Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2015 10:49 - ЗАЩО НЯМА ЧУЖДИ ИНВЕСТИЦИИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 8711 Коментари: 7 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


В България няма чужди инвестиции. Това, естествено, се отразява  на  стандарта и качеството на живот на българина. Не се разкриват работни места, не се покриват чужди пазари, пенсиите     остават ниски, здравеопазването, образованието, социалните          дейности остават без достатъчно средства и са слабопродуктивни.
Нашите задници, които се правят на политици и администратори       нямат достатъчно умствен капацитет, за да разберат, че когато се   краде по малко от много по-трудно се забелязва. Те правят точно    обратното-крадат по много от малко. И веднага става ясно кой        колко краде. Но когато човек е тъп, това е за цял живот.                    
Предоставям на вниманието изповедта на един българин с двойно  гражданство, който решил да прави сериозен бизнес в България      като инвеститор. Той не само бил ограбен, но и съден и накрая         попада в психиатрията с измислена диагноза. Сещате ли се какво е направил като се върнал в Германия? Правилно. Той казал, че         само пълен идиот може да инвестира в държавата България.       А ето и неговата изповед под формата на жалба до Главния                 прокурор. Но не си мислете, че това е променило нещата. Защото у нас като правило Главният прокурор е по-скоро Главен престъпник     


До

Главния прокурор  на Република България

 

КОПИЕ:

Г-н Посланика

на ФР Гeрмания   в Р България

 

Ж   А   Л   Б   А

от

ДОБРОМИР  КИРИЛОВ  ЦАНКОВ  от гр. Габрово ул. „Орловска“ №94, ЕГН:3612222280 – гражданин на ФРГ и Р България

 

УВАЖАЕМИ г-н ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

 

    Гражданин съм на ФР Германия и Р България.  От 1961 г. до 66 г. бях преподавател по инженерни специалности във Висшия институт по машиностроене в Габрово, от 67 г. до 72 г. – научен сътрудник в ЦИМ – София, а през 73 г. заминах за ФРГ . 12 години бях научен сътрудник и асистент в Техническия университет в Дармщадт.

    От 1986 г. до 2006 г. имах собствен бизнес в Германия – спедиторска компания в гр. Лаутертал – Германия, която се занимаваше  основно с  международни превози на товари.

    През 2008 г. се завърнах в България с намерение да започна тук бизнес предвид прокламираните в СМИ намерения за създаване на държава с демократични институции и пазарна икономика.

    За съжаление обаче, съвсем скоро се сблъсках с фактите от реалността, които нямаха нищо общо с пропагандните твърдения. За съжаление това важи  и по отношение на поведението на правозащитните органи в лицето на българския Съд и Прокуратура – институции, които в нормалния свят са органите въздаващи правосъдие и отстояващи устоите на демокрацията и правата на конкретния човек.

     В България се доверих  на българския гражданин – Али  Али Хасан / от гр. Хасково/ , когото упълномощих да  контролира и събира  задълженията за предоставените  от фирмата ми камиони на различни физически лица, изпълняващи фактически превозите по сключените от мен договори.

      Тъй като прекарвах голяма част от времето си в Германия, по отношение на неизправните длъжници –  възложих уреждането на тези въпроси, в т.ч. завеждането на граждански дела на адвокатска кантора „Тъпов и Гьопсалиев“ – гр. Габрово – и лично адв. Гьопсалиев, която ми бе препоръчани от жената, с която доскоро съжителствах – „съпругата ми“ – Ценка Цанкова/ с която се запознах в България като собственик на Агенция за недвижим имоти. В това си качество тя ми посредничи за закупуването на имоти в района на Габровския балкан, където впоследствие предприех строителство на ваканционно селище/.

     През 2 008 година установих, че пълномощник ми – Али Али Хасан буквално ме е измамил, като е събрал като мой пълномощник задълженията на голяма част от лизингополучателите и сумите ги присвоил.  Депозирах жалба до  Прокуратурата в Габрово за обсебване на парите ми, образувано бе сл.д. №458/2008 г. по описа на Районна прокуратура – гр. Габрово. По наказателното производство като мой пълномощник участва адвокат от същата адвокатска кантора – адв. Гьопсалиев, който дълго време ме уверяваше, че разследването върви успешно и ще се търси наказателна отговорност от  Али Али Хасан, както и ще предявим в наказателното дело граждански иск за обезщетение.

        На Али Али Хасан бе предявено обвинение за обсебване на 380 000 лева .

