Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2015 11:42 - БЪЛГАРИНЪТ МНОГО ОБИЧА СТАРИТЕ ФИЛМИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3097 Коментари: 8 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

СЦЕНАРИЯТ ЗА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА ЦИГАНСКИЯТ ЕТНОС НЕ Е ОТ ДНЕС

 

По-долу пускам два мои стари постинга. Единият е от 2010 г, а вторият от края на 2014 година. Пускам ги отново, за да видите процеса на етническо разделяне на нацията с цел създаване на изкуствен виновник за отказа на държавната администрация и политическата класа да работят за обществото, и за благоденствието на българските граждани. В държавната администрация, естествено, слагам и съдебната система.

Тук е редно да се спомене и богатия „опит”, който има БКП в лицето на присъдружните и партии, които се намираха и сега се намират в българския парламент и българския политически модел. Подаването на фалшив враг е стар номер, но с прискърбие ще отбележа, че у нас той работи безотказно. Така стана непосредствено след 9-ти септември 1944 г. Нацията беше разделена на „народ” и „врагове на народа”. На „трудещи се” и „Гнила интелигенция”.След това дойде международният капитализъм и Студената война. Последваха я империализмът и „Възродителният процес”

Какво показва този пореден престъпен политически трик?

Това показва, че политиците ни са същите, които бяха преди 26 години. Кукловодите са същите, администрацията е същата, съдебната система е същата, глупците с бюлетина в ръка-без промяна. Вместо да изметат тази политическа шайка ведно с кукловодите, те милеят за Живков и комунизма. Те изобщо не си задават въпроса защо фалира икономически предишният режим. Те смятат, че режимът е бил прекрасен, но дошъл Кольо Босия и го разпердушинил. Ако това беше истина, щяхда съм национален герой или национален убиец, но това просто не истина.

Явно, българинът иска да гледа един и същ филм непрекъснато.

Както и прави една-единствена грешка в живота си. Най-напред да извърши нещо, и чак след това да се замисли какво е извършил.

Лошото е, че тази грешка българинът върши непрекъснато.

Цял живот!

 

 

01.02.2011 10:02 - ПАК ЦИГАНИТЕ ИЗЛЯЗОХА ВИНОВНИ И ТАНКОВЕТЕ ЩЕ РЕШАТ ПРОБЛЕМА

 

В този кабинет има много сбъркани хора.. Не че в предишните нямаше. Имаше. Дори в предишния нямаше ни един нормален. Но това е история.А от историята се интересуват историците и прокурорите. А те у нас са дефицит.

Та думата пак стана за циганите. Много крадат селскостопанска продукция и ще трябва танковете да ги газят. А къде е МВР? Къде е храбрият шивач Цветан Цветанов? А къде е шефът на шивашкия цех Бойко Борисов?

Обяснявам като на полуидиоти, за да ме разберат. Военните не могат да арестуват, задържат и протоколират едно престъпление от рода на кражба на селскостопанска продукция. Това могат само от МВР. Освен това всяка община си има кмет. За какво е той, всъщност? Защо охранителната полиция не е подчинена на него?Ах, да, тогава той ще прави търговете за транспортни средства, дрехи, обувки и джепане. И държавният чиновник няма да може да блажи. А защо пожарната е в МВР, а не на подчинение на кмета? Защо трябва кметът, който е пряко избран да се нуждае от посредник-държавен чиновник-който е избран от чичо си или от Бойко Борисов?

„Когато кучето побесней на дирекя на джамията пикай!” пише във „Видрица”-та си дядо поп Минчо Кънчев. И при нас се случва това. Постоянно се случва.

Въпросът се решава просто. Охранителната полиция минава на подчинение на кметовете. Кметът и общинският съвет изготвят график и програма за опазване на селскостопанската продукция. Арестуват, правят протокол, секвестират краденото и превозното средство и дават бумагите в прокуратурата и службите. Службите проучват кой стои зад тези кражби и обвиняват поръчителите. Защото кражбите на селскостопанска продукция най-често стават така:

Отива мутрата-прекупвач в циганската махала. Наема една сюрия безработни цигани. Наема един автобус. Извозва ги до предмета на кражбата. Оставя няколко гавази да вардят да не дойдат собствениците и да ги заплашват и връщат и далаверата става. Циганинът е само машата в тази престъпна игра.

