Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2015 14:19 - ПИСМО ДО 6 ИНСТИТУЦИИ В бЪЛГАРИЯ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2012 Г.
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2356 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
0

28

Босия
преди 2 години
ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

НА РАПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ПРЕЗИДЕНТА

НА РАПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

НА РАПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР

НА БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ДО ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР

НА БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО РАДИО

ДАМИ И ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,

Всички вие ръководите институции, които са пряко свързани със състоянието на страната ни за последните години. Затова и смятам, че вие сте основни виновници за ужасното състояние на страната и обществото.В страната цари корупция, престъпност, безотговорност, информационна мъгла, слугинаж, деморализация. Празните приказки и театрални пози и монолози ежедневно замъгляват съзнанието и надеждите на обществото като цяло, както и на всеки един български гражданин отделно.

Преди време някой хвърли по Съдебната палата доматено пюре. Не одобрявам това по две причини. Първата е, че го направи през нощта и си закри лицето, за да не го познаят. Втората причина е, че не обяви причината за хвърлянето на пюрето.

Аз ще направя това през светлата част на деня след като оповестя с това писмо всички вас, както и българските граждани относно причините за моите действия.

А те са следните:

За 23 години след вътрешнопартийния преврат не е направено нищо, за да могат българските граждани да живеят по-спокойно, по-заможно, по-сигурно и по-щастливо.

Напротив!

Българите напускат страната и отиват да живеят в други държави, където животът им е по-лек, по-сигурен, по-добре е заплатен труда им и здравето и образованието им са по-качествени. Напоследък започнаха да се закриват болници, цели екипи напускат клиники и отделения поради ниско заплащане, лоши условия на труд и административен произвол. България остава без най-добрите си кадри в здравеопазването. Предвид високата заболеваемост и върхови проценти на тежки заболявания липсата на достъп до качествени лекарства и лекарска помощ ситуацията стана твърде опасна за останалите живи българи.

Бизнес климатът у нас също е на невероятно ниско ниво. Законодателството и изпълнителната власт изпълняват поръчки на монополите и картелите. Банките унищожават малкия и средния бизнес, а администрацията задушава производството на стоки и услуги. Всъщност, ако трябва да бъда още по-конкретен, у нас администрацията управлява, а не обслужва.Тя не работи за гражданите, а ги прехвърля на различни институции като топка за тенис.

За образованието и културата не мога да кажа нищо добро. От година на година се експериментират все по-нискокачествени програми и учебници, които съвместно с настъплението на субкултурата доубиват бъдещето на младите хора. Високата безработица, включително и на висшисти е пряко изгонване на младите и енергични хора от страната.

Полицията е корумпирана, бездействена и непрофесионална. Ръководството е затънало в корупция, слугинаж и прикриване на престъпления. Многократно съм писал за престъпления вътре в полицията, но не съм получил нито един отговор. Например, за директора на РУП-г. Раковски. Пълна тишина и безхаберие. Ние сме на първо място по брои на служители в МВР в Европа и на последно по ефективност. Предлагал съм на ръководството на МВР в някои софийски управления да дойдат с мен да им покажа къде се прави контрабанда, проституира и краде. Никакво внимание!

Същата е ситуацията във МО, МИЕТ МВнР и останалите държавни институции. Същото е и в президентството, където бяха назначени партийни комунистически функционери и лица с ниски професионални качества.

Същото е и в общините.

В Съдебната система е още по-зле. Там справедливостта е изгонена от съдебните зали, а прокуратурата и следствието се занимават изключително с измъкване на пари срещу прикриване на престъпления. Тук не искам да давам примери, защото ще трябва да спомена цялата им дейност.

В основата на това състояние е отказът на политическата класа да зареже стария комунистически модел на управление и да създаде нов модел със съответните стратегии и програми, с подготовката и повишаването на професионалната квалификация на работещите. Управлението е свръхцентрализирано и поради това недемократично и неефективно.

Всичко това ме отвращава и ме принуждава да протестирам. За последните 30 и повече години се занимавам изключително с това, но търпението постепенно изчезва. Не съм спирал да пиша статии, фейлетони, сигнали и декларации. В тях поотделно и заедно съм описвал слабостите, липсата на професионализъм и морал, абсурдността на нашето съществуване в България. От цялата тази работа си заработих отказ от публикации по медиите, както и страх на журналисти да ме канят в техните предавания.

