Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2014 14:59 - ПИСМО ДО МИНИСТЪРА НА ТРАНСПОРТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4262 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.12.2014 10:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ДО МИНИСТЪРА НА МТИТС

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

г. ИВАЙЛО МОСКОВСКИ

 

копие:

ДО КОМИСИЯТА ПО МОБИЛНОСТ И ТРАНСПОРТ

НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ - на Ваш САР/2014/ 02415

 

 

                                                                          П   И   Т   А   Н   Е

От Николай Ганчев Колев-Босия, София, ж. к. Борово, бл.231, тел. 0888 408 623

 

 

ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

 

На 14.08.2014 г. главният секретар на ИА „Автомобилна администрация” при МТИТС Дамян Войновски подписва заповед №11-01-71-56 до регионалните директори на агенцията. В тази заповед се забранява на директорите и техните подчинени да правят всакакви изявления в медиите, освен съгласувани с изпълнителния директор на агенцията. В случай на участие на служител в медийна изява, трябва да бъде уведомен незабавно изпълнителния директор.

Друг доклад отново от Дамян Войновски, Николай Вълков и Славка Андреева с № 11-01-779/01.10.2014 съобщава, че при проверка по заповед на зам. изпълнителния директор на агенцията Йордан Арабаджиев са открити множество нарушения при теоретичния изпит за придобиване на документ за водач на МПС или повишаване на квалификацията.  Провеждането на жребия е възложено на началника на сектор „ВАД” Бойко Нинов. Без негова писмена заповед „жребий” са организирали следните служители:

Георги Петров Младенов

Георги Здравков

Установени са нарушения при изпитите на:

Емил Михайлов

Венцислав Георгиев

Георги Георгиев

Атанас Ташков

При проверка на тестовете са открити множество символи в квадратчетата с верните отговори. Изпитите са проведени от:

Георги П. Младенов

Зефир Цветков

Петър Младенов

Георги Здравков

Данчо Драганов

Стефан Николов

Марин Колев

Тони Ангелов

Георги Генчев

Иван Цеков

Николай Стоилов

Георги Р. Младенов

Накрая в доклада се препоръчва на всички тези служители да се потърси дисциплинарна отговорност.

На 27.11.2013 г. в Народното събрание вие, в качеството си на депутат задавате въпрос на тогавашния министър на МТИТС. В него има въпрос дали изп. директор на агенцията Д. Ганев не е част от корупционната схема за издаване на документи за водачи на МПС и защо от участващите 19 изпитващи, уличени в корупция, 15 от тях продължават да провеждат изпити за водачи на МПС.

Прочитайки тези и още десетки други документи си създадох цялостна картина на корупционната схема в агенцията и министерството.

И тя никак не е добра!

Нито в основата, нито на върха на тази пирамида има воля и желание за борба с корупцията. Нещо повече. Възникват свързани въпроси, на които е редно да ми отговорите.

1.       По какви причини съществува забрана на служителите в агенцията и по места да не създават контакти в публичната среда? На какво основание се отнемат конституционни права на работещите в агенцията? Не е ли това противозаконен опит да се прикриват тежки престъпления, които водят до още по-тежки престъпления на тези водачи на пътя и по улиците? Оставяйки в сила тази противоконституционна забрана вие на практика играете ролята на чадър над тези престъпления. Ще продължите ли срока на забраната и с какви аргументи?

2.       На 27.11.2013 г. вие внасяте питане в Народното събрание към тогавашния министър на МТИТС Папазов, в което задавате въпроса за изпълнителния директор на Агенцията Димитър Ганев, свързвайки го в проект за законодателни промени, които подпомагат корупцията. Същият е все още изпълнителен директор и при вас. Как ще обясните това? Как ще обясните, че във втората част на запитването си задавате въпроса за 15 от 19-те уличени в корупция изпитвачи. Питате в питането си, защо все още работят в Агенцията. А те продължават да работят и при вас. Защо? Защо като опозиция говорите едно, а като министър вършите друго? Те все още работят там. Там работи все още и тяхната шефка Славка Андреева. Как оценявате това? Не смятате ли да предприемете дисциплинарни мерки към изпитващите и тякната началничка?