И сега в много общини има охранители. Но те нямат право да арестуват и отнемат превозните средства. Трябва да се обадят в РПУ-то, откъдето трябва да пратят полицай, който да свърши баш работата. Ако не дойде, нищо не става. И той трябва да дойде бързо, а разстоянията понякога са твърде големи, няма бензин и накрая-няма желание за такива действия. И какво ще направят собствениците или кметът на началника на РПУ-то? Освен да го напсуват на майка, комай друго не могат да направят. Защото началникът е на друго подчинение.

Я ми кажете танкът и БТР-ът откъдето минат какво ще остане” . То е ясно. Ще остане угар, а не продукция. Там трябва да има хубави кросови мотоциклети. Те са бързи, маневрени и не причиняват вреда на селскостопанската продукция. А доколкото си спомням военните не разполагат с такива. Дори „Сигма” не кара кросови мотоцикли.. А при залавянето и ареста на крадци това е решаващо.

Ако на някой му се иска войниците да пазят продукцията да промени закона за въоръжените сили и да направи пъдарски корпус. Тогава отново МО ще прави централизирани търгове за тояги, манерки с винце и чекийки за дялане на тояжките, за да уплътни времето на военните пъдари.

Ако МВР и МО искат да покажат на кметовете и избирателите им, че са чепове за каци, а истинската власт е МВР и МО, то е друга работа. Ако на някой му липсва силно 9-ти септември, да отиде в Москва и да покани Руската/съветската/ армия и да получи това, което иска.

А кметовете ще си ги назначава окръжният комитет на ГЕРБ.



17.12.2014 16:56 - КАКВО НИ ГОТВИ ЗАДКУЛИСИЕТО

 

„ПАТРИОТИЧНО” НАРИТВАНЕ НА ЦИГАНИТЕ

 Днес станах свидетел на едно безумие. От трибуната на Народното събрание Валери Симеонов, в качеството си на съпредседател на т. нар. „Патриотичен фронт” избълва едини глупости, които никак не са случайни и вече няколко месеца се води една активна пропаганда срещу циганите, като че ли те са основни виновници за състоянието на страната.

Веднага направих сравнение с началото на осемдесетте, когато започна подготовката на т. нар. „възродителен процес”. Нещата са сравними. Тогава БКП беше в икономически и пропаганден колапс. Нуждаеше се спешно от виновник и прехвърлянето на собствената си вина. Тогава направиха и страничния пас с онзи „процес”.

Сега ситуацията е сходна.

Вместо да удари по Съдебната система и превенцията, Симеонов се хвърли срещу циганите. Защото липсва каквато и да е стратегия за интеграция на българските граждани от цигански произход. В същото време службите на МВР и Съдебната система правят политика. Най-малко по този начин може да се спре високата битова престъпност при циганите и да ги интегрира.Това показва най-малко две неща. Че Симеонов участва в една игра, която води до етнически конфликт и ще тласне циганите към исляма, а българите към отмъщение. От друга страна не се показват истинските проблеми, а се крият зад постановката, че циганите са основните виновници за всичко. Досещам се кой пробутва този номер и ясно виждам колко добре е организиран. Как крачка след крачка се повдига напрежението и се подготвя обществото да се загледа там, където политиците ги няма.

Този сценарий съм го виждал и по-рано и съм писал, че следващите „виновници” ще бъдат циганите. Но те не са.

Основните проблеми на държавата са неработещите държавни институции, високата корупция и ниското ниво на контрол. Държавната администрация е завишена в пъти и обслужва себе си и групови интереси. Същото се отнася за Съдебната система и медиите.

А там цигани няма!





