Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2015 11:28 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО "ХОРА НА НЕГОДНИЦИТЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1923 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО „ХОРА НА НЕГОДНИЦИТЕ”

/ОТВОРЕНО ПИСМО ДО СБЖ И ЖУРНАЛИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ/

Не знам как да започна обръщението си към нереформираната организация на пишещите и говорищете по медиите в България. Затова няма да го направя с баналните обръщения. Няма да използвам и думата „журналист” с риск, да си навлека омразата на пишешщите и говорещ ите у нас.

Думата „журналист” има и морално съдържание, което никак не пасва с една значителна част от работещите във вестници, списания и електронни медии. Да, има една малка част от честни и морални български граждани, които определено могат да се нарекат български журналисти, но в общия хор те не само не се чуват, но са и мразени от хористите.

Е, нека наречем по-голямата част от пишещите и говорещите хористи. Това ще е най-близко до истината. Не е трудно да се разбере кой ги подбира, по какви правила и кой им е диригента.

И така!

Знайни и незнайни хористи,

През последните дни и седмици всички вие вкупом забоботихте на тема „Убийства по пътищата”. Дори си измислихте лого: „Затвор за гонките!”

Жалка история!

Ако за миг си запушите ушите и спрете да повтаряте движенията на диригента си. Ако се опитате о да се отърсите от собствените си заблуди, непрофесионализъм и се сетите за душите с- ще имате шанс да напишете и кажете истината.

А тя е коренно различна от това, което пишете, говорите и цитирате . Колкото и да показвате селския идиот, незнайно защо назначен за премиер и неговите разновидности във всички т. нар. „Политически партии” и държавни институции, няма да убедите мислещите българи, че убийствата и осакатяването на българи по улиците и пътищата са вследствие на лошия контрол от ДАИ /ДАЙ/ и КАТ. Достатъчно е да ви цитирам един бивш шеф на КАТ-Алекси Стратиев, за да се сетите за какво става дума.

Той каза:

„2%!!! от катастрофите стават заради употреба на алкохол, 3%!!! поради превишена скорост, а 95% са от ниската квалификация на водачите!”

Проумявате ли за какво става дума?

Явно не, защото хорът ви пее песничката „Присъди за гонките !”

Гонките, разбира се, също носят опасност, но тя е в рамките на тези 3%.

Възниква въпроса:

Защо сте се вторачили в тези 5%, а не в останалите 95%?

Защо?

В МТИТС е заровено кучето и колкото КАТ се опитва да реши този проблем, толкова пъти няма да успее да го направи. Вашият хор иска завишаване на присъдите за убийства и осакатявания по пътищата, но мълчи като риба за тежката корупция в ИА „Автомобилна администрация” при МТИТС и за участието на най-високо ниво на изпълнителната, законодателната и съдебната власти в организацията на тази смъртоносна корупция.

Ето няколко факта.

През 2009 г. тогавашният заместник директор на „Автомобилна администрация” Анастас Тодоров със съгласието на министъра на транспорта Александър Цветков и заместник министър Ивайло Московски каза следните думи: „До тук беше корупционното шанаджийство в агенцията! От днес ние го превръщаме в стройна система за печелене на пари!”

През 2011 г. същият този министър Цветков беше изхвърлен благодарение на германското посолство заедно със заместника си Кечев и цялото ръководство на Агенцията. Прокуратурата три години ги разследва, за да покаже на немците, че е жива. След което тихомълком спря наказателното производство и се оригна на дебела банкова сметка.

Знаете ли къде са сега Цветков и Тодоров?

Цветков е управител на бившето ГУСВ. Тодоров е директор на „Софийски имоти” при столичната община. Неговият шеф, изхвърлен по същото време и причини Симеон Арнаудов е директор на „Център за градска мобилност” при столичната община. Останалите следствени бяха тихомълком възстановени на работа, като само двама , от които единият беше убит, не са възстановени.

Сегашният директор на Агенцията, Цветелин Цветанов беше уволнен като директор на ДАИ /ДАЙ/-Плевен заедно с всички свои колеги от областите за корупция, но неговите покровители Цецка Цачева и Ивайло Московски го назначиха незабавно за директор на „Инжстрой”-Плевен, а след това го направиха и директор на Агенцията. Такъв е и днес.

Освен с продажба на изпити и документи за правоуправление на МПС Агенцията се занимава и със събиране на „Такса спокойствие”, „Такса абонамент”, „Такса сервизен преглед”, „Такса психоизпит” на водачи на автобуси и камиони и какво ли още не.

