Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2015 11:58 - ОЛЕЛЕ МАМО! ЧАВДАР БОРАЧЕВ ПАК "ЗАЩИТАВА" БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ!
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4261 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЛИЦЕТО ЧАВДАР БОРАЧЕВ И ИСТИНАТА НЯМАТ НИЩО ОБЩО ПОМЕЖДУ СИ

Вече няколко пъти по една телевизия се появява лицето Чавдар Борачев- бивш офицер от РУМНО. Той е завършил за авиационен инженер в Москва. При връщането си в България поработва малко във ВВС, след което става офицер от РУМНО. Той е син на Демир Борачев. Демир е от Добруджанския край и има смъртна присъда през 1933 г. за тероризъм, заменена с доживотен затвор. След войната завършва военната академия „К. Е. Ворошилов” и работи в БНА и МВР. След това става член на ЦК на БКП и шеф на най-агентурния и страшен отдел на ЦК на БКП-„Военен”. Там всички бяха като правило агенти на ГРУ. Не, че Политбюро на ЦК на БКП не беше, но във „Военен отдел” бяха на специален подбор.

Съдейки по всичко, Чавдар Борачев е наследил баща си и по отношение на съветската си идентификация. Въпреки, че темата, по която беше поканен да говори бише позицията на България по отношение на сигурността, Борачев през цялото време говореше за сигурността на Русия и, че България едва ли не „заплашва” сигурността на Русия. Всичките тези глупости бяха придружени с брадати лъжи от времето на социализмите и подчинението на България на СССР. Младите не знаят, но до 1989 г. България имаше официален статут на „Страна с ограничен суверенитет”. Това , че в България нямало съветски войски както в ГДР, Унгария ЧССР е една зле прикрита лъжа. Първо, в България имаше ядрени бойни глави, които се обслужваха само от съветски войници, сержанти и офицери. Писал съм многократно на тази тема и дори първият път се опитаха да ме изкарат нарушител на секретна държавна информация. И в Самоков, и в Марино Поле и в Сливен /Бакаджиците/ имаше затворени съветски градчета, които бяха за съединението, които обслужваха ядрените бойни глави. В същото време имаше заложени ядрени бойни фугаси в стените на язовирите на р. Арда, които по специална схема трябваше да бъдат взривени, за да се получи една огромна, опустошителна вълна, която да помете турските войски при Одрин и европейската част на Турция. Така ще се спечели време, за да може своевременно да довтаса Съветската армия и да бастиса Турция и проливите. Дали щеше да помете турските войски не е много сигурно, но че щеше да помете всички български селища с все население, стока и имоти-това със сигурност щеше да стане. Но на Борачев му дреме на шлифера от това.

Та ето, по тези причини нямаше в България големи съветски военни съединения. Първо, БНА беше изключително покорна и беше на пряко подчинение на Кремъл, а на второ място за СССР беше политически изгодно да дадем максимално жертви при един сблъсък, преди да прати войските си у нас. Не знам дали знаете как беше смачкана Полша от армиите на Германия и СССР през 1939 г. За всеки случай ще ви разкажа вкратце.

На 1 септември 1939 г. Хитлер напада Полша според пакта Молотов-Рибентроп и започва война с полската армия и цивилното население. Сталин, обаче, не бърза да влезе в Полша според договора. Хитлер нервничи, а Сталин оставя двете армии-на Полша и Германия да се обезкървяват и напада Полша едва на 17 септември, за да не изтърве своя пай от полската земя. Анексираната полска земя незабавно е обявена за част от СССР, както това става година по-късно с Прибалтика и част от Румъния. Запомнете този „стил” на политика на Кремъл, защото той е много важен. По-нататък ще направя сравнение на това, как двете държави-СССР и САЩ правят политика.

Борачев пламенно защитаваше Русия и изтърси една много голяма глупост. Той каза, че Крим винаги е бил руски. Разбира се, имайки предвид ниската интелигентност на Борачев и неговите ангажименти към Москва това е естествено да се каже от него. Но за моите читатели ще кажа точната истина.