         Докато в един последващ момент, когато се очакваше да приключи разследването и се внесе обвинителен акт, неочаквано ме уведоми, че наказателното производство е прекратено. Обяснения за мотивите така и не получих.

         „Правните основания“ за прокурорските действия – са в делото. Връх на безотговорност и явна пристрастност! Какви са мотивите за това на разследващите органи – оставям Вие да прецените, след като се запознаете с делото. А доколко действията на упълномощеният от мен адвокат от Адв. дружество „Тъпов и Гьопсалиев“  - адв. Гьопсалиев са били в мой интерес - също!

     Нещо повече, след като предприех  действия да си търся парите от плащанията за автомобили от длъжниците, самият Али Али Хасан, като представител на фирмата си – „Севдалис“ЕООД заведе срещу мен гражданско дело за обезщетение, затова, че строителна техника, която аз закупих от Германия за нуждите на строителството , което бях  предприел в България  и която той я получи в България /а както се установи по делото регистрирал в КАТ като своя/ за времето, през което време е работела  на ваканционното селище.

      По делото отново ангажирах адвокатска кантора „Тъпов и Гьопсалиев“. Въпреки, че изрично бях изключил от потенциалните адвокати от дружеството като процесуални представители адвокат Тъпов, той се е явявал по делото. В резултат на абсурдните му процесуални действия и бездействия съдът ме осъди да заплатя сумата от … 200 000 лева , като частичен от 802 620 лв. – по 38 200 лева месечно за 21 месеца наемна цена, като имате предвид, че техниката е закупена за 16 000 лева /което е видно от фактурите за това/! Първата експертиза, която бе игнорирана изчисли сумата на 13 525 лева – по 644 лева месечно. Втората експертиза бе назначена , приета и реши делото при абсолютното процесуално бездействие на адв. Тъпов, нещо повече – с изричното му съгласие да се приеме и кредитира.

       Разбрах, че  на практика моите адвокати вместо да защитават мен – като техен клиент, на практика обслужваха интересите на противната страна.

      На практика в продължение на няколко години с активното съдействие / с действия и бездействия/ на адвокатите ми  буквално бях разорен.

       Нямах друг изход, освен да заведа дела срещу адвокатското дружество и адвокатите представлявали ме по делото за причинените ми вреди на основание ЗЗД и Закона за адвокатурата.

         Паралелно с влошаване на отношенията с адвокатите от Адв. дружество  „Гьопсалиев и Тъпов“ , се влошиха отношенията ми и със „съпругата ми“. Поради невъзможност да живеем заедно, напуснах съвместното ни жилище и се преместих да живея при сестра ми, където пребивавам и до днес. През последната година от съвместния ни живот с Ценка  Цанкова имах основателни съмнения, че съжителстването с нея е опасно за здравето и живота ми .

         Поради явното бездействие и липса на обективност в Прокуратурата, към която се обърнах за помощ срещу лицата, които буквално ограбиха десетилетния ми труд, депозирах безрезултатно досега жалби до горестоящите инстанции, като изрично излагах в тях основанията ми да твърдя, че в основата стои материален , а по отношение на институциите корупционен интерес.

        През 2014 г. като отговор на действията предприети от мен в рамките на закона, Районна прокуратура – Габрово, действията на прокурори от която са обект на жалбите ми, образува преписка  и депозира искане до Районния съд – Габрово да бъда настанен на задължително лечение, тъй като „съм страдал от психично заболяване, което представлявало като състояние потенциална опасност за живота и здравето ми и това на околните“.   Образувано бе ЧНД №708/2014 г. по описа на Районен съд – гр. Габрово.

          По делото бях „защитаван“ от назначен от съда служебен защитник. И тъй като „защитата му“ се състоеше в присъствие в  съдебната зала, се наложи да се защитавам сам !

          Действията на Съда и Прокуратурата по това дело напомнят кошмарите , за които сме чели и чували за Съветска Русия от времето на комунизма.  Само че ако тогава за психичноболни бяха обвинявани политическите противници на режима, в случая се касае до саморазправа за да се защитят материални престъпни интереси.

            Цитирам само няколко факта от проведеното съдебно производство:

В предложението на Прокуратурата за настаняване на задължително лечение на основание чл. 155 от Закона за здравето, е посочено , че  страдам от психично заболяване -  „ ДЕМЕНЦИЯ  от АЛЦХАЙМЕРОВ ТИП  ОРГАНИЧНО НАЛУДНО РАЗСТРОЙСТВО. 

