Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2015 11:33 - ПРОТЕСТЪТ В БНР
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 763 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ВРЕМЕ Е БНР ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ОБЩЕСТВЕНА МЕДИЯ

В БНР започнаха някакви смутни бунтове. Вярно, става дума за пари, но бунтът може да се разшири и да постави и обществено значими проблеми, свързани с обществените проблеми и повишаване на квалификациите на журналистите и администрацията.

Подкрепям исканията им, но ми се иска да ги разширят и избистрят.Първото нещо, което трябва да се направи в БНР, както и в БНТ, е да се оптимизира работата на обществените медии, като се премине към оценка на професионализма. За тази цел трябва да се създаде програма за ежегодно повишаване на квалификацията чрез годишни курсове и покана на известни журналисти от цял свят да прочетет лекции и да обменят успешните си практики и начин на подготовка. Това трябва да бъде свързано с ежегодин тест, включително практически. От резултатите от работата и тестовете да се прави ежегодна атестация на всеки един работещ в медията. Так тя ще се освободи от некадърните кадри и ще повиши качеството и резултатите от работата си. В момента в БНР работят около 1 400 човека. Това е твърде много и значително усложнява както общия екипен резултат, така и увеличава администрирането.

Директор на БНР е познатата муцуна Радослав Янкулов. Помня го от м. януари 1989 г., когато беше в Стара Загора заедно с Асен Агов в качеството му на член на комунистическия рупор, наречен „Дружество „Георги Кирков”. То беше основен разпространител на пропагандата на БКП и „братската дружба с СССР”. Някой ще каж, че е бил само спортен журналист, но именно спъртът беше един от основните инструменти за пропаганда по онова време. Този човек няма качества да организира работата на радиото и да развива неговото развитие. Достатъчно е да се чуят думите му, че нямало да съкращава персонал, за да не останели хора без работа. Това е обикновен популизъм и е пряко свързан с влошаване на качеството на работата.

Добре би било да се създаде една журналистическа камара. Вижда се, че т. нар. „СЖБ” е организация, която няма капацитет и желание да върши каквато и да е работа. Достатъчно е да видим, че Съюзът няма отношение нито към протеста на работещите в БНР, нито в търсене на форми за повишаването на квалификацията и авторитет на медиите. Работата му се свежда до разпореждане с имотите и показност. А трябва да се работи много в областта на широтата и достоверността на информацията, формата на подаването и, защитата на журналистите от държавната администрация и феодалния натиск и журналистическата етика.





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740572
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031