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Хубаво е това, че не намирате кусури на
03.06.2015 17:15
кабинета Орешарски. Това ви прави много напредничав, прогресивен български интелектуалец.
цитирай
2. borkolbor - ..... До Колито ..........
03.06.2015 18:22
........ И всичко това , защото сме в Евро-азийския съюз в съюз с Русия и в съюз с Путин . И всички - от Бойко Борисов до Валери Симеонов са агенти на Путин . Рубладжии ! - Продадоха България на Русия , на Путин и на комунистите !!! А , Коле ? - Докога ще търпим руснаците и комунистите ни родни да ни управляват ? Не им ли стига на гербаджиите , на симеончовците , на седесарите , на реформаторите , на турците , на циганите и на някои други все с Путин да бъдат . ... И аз питам тебе , господин демократе , кога най-сетне и ние като "бели хора" ще си "влезем" в НАТО и в ЕС , за да заживеем човешки с огромно по количество и високо по качество родно производство всякакво , с работа , с добри заплати , с добър стандарт ? - Разсипаха ни тез комунисти през последните 25 години , за по-миналите не иде реч ... Инвстиции , инвестиции , инвестиции трябват , Коле ! Само западни !- Плюс агенцийки - посреднически за "услужливи" хора . ... - Свободна пазарна икономика , проекти , Коле . ... Ама не - те с Русия , та с Русия . Бойко-борисовци и прежните всие - всичките са агенти на Путин и са рубладжии ! .... Американците , западно-европейците не виждат ли , Коле ? Защо не ни спасяват от комунистите и от комунизма ? А Коле ? ... Ти , Коле , почвай пак по "Свободна Европа" и по "Свобода" . То бива , бива путиновски Комунизъм в България , ама то вече не се търпи уа , Коле ! ... И през ден в Москва ходят - да са отчитат на Путин и на руските комунисти как те милите ни родни български комунисти по комунистически управляват комунистическа България . И да си прибират наградните комисионни , и да разживяват по Сочи , по Байкал и по Алтай . Управниците ни , Коле , са мръсни комунисти и алчни рубладжии . Тъй да знаеш ! Само в теб ни е надеждата , само ти си ни спасението , Коле ! Ти си истински честен демократ , Коле . Комунистите , милиони в България , разбиха живота и кариерата ти , съсипаха здравето ти , в затворите те вкарваха и в чужди краища те интернирваха . Милионите български комунисти , и то руски ! Издевателствуваха над свободните ти мисъл , глас и творчество . Внедряваха руски комунистически агенти сред близките ти и сред обществените ти сподвижници ! Изхвърлиха те от СДС-то през 92-а година или сам се си заминал , без значение , заради руските комунисти в него , Коле , нали ?! - Не един , не пет , не десет , а няколко милиона български комунисти - по руски образец . Те , само те , са виновни за страданията ти , Коле . - Те вече не са комунисти , Коле . Осъзнаха се . Чак сега . Искат вече Запада . С една дума - дойдоха на "твоя" . Ти си великодушен и прощаваш на комунистическия си народ . Насочваш , Коле , просветляваш , учиш ! Западът е с теб , жадувания ти Запад . Обаче , за зла беда , в България сега управляват , както винаги са управлявали , комунистите . И то направлявани , пак както винаги , от руските комунисти . От Русия и лично от Владимир Владимирович Путин ! Най-големият и най-лошият сред комунистите по света днес . Пък , да ти кажа , Коле , Владимир Волфович Жириновски е още по-свиреп и по-кръвожаден комунист от Путин . Той , ако дойде на власт в Русия , границите на великата , руска , комунистическа Империя до Одеса , току под носовете ни , ще опрат . Тогаз , жална ни майка българска , и шестнадесета руска република ще вече , ама сигурно , ще станем ! Малееей ! - Нещастна , наша , българска орисия . - ... Кога , Коле , Западът ще ни обърне най-сетне внимание ? До кога , горките ние , ще чакаме цивилизования западен Свят да чуе воплите ни разтърсващи и сърцераздирателни ? ... А ти , Коле , единствено ти повеждаш смело осъзнатия ни вече народ срещу комунистическите ни управници в България ! Хвала тебе , Коле , наший смелий и мъдрий вожде , в канската борба на народа ни за западна Демокрация ! Ти - начело ! Хвала и на Запада ! Ние , милионите честни българи , искаме той да ни спаси от руските комунистически ярем и гнет . И от Путин да ни спаси . Искаме долари , искаме евро , искаме музики , искаме филми , искаме телевизии западни , искаме западни книги , култура , технологии , банки . Искаме в родното ни "даскало" западни образователни програми с пълно английско езиково присъствие !!! Искаме ново , "модерно", според западните историци , политолози , психолози и идеолози , пренаписване на историята ни - българската ! Искаме и западни развлечения . Искаме западни стоки , искаме свобода на предвижването по целия свят . С какви пари и срещу какво дадено от нас ? - Няма значение ! Важното е да се случи . ... Искаме западняците , турците , евреите и арабите да изкупят и да се населят в земята ни . И да се "омешаме" с тях искаме . Много такива хубави "работи" искаме . .......... Е ха я ! - Искаме децата ни да учат , да живеят , да работят и да печелят на Запад . И ако те искат , никога да не се връщат в България , ругаейки всичко в нея и оправдавайки се пред нас и пред съвестите си както си искат ! - Там да си живеят милите ни , живи и здрави да си ни , народо-любчета и патриотчета български - там в Европата и там в Америката . - Хора да станат . А не тука да са мизерници , прости българчета - чукундурчета ! - .... Искаме демокрация - западна ! ....... Ми , ей за туй ти иди , Коле , в Германия , в Англия и в Америка . Оплачи им са там на "големите" . Теб ще те разберат "братята" - западноевропейци и "братята" - американци , ще дойдат най-сетне тук и ще ни спасят от мръсните "путиновски" комунисти , дето ни управляват ! ... Е ха я . ......