3.       Вие станахте министър при първото правителство  на ГЕРБ благодарение на изгонването на Александър Цветков от министерското кресло след сигнал на служителя Иво Кръстев. Изоген беше и Кичев-заместник на Цветков.  Изгонени бяха изпълнителния директор Симеон Арнаудов и неговите заместници Димитър Ганев и Анастас Тодоров. На следващата година бяха арестувани изпълнителният директор Божков и още 11 служители на агенцията. Всичко това стана с активната позиция на 6 правителства на страни от ЕС, което е удар върху авторитета на България. Вие, обаче, уволнихте два пъти Кръстев, защото подавал сигнали за корупция. Подаването на сигнали за корупция според вас достатъчно основание ли е да бъде уволнен един служител? Той спечили всичките 3 дела за уволнението си във ВАС. Интересно ми е да знам дали смятате, че след като е бил възстановен първия път от ВАС след второто и третото уволнение ВАС ще постанови друго решение? Не смятате ли това за,меко казано, наивно? Защо вече 5 години на него не се разрешава да изпитва, въпреки че има най-висок ценз за това?

4.       Преди около два месеца беше унищожен архивът на Агенцията. Първият път успях да го спася, но след това, в грубо нарушение на закона, беше напълно унищожен. Той съдържаше документи, доказващи престъпления и нарушения при издаване на свидетелства за водачи на МПС и тежки административни нарушения при провеждане на теоретични и практически изпити. Това се нарича унищожаване на веществени доказателства и е наказуемо. Смятате ли да предприемете административни мерки и предаването на прокурор на това деяние? Не се ли случи това поради писмото от комисията по мобилност и транспорт при ЕК, в което се казваше, че може да бъде извършена цялостна проверка”?

5.       Има ли, според вас, схема за продажба на изпити и свидетелства за водачи на МПС в ИА „Автомобилна администрация”? Ако има такава каква е ролята на министъра в нея? Висши служители в Агенцията твърдят, че министърът не е на върха на пирамидата и от него „нищо не зависи”. Как ще коментирате това?

6.       Чували ли сте термините „Данък спокойствие” за транспортните фирми и „Такса абонамент” за служители в агенцията? При ареста на директора на „Автомобилна администрация” гр. Велико Търново Петър Петров той каза пред камерите, че е взел Администрацията „на лизинг”. От кого и при какви условия е сторил това? Кой получава парите от „Лизинга” и къде отиват после те”. Досега са арестувани директорите на областите Стара Загора, Пазарджик, В. Търново, Плевен и Хасково. Но в централата на агенцията наказания и арести няма. Как ще обясните това?

7.       В Агенцията работи тъщата на гл. секретар на МВР Пенкова и кумеца му Владимир Колев. Назначена е и жената на приятеля му ., който по-късно бе убит при изключително непрофесионалната полицейска акция в Лясковец. Как ще коментирате тези назначения?

 

Подобна е ситуацията и в останалите три транспортни администрации. Днес прочетох и писмото на Ганчо Каменарски до вас относно безобразията в ГВА. За скандалите в БДЖ и ЖПинфраструктура да не говоря. Цялото министерство е в насипно състояние, а престъпленията и нарушенията са норма, а не изключение.

 

ГОСПОДИН МОСКОВСКИ,

 

Не знам каква е политическата ви подготовка. Не знам нищо и за ценностната ви система. Съдя за вас само от документите с които разполагам.

Ще ви дам една препоръка.

Тази работа не е за вас. Тя е за човек с организационни, експертни, интелектуални и морални качества. Човек със силна воля и висока гражданска отговорност.

Потърсете разумно решение както за себе си, така и за България.

 

 

Приложения:

1.       Доклад до Йордан Арабаджиев изх. № 11-01-779/01.10.2013 г. уличаващ служители на Агенцият в корупция при провеждане на изпити

2.       Въпрос на Ивайло Московски на парламентарен контрол до министър Папазов на 27.11.2013 г.

 

 

 

12.12.2014 г.

София                                                                                                Подпис:

                                                                                                                            /Н. Колев-Босия/

Гласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 12105513
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031