И тъй като /както сочи Прокуратурата/,“…. живеейки със „ съпругата“ ми / основен и единствен свидетел на изложеното/, пред която е отправял заплахи по отношение на други хора  и напоследък /!?/ имало няколко пъти, в които се връщал в дома си с кръв и наранявания, за които не можел да даде смислени обяснения, това навеждало съпругата  на извод,  че е възможно да се наранява сам, или при конфликти с други хора / заб. – такива не са установени,нито търсени!/,  с поведението си към момента Цанков се явявал опасен за живота и здравето си ….“/  край на цитата/.

        Прилагам копие от решението на Районния съд, с който искането е уважено. В мотивите му, дори и многократно и  тенденциозно интерпретиране на фактите и доказателствата събрани по делото,  безспорно е видно , че:

-          Основният свидетел –  е „съпругата ми“ – Ценка Цанкова, с която дори нямам и законно /според мен/ сключен брак и с която съм в лоши отношения  и която считам, че е част от хората, които ме ограбиха

-          Вторият основен свидетел е д-р Донка  Господинова,  която за първи път видях в съдебната зала и  която не само твърдеше, че ми е извършвала прегледи, но и е констатирала заболяването ми, за което е издала и удостоверние на… съпругата ми.

Представих доказателство –  че на въпросния ден , когато тя твърди, че САМ СЪМ СЕ ЯВИЛ НА ПРЕГЛЕД ПРИ НЕЯ   в кабинета й  в гр. Габрово и ми е извършила преглед, което е отразила  и в съответния журнал СЪМ ПЪТУВАЛ СЪС САМОЛЕТ НА „ЛУФТХАНЗА“ ЗА ГЕРМАНИЯ.   Фактът, според съда обаче, че в 13.20 ч. самолетът е излетял от летище София ,  „не изключвало възможността да съм посетил по –рано същият ден лекарския кабинет и с  „подходящ транспорт“ да се придвижа от град Габрово до летището  в София, да успея да се чекирам и кача на самолета!?

               Съдът така и не дава смислено обяснения за издаденото от нея  на „съпругата ми“   6  /шест/месеца по-късно –  №203/21.07.2014 г.  удостоверение за „заболяването ми“, като при преценката си тя ползвала „резултатите от томографското изследване, което ми била назначила при „прегледа ми“ на 21.01.2014 г., представено й от нея. Така нар. изследване се установи, че е извършено 1 година преди това и няма връзка с „назначеното от нея“!?

        Дори свид. Ценка Цанкова опровергава показанията на д-р Господинова, че на 21.07.2014 г. съм бил при нея и тя отново била ми направила медицински преглед и във връзка с това издала и въпросното удостоверение! На какво правно основание го е издала – никой не отговаря на този въпрос?!

        „Нуждата „ от това удостоверение става ясна от това кой , кога и защо го е ползвал – „съпругата“ ми пред Прокуратурата, за да създаде основания да се заведе преписка от нея за настаняването ми на задължително лечение!

        Представям удостоверение от болнично заведение, което посетих в Германия и поради което и пътувах на 21.01.2014 г. и в което ми бе извършен пълен медицински преглед,  в частта касаеща психичното ми здраве. ПРЕГЛЕДЪТ БЕ ИЗВЪРШЕН НА 22.01.2014 г.,  т.е. на следващия ден , на който уж съм посетил САМ за преглед в кабинета по психично здраве д-р Господинова!

 Уважаеми г-н Главен Прокурор,

Вместо съдът да изключи от доказателствения материал тези доказателства – съставените от д-р Господинова документи с невярно съдържание – съдебно удостоверение, както и вписване на несъществуващи факти в специалния журнал в лечебното заведение за мое посещение и проведен преглед от нея, а Прокуратурата да се самосезира предвид  участието на прокурора в съдебните заседания, в които са представени тези „доказателства“ за ползване по съдебното производство и образува наказателно производство за това,  тези доказателства“ се  оказаха – видно от съдебното решение основни доказателства кредитирани от него като абсолютно достоверни. Съчетани с  гласните доказателства  -показанията на същата д-р Господинова и „съпругата „ ми „обосновават“ и правните изводи на съда!   

      Достатъчно е да бъдат прочетени мотивите на първоинстанционния съд, за да се добие представа  затова: Що е то безпристрасност и обективност изисквани от закона  и  приложението на този принцип от  Съдия Денева в „присъствието“ на  прокурор Пламена Дичева в Районен съд – гр. Габрово.

