Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2015 20:02 - Отговор
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1285 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕК

Г-Н ЖАН-КЛОД ЮНКЕР

 

ДО ГД „МИГРАЦИЯ И ВЪТРЕШНИ РАБОТИ” ПРИ ЕК,

ДИРЕКЦИЯ „СИГУРНОСТ”,

ОТДЕЛ „ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ”

Г-ЖА АНАБЕЛА ГАГО

 

ДО МИНИСТЪРА НА МТИТС

Г-Н ИВАЙЛО МОСКОВСКИ-УБИЕЦ НА БЪЛГАРСКИ И ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ

 

ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА Р. БЪЛТАРИЯ

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ-СЪУЧАСТНИК В УБИЙСТВОТО НА БЪЛГАРСКИ И ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ

 

ГОСПОЖИ И ГОСПОДА

Предоставям на Вашето внимание мое писмо до министъра на транспорта  и ЕК и неговия отговор до мен. В него ясно си личат две неща-отказ да ми се отговори на всички въпроси и лъжите, с които ми е отговорено, но само на два от тях.

По този повод имаше и парламентарно питане от депутата Велизар Енчев, на което министър Московски лъжеше и мамеше на поразия. Нито един отговор на министъра не съдържаше и частица истина.

Сами можете да се убедте какви въпроси съм му задал и на колко от тях не съм получил никакви отговори. А отговори не съм получил, защото те или биха били откровена лъжа, или трябва да признае, че съзнателно е допуснал продажбата на свидетелства за правоуправление на моторни превозни средства, от което е последвало убийството на хиляди български и чужди граждани и инвалидизирането и страданието на десетки хиляди невинни граждани.

В писмото ми има седем групи въпроси, като не е отговорено на нито една от тях.

Така например той твърди, че всички изпитващи, които работят в софийска областна дирекция не са уличени в нарушения и престъпления. Това категорично не отговаря на истината!  Има доклад на гл. секретар на ИА „Автомобилна администрация”, в който точно и ясно се описват нарушенията и последвалото престъпление „продажба на изпит и книжка за водач на МПС” за всички 19 изпитващи.  Московски лъже за това!

Московски не отговаря защо има заповед за служителите на агенцията да контактуват с медии. На практика тази заповед забранява на служителите да доведат до общественото мнение престъпленията, които се извършват там и се прикрива тежката повсемества корупция в министерството. Това е и тежко нарушение на конституционните им права и на Хартата за европейските права на човека.

За директор на Агенцията беше назначен Цветелин Цветанов-бивш директор на областна дирекция на Агенцията, уволнен за извършени престъпления заедно с всички останали областни директори. Московски мълчи на този въпрос.

На въпроса защо не е включен като изпитващ Иво Бориславов Кръстев, който има най-висока степен на подготовка той мълчи. На парламентарното питане излъга, че не е предложен от областен директор и затова не е одобрен. Това не отговаря на истината. Предложени са двама изпитващи. Единият е назначен, а Иво Кръстев-не. Но не е посочено каква е причината. А тя е че Кръстев е човек, който неведнъж е сезирал български и европейски институции за престъпленията, които се извършват в Агенцията и Министерството.

Архивът беше унищожен, понеже съдържаше хиляди документи за извършени престъпления, а бе получено писмо, че ЕК ще разследва престъпленията в министерството.

Московски мълчи и на въпроса дали знае какво значи „Данък спокойствие” и „Данък абонамент”. По този начин прикрива хиляди ежедневни престъпления, ставащи в министерството. Мълчи и на въпроса дали има изградена мафиотска структура в Министерствто и дали и той участва в нея.

За неправомерно назначение на хора, които нямат необходимата подготовка и знания и се незначени без конкурс Московски също мълчи.

Още по-странно, при това положение, е позцията на министър-председателя. Преди 5 години той поиска „пълна проверка” на Агенцията и Министерството именно по сигнал на служителя Иво Кръстев, за която забрави незабавно и назначи отново Ивайло Московски за министър, въпреки че знае много добре какво става в Министерството. Всъщност, той го назначи именно за това, а Кръстев беше неколкократно уволнен.

ДАМИ И ГОСПОДА,

Предоставям на Вас да направите проверки на всяка дума, която съм написал. Готов съм по всяко време с нужните документи, свидетели и факти да докажа всяка моя дума и заключение. Готовъ съм тук или при вас да се явя и да докажа, че в МТИТС съществува организирана престъпна група за извършване на множество престъпления, вследствие на което всеки ден се избиват, осакатяват и страдат стотици, хиляди български и чужди граждани. Цялата тази престъпна група се прикрива от министър-председателя, прокуратурата, службите и контролните органи.

