Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2015 11:29 - КАК ТРИМАТА ГЛУПАЦИ СЪЗДАДОХА ОБЕДИНЕНИЕТО "ЗЕЛЕН ЧОРАП"
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1593 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

СИНДРОМЪТ БОРИСОВ-КАЛФИН-ДАНЕВ ИЛИ КАК СЕ ПРАВИ ПЕНСИОННА РЕФОРМА

Когато кожата на нормалния човек изгори на слънце той отива и си купува или наема чадър. Когато идиотът изгори се опитва да загаси слънцето.

Тази сутрин показаха двама селски тарикати по телевизията, които твърдяха, че искат да правят пенсионна реформа. През цялото време те споменаваха и един трети, за да станат глупаците класическата троица. Единият седеше със сериозна физиономия като дърт пръч, който се чуди дали ще свърши нещо, ако се качи на козичката или е по-добре да се направи на зает и да я подмине. Другият седеше с още по-сериозна физиономия на току-що насрал се в гащите и крадешком се оглеждаше и ослушваше дали околните са разбрали този факт. Тази знаменита двойка бяха селският тарикат Бойко Борисов и полуселският тарикат Божидар Данев. Те заедно издекламираха, че възрастта за пенсиониране не подлежи на дебати. Повишаване на възрастта ще има и край! Позоваха се на третата тиква-Калфин. Това, в практически план, означава, че повишаване няма да има, защото всички ние прекрасно знаем, че колкото по-категоричен е Борисов, толкова по-бързо се отмята.

Да се унищожи здравият разум на територията на България не е трудно. В продължение на 70 години управляващите са се занимавали предимно с това. Затова сега празните тикви пробват дали ще мине този селски номер. Това, което те предлагат е една проста аритметика. Дори просташка, ако трябва да бъда съвсем точен. Работещите нмаляват, пенсионерите се увеличават и затова трябва да вдигнем годините за пенсия и трудовия стаж. Така те обясняват нещата по най-просташкия начин.

А истината е съвсем на друго място.

В продължение на 25 години управляващите направиха икономиката такава, че работните места да намаляват, дребният и средният бизнес са под постоянен натиск, а възнагражденията такива, че да живееш като пребито куче. Но зад тази икономическа привидност стои чисто политическа причина. Младите са активни, радикални и трудно ще бъдат излъгани два пъти за едно и също нещо. Затова нека направим така, че да напускат стната и да отиват по света да си търсят възможност за нормален живот. Така се стигна до момента, в който българите зад граница раждат с 40 % повече деца, отколкото се раждат у нас. Оказва се, че с идиотската си политика българските бандити от политическата власт решават пенсионната политика на други страни, за сметка на нашата. Ако имахме умни и отговорни политици сега нямаше да обсъждаме идиотската пенсионна реформа, а незабавна промяна на държавния модел. Щяхме да облекчим максимално условията за бизнес, кредити и реализация на продукцията. Така младите ще се върнат, дори ще привлечем допълнително млади хора да работят у нас и нямаше да се налага да правим идиотска пенсионна реформа. Напротив, годините за пенсиониране нямаше да се увеличават, както и годините трудов стаж, а пенсиите щяха да се вдигат.

Лошото е, че тези млади хора нямаше да изберат тези тикви, а щяха да ги натирят на остров Белене, за да осмислят последните 70 години от друг ракурс.

Тримата глупаци и подобните на тях се опитват да лекуват симптома, а да не стигат до болестта. Нормалната лекарска практика е да прегледаш болния, да му направиш изследвания в лаборатория и на диагностична апаратура, да поставиш диагноза и да започнеш лечение на болестта. Тези тримата разполагат само с аспирин и йод и искат всичко да лекуват само с аспирин и йод. Самите те явно досега са били пациенти на ветеренарната медицина и се опитват да проведат лечение на недохранване с йод и аспирин. Ако продължават така ще станат пациенти и на патоанатом.

Пенсионна реформа на нашия хал се прави чрез незабавно приемане на пакет от закони, които да облекчат максимално бизнеса, да се премахне централизираната държавна регулация, да се осигури достъп до нисколихвени и безлихвени кредити и рязко намаляване на държавните чиновници до около 30 хил. човека. В момента те са  с над 100 хил. повече. При положение, че броят на българските граждани, живеещи в България рязко намаля е абсурдно администрацията да се увеличава или да остане на същото ниво.

Тези тримцата до такава степен са се самозбравили, че без да се усетят обединиха зелените чорапи от МО и МВР. А НСО определено не може да се справи с обединенитето „Зелен чорап”. Исторически е известно в България, че от зеления чорап до масата на патоанатома няма дори цяла крачка.

Амин!





Гласувай:
3



1. andrei - Идеята на пенсионната "реформа"
14.05.2015 12:25
е почти никой българин да не получи пенсия,поради ранната смъртност на повечето хора,с изключение на зелените чорапи,които с ранното си пенсиониране ще могат да усвоят целия пенсионен фонд!Такава е жалката истина.
цитирай
2. atanasio - Много добре казано - ''. . опитват да ...
14.05.2015 13:22
Много добре казано - ''.. опитват да лекуват симптома, а да не стигат до болестта. Нормалната лекарска практика е да прегледаш болния, да му направиш изследвания в лаборатория и на диагностична апаратура, да поставиш диагноза и да започнеш лечение на болестта.''

И съм обяснил защо в здравеопазването и пенсионната система от юридическа гледна точка става въпрос за нарушение на Конституцията и ГЕНОЦИД - https://www.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1562875143990714

Пиша отворени писма - http://atanasio.blog.bg/drugi/2015/04/01/otvoreno-pismo-3.1350726

Трябва референдуми за здравната ,пенсионна и данъчна системи тоест за основни политики на държавата след като се обясни всичко ''така ,че и баба ми да разбере'' е казал Айнщайн тоест гражданите ТРЯБВА да са тотално информирани за да вземат информирано решение

Ако бяха само трима ...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11739025
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031