         Въз основа на посочените по-горе доказателства: свидетелските показания на д-р Господинова, представените от нея документи с невярно съдържание и показанията на „съпругата“ ми , вземайки предвид и фактите за  воденето на множество съдебни дела, заведени жалби и преписки по мой сигнал срещу адвокати, разследващи полица и  съдебни институции „ назначената експертиза „установи“ наличие на заболяване, което според   Прокурор  Дичева и Съдия Денева, налага задължително лечение в психиатрично заведение,  тъй като „налудните ми идеи“ можели да доведат до действия  застрашаващи околните, както и собственото ми здраве!!??

         Решението е постановено  при абсолютно нарушение на чл. 147 ал.2 от ЗЗ, който сочи, че оценката за психичното разстройство не може да се основава на семейни, професионални и др. конфликти.

          Не само невярно е самото заключение, че страдам от такова  заболяване,  още повече пък невярно е заключението, че то представлява опасност за живота и здравето ми и това на околните!

         Очевиден факт – като как тази потенциална опасност не се прояви  в реални измерения от времето на образуване на преписката от Прокуратурата по искане на „съпругата“ ми – свид. Ценка Цанкова  до настоящият момент  - началото на  2014 г. до м. ІІ . 2015 г. И как този безспорен факт се вписва в рамките на заключението на вещите лица – тези от Районен и Окръжен съдилища – Габрово!

         Нещо повече – как Габровският районен и Окръжен съдилища, ще обяснят твърденията си за неоснователно заведени дела срещу  Адв. дружество „ Тъпов и Гьопсалиев“и персонално срещу адв. Гьопсалиенв и адв. Тъпов,  като по едно от делата – за 96 000 лева има влязло в сила решение на Великотърновския съд /разглеждано там, поради отвод на съдиите от съдилищата в Габровския съдебен район/ , който е уважил иска ми /предявен като частичен за 10 000 лв. от 96 000 лв./, а други дела са в различна фаза!

 

УВАЖАЕМИ г-н ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

 Аз, като български гражданин, не само страдам от корупцията в Съдебната система, от категоричния отказ на институциите  да изпълнят конституционните си задължения и защитят нарушените ми права,  но според Прокуратурата и   Съда на гр. Габрово опитите ми по предвидения от закона ред – да сезирам за това компетентните органи е …….признак на ЛУДОСТ!

        Може би  представата на българските граждани, че Прокуратурата и Съда са призвани да защитават конституционните им права и свободи е признак на Лудост! Звучи зловещо, г-н Главен прокурор. За съжаление обаче, както реши и Габровският съд е май вярно.

        Как биха обяснили съдиите от Габровския съд отказът им да гледат делата срещу Адвокатско дружество „  Тъпов и Гьопсалиев“ и персонално срещу двамата адвокати, заведени от мен и масовите им отводи с  готовността да гледат заведеното срещу мен дело за задължително лечение? За каква обективност и безпристрастност въобще може да се говори?

        И тъй като, Габровския окръжен съд, с видимо „удовлетворение на участващите по делото съдии“ потвърди взетото вече решение /мотивите още не са ми известни/, предстои  изпълнението  му – т.е. да бъда настанен в психиатрично заведение. По този начин Габровските магистрати и двамата адвокати от АД „ Тъпов и Гьопсалиев“ ще си решат кардинално проблемите – първите -  да не им се търси отговорност за извършените закононарушения и отказ от правосъдие, а вторите – от висящите и към момента граждански дела срещу тях.

                                                     

                                                    Господин Главен Прокурор,

Че  Съдът и Прокуратурата на България са в окаяно състояние, че корупцията ги е прояла е видно и от последния доклад на Европейската комисия отпреди дни,  но че тези институции ще стигнат дотам да настаняват в психиатрично заведение човек, за да прикрият собствените нарушения и бездействие, дори и аз не го допусках.

       МОЛЯ, да предприемете съответните действия за проверка законосъобразността  на действията на магистратите по воденото срещу мен дело за задължително лечение,  по изнесените от мен данни за извършени престъпления по чл. 290 от НК от д-р  Господинова и „съпругата ми“  Ценка Цанкова, както и съставените документи с невярно съдържание от първата – издаването на медицинско удостоверение №203/21.07.2014 г. и отразявания в медицинския журнал за „извършен“ преглед, както и на такъв на 21.01.2014 г.,  за даване на невярно заключение от вещите лица назначени от съда относно здравословното ми състояние.

        Настоящата жалба , моля да приемете като официална жалба до Вас  с твърдение за извършени престъпления от горните лица.