Настоявам да ми отговорите в съответния срок, за да разбера позицията ви и следващите ви стъпки в посока прекратяване на престъпленията. Държа да ви кажа, че досега на нито едно мое писмо не е отговорено не само в срок, но и след него. 

Вие какво бихте си помислили на мое място?

Предлагам ви текстовете на писмото ми до министър Московски и неговия отговор, за да направите съответните изводи и да видите дали говоря истината.
 

17.03.2015 г.

София                                                             Подпис:

                                                                                     /Николай Колев-Босия/

 

 

 

ДО МИНИСТЪРА НА МТИТС

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

г. ИВАЙЛО МОСКОВСКИ

 

копие:

ДО КОМИСИЯТА ПО МОБИЛНОСТ И ТРАНСПОРТ

НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ - на Ваш САР/2014/ 02415

 

 

П   И   Т   А   Н   Е

От Николай Ганчев Колев-Босия, София, ж. к. Борово, бл.231, тел. 0888 408 623

 

 

ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

 

На 14.08.2014 г. главният секретар на ИА „Автомобилна администрация” при МТИТС Дамян Войновски подписва заповед №11-01-71-56 до регионалните директори на агенцията. В тази заповед се забранява на директорите и техните подчинени да правят всакакви изявления в медиите, освен съгласувани с изпълнителния директор на агенцията. В случай на участие на служител в медийна изява, трябва да бъде уведомен незабавно изпълнителния директор.

Друг доклад отново от Дамян Войновски, Николай Вълков и Славка Андреева с № 11-01-779/01.10.2014 съобщава, че при проверка по заповед на зам. изпълнителния директор на агенцията Йордан Арабаджиев са открити множество нарушения при теоретичния изпит за придобиване на документ за водач на МПС или повишаване на квалификацията.  Провеждането на жребия е възложено на началника на сектор „ВАД” Бойко Нинов. Без негова писмена заповед „жребии” са организирали следните служители:

Георги Петров Младенов

Георги Здравков

Установени са нарушения при изпитите на:

Емил Михайлов

Венцислав Георгиев

Георги Георгиев

Атанас Ташков

При проверка на тестовете са открити множество символи в квадратчетата с верните отговори. Изпитите са проведени от:

Георги П. Младенов

Зефир Цветков

Петър Младенов

Георги Здравков

Данчо Драганов

Стефан Николов

Марин Колев

Тони Ангелов

Георги Генчев

Иван Цеков

Николай Стоилов

Георги Р. Младенов

Накрая в доклада се препоръчва на всички тези служители да се потърси дисциплинарна отговорност.

На 27.11.2013 г. в Народното събрание вие, в качеството си на депутат задавате въпрос на тогавашния министър на МТИТС. В него има въпрос дали изп. директор на агенцията Д. Ганев не е част от корупционната схема за издаване на документи за водачи на МПС и защо от участващите 19 изпитващи, уличени в корупция, 15 от тях продължават да провеждат изпити за водачи на МПС.

Прочитайки тези и още десетки други документи си създадох цялостна картина на корупционната схема в агенцията и министерството.

И тя никак не е добра!

Нито в основата, нито на върха на тази пирамида има воля и желание за борба с корупцията. Нещо повече. Възникват свързани въпроси, на които е редно да ми отговорите.

1.       По какви причини съществува забрана на служителите в агенцията и по места да не създават контакти в публичната среда? На какво основание се отнемат конституционни права на работещите в агенцията? Не е ли това противозаконен опит да се прикриват тежки престъпления, които водят до още по-тежки престъпления на тези водачи на пътя и по улиците? Оставяйки в сила тази противоконституционна забрана вие на практика играете ролята на чадър над тези престъпления. Ще продължите ли срока на забраната и с какви аргументи?

2.       На 27.11.2013 г. вие внасяте питане в Народното събрание към тогавашния министър на МТИТС Папазов, в което задавате въпроса за изпълнителния директор на Агенцията Димитър Ганев, свързвайки го в проект за законодателни промени, които подпомагат корупцията. Същият е все още изпълнителен директор и при вас. Как ще обясните това? Как ще обясните, че във второта част на запитването си задавате въпроса за 15 от 19-те уличени в корупция изпитвачи. Питате в питането си, защо все още работят в Агенцията. А те продължават да работят и при вас. Защо? Защо като опозиция говорите едно, а като министър вършите друго? Те все още работят там. Там работи все още и тяхната шефка Славка Андреева. Как оценявате това? Не смятате ли да предприемете дисциплинарни мерки към изпитващите и тякната началничка?

