Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2015 14:30 - ГЛАСОВЕ ОТ ЧЕРВЕНИЯ МУХЪЛ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5504 Коментари: 9 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

НА КОГО ДА ВЯРВАМ? НА РАКОВСКИ ИЛИ НА ЯНАКИ?

Парламентарният паразит Янаки Стоилов е повече от 20 години в Народното събрание. За тези години не е направил нищо добро за страната и обществото. На негово място един съвестен и нормален човек би се обесил. Но не и той.

Не ми е известно да има деца, но ни учи как се раждат и гледат деца. Мълчи по въпроса за гей парада.

Защо ли?

Но и във външната политика го бива. И там ни учи кое е добро и кое-лошо.

Ето част от интревюто му по БНТ:

 

„… България сама да оценява рисковете за своята сигурност и да прецени възможностите за увеличаване на капацитета на армията. Русия не е заплаха за България и българите и страната ни остро се нуждаят от самостоятелна външна политика, добави той…”

Като контрапункт пускам памфлета на Георги Сава Раковски /Съби Стойков Попович/

Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите

image

Заглавна страница

Оригинален език

Български

Автор

Георги Раковски (под псевдонима Един българин)

Първо издание

1861 г.
Влашко

Жанр

Памфлет

„Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите“ е политически памфлет на Георги Раковски, издаден през 1861 г.

„Преселение в Русия...“ е написан през 1860 година в контекста на последното значително преселване на българи в Украйна. Руските дипломатически представителства в България започват нова активна кампания в различни части на страната, обещавайки на преселниците добри условия на живот в села, изоставени от татарите. Руската пропаганда намира отзвук главно във Видинско, Белоградчишко и Ломско, където забавената поземлена реформа е източник на трайно напрежение, достигащо до открити бунтове.

По това време Раковски живее в Белград и получава материална подкрепа от правителството на Сърбия, но решава да издаде брошурата анонимно в Букурещ, използвайки псевдонима Един българин. Той изпраща там своя сътрудник Теодосий Икономов, който я отпечатва в тираж 3 хиляди броя. Научавайки за остро критичното към Русия съдържание на брошурата, руският генерален консул Хенрих Офенберг подтиква местната проруска българска организация Добродетелна дружина да изкупи и унищожи целия тираж. Въпреки това Икономов успява да отпечата още 3 хиляди копия, които при голяма секретност са прехвърлени в България.

В текста на брошурата Раковски остро критикува лъжливите обещания на руските агенти, опитващи се да привлекат български заселници. Той прави исторически обзор на българо-руските отношения от времето на Светослав Игоревич и заключава, че заробването на българите и завладяването на България е трайна руска цел, която сега се осъществява в съгласие и със съдействието на османските власти.

„Преселение в Русия...“ предизвиква широк отзвук сред българската общественост и през следващите години редица публицисти, като Васил Попович, Любен Каравелов, Христо Ботев, пишат по тази тема и критикуват, макар и по-умерено, руската политика.

Сами изберете на кого да вярвате!

Можете да прочетете и мнението на Захари Стоянов, Стефан Стамболов и митрополит дядо Методи Кусев. Той е завършил висшето си духовно образование в Киев и Санкт Петербург.

Ето какво казва той:

 

 В 1914 година Методий Кусев издава книгата „Погрома на България. Виновникът“, в която обвинява руската политика за първата национална катастрофа. Пред познати упреква и българските политици, които вярват напразно в руска подкрепа.

В 1915 година Методий Кусев заявява на Петър Карчев:

Русофил съм от детинство, но винаги съм разбирал, че не всякога руските интереси са съвпадали с нашите, българските. Трябва нашите политици да ги разбират тези неща и ако добре ги проумеят, няма никога да им става мъчно, когато видят, че не сме получили подкрепа от Русия. Ако добре разбираха нашите политици, че е естествено да се явят в даден момент различия в интересите ни с тази велика държава, те нямаше да очакват нейната подкрепа, щяха своевременно да си вземат мерките и нямаше да тласкат страната си слепешком към злощастия.

Е?





Гласувай:
7



1. appen13 - Форумните дебилизми на един изхвърлен от политиката бос и смешен седесерко.
29.06.2015 14:41
Босичкият Кольо, прави отчаяни усилия да предизвика някакъв, дори и минимален интерес към своята неграмотна и крайно нелицеприятна седесерковска личност. Кольо, ти отдавна си употребен като евтина полит-проститутка, участвала в разрушаването и обира на бившата държава България, и няма вече кой да ти плаща, въпреки, че се натискаш да излезеш на политическата пиаца.
И животинската ти русофобия, и пещерния ти анти-комунизъм вече не са интересни на никого. Нито на бившите ти сутеньори, нито на зомбираните подскачащи по площадите дебили, които ти обръщаха внимание.
Ти просто си господин Никой от вчерашния трагичен живот на България, който предизвиква само отвращение и скърцане със зъби...
цитирай
2. bosia - до горния кремълски трол
29.06.2015 14:59
Правя книга за троловете в моя блог. След тази твоя анонимна намеса, вероятно ще те включа и теб в нея.
Това "апен 13" да не би да е съкращение от "апендикс 13"? Много ти отива! Ти си просто един интрент апендикс и по всяка вероятност в скоро време ще бъдеш изрязан и изхвърлен. Не е лошо да си спомниш и за граматиката.
Защо не си кажеш името и адреса?
Приготвил съм ти изненада!
цитирай
3. appen13 - Ха-ха-ха...
29.06.2015 15:25
bosia написа:
Правя книга за троловете в моя блог. След тази твоя анонимна намеса, вероятно ще те включа и теб в нея.


