

С това конвенционалните средства за протест приключиха и аз бях принуден да премина към гражданско неподчинение, за да спра избиването на българи по улиците, тротоарите и пътищата!

На 15 май 2015 г.  написах писма до всички парламентарни групи в НС, в което протестирах против пълното мълчание и всеобщо бездействие на депутатите относно тежката корупция в изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” при МТИТС, вследствие на което се избиват хиляди невинни български граждани по улиците, тротоарите и пътищата, а десетки хиляди са осакатени. Дадох им срок до 29 май, за да ме поканят да ги запозная с документите, с които разполагам. От 25 до 29 май бях занесъл всички документи пред НС, за да могат депутатите да се запознаят с тях.

Не дойде нито един, а председателят на Народното събрание без мотиви ми забрани да влизам ва НС!

На 29 май сутринта отидох до служебния вход на НС и замерих с развалени домати и яйца депутатите.

Отново бях арестуван и обвинен по чл. 325 от НК. Тъй като съдът отказа да приеме това обвинение, още същия ден ме обвниха по Указа за борба с дребното хулиганство /УБДХ/. Този Указ е приет през декември 1963 г., за да може тогавашната власт да се саморазправя с несъгласните с тогавашния режим. Този Указ съществува и сега и го използват като тояга за всеки, който прави опити да протестира срещу лошото управление, всеобщата корумпирана и унижаваща българските граждани законодателна, административна и съдебна системи. Този Указ вашите предшественици и вие съзнателно не предложихте да бъде премахнат, за да може да се ползва за създаване на страх и ужас у българските граждани. Този Указ противоречи на решението на ЕП и на решението на НС за обявяване на комунистическия режим за престъпен. Ваша е вината, че той съществува и се използвапо същия начин, както и тогава!

Ваша!

Съдът, обаче, с решение НАХД № 8547/2015 г.  ме оправда напълно и призна гражданския ми протест за легитимен, както и формата ми на протест.

На 31 юли отново бях арестуван по същите причини. Отново направиха опит да ми повдигнат обвинение по чл. 325 от НК и след като прокурорът отказа да го подкрепи, незабавно се премина към вашия скъп УБДХ. Съдът отново призна протеста ми за легитимен. С решение № 13 201/2015 г. бях напълно оневинен.

Въпреки това, изпълнителната власт в лицето на министъра на МВР и министър-председателя продължиха системния тормоз над мен и продължиха да повдигат обвинения към мен, като грубо погазиха дотогавашните решения на съда. Нещо повече, те организираха зависими и дълбоко неморални лица от съдебната система и МВР, за да могат да ме осъдят на всяка цена!

На 2 септември отново бях арестуван заедно със съмишленика ми Вихрен Михайлов. Повдигнатото обвинение по чл. 325 от НК не беше подкрепено от прокурора и ние отново бяхме освободени.

На 3 септември т. г. отново бях задържан. Опитът да бъде повдигнато обвинение по чл. 325 от НК отново беше безуспешен и отново се мина на вариант УБДХ. Този път в един напълно опорочен съдебен процес, в който правата ми бяха тотално погазени от съдия Виолета Парпулова, която, по всяка вероятност, е била назначена да ме съди, а не е избрана по законния начин при случайно разпределение. В разрез с правото и всички предишни решения по същия казус тя ме осъди на максималната присъда-глоба от 500 лева. Обжалването е на 15 септември 2015 г. от 10 ч. в СГС.

На 9 септември отново бях задържан с още четирима мои поддръжници. Странно защо от общо 13 човека, които протестираха по един и същи начин, арестувани бяхме само петима. Повдигнато ни беше поредното монтирано обвинение от прокурор Нейчева от СРП, която също не е разпределена според закона.

Стигна се дотам, че започнах да получавам съдебната си кореспонденция на адреса на Първо РУП-София, което е уникално и показателно в каква държава живеем!

ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

Всичко това ви е известно. Нещо повече! Във вашите задължения е да вземете мерки незабавно и да разберете, защо за едно и също нещо веднъж прокурор на ваше подчинение отказва да подкрепи нелепото обвинение по чл. 325 от НК, а другпът го подкрепя. Защо не сте потърсили сметка на тези прокурори, след като толкова пъти в съда отпадна повдигнатото ми обвинение и или не са дава ход на делото поради липса на състав на престъпление, или съдът ме оправдава напълно, но прокурорът не обжалва? Това не ви ли прави впечатление?

Защо не се самосезирате, когато изпълнителната власт и политиците грубо се намесват в поверената ви институция и „назначават” съдии и прокурори не по законовия ред чрез случаен избор? Да не би да се чувствате задължен към тези, които ви номинираха и назначиха на този висок и отговорен пост?  Защо позволявате тихомълком да бъда тормозен постоянно и да бъда задържан в ареста при рискови за мен и здравето ми параметри? Защо съзнателно поддържате хаос в прокуратурата, при което за един и същи казус се взимат диаметрално противоположни постановления от вашите подчинени? Защо вместо да се борите с корупцията в изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” при МТИТС, вследствие на която се избиват и осакатяват десетки хиляди българи? А в същото време си затваряте очите, когато  тези, които разобличават престъпленията системно се уволняват от работа или се арестуват противозаконно? Защо беше прекратено преследването на бившия министър Александър Цветков и неговите подчинени? Защо не са разследвани сегашния министър на МТИТС Ивайло Московски и неговия пряк началник-премиерът Борисов?

Много въпроси без отговор!

ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

Отказът на един Главен прокурор да изпълнява задълженията си се нарича с други думи „укриване на престъпления” и се превръща в „съучастие в престъпленията”.

В случая става дума за избиването и осакатяването на хиляди български граждани, в това число и на деца. Вашето мълчание и бездействие може да бъде тълкувано единствено като престъпен акт спрямо българските граждани и аз ви обявявам за Главен престъпник на държавата!

В такава ситуация един човек ако има някакви остатъци от чест и достойнство си подава незабавно оставката и търси в себе си някаква духовност, която да му подскаже някакъв достоен изход от такава ситуация.

За това, което съм написал нося цялата отговорност и ви давам възможност да я потърсите, ако ви стиска!

11 септември 2015 г.

София                                                                                                   Николай Колев-Гласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 10611624
Постинги: 3820
Коментари: 10490
Гласове: 6936
Архив
Календар
«  Януари, 2023  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031