Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2015 09:54 - КАК КОРУМПЕТАТА СЕ "БОРЯТ" С КОРУПЦИЯТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2901 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КОЛКОТО МЪРДАШ-ПОВЕЧЕ ВЛИЗА

Това беше лаф на дядо ми.

И действително. Когато си в положение цугцванг всеки ход, който направиш е срещу самия теб.

В подобна ситуация се намират две български политически отрепки-министър Ивайло Московски и неговия шеф-Борисов. Преди ден те бяха в Швейцария на сгляда с богатите швейцарци, за да просят пари. Явно, там са ги попитали за корупцията в МТИТС, защото скоропостижно  те обявиха война на корупцията, вследствие на която се избиват и осакатяват безнаказано десетки български граждани ежедневно. Дори мълниеносно назначиха за чистач от корупцията инж. Иво Кръстев. Същият инж. Кръстев, когото повече от 5 години държаха без работа в ДАИ-София и три пъти се наложи да го възстановяват чрез съд. Последният път го уволниха на 15 май т. г., т. е. преди месец.

Как така стана, че те преди месец го изхвърлиха и едва чрез намеса на една малка част от медиите-сайт и блог той беше незабавно възстановен. Какво се случи междувременно, та сега е издигнат в ранг на „чистач на корупция”?

И Московски, и Цветаннов /д-тор на ИА „АА”/ и Борисов знаят прекрасно кои са корумпираните в системата. Тя започва от ИА „Автомобилна администрация” .Там сега е директор Цветелин Цветанов, който беше изхвърлен от системата като шеф на ДАЙ-Плевен за корупция. Той беше назначен заради якото рамо, което му даде незнайно защо заемащата поста на председател на Народното събрание-Цачева.  Цялото ръководство, целият корпус от изпитващи е монтиран така, че да не се пропусне нито една възможност за прибиране на много пари. Нещо повече! Самата структура създава такава възможност повсеместно. Следващото ниво е министърът на транспорта Московски. Негов покровител и укривател е премиерът-мутра и доносник Бойко Борисов.

Остава без отговор въпросът защо от 19 изпитващи от ДАИ-София на работа бяха върнати тихомълком 15 от тях, двама бяха предназначени на друга работа, един беше убит, а за последния нямам информация. Остава без отговор и въпросът защо Борисов мълчи за уволнението на неговия предишен любимец и министър на транспорта Александър Цветков, разследван от прокуратурата за корупция и тихомълком освободен от отговорност, а сега заема директорския пост на ГУСВ. Същото се отнася и за уличените в корупция Анастас Тодоров/бивш зам. директор на „Автомобилна администрация”-понастоящем директор на скандалната общинска фирма „Софийски имоти” и за бившия директор на същата агенция, който в момента е директор на още по-скандалната общинска фирма „Център за градска мобилност” Симеон Арнаудов.

Както виждате, „кадрите” на Борисов са недосегаеми за законите, но затова пък винаги се назначават на такива места, където минават големи парични потоци. Така тези потоци се отклоняват към партийната каса на ГЕРБ и към личните сметки на няколко корумпета.

Всичко това се знае и от посолствата у нас на европейските държави. За някои от най-големите зулуми лично съм писал до посланици, като съм прилагал документи и факти за корумпираните минстри, заместници, директори на агенции и ОПГ, свързана с транспорта.

Тук съм длъжен на да кажа, че от четирите дирекции в МТИТС няма нито една читава и чиста. И в БДЖ, и в „Морска администрация, и в „ГВА” цари организирана престъпност и шуробаджанащина.

Това ме навежда на мисълта, че ако Московски и Борисов искат да се борят с корупцията, трябва да започнат от себе си. Кеф им с отрова, кеф им с въже, кеф им с пищов. Засега на някои им се струва несериозно, но този момент е много близко.

Уволнението на няколко корумпирани служители на най-ниско ниво няма да им реши проблема на Московски и Борисов. Тези уволнени се озлобяват и стават приказливи и отмъстителни. Ще трябва или да ги овъзмездят с много пари, или да им намерят работа на друго място, или да ги приключат както  с Георги Здравков, който беше един от 19-те уволнени за корупция в ДАИ-София и след като заплаши, че ще се разприказва го намериха застрелян в сърцето в собствения му джип. Но защо е седял на мястото до шофьора и пистолетът е намерен на задната седалка никой нищо не казва.

Явно въжето около шиите на Цветанов, Московски и Борисов се е затегнало яко, защото станаха нервни,  словоохотливи и меки. За да стане това само вътрешен натиск не е достатъчен. Явно, писмата ми до ЕК  и ЕП са стигнали до получателите и те са имали възможност да се убедят, че писмата ми са верни.

В същото време Цачева упорито не ме допуска да се срещна с депутатите и парламентарните журналисти, като си намира най-различни фалшиви причини. И днес до 10 часа трябва да ме уведомят за среща,, но няма да го направят. И понеже трябва да има заявка от депутат, вчера предложих на Цачева да неправи тя заявка за моя среща в НС. Досега тя показва завидна провинциализъм и с думите и действията подтиква радикализма в мен. Аз предлагам диалог, а тя бяга кото комунист от истината и се оплита в собствените си лъжи.

Е, за всеки случай ще си взема няколко развалени домата. Може да срещна някой депутат или лично нея. Ще трябва да ги подсетя за какво става дума!





Гласувай:
6



1. apostapostoloff - В България от край време
16.06.2015 15:25
Мусолини се бори с фашизма.
цитирай
2. appen13 - Крадецът Кольо писука жално "Дръжте крадеца"
16.06.2015 20:45
Известното в миналото СДС-корумпе Босичкия, явно доста закъсал финансово в пародията на "евро-демокрация" в жалкото и мизерстващо евро-германско гау"България", пищи жално, че алчните евро"демократи" от мутроГерб и РъБ не го допускат до кокала.
Пищи си Кольо, реди сълзи и сополи и проклинай, че не си сред тях и са те отбили от евро-копанката...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740915
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031