Че каква изненада да очаквам от една евтина полит-проститутка като тебе, бе . Която продаваше и препродаваше за жълти грошове настоящето и бъдещето на сънародниците си. И днес, след като я изритаха, като ненужен мръсен парцал отвсякъде, квичи и лее сълзи и сополи !!!!
Ха-ха-ха-ха...
Боклук си беше, и БОКЛУК си остана...
цитирай
4. blackpredator - до босия теляк с демократичните мухълясали партенки
29.06.2015 15:35
липсва поантата на постинга
много си оди сЪс Раковски:

Марси Райс и още 17:
„Отстояването на принципа за еднакво отношение към лесбийки, гейове, бисексуални, трансполови и интерсексуални хора е важна черта на всяко толерантно и самоуважаващо се общество“

Сами изберете на кого да вярвате!
в 2015, не в 1860...
цитирай
5. bosia - до апендикса
29.06.2015 15:42
Чревце излишно,
За разлика от такива като тебе аз не съм бил никога мераклия за власт. Отказах 4 пъти не само да се кандидатирам за депутат, но и да бъда водач на листа. Отказах да бъда вице на Желев, министър на културата и посланик в Турция. Не съм взел от бюджета или от фондации една стотинка.
А ако искаш да видиш боклук и парцал, просто застани пред огледалото.
цитирай
6. get - Латинците казват? - Hictoria magistra vitae - Историята е житейската учителка!
29.06.2015 22:13
1. Раковски казва:
Великий Петър Първи е почнал да мисли как да разпространи влиянието си в България и той е начнал да интригува против Влахо-Богданските князе, кои бяха до него време Българи, а именно против Кантимира, Молдавского Княза. Той, злочестивий княз, измамен от руската злоба и лъжлива политика, биде принуден да остави Молдавското княжество и да прибегне в Русия, от дето на малко остана да го предадат неприятелите му на турците!
2. Методий Кусев започва книгата "Виновниците за погрома на България" с два цитата, от ... ?
а) Екзарх Йосиф: "Не трябва да си правим илюзии и да се заблуждаваме самоволно;
Русите чрез назначаването на сърби владици в Македония мерят да
Посърбят българското население в Македония, за да осуетят Св. Стефанска България."
б) митрополит Методий(Търновски): " „Девизът” на руското правителство за намалението и отслабването на България, за сметка уголемяването и засилването на Сърбия, се оформя окончателно в държавна политика на руската империя
през 1989 год.”

И (с) апел към Българският народ!
Стига сме жумели народе! Да си отворим очите и да прогледнем!
Ще видим, че фантома, който поради жуменето ни, ни се представляваше в нашето въображение и ни се чинеше, че е наш велик покровител, а пък излиза, че ТОЙ Е ВИНОВНИКА ЗА ПОГРОМА на България.
Тя(България), със своето словесно мляко на славянската писменост, откърми матушката Русия.
Без българската култура, Русия не можеше да бъде велика.
В замяна на писмеността и културата, които и даде България, Русия ни подари свободата. Станахме квит.
Императорът каза:”България ще се накаже”. Наказа се!
Руската дипломация извърши погрома над България за да се изпълнят думите на императора.
За тоя смъртен грях ще бъде наказана Русия със страшен погром, много по-страшен от оня, който и се нанесе по времето на руско-японската война!
За направения грях, за погрома на България, ще се разплати с разгромяването, с разпадането на великата руска империя.
Народе да се помолим Богу, Той да и прости тоя грях. Нека и простим и ние!
Да не допусне Бог изпълнението на приговорения (й) вече разгром!

Архим. М. Кусев – 1914 год.

Забележка: Това което пророкува митрополита (през 1914 г.) за погрома на Русия поради вероломната Й и нехристиянска спрямо България политика - сбъдна се … през 1917 год.!


цитирай
7. staler - и на раковски верваи и на янаки също. ...
30.06.2015 07:07
и на раковски верваи и на янаки също.щот за сто и петдесет години една полит.конюнктура може да се смени двеста и петдесет пъти.аз например на янаки много му вервам--на него заданието му е такова в бсп--да говори това което всички знаят че е истина ,та да се успива електората.пък едни други прилагат правилните указания дошли от правилните посолства.аи сеа кажи бе,тюфлек,били сме кандидати за 16та республика,курица не птица.....,наи верния сателит и пр... не оспорвам, ,ам докарвали ли сме го дотам дори и така наречения военен министър да не знае завалията кога,каква,колко и т.н. военна техника с прилежащия и личен състав ще бъде стоварена за да се включи в продъжаващите вече 10тина години учения/туи по думите на губернаторшата/,а?
цитирай
8. dolce - Ей
30.06.2015 14:43
шушумиго га скачаше по площадите и заедно с мангала Костов правехте свирки на хамериканските жидове ко хортуваше бре? Доброто идва нъл тъй? Сега ми речи де е онази България с развитото сеслко стопанство, тежката , леката и химическата промишленост, със социалните придобивки и работата за всички? Де е онази България дето можеше да се разхождаш посред нощите без да се оглеждаш за мангали убийци а?
Бегай шушумиго скрий се е времето за разплата наближава!
цитирай
9. bosia - до горната шушумига
30.06.2015 18:38
Дрисльо, като не си знаеш името защото се обаждаш от кочината? Най-напред си научи името и тогава си размазвай лайната в нета.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737413
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031