Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2015 20:17 - ЕДНА РАЗЛИЧНА ТОМАТИНА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1928 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.08.2015 23:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ДНЕС Е ДЕНЯТ НА ТОМАТИНАТА В ИСПАНИЯ
Днес в градчето Буньол в провинция Валенсия  започва т. нар. "томотина".  Тя продължава цяла седмица и е истинско удоволствие да участваш в нея.
Тази седмица съвпада с първия работен ден на българското Народно събрание.
след като депутатите безотговорно напуснаха сградата на българския парламент и се отдадоха на неоправдано и заслужено топене на трътки в солена вода на доста акватории по света, ще им се наложи принудително да участват чисто физически и хигиенично в българската "томатина", която аз им организирам вече три години, а напоследък, през май, юни и юли близо 15 пъти. През това време НС и изпълнителната власт ме дадоха два пъти на съд. За тяхна жалост, съдът се оказа бодлив и двата пъти ме оправда.
На 2-ри септември е откриването на новата сесия на 43- то антибългарско, антинародно събрание. Това е в седмицата на испанската "томатина".
Това ме застявя да им дам възможност да се порадват на доматената любов. Всъщност, тя е взаимна. Те се радват, че някой им обръща внимание, а аз, че ги виждам как като линейки издават звуци и се крият зад колоните, зад джиповете и гледат да улучат вратата на НС по най-бързия и точен начин.
Прочее, на 19 август т. м. направих пресконференция в БТА на тема, която пряко кореспондира с мотивите ми за протест. Макар че за последните четири години ме арестуват четири пъти и точно толкова пъти съдът ме оправдава, аз бях принуден да платя на мерзавците-политици, за да разкажа за престъпленията и престъпното им безхаберие. На пресконференцията законодателната, изпълнителната, прокурорската и медийната власти демонстрираха организирано неприсъствие. Дори медии, които ми бяха обещали лично бяха заставени да не дойсат. Това е българския политически прочит на правилото за "Свобода на словото".
Затова ще внеса проектозакон, в който всеки път, щом държавата загуби дело, ще се издава ваучер за безплатна пресконференция, в която потърпевшият да обясни престъплението на властта при ареста и даване на съд на невинен гражданин.
Обръщам се към българския сеирджия, който наближава 100 % от българските граждани да дойде на 2 септември половин час преди началото на откриването на новата сесия в 9 часа и да вземе безмълвно и бездвижно участие в българската "ТОМАТИНА". Особено това се отнася за младите хора, които явно смятат, че не се отличават от иракци, сирийци и афганистанци и ще използват Терминал 2, вместо да си осигурят нормален живот тук със сърце, морал, борба и солидарност.
Бог да им е на помощ, макар че ако вярваха в Бог щяха да постъпят по коренно различен начин.
А той започва, повтарям, започва, от развалените домати по още по-развалени депутати


Томатина
(на испански: La Tomatina) е ежегоден фестивал, провеждащ се в последната сряда от месец август в испанския град Буньол в автономна област Валенсия. Десетки хиляди идват на фестивала всяка година от различни части на света, за да участват в грубо сражение, в което повече от стотици тонове развалени и негодни за ядене домати се хвърлят по улиците.

Продължаващият една седмица фествал включва музика, паради, танци и фойерверки. През нощта преди боя с домати участниците се съревновават в състезание по приготвяне на ястието паеля.

Приблизително 20 000-40 000 туристи идват на боя с домати и така увеличават неколкократно населението на град Буньол, което е едва 9 000 души. Местата за преспиване в Буньол са ограничени, което принуждава хората да пропътуват 38 км. от град Валенсия с автобус или с влак.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11738062
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031