Ето какво пише за Крим преведената от руски история:

„…Полуостровът има богата история от най-древни времена. Бил е част от елинската култура, Римската империя, Византия. През XV-XVIII век е център на Кримското ханство, васално на Османската империя. През 1783 г. е присъединено от Екатерина Велика към Руската империя, от 1921 г. е в състава на СССР…”

А ето какво пише за Крим украинската история:

„…Територія Криму перебувала під контролем різних сил багато разів протягом своєї історії. Кіммерійці, греки, скіфи, готи, гуни, булгари, хазари, держава Київська Русь, візантійські греки, кипчаки, османські турки, татари Золотої Орди і монголи контролювали Крим протягом періоду ранньої історії. У 13-му столітті частковий вплив мали венеційці і ґенуезці; їх замінили Кримське ханство й Османська імперія в 15-18 ст…”

Както виждате, на територията на Крим до 1783 г. е нямало руснаци. Всички други, но не и руснаци. Тогава откъде Борачев твърди, че „Крим винаги!!! Е бил руски?”

Странен индивид!

Някой ще попита къде са сега тези кимерийци, гърци, скити, готи, хуни, българи, хазари, за които се пише в историческите хроники? Въпросът трябва да се отправи към сибирските вълци и усурийските тигри, защото всички тези неруски племена са били изпратени в Сибир. И така едва след намесата на „Бащицата на народите” Йосиф Джугашвили, Крим става руски. Както и цялата задуралска част на Русия и една значителна част от предуралието. Тук стигаме до сравнението между двете държави-Русия и САЩ. И двете са еднакво агресивни, макар, че Русия е безспарен шампион по агресия. За 18 и 19 век Русия води за 200 години войни през 128 от тях и има мир само 72 години. От 128 водени войни само 5 са отбранителни. Останалото е агресия и агресия. През първата половина на 20 век наследникът на Русия-СССР на практика няма нито една мирна година. Войните със съседите са непрекъснати. Това е приликата между двете държави. Но има и един нюанс. САЩ използва за агресията си създадени от нея съюзи като СЕНТО, СЕАТО, НАТО и чрез тях прави палитиката си, като увеличава пазарите си и политическото си влияние. Русия направо анексира чуждите територии и зяпа към следващите. Както се казва във вица за радио Ереван:

„Питат радио Ереван:

-С кого граничи Русия?

-С когото си иска!-отговаря радиото.

-А с кого иска да ганичи?

-С никого! Само със себе си!”

Та, нека Борачев да си седне на съветския задник и да ходи да съветва народонаселението в гробищата на Орландовци, а живите да ги остави на спокойствие. Ние нямаме нужда да ни съветват нито побеснелите русофили, нито от отявлените американофили. Ние трябва да определим стратегията на страната си и да не се борим за чужди интереси, а да оправим собствената си родина без да ближем нито разноцветните американски задници, нито вмирисаните руски такива. Най-добрата политика на България е да бъде равноотдалечена от тезе две вечно гладни животни.

Поне докато се разпаднат.

И това няма да е далече, но дано да не стане по начина, по който се разпадна Югославия, а по чешкия маниер.

А Борачев да се върне по бащините си места в Добруджа. Хем да е по-близко до духовната си родина-СССР, хем да си копае градинката и да си произвежда плодове, зеленчуци, яйца и месце, та да не гладува, когато се разпадне Русия и му спрат рублите



Гласувай:
3



1. get - - Колко ли от про-славянските(велико-руски) и про-англосаксонски блогови "талибани" - Ще поискат да разберат казаното от Вас ?
27.06.2015 08:26
bosia написа:
Ние нямаме нужда да ни съветват нито побеснелите русофили, нито от отявлените американофили. Ние трябва да определим стратегията на страната си и да не се борим за чужди интереси, а да оправим собствената си родина без да ближем нито разноцветните американски задници, нито вмирисаните руски такива. Най-добрата политика на България е да бъде равноотдалечена от тезе две вечно гладни животни.

- Преди да се "болшевизират" българските социалисти ... Какво говореха за Пан-славянската и Велико руската имперска политика - да припомня?

