Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2014 11:02 - ДА ВЗЕМЕМ БЪДЕЩЕТО СИ В НАШИ РЪЦЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2456 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО АЛЕКСАНДЪР МОРФОВ, ЖУРНАЛИСТИ И ТВОРЦИ

Драги Сашо,

Колеги,

Радвам се, че реагирате срещу назначаването на един полуграмотен човечец за председател на Комисията за култура и медии. Всъщност, в областта на културата и медиите той е съвсем неграмотен. Същото се отнася до останалите членове на комисията.

Но, това не е достатъчно.

Нито Бинев, нито останалите имат в главиците си програма за развитието на културата и медиите. Те не знаят какви закони трябва да се предложат за гласуване, нито как да контролират харченето на парите за култура и медии. Те не знаят как да повишат нивото на култура и да създадат условия за медиите да слязат от срамното 100-но място по свобода на словото и да направят страната добре информирана и с достъпна култура. Те дори не знаят колко души работят в БНТ, БНР и БТА и какво точно правят

Затова се налага това да направим ние. Ние трябва да изработим програма за развитието на културата и медиите и да заставим Народното събрание да изпълнява нашата програма. В нея трябва да има проектозакони и поправка на старите закони, за да тръгнат нещата в правилната посока. Предлагам да се съберем в камерната зала на Народния театър и в продължевие на няколко дни и седмици да изработим такава програма.

Ако не може да стане в Народния театър да потърсим друга подходяща зала и да започнем. Ще създадем няколко работни групи, които да подготвят проектозакони и правилник за приемането им. В него трябва да се конкретизират срокове за приемане и какви институции ще бъдат изпълнителите им, както и носене на отговорност.

Ако трябва да бъда честен към вас ще ви кажа, че не се нуждаем от Министерство на културата. Можем да създадем един държавно-обществен фонд, който да разглежда културните проекти и да ги финансира. В нея ще има един УС от 15 известни творци, журналисти и общественици и 30 чиновници. Една малка агенция, която да финансира държавните културни институции и да следи как се харчат парите-15 чиновници. В МВнР да се разшири отдел Международно културно сътрудничество и да стане дирекция със 70 души персонал. Задължително е един от заместник министрите да отговяря за културата. Министърът на образованието ще представлява навън и културата, а и ще може да въведе добра субординация в учебните програми и културното образование.

Предлагам ви да съберем инициативна група и да подготвим спешно една конференция, която да обсъди и предложи разумна и възможна програма за развитието на медиите и културата.





Гласувай:
7



1. chavdar01 - ТОВА КОЕТО ПРЕДЛАГАТЕ Е ПО-СКОРО ВАРИАНТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ЕДНА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ КОЯТО ДА СЕ ЗАНИМАВА С КУЛТУРА.
03.12.2014 12:40
НЯМА ЛОШО НО Е МАЛКО.
МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА ТРЯБВА ДА ИМА,А ТОВА ЧЕ МИН.НА КУЛТУРАТА Е ТЪПАК СЪВСЕМ НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИВА МИНИСТЕРСТВОТО.
ЗАЩОТО ПО ТАЗИ ЛОГИКА ЩЕ ТРЯБВА ДА ЗАКРИЕМ ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА,А И ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
НО НАИСТИНА НЕ Е ЛОШО НЯКОИ КУЛТУРНИ ПРОЕКТИ ДА ИМАТ ПО-ШИРОКО ОБСЪЖДАНЕ!
ПОЗДРАВИ!
цитирай
2. staler - че какво му е на бинев ?след като у...
06.12.2014 18:00
че какво му е на бинев ?след като упорито избираме една мутра за примиер,защо пък друга мутра да не ни е културен министър?
цитирай
3. alexs - Че то в България не е необходимо да ...
06.12.2014 21:05
Че то в България не е необходимо да разбираш....
Може да си пожарникар ставаш премиер ...
Може да си турски шпион и да станеш министър на отбраната ....
Може никога да не си влизал в спортна зала или на стадион и ставаш за министър на спорта.
Може обикновена юристка да става министър на здравеопазването ...
Ако се казваш Калинка ставаш за шеф на земеделските фондове...
Ако си партизанска внучка ставаш за министър на регионалното развитие..
И още колко други имаше с купени дипломи особено от ДПС , ама не протестира никой срещу ....
А Слави Бинев е най-малкия проблем сравнение с другите!
цитирай
4. apostapostoloff - Министерството на куктурата е комунистически
07.12.2014 09:52
изтърсак, създаден с една единствена цел: да следи и УПРАВЛЯВА културния процес. В наши дни тази гадост е напълно излишна. Така, както е излишно и министерството на спорта.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734567
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031