         Моля, да бъде извършена проверка относно  законосъобразността на  действията  на подопечната Ви Прокуратура  в лицето на ангажираните по преписката, по която бе изготвено искане до Съда за настаняването ми на задължително лечение прокурори от Районна прокуратура – гр. Габрово , както и обективността и безпристрастността произнеслите съдебните решения съдии от Районен съд  и Окръжен съд – Габрово. Твърдя, че се касае или до умишлено извършени законнарушения или до абсолютна професионална некомпетентност, цената която ще бъде де факто животът ми.

        Моля, да бъдат предприети действия за спиране на изпълнението на решението на съда за  задължително настаняването ми в психиатрична болница за „лечение“!

         Заявявам, че незабавно след изготвянето на мотивите на второинстанционното решение, ще депозирам жалба пред Европейският съд по защита правата на човека за нарушените ми права по чл. 6 от Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи.        

Приложения: Решение №27/16.01.2015 г. по чнд №708/2014 г., Жалба срещу решението на Районния съд,  Решение на ОС – гр. Габрово,

Легализиран превод от заключението на лекарска комисия в лечебното заведение  от 22.01.2015 г. при последното ми посещение  във Федерална република Германия.

5.02.2015 г., гр. София                                                                        С уважение:





Гласувай:
8



1. chavdar01 - ЖАЛКО ЗА ЧОВЕКА!
20.02.2015 11:00
АКО БЕШЕ СТАНАЛ НЕМСКИ ПОСЛАННИК В БЪЛГАРИЯ
МОЖЕШЕ И ДА СЕ ОПРАВИ,НО СЕГА ЕДВА ЛИ!!!
цитирай
2. andrei - Кольо,вместо да се занимаваш с неща които са любопитни,но са далеч от реалността и с някакви кръгли и полу кръгли маси се взе в ръце и
20.02.2015 17:40
и с някакви кръгли и полу кръгли маси ,се заеми с нещо реално,но опасно ,като сваляне на престъпното правителство на Психопата Мутрата Борисов.Иначе само си пишеш за свое успокоение,а полза никаква!!!Обратно имаш моята подкрепа,когато и как решиш да я ползваш.Не съм от страхливите поплювковци.
цитирай
3. apostapostoloff - Наскоро продадох скъпа китара на немския пазар.
20.02.2015 17:57
След като немецът ми преведе парите, българската спедиторска фирма Speedy взе китарата от дома ми и я достави на контрагента ми в град Jena за нула време и без никакви проблеми.

Бизнес в България се прави и то много добре. Стандартът на българите не зависи от чуждите инвестиции, а от собствения им труд. И точно затова стандартът в България е вече доста по- висок от стандарта в повечето страни на ЕС.

Близо 90 % от българите имат собствени жилища. САМО 48 % от немците могат да се похвалят с такова нещо! Средната българска заплата е около 1000 лева, които имат покупателната сила на 3000 евро, а такива високи заплати не получават в НИТО ЕДНА европейска страна.

България е една много добре уредена и спокойна страна, в която ние, умните, образованите и трудолюбивите, направихме и правим много добри пари. Ние ядем, пием и се веселим. Гледаме си кефа и се смеем на неудачниците, които търсят вината за тяхната глупост ВИНАГИ извън тях. Виновен им е ту премиерът, ту главният прокурор, ту турското робство...
цитирай
4. raders - Ми той този "инвеститор&q...
20.02.2015 20:44
Ми той този "инвеститор" се е обградил и иска да прави бизнес с откровени разбойници. Аз само като им прочета имената и настръхвам
цитирай
5. latestnews - Толкова е просто!
21.02.2015 01:05
Какъв е тоя псевдо-анализ?!?
Защото сме ВЪВ ВОЙНА! Драги!
От 1999 год. насам!
На север от германо-фашистите и англо-фашистите!
От юг и от запад от мюсюлманите.
Спасението е от североизток.
Но там още се води война.
Докато воюващите дойдат до нас лъвът ще ни погълне с голямата си фашистко-ислямска паст!
цитирай
6. lidislidis - Никоя нормална държава
21.02.2015 07:46
Не иска за бизнес партньори мутри с фалшив бизнес...Жалко, но факт!
цитирай
7. raders - Какъв е тоя псевдо-анализ?!? ...
23.02.2015 18:53
latestnews написа:
Какъв е тоя псевдо-анализ?!?
Защото сме ВЪВ ВОЙНА! Драги!
От 1999 год. насам!
На север от германо-фашистите и англо-фашистите!
От юг и от запад от мюсюлманите.
Спасението е от североизток.
Но там още се води война.
Докато воюващите дойдат до нас лъвът ще ни погълне с голямата си фашистко-ислямска паст!


Да не би да ти се е развалил компаса, бе мила? Чини ми се, че си объркала посоките
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734567
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031