Всеки ден, само в София, КАТ хваща двама неграмотни водачи и им взима свидетелствата. Агенцията, обаче, отказва да приеме, че са неграмотни и им връща книжките.

Човекът, изнесъл тази информация, баща на две малки деца, беше три пъти уволняван и три пъти беше възстановен от Административния съд. Той беше човекът, който написа писма с документи и факти до нашите и европейските институции, вследствие на което беше уволнен министър Цветков и антуража му, а по-късно още десетки служители на Агенцията в София и провинцията. Писмото, което написа до министър-председателя Борисов се оказа особено интересно. Той получи благодарност от Борисов и заповед на Борисов да бъде уволнен. Същият този Борисов нагло излъга, че Цветков не е уволнен заради корупция, вследствие на което се избиват и осакатяват хиляди български граждани, а бил си подал оставка по „Лични причини”. Ако се обадите в ЕК или в посолството на ФРГ ще получите различен отговор. Човекът, който изнесе тази информация се казва Иво Кръстев и за вас е абсолютно неизвестен. Той беше отново съкратен на 14 май.т. г., но благодарение на силния отпор бе възстановен още същия ден.

Мога да ви изреждам факти, да ви показвам документи, да ви доведа свидетели, че всичко, което съм написал е така. Но вие, хористите в „Хора на негодниците” мълчахте и продължавате да мълчите по тези въпроси. За сметка на това обилно крякате за „гонките” и за завишаване на наказанията при вторичния контрол от „КАТ”. За първичния-при издаване на документи за правоуправление на МПС си мълчите и си гледате рахата с идеята, че ваши близки и приятели няма да станат жертви на водачи със закупени свидетелства и такива, които нямат качества при каквото и да е обучение, да бъдът изобщо водачи но МПС.

Дълбоко се лъжете!

Вие също сте мишени! Както сте и тесто в ръцете на политиците и собственици на медии, от което те ваят чудни фигурки за „Хора на негодниците”.  Всичко гореизредено за вас нищо не означава и вие си мълчите послушно. В същото време се избиват и осакатяват десетки хиляди български граждани годишно, в това число и деца. Вие дори не си задавате въпроса:”Защо убитата край Лесидрен Велислава се води убита при ПТП, а приятеля и Марино за починал от травми в болница.

При всеки подобен случай вие се пляскате по челото и казвате: „Не знаех!”

Вие сте забравили, чи това изречение показва дълбок непрофесионализъм за пишещ и говорещ по медиите. Нали вашите медии писаха и говореха, че моят протест в продължение на близо 3 месеца пред НС е не срещу продажбата на документи за правоуправление на МПС, вследствие на което се избиват и осакатяват десетки хиляди българи. Вие пуснахте по едно изречение, че съм протестирал „Срещу дупките по пътищата”. Вашите медии писаха и говореха, че хвърлянето на развалени домати по депутатите е хулиганство, граничещо с психопатия. Решенията на съда, обаче, са изцяло в моя полза. Или ще наречете и съдиите хулигани и психопати?

Да, има дупки по пътя на България към цивилизацията. И тези дупки се наричат липса на морал, липса на отговорност, липса на професионализъм  на пишещите и говорещите по медиите.

В цял свят има жълти медии. Но вие създадохте нещо още по-жълто. То има цвета на задната част на гащите на хората, които  нямат бидета и тоалетна хартия в тоалетните си.

Ако у вас е останала някаква частица от патриотизъм и морал проведете една Кръгла маса по въпроса с убийствата и осакатяването на българските граждани в най-близко време и се опитайте да възстановите човешката си чест и достойнство, за да работите за обществения интерес. За да бъдете истински търсачи на истината и отговорни български граждани.

Можете и да не ме каните. Не и след това писмо. Няма да ви се сърдя.

Но аз бях длъжен да го напиша!





Гласувай:
4



1. demograph - Жесток си!...Благодаря, че захрани гнева ми..!
16.08.2015 22:43
КАТ - няма такова животно! КАТ и тия дето ги рисуваш са една и съща част на едно и също - пълния морален крах на т.н. държава и политика. Те са едно НИЩО!
цитирай
2. djani - Казано в края на 19 в.
19.08.2015 17:09

„Денят, в който обществото открива, че перото е по силно от побойника и удара му може да бъде осъзнат, като стоварила се тухла по главата е фатален. Тогава се ражда и журналиста, отгледан и възпитан като слуга. Впоследствие превърнал се в "четвърта власт", изградена върху предрасъдъци, глупост, лицемерие и празен брътвеж...”

Оскар Уайлд
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11787961
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930