Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2015 13:50 - ПИСМО ДО КАНЦЛЕРА НА ГЕРМАНИЯ АНГЕЛА МЕРКЕЛ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2358 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЧРЕЗ ПОСОЛСТВОТО НА ФРГ

ДО КАНЦЛЕРА НА ФРГ

Г-ЖА АНГЕЛА МЕРКЕЛ

 

ГОСПОЖО КАНЦЛЕР,

Казвам се Николай Колев-Босия и съм известен в България писател, журналист, публицист, правозащтник и общественик. Достатъчно е да направите справка в българското посолство в Берлин или в германското в София. Занимавам се и с разследваща журналистика.

Преди четири години правителството на ФРГ взе отношение относно купуването на документи за правоуправление на МПС на германски гражданин от българското Министерство на транспорта. Тогава, благодарение на немското правителство, тогавашният министър на транспорта Александър Цветков беше освободен от работа и срещу него започна прокурорско разследване. Освободени и разследвани бяха и други висши кадри от министерството.

Длъжен съм да ви кажа, че нито един от тях не беше осъден и дори не беше даден на съд. Престъпленията бяха прикрити от българската прокуратура. В момента всички служители, които бяха отстранени и разследвани тихомълком са върнати на работа и машината за корупция работи на пълни обороти. Сега, обаче, технологията се измени. Фалшивите шофьорски книжки от България се заменят с такива от други европейски държави. Съвсем наскоро в Италия беше заловена група от българи, която регистрира българските документи в Италия и получава по официален път италиански документи. Така или иначе вече цяла Европа е заредена с документи за правоуправление, издадени в България срещу определена сума и легализирани в други страни от ЕС. В същото време български граждани пътуват с колите си из цяла Европа, включително и във ФРГ. Това подлага на ежедневен риск германски граждани и гости на страната ви.  

Преди 4 години вашето правителство зае принципна позиция и помогна да бъде отстранен един корумпиран министър, който позволяваше да бъдат продавани документи за правоуправление на кандидати без необходимата квалификация, следствие на което годишно се избиват, осакатяват и раняват десетки хиляди граждани по пътищата. Днес нещата не само не са подобрени, но са значително по-зле. В същото време позицията на правителството на ФРГ явно се е променило, тъй като въпреки моя сигнал до посолството преди няколко месеца- последствия няма.

ГОСПОЖО КАНЦЛЕР,

Нима ще оставите тези престъпления без последствие? Нима ще приемете да бъдат избивани невинни граждани по улиците и шосетата от водачи на МПС с противозаконно придобити документи за правоуправление? В това число, естествено, има и немски граждани.

Разчитам на здравия немски разум и на принципите на правителството ви да реагирате по достоен и принципен начин.

21.04.2015 г.

София                                                                                                   Ваш: Николай Колев-Босия





Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11815508
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930