ДАМИ И ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,

Предвид това, че атмосферата у нас става все по-смрадлива от корупция, престъпност, беззаконие, деморализация, безотговорност, грабежи и липса на информация, реших да протестирам пред вашите институции по следния начин:

На 20 ноември /вторник/ ще закупя от пазара 6 /шест/ развалени домата и ще ги разпределя по един за шестте институции, към които съм се обърнал. В 10 ч ще бъда пред Народното събрание, където ще хвърля един домат по фасадата, с което ще изразя протеста си срещу липсата на ориентация, професионализъм и патриотизъм при изготвяне на законите. Ще запратя домата протестирайки срещу лошите текстове на законите, носещи само нещастия на обществото и отделния български гражданин. Законът трябва да бъде обществено полезен, а не изработен срещу човека.

След това ще отида пред президентството и ще запратя по фасадата му следващия домат. Той ще бъде срещу нищоправенето от страна на президентската институция, наведената поза при среща с представители на великите сили и назначението на отрепки за дипломати. Срещу безкритичното отношение при подписването на укази за влизането на законите в сила.

Третият домат ще бъде хвърлен срещу сградата на МС заради цялостната му политика и действията му срещу обществото и националните интереси.

Четвъртият домат ще бъде хвърлен от мен срещу съдебната палата. За моите съотечественици не е необходимо да обяснявам защо.

Петият и шестият домат ще хвърля по БНТ и БНР поради това, че с нашите пари те обслужват една малка шайка от политически престъпници и мафиоти.

Знам, че ще се опитате да ме спрете и подведете под отговорност за хулиганство. Това, обаче, е политическо действие от моя страна и ако имате наглостта да го определите като хулиганство, ще трябва да отговаряте пред обществото, ЕС и пред Бога.

Знаете, че както поотделно, така и заедно за мен не сте достатъчно авторитетни, за да ме спрете. Ако употребите сила, ще ви съдя и ще ви осъдя.

Няма да ви оставя на мира, докато не покажете програма за действие в близките 10 години ден по ден и не ми покажете програма за смяна на модела, както и административна, съдебна и политическа реформа на България. Понеже вие нямате такива програми, няма да преговарям с вас и няма да се съглася на компромис. Такъв компромис просто ще заздрави статуквото и ще обрече българските граждани на безбъдеще и оскотяване.

Не мога да бъда повече пленник на надеждата и възпитанието.

Вървете по дяволите!

14 ноември 2012 г.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/11/20/arestuvaha-nikolai-kolev-bosiia.173534,12
 

ПО СЛЕДИТЕ НА ЕДНО МОЕ СТАРО ПИСМО ДО ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ

Това мое писмо е от 14 ноември 2012 г. Изпратих го до шестте институции, които според мен са основните виновници са тогавашния хал на страната. Тогава метнах един домат по НС, при което незабавно ме арестуваха и се опитаха да ме съдят по чл. 325 ал. 1 от НК. Парашутът им, както ги бях предупредил, не се отвори и те си счупиха главите. Съдът ме оправда и сега аз съдя България. И ще я осъдя! Да видим коя деска градина ще се порадва на допълнителни пари от спечеленото дело. Аз, лично, такива пари не мога да харча. Затова не съм си подал и документи за пенсия, въпреки, че още миналата година навърших пенсионна възраст. Това просто не е,все още, моята държава. След като евтиният им номер не мина с НК, сега се опитаха да ме цакат с УБДХ /Указ за борба с дребното хулиганство/. И това не мина и парашутът им пак не се отвори. Така още една детска градина ще получи подарък, който ще реши поне част от проблемите им. А този Указ, между другото, е от 1957 г. Има ли смисъл да ви обяснявам какво значи това?
Третата детска градина ще бъде дарена заради паметника на Съветската армия, където също спечелих в съда и сега аз ги съдя.
Ако по този оригинален начин нашите управляващи Тикви, Сатанишки, Наместанчета и Кунекъневчета, Сайдерчета и прочие са решили да повишат бюджетите на детските градини, старопиталищата и здравеопазването, държа да им кажа, че има и по-бързи начини за това. А те са свързани с една голяма метла и небе на квадрачета, гледано от едни задници, облечени в райе.
Вече не им останаха никакви идеи да ме репресират и започнаха да ме молят. Да не хвърлям повече развалени домати по нашите клетвопрестъпници и суспендатори на конституцията, да хвърлям само по един, или най-много 2-3 развалени домата. Или да не целя персонално депутатите. Това в някаква степен ме задоволява, както и мълчаливото и скоростно изнасяне и внасяне на тленните останки на депутатите ни, когато им кажат, че ги чакам пред НС. Дори такива масивни и корполентни депутати като Петър Чобанов проявиха завидни спринтьорски качества, макар че за части от секундата не успяха да направят красив и скоростен "зиг-заг" и той бе поразен от развален домат.
Знам, че просвещението е бавен, а понякога и съмнителен процес. Въпреки това ще продължа да изпълнявам обета си към моите деца, както и към моите съотечественици, въпреки тяхната пословична апатия, отчаяние и неверие.
Няма нация, която с апатия, отчаяние и неверие да е променила живота си към добро.
Не си мислете, че ще бъдем първите, които сме получили нормален живот и човешки права без да се преборят за тях.
Това може да си го мисли само формен идиот!
А ето и моето писмо, което изпратих до държавни и обществени институции, с което ги предупредих за първото хвърляне на домат. Тогава по НС като цяло. Сега, вече, протестът се перонифицира.

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

НА РАПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ПРЕЗИДЕНТА

НА РАПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

НА РАПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР

НА БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ДО ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР

НА БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО РАДИО

ДАМИ И ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,

Всички вие ръководите институции, които са пряко свързани със състоянието на страната ни за последните години. Затова и смятам, че вие сте основни виновници за ужасното състояние на страната и обществото.В страната цари корупция, престъпност, безотговорност, информационна мъгла, слугинаж, деморализация. Празните приказки и театрални пози и монолози ежедневно замъгляват съзнанието и надеждите на обществото като цяло, както и на всеки един български гражданин отделно.

Преди време някой хвърли по Съдебната палата доматено пюре. Не одобрявам това по две причини. Първата е, че го направи през нощта и си закри лицето, за да не го познаят. Втората причина е, че не обяви причината за хвърлянето на пюрето.

Аз ще направя това  през светлата част на деня след като оповестя с това писмо всички вас, както и българските граждани относно причините за моите действия.

А те са следните:

За 23 години след вътрешнопартийния преврат не е направено нищо, за да могат българските граждани да живеят по-спокойно, по-заможно, по-сигурно и по-щастливо.

Напротив!

Българите напускат страната и отиват да живеят в други държави, където животът им е по-лек, по-сигурен, по-добре е заплатен труда им и здравето и образованието им са по-качествени. Напоследък започнаха да се закриват болници, цели екипи напускат клиники и отделения поради ниско заплащане, лоши условия на труд и административен произвол. България остава без най-добрите си кадри в здравеопазването. Предвид високата заболеваемост и върхови проценти на тежки заболявания липсата на достъп до качествени лекарства и лекарска помощ ситуацията стана твърде опасна за останалите живи българи.

Бизнес климатът у нас също е на невероятно ниско ниво. Законодателството  и изпълнителната власт изпълняват поръчки на монополите и картелите. Банките унищожават малкия и средния бизнес, а администрацията задушава производството на стоки и услуги. Всъщност, ако трябва да бъда още по-конкретен, у нас администрацията управлява, а не обслужва.Тя не работи за гражданите, а ги прехвърля на различни институции като топка за тенис.

За образованието и културата не мога да кажа нищо добро. От година на година се експериментират все по-нискокачествени програми и учебници, които съвместно с настъплението на субкултурата доубиват бъдещето на младите хора. Високата безработица, включително и на висшисти е пряко изгонване на младите и енергични хора от страната.