П.С. ..... Очаква се , Коле , от затихващ НЕФОРМАЛ да се "превърнеш" във войнстващ , в яростен ФОРМАЛ ! Сам се убеди , Коле , че с домати и с яйца твоята "работа" няма да стане . Герой и мъченик , комунистите - Бойкови , Къневи , Куневи и Валери-симеонови не кят да те правят . И да им се иска - НЕ МОЖЕ ! Путин и руските комунисти не им дават . Ха ! Пък и Белият дом , майната му , те пази ! ... - Очаква се да си спретнеш "партийка" . Партийка по западен образец . Кво чакаш . Почвай . Тръгвай смело към властта . Инвестицийки , проектчета , аларми , услужливи последователи , рекламни , медийни и журналистически "пушилки" ще ти се намерят . Ще успееш , Коле ! Ех , туй Коли , брей туй Коли . ...... По селските , по етническите и по между-личностните въпроси : - Бараш се голям спец по тях . - Ама не си , Коле ! - "Каруцата" си пред магаретата , пред катърите и пред конете все курдисваш !!! Хал хабер си нямаш ти , Коле , от живота на "простия" селски народ . ... Айде стига с тези твои жални стонове и "бабини деветини" . Помирисал си ти селото , та чак си се "вмирисал" от тегобите му вечни . Общинско самоуправление , общинска полиция и прочие . - НЕ СА ТВОЙ ПАТЕНТ ! За да се стигне до там , има едни много други МОМЕНТИ , които ти или не знаеш , или умишлено пропускаш ! Мисли и пиши по тези въпроси , аз ще ти отговарям . Сал едно ще ти кажа . Завчера селският - наш Тончо Късото ми рече , че ако през това лято "бритчедите" му бастисат дините в бостаня и пиперя , доматите и краставиците в градината му , ще има "сакатлък". Подготвил сай чувекят ! Тъй де . ... А ти , Коле , съобразявай , преди да напишеш нещо . ... Е-хаааааа ..........
цитирай
3. bosia - До горния трол
04.06.2015 08:24
Борко,
Разбрах, че вече ти плащат на брой думи. Затова си толкова пълноводен. Само че аз тролските коментари мога да ги чета само когато са до три изречения. Не бъди толкова головоден, защото можеш да се подхлъзнеш и да се удавиш в собствената си головодия. Като онзи шофьор дето карал камион, пълен с дупки. Една дупка паднала на завоя. Той слязъл да я вземе и да я качи, но се подхлъзнал и паднал в нея.
цитирай
4. borkolbor - ...... До Колито ..........
04.06.2015 14:16
....... "Шофьорът" , Коле , съм бил аз . Пък "дупката" си бил ти . Що ли съм спрял камиона ? - За да та прибирам тебе - "дупката" от пътя ? - Явно съм та прибрал , не съм паднал в тебе . Щом ти и аз , днес , сме още живи . Ъм по-добре да бях та остайил там , на пътя - самотна , нещастна и ревлива .... "дупка" . Някой друг "шофьор" наместо мен щеше да та прибере . ... И сега , у блога ти , вместо язе , тоя - другият щеше да та "дупчи" . .............
цитирай
5. bosia - До борко-тролко
04.06.2015 14:46
Борко, в магазин "Берьозка" ли пазариш, или ти изпращат папането напрово от Кремъл? Няма как да паднеш в мен, защото ти живееш в паралелен свят.
цитирай
6. borkolbor - .... Паралелен свят .........
05.06.2015 00:18
...... Така е , Коле . Обаче , съвестта ми е чиста , в мир съм само със себе си и с добрите и честните хора . ... И имам рядката "способност" да "прескачам" в реалния свят , за да свърша каквото е необходимо според мене , дори и да е малко . Хааа ... - А ти , "друже" , къде си ? Знаеш ли ? - Вероятно е , ... да не знаеш . ...... А аз знам . ...............
цитирай
7. bosia - До Борко Тролко
05.06.2015 09:07
Чудно ми е как може да нямаш нещо, но то да е чисто? Освен да храчиш по блоговете не съм те чул и видял да направиш нещо реално и добро.
цитирай
8. borkolbor - ...... Много ..............
05.06.2015 09:42
...... Много ти са "греховете" , батка , а аз искам наистина да ти помогна ! Виждам те , че не си "говедце" и все с хора сакаш да се "мешаш" . Ама защо , пусти Коле , с най-личните и със същите - "най-неприличните" ? Защо , Коле ?! Защо ? - Сам си отговори . ... Започни от долу - нагоре , а не от горе - надолу . Така се пробива и събаря "система" . Доматите , яйцата и "писмата" по и до гадовете не са начина ! - Ти политически клоун и шут ли си ?! .... Храчките ми са тютюнджийски , но и злобни , и отмъстителни . - В далечното минало не си направил нещо , което задължително е трябвало да направиш . А това е предопределило съдбите на страшно много хора . Имал си интелекта и реалните възможности да го направиш . Не си го направил , сбъркал си ! - Затова по-късно си паднал в капана на предразсъдъците , на заблудите , на суетата и на "външния" за България свят . Лошото е , че не го съзнаваш и продължаваш в същата грешна посока . ... Лично . Чувствувам се измамен , слабо казано , по-жестоко и по-болезнено - омерзен съм от тебе и от такива като тебе . Не само аз , но и хора живи , и мъртви , които отдавна вече ги няма на този свят . И от тяхно име ти го казвам , лека им пръст . Това е пагубно вече само за тебе . Няма да спра , докато не си "обърнеш" "черупката" , накъдето трябва . Можеш и трябва . ............