3.       Вие станахте министър при първото правителство  на ГЕРБ благодарение на изгонването на Александър Цветков от министерското кресло след сигнал на служителя Иво Кръстев. Изоген беше и Кичев-заместник на Цветков.  Изгонени бяха изпълнителния директор Симеон Арнаудов и неговите заместници Димитър Ганев и Анастас Тодоров. На следващата година бяха арестувани изпълнителният директор Божков и още 11 служители на агенцията. Всичко това стана с активната позиция на 6 правителства на страни от ЕС, което е удар върху авторитета на България. Вие, обаче, уволнихте два пъти Кръстев, защото подавал сигнали за корупция. Подаването на сигнали за корупция според вас достатъчно основание ли е да бъде уволнен един служител? Той спечили всичките 3 дела за уволнението си във ВАС. Интересно ми е да знам дали смятате, че след като е бил възстановен първия път от ВАС след второто и третото уволнение ВАС ще постанови друго решение? Не смятате ли това за,меко казано, наивно? Защо вече 5 години на него не се разрешава да изпитва, въпреки че има най-висок ценз за това?

4.       Преди около два месеца беше унищожен архивът на Агенцията. Първият път успях да го спася, но след това, в грубо нарушение на закона, беше напълно унищожен. Той съдържаше документи, доказващи престъпления и нарушения при издаване на свидетелства за водачи на МПС и тежки административни нарушения при провеждане на теоретични и практически изпити. Това се нарича унищожаване на веществени доказателства и е наказуемо. Смятате ли да предприемете административни мерки и предаването на прокурор на това деяние? Не се ли случи това поради писмото от комисията по мобилност и транспорт при ЕК, в което се казваше, че може да бъде извършена цялостна проверка”?

5.       Има ли, според вас, схема за продажба на изпити и свидетелства за водачи на МПС в ИА „Автомобилна администрация”? Ако има такава каква е ролята на министъра в нея? Висши служители в Агенцията твърдят, че министърът не е на върха на пирамидата и от него „нищо не зависи”. Как ще коментирате това?

6.       Чували ли сте термините „Данък спокойствие” за транспортните фирми и „Такса абонамент” за служители в агенцията? При ареста на директора на „Автомобилна администрация” гр. Велико Търново Петър Петров той каза пред камерите, че е взел Администрацията „на лизинг”. От кого и при какви условия е сторил това? Кой получава парите от „Лизинга” и къде отиват после те”. Досега са арестувани директорите на областите Стара Загора, Пазарджик, В. Търново, Плевен и Хасково. Но в централата на агенцията наказания и арести няма. Как ще обясните това?

7.       В Агенцията работи тъщата на гл. секретар на МВР Пенкова и кумеца му Владимир Колев. Назначена е и жената на приятеля му ., който по-късно бе убит при изключително непрофесионалната полицейска акция в Лясковец. Как ще коментирате тези назначения?

 

Подобна е ситуацията и в останалите три транспортни администрации. Днес прочетох и писмото на Ганчо Каменарски до вас относно безобразията в ГВА. За скандалите в БДЖ и ЖПинфраструктура да не говоря. Цялото министерство е в насипно състояние, а престъпленията и нарушенията са норма, а не изключение.

 

ГОСПОДИН МОСКОВСКИ,

 

Не знам каква е политическата ви подготовка. Не знам нищо и за ценностната ви система. Съдя за вас само от документите с които разполагам.

Ще ви дам една препоръка.

Тази работа не е за вас. Тя е за човек с организационни, експертни, интелектуални и морални качества. Човек със силна воля и висока гражданска отговорност.

Потърсете разумно решение както за себе си, така и за България.

 

 

Приложения:

1.       Доклад до Йордан Арабаджиев изх. № 11-01-779/01.10.2013 г. уличаващ служители на Агенцият в корупция при провеждане на изпити

2.       Въпрос на Ивайло Московски на парламентарен контрол до министър Папазов на 27.11.2013 г.

 

 

 

12.12.2014 г.

София                                                                       Подпис:

                                                                                               /Н. Колев-Босия/



image



image

image




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737904
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031