Полицията е корумпирана, бездействена и непрофесионална. Ръководството е затънало в корупция, слугинаж и прикриване на престъпления. Многократно съм писал за престъпления вътре в полицията, но не съм получил нито един отговор. Например, за директора на РУП-г. Раковски. Пълна тишина и безхаберие. Ние сме на първо място по брои на служители в МВР в Европа и на последно по ефективност. Предлагал съм на ръководството на МВР в някои софийски управления да дойдат с мен да им покажа къде се прави контрабанда, проституира и краде. Никакво внимание!

Същата е ситуацията във МО, МИЕТ МВнР и останалите държавни институции. Същото е и в президентството, където бяха назначени партийни комунистически функционери и лица с ниски професионални качества.

Същото е и в общините.

В Съдебната система е още по-зле. Там справедливостта е изгонена от съдебните зали, а прокуратурата и следствието се занимават изключително с измъкване на пари  срещу прикриване на  престъпления. Тук не искам да давам примери, защото ще трябва да спомена цялата им дейност.

В основата на това състояние е отказът на политическата класа да зареже стария комунистически модел на управление и да създаде нов модел със съответните стратегии и програми, с подготовката и повишаването на професионалната квалификация на работещите. Управлението е свръхцентрализирано и поради това недемократично и неефективно.

Всичко това ме отвращава и ме принуждава да протестирам. За последните 30 и повече години се занимавам изключително с това, но търпението постепенно изчезва. Не съм спирал да пиша статии, фейлетони, сигнали и декларации. В тях поотделно и заедно съм описвал слабостите, липсата на професионализъм и морал, абсурдността на нашето съществуване в България. От цялата тази работа си заработих отказ от публикации по медиите, както и страх на журналисти да ме канят в техните предавания.

ДАМИ И ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,

Предвид това, че атмосферата у нас става все по-смрадлива от корупция, престъпност, беззаконие, деморализация, безотговорност, грабежи и липса на информация, реших да протестирам пред вашите институции по следния начин:

На  20 ноември /вторник/ ще закупя от пазара 6 /шест/ развалени домата и ще ги  разпределя по един за шестте институции, към които съм се обърнал. В 10 ч ще бъда пред Народното събрание, където ще хвърля един домат по фасадата, с което ще изразя протеста си срещу липсата на ориентация, професионализъм и патриотизъм при изготвяне на законите. Ще запратя домата протестирайки срещу лошите текстове на законите, носещи само нещастия на обществото и отделния български гражданин. Законът трябва да бъде обществено полезен, а не изработен срещу човека.

След това ще отида пред президентството и ще запратя по фасадата му следващия домат. Той ще бъде срещу нищоправенето от страна на президентската институция, наведената поза при среща с представители на великите сили и назначението на отрепки за дипломати. Срещу безкритичното отношение при подписването на укази за влизането на законите в сила.

Третият домат ще бъде хвърлен срещу сградата на МС заради цялостната му политика и действията му срещу обществото и националните интереси.

Четвъртият домат ще бъде хвърлен от мен срещу съдебната палата. За моите съотечественици не е необходимо да обяснявам защо.

Петият и шестият домат ще хвърля по БНТ и БНР поради това, че с нашите пари те обслужват една малка шайка от политически престъпници и мафиоти.

Знам, че ще се опитате да ме спрете и подведете под  отговорност за хулиганство. Това, обаче, е политическо действие от моя страна и ако имате наглостта да го определите като хулиганство, ще трябва да отговаряте пред обществото, ЕС и пред Бога.

Знаете, че както поотделно, така и заедно за мен не сте достатъчно авторитетни, за да ме спрете. Ако употребите сила, ще ви съдя и ще ви осъдя.

Няма да ви оставя на мира, докато не покажете програма за действие в близките 10 години ден по ден и не ми покажете програма за смяна на модела, както и административна, съдебна и политическа реформа на България. Понеже вие нямате такива програми, няма да преговарям с вас и няма да се съглася на компромис. Такъв компромис просто ще заздрави статуквото и ще обрече българските граждани на безбъдеще и оскотяване.

Не мога да бъда повече пленник на надеждата и възпитанието.

Вървете по дяволите!

14 ноември 2012 г.

София                                                                                     Николай Колев-Босия





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737298
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031