П.С. ... Да си вържа "гащите" . - Да не направиш някоя глупост . И после аз да нося вина за нея . Прекалено ще ми дойде - освен моята , нося и чужди вини . По собствено желание . ... Мъж си . Вземи се в ръце . Беседвай с Георги Ифандиев в личен приятелски план , по възможност . Много пъти и много дълго . Той ще ти разкаже много интересни неща , които , явно , или не знаеш , или не искаш да възприемеш . Изслушвай го дълги часове , без да го прекъсваш . Не е обидно . Напротив - достойно ще бъде от твоя страна . Ще разбереш , ще заживееш и ще действаш другояче . - Правилно . Слущай Висоцки и ДДТ , "целите и всичките" Висоцки и ДДТ . - Философия ! Желязна ! Наготово поднесена ! Остава да я разбереш , да я осмислиш и да я възприемеш ! Ако искаш ! Дано да си ме разбрал правилно ! Нищо , че на години съм по-млад от тебе ! Учил съм в езикова немска гимназия по старата пет-годишна учителска метода /без последната година - самоизключих се от езиковата гимназия , защото имах по една от математиките двойка за годината - изкарах я , завърших и се дипломирах в обикновена хуманитарна гимназия/ за чуждо-езиково обучение - посредством командировани от Германия германци - преподаватели ! От бившата ГДР - все "профилирани" кадри на източно-германската KPD/ГКП . От тук - от там знам и английски език . И какво ? - Нищо . Възприел и взел съм само положителното от западната култура . Запазил съм психиката и разума си , по моему , от вредни влияния . Не се лаская и не се гордея от владеенето им . Толкоз ги и "владея" вече - минаха много години , забравят се . В някои моменти се презирам за това . Тежат ми . - По добре да бях завършил професионално училище ! Не ги ползувам . Или много рядко , само в случаите на практична необходимост ! Руският ми е много по-добър от немския и от английския , взети заедно ! - Защото го обичам и защото го ползувам ежедневно , най-вече за себе си , а не за користни цели . Нямам право да преподавам руски език в училище на децата , за съжаление , защото по диплома от педагогическия университет в онова време на "българистите" - филолози не ни даваха втора специалност руски език ! Нищо повече . Презирам из дъното на съществото си агресията на западняшките властови върхушки спрямо България , колкото ненавиждам византийците и агаряните в историята ни ! ... България и Русия ... - Това от мене - от простия , не реализирал се , безработен , вечно гонен и одумван , обикновен даскал-филолог и историк -"самозванец" от "паралелния свят". ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11739508
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031