ДОЛУ МАСКИТЕ!
(Реч, държана на 22 юни 1919 година на публично събрание в театър „Корона” от Васил Коларов)
Отговорността за войната!
Другари и другарки!
Всички националистически партии преследваха присъединяването към България на Македония, Моравско, Тракия, Добруджа – на цял ред земи, влизащи в състава на съседните държави, и присъединяването на тези територии те намираха за възможно само посредством войната. На тая политика тесните социалисти противопоставяха обединението на българския народ, наред с обединението на всички балкански народи в пределите на Балканската федеративна република и постигането на това национално обединение те смятаха за възможно не посредством войната, а посредством класовата борба и революцията на потиснатите народни маси.
(...)
„Русофилските" партии открито са преследвали войната, открито или прикрито, според нуждата, са приготвяли условията за война на Балканите. Г-н Малинов в речта си излага как в 1908 г. той извършил провъзгласяването независимостта на България, как в 1910 г. той водил преговори в Петроград посредством г. Паприков за сключване на един съюз с царска Русия, който е целял да обезпечи съдействието на великата северна монархия за реализирането на Санстефанска България. И той с огорчение заявява, че в 1911 г., когато той биде съборен от властта, бил поставен прът в колелото на неговата политика и на политиката на България; от тоя момент, от падането на Демократическата партия в 1911 г., датирало началото на погрома на България.
Обаче г. Малинов греши!
Падането на неговата партия от властта не означаваше край на сближението на България с Русия и с Антантата; напротив, неговото падане е било необходимо, за да се довърши окончателно безрезервното присъединение на България към политиката на Русия.
Защото, другари и другарки, смешни са надуванията на нашите държавни мъже, че тяхната политика целяла да превърне великите европейски държави в оръдие на България за осъществяването на българските национални идеали.
(...)" ??!
- Да припомня още ... за другаря о.з. полковник Борачев от РУМНО ... е син на генерал Демир Борачев (изпълнителя на "мокри поръчки" при БРП(комунисти)). Този същият който през лятото на 1944 год. извърши опит за убийство над Данаил Крапчев (издател и редактор на в-к "Зора")!
- Защо бе неудобен Крапчев на коминтерновските комунисти ? Защото казваше истината за нещата, такава каквато е!

Та коментирайки този многопланов(аспектен) въпрос ще припомня думите на Христос (прилягащи) за случай, като този ?
>> Понеже тясна е портата и стеснен е Пътят, който води в Живот, и малцина са ония, които ги намират. <> Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители!
<> От плодовете им ще ги познаете!
<> Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? <> Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове. <> Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове. <> Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън. <<
А за хората търсещи Истината, ще припомня заветни-думи от Данаил Крапчев:
"България или ще бъде спасена от Народното събрание и чрез Народното събрание, или ще погине!
Авторитетът на Народното събрание трябва да се издигне. Никой управник не може да се счита необходим за България! Необходимо е само Народното събрание. Трябва то да сочи, кои управници, са необходими в даден момент. Във всеки случай България може да бъде спасена само от своето Народно събрание, ако то стане истински господар и съдия на правителството. България ще бъде изкарана от сегашното си положение не чрез диктатури, които ще я опропастят, а чрез истински парламентаризъм и контрол над правителството."

„ Няма нищо по-безчовечно, по-противообществено, по-антикултурно от политическите убийства. Посяга се не само върху човека, върху личността, а и върху мисълта. Която и да е жертвата, каквито и да са разбиранията на убития, неговите политически убеждения, той умира поради своите възгледи, отстоявайки ги със своя живот. Тленното се жертвува зарад вечното, тялото зарад мисълта“.

“В безкръстни незнайни гробове от Дунава до Бяло море и от Черно море до Вардара 60000 герои спят своя вечен сън. Бъдещите поколения с удивление ще се спомнят за техните подвизи, тъй бляскави и тъй безплодни. Други използваха нашите победи и усилията на цели три поколения. Управниците на България се оказаха твърде малки за великата задача, която им предстоеше и катастрофата дойде сама по себе си“.

А от себе си, ще допълня!
„Свободата — е съкровище, дарено ни от небесата ; за свобода и чест - живот се рискува. Защото няма по-висше зло - от робство и безчестие.”!

- С уважение!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11787842
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930