Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2015 14:12 - СЕГАШНАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА НЕ МОЖЕ ДА РЕШИ НИТО ЕДИН ПРОБЛЕМ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5550 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

СЪС ИЛИ БЕЗ ЗАЕМА НЕЩАТА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ

Проблемите на държавата ни водят началото си от 9-ти септември 1944 г. И докато на 9-ти семтември БКП завари една добре структурирана икономика, добра администрация и добро законодателство, в продължение на 45 години тя ерозираше тези три фундамента и се сгромоляса. По същия начин, по който става и сега. Тогава сривът пак се започна с външен заем поради липса на приходи и разбиране за икономиката като основа на политиката. Дори се създаде „наука”, наречена с абсурдното име „политическа икономия”. Както виждате, това продължава и сега. Политиците, притискани от задкулисието създават такъв вид икономика, която не е конкурентноспособна. Оттам идват липсата на пазари и ниско качество, включително и на услугите. Но докато тогава първите 20 години бяха употребени за разбиване на стария капиталистически начин за производство, то сега тези години ги нямаше. Затова и България се срина само за 25 години. 40-20=25. Просто и ясно!

Сега историята се повтаря в ускорен вид. Няма нужда от принудителна миграция на селското производително население в града. Това отдавна е направено. Няма нужда и от дестимулация на гражданите да работят. Колкото и да се трудят, те са на заплата и няма да спечелят нищо, ако се старят. Няма нужда и от добра бизнес среда, защото дори и да я има, партиите, банките и администрацията винаги ще ти намерят цаката.

Няма да изреждам всички тумори на сегашната политическа система. Те са навсякъде. Тази система е мъртва и не се нуждае от лечение. Да не говорим, че днешните „политици” твърдят, че ще се самоизлекуват. Много смешен казус.

Проблемът на сегашната политическа система е, че тя не може да измисли нов „Възродителен” процес или нещо подобно, където като самосвал да изтърси проблемите и да заяви, че започва нова ера, както направи това на 10 ноември 1989 г.

При това положение дали ще се изтегли този заем или не, нещата няма да се променят кой знае колко. Българските граждани се радикализираха. Макар че за 25 години сегашната политическа система успя да изгони от страната 2 млн. българи, смятайки, че ще се отърве от предприемчивите, мислещи активни българи и в страната ще останат само овцете за стрижене, това не се получи. Защото самата политическа система се нуждае от все по-радикални демагогии и крясъци, за да оцелее. Емоционално разбрицаният българин приема нещата твърде искрено и вече е готов на радикални действия. Независимо от посоката и целите. Това, което става сега го предвиждах,писах и говорих  за втората половина на март, но явно някои „експерти” и „консултанти” усетиха това и форсираха събитията, за да направят опит да се измъкнат от пропастта, в която пада България. Многократвия мълчалив отказ на Плевнелиев в продължение на 2 години да свика постояннодействаща кръгла маса в качеството на конвент, за да се поставят проблемите и да се потърси нестандартно решение без участие на т. нар. „политици” дава своите резултати. Предупреждавах го, че няма време за губене и политическата система трябва да приеме закриването си и да получи последствията си. Той, обаче, мълча като характера си и сега ще получи наказанието си, заедно със стотици негови колеги.

Обявявам, че днес започна гражданската война в страната и тя съвсем скоро ще мине от мирен в немирен стадий.

Това неминуемо, защото днешната политическа система не може да реши нито един проблем в страната. Това за което бе създадена приключи.





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - В чужбина има САМО 450 000 българи, като
25.02.2015 17:27
повечето от тях са цигани, а останалите некадърници и неудачници. Това е само една от грешките в горната публикация, ама за останалите не ми се пише, а няма и смисъл.

Аз на бялото не маога да викам черно. България е една много добре подредена и спокойна страна, в която се живее чудесно. Точка.
цитирай
2. kunkata - 40-20=25 ???
25.02.2015 19:10
40-20=25 ???
цитирай
3. alexs - Често на българина му се натяква че ...
26.02.2015 08:15
Често на българина му се натяква че сам си е виновен за жлакото положение на страната че е некадърник....ама не е така щом по времето на комунизма е можел да произвежда компютри и кво ли не /не че комунизма беше нещо хубаво/ значи не е некадърник ....Причината за жалкото ни състояние е чве банда негодници крадци са окупирали властта и те имат външна подкрепа затова не можем да се отървем от тях .....американците идеално ги устройват такива нищо че набългарите им е гадно те не искат да се появи български Виктор Орбан защото дойде ли такъв ще им каже искате бази на наша територия плащайте си искате да добивате злато от България че участвате 50 : 50
И задокенските приятели не ги вълнува икономическото развитие на България а най- вече геостратегическото положение на територията ни ...
И днешните управници са кучи синове ама техни - американски
А за БСП- българина с лява ориентация по добре да си направи СИРИЗА в български вариант и да отсвири БСП както Гърците изритаха ПАСОК
В БСП положението е неспасяемо тя е олигархическа партия приела плосък данък къде ще ти зашитава интересите на бедните онеправданите .
А че промените ще настъпят неизбежно има два варината единия американците да провокират промените защото ако продължава все така антиамериканските настроения ще се увеличават и американците ще бъдат принудени да изхвърлят криминалните елементи във властта. И да започнат истинските риформи както в Румъния.
Другия вариант да оставят така нещата в един момент нещата може да излязт извън контрол и антиамерикански сили да вземат връх точно това цели Москва.
Промените ще настъпят да с този кредит се отлага дефолта и Борисов си купува време! Но няма ли работеща икономика дефолта е неизбежен а като гледам това правителство не може да направи работеща икономика да се чака само еврофондове / то не може да се живее от скрап и изсичане на гори защото са на привършване/
Права е била СЛава Сервюкова на българина ще му писне да го крадат и ще се напълнят затворите с крадливи политици ....В Румъния това започна а мечката като играе в комшиите ще играе и при нас
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11733651
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031