Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2015 10:35 - ВНИМАНИЕ! ЗАПОЧВА ТРЕТО ДЕЙСТВИЕ НА ПИЕСАТА "КОЙ МИ СРА В ГАЩИТЕ!"
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3966 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 15.04.2015 10:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЗА РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ХИМИЯТА, ФИЗИКАТА И БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ

На нас не ни трябва Донбас. Не ни трябва ИДИЛ. Ние си имаме Челопечене. Имаме си съдия Ченалова. Имаме си прокурор Бецова/звучи малко като Цацова!/. Имаме си ДАИ. Имаме си „Петолъчката”. Имаме си Горни Лом. Имаме си Иганово.

А какво нямаме.

Нямаме си действаща прокуратура. Нямаме си разумни и мъдри държавници. Нямаме си обществен морал. Нямаме здрав разум. Нямаме акъл да съберем две и две.

Но има неща, които хем имаме, хем нямаме.

Имаме си закони. Ама все едно, че ги нямаме.Защото в закона пише едно, а резултатът от него е точно обратен. Това не са законите на Лавоазие, Ом, Клайперон-Менделеев и други физически и химически закони. Те си работят безпограшно, въпреки острата намеса на Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Мая Манолова. Въпреки опитите на сладкодумният подлец Лютви Местан да ги излъже.

Може ли един български политик или дори ръководството на една партия? Или дори една цяла партия с всичките и фенове и кукловоди да промени Закона за запазване на веществото? Тук не става дума за „сивото” вещество. У нас то не съществува нито в Парламента, нито в МС, нито в Президентството, нито в администрацията, нито в медиите, нито дори в мнозинството избирателски тикви и цацарки.

Става дума за онова вещество, което физиката признава за такова. Там Законът за запазване на веществото действа независимо от мераците на когото и да е. Аз знам, че за този закон в парламента едва ли знае някой, но ако им предложат Бойко или Михи Маус или Лютви Местан, са готови да го променят. Това, на народен език казано, е да накараш един човек да изсере повече лайна, отколкото е изял храна. Тук някой ще приведе пример с обратното с някоя медия или с Мая Манолова, но няма да е прав. И за Лютви Местан, даже, няма да е прав. Защото Лавоазие не може да бъде ревизиран. Това е, все едно, да ревизираш Закона на Нютон за земната гравитация. Защото ако беше обратното, ябълките щяха да излитат в космоса, а нямаше да падат на нечия глава, която в резулат на болката от удара изчислява Закона на Нютон за гравитацията.

Технологиите също са подчинени на закони. Закони, които са значително по-качествени от нашите  и дори са безспорни и безпощадни. Ако се опиташ да ги финтираш, получаваш ритник по задника. Или се изпаряваш за един миг. Това го видяхме в Челопечене, в Горни Лом, до „Петолъчката”.

Видяхме го и в Иганово.

На разни министърчета и зам. министърчета им хрумнало, че ако прехвърлят вината за взривовете върху стандартния „неизвестен извършител” под формата на атентат, ще прикрият собствените си престъпления и идиотщини. Те имат голям опит в областта на българското законодателство и знаят как да се измъкнат.

Но тук техният опит не струва. Законите, които действат в технологията при производството на взривни материали не могат да бъдат излъгани. Нито от Бойко Борисов, нито от удобните проститутки, наречени „медии”. Технологията при изработката и съхранението на взривните материали е грубо нарушена и Законът за взрива се задейства безапелационно. Въпреки горещите молби и псувните наум на българските политици. Във физиката и химията няма Главен прокурор Цацаров или съдия Ченалова. Няма и следовател Пепи Еврото. Законите си действат категорично!

Тук е, именно, връзката между българските и фундаменталните закони. Тук е и тежката разлика. Едните са безспорни и институциите и действат независимо кой е направил грешката. Не може във физиката или в химията ти да дръпнеш взривателя в Иганово, а взривът да стане в Президентството или във ВСС. Взривът ще стане в Иганово. Както и стана. Не може Валери Симеонов да изяде отровната гъба, а да умре Лютви Местан.

Не може!

В Иганово, както и на предишните места не спазват законите на фундаменталните науки. Също както българските институции, които не спазват, или по-скоро, са заебали законите и най-вече човешките закони. Те дърпат ежедневно халките на моралните гранати и се хилят като плейтмейтки, когато видят, че пострадалите са не те, а всички ние. И си мислят, че това ще бъде винаги така.

Тук е основната им грешка.

Чехов казва, че ако в първо действие има закачена на стената пушка, тя непременно ще гръмне в трето действие.

Внимание! Завесата се вдига!

Започва трето действие от пиесата „КОЙ ми сра в гащите!”


Р.Р. В едно мое старо стихотворение има следния стих:
...А на мен
като камък в жлъчката,
ми тежи, братко мой, петолъчката!..."




Гласувай:
7



1. bosia - До Кушел
16.04.2015 13:39
Кушелчо, не очаквах, че можеш да броиш до "към 50". Не ти личи от физиономията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740008
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031