Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2014 17:05 - РЕШЕНИЕ НА СЪДА ЗА ПАМЕТНИКА НА ПОЗИТАНО 20
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3552 Коментари: 0 Гласове:
33


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЕДИН СВЕТЪЛ ЛЪЧ В ТЪМАТА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА НОЩ

На 7 ноември миналата година няколко млади хора боядисаха скулптурната композиция пред централата на БСП на ул. Позитано 20 в София. Днес има решение на софийски районен съд от съдия Мирослава Тодорова, с което се определя, че няма извършено престъпление и съдът не може да решава политически дебати и проблеми.

Макар, че не си спомням да познавам тази съдийка, я поздравявам за превилното решение.

 Ако бяха осъдени за хулиганство, каквото не е извършено, щяха да се възстановят старите рефлекси на комунистическия режим, където БКП и държавата бяха едно и също. Точно това щеше да се получи и сега. Партията и държавата щяха да се прегърнат и всяко неуважение към партия щеше да ноди до „противодържавна дейност”, а това е недопустимо от Конституцията, от Европейското законодателство и от обществения морал. Още повече, след като има прието решение на Европейския и на нашия парламент, в което комунистическият режем беше обявен за престъпен. Опитът на ръководството на БСП да оцени действията на групата като „едро хулиганство” е абсурден! В чл. 325 от НК е записано, че такова хулиганство има когато се нарушават обществени норми, а не партийни. Жалките опити на активисти от БСП и техните марионетки да сравнят паметника с „Мона Лиза” и да твърдят, че това е „паметник на културата” сътворен от Любомир Далчев,класик ваятел ,са направо смешни. От „Мона Лиза” до паметника на Съветската армия в Борисовата градине разликата е колкото от устата до задника на Антон Кутев. Що се отнася до Любомир Далчев, те някак си забравиха, че същият този Любомир Далчев в средата на седемдесетте години избяга във Виена заедно със сина си и там казаното от него имаше точно обратния смисъл. Той се гнусеше от комунизма и от това, че се е поддал на натиска понякога да прави това, което не е искал и го е смятал за престъпно. Същото се отнася и до неговия собствен паметник, който бе нашарен изкусно и развесели нормалните хора.

Познавах се добре с брат му-великолепният поет, литературен критик и естет Атанас Далчев. Проф. Розалия Ликова често го канеше в кафенето на СУ „Климент Охридски” на срещи с пишещи студенти. Един от тях бях аз и често разговаряхме насаме с бай Атанас. В един от разговорите ни той ми каза, че след 9-ти септември не е написал нито едно стихотворение и няма намерение да пише, докато на власт са комунистите. Преживяваше много бедно и то само от преводи. Той мразеше комунизма като реалност, идеология, морал и естетика. Не с омразата на емоционален малоумник, а с дълбокия анализ на този най-античовешки режим.

Преди 2-3 месеца се срещнах последно с Генов и отново му казах да не се страхуват, защото вече има прецеденти в съда по подобен казус и те бяха в същата посока-че не може заради политически действия да бъде приложен който и да е член от НК, включително и чл. 325 от НК.

Това стана след като хвърлих домата и отидох да боядисам паметника на Съветската армия. И двете решения на съда са, че искът е недопустим! Доколкото разбрах, на делото срещу Генов и Сърбинова тези прецеденти са били цитирани и взети пред вид.

Обръщам се още веднъж към младите хора. Не правете конспирации и не вършете политически акции през нощта. Когато смятате, че това, което правите е право и добро го направете в светлата част на денонощието след предварително уведомяване на съответните институции, юридически или физически лица. Тогава протестът е много по-силен и по-разбираем за хората. В същото време силовите мерки, ако се вземат против вас, показват истинското лице и слабостта на вашия опонент. Страхът от санкции не е благотворен за младите. Те трябва да бъдат мечтатели, дейци и открити опоненти на злото и пороците.

България ще бъде силна тогава, когато гражданите не се страхуват да изкажат мнението си или да го изразят по един открит и честен начин.

Дерзайте, млади българи. Сега е момента да разберете, че вашето бъдеще е във вашите ръце!





Гласувай:
35



1. apostapostoloff - Не намирисва ли обаче
31.10.2014 17:11
това съдебно решение?... Сега, когато натикахме най- сетне комунягите в мазето (където ги разположихме на 39 стола), "независимата" съдебна власт се осмели да им покаже среден пръст.
цитирай
2. blackpredator - Айде бе Босия
31.10.2014 17:31
Съдия Мирослава Тодорова ги оправда, като се мотивира с факта, че това, че у подсъдимите е намерена боя, не означава, че са я използвали.

Се едно ако в гащите ти има едно голямо ако, това не означава, че ти си го изсрал.

Срам! Срам за българското правосъдие!
Дерзайте, млади българи. Сега е момента да разберете, че вашето бъдеще е ръцете на непочтени хора!
Емигрирайте!
Овреме!
цитирай
3. lightsaber123 - Браво за решението.
31.10.2014 17:41
А към blackpredator:

Ако не ти харесват европейските закони - отиди в Русия и се подчинявай на Путинови. Тук е Европа и НАТО - ако не ти харесва - там.
цитирай
4. анонимен - ИМАМ САМО ЕДНА ЗАБЕЛЕЖКА :
31.10.2014 17:54
СПОРЕД МЕН, ДУМАТА "ПАМЕТНИК" В ЗАГЛАВИЕТО ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ В КАВИЧКИ.
цитирай
5. blackpredator - lightsaber123,
31.10.2014 18:08
шушляк неграмотен
от устието на Печора, Урал, Кавказ и Каспия, на запад до Украйна, половин Европа е се Русия.
д'еба мангалите ви европейски...меч, хаха, деба топлийките..
цитирай
6. apostapostoloff - Ей, predator, много ни дреме
31.10.2014 18:12
на нас откъде докъде е Русия. През к..а ми, та оттатък!
цитирай
7. jediknight - Абе,
31.10.2014 19:47
няма ли да закрият БСП ?
цитирай
8. ok3223 - Апостоле, постоле ...
31.10.2014 20:14
apostapostoloff написа:
на нас откъде докъде е Русия. През к..а ми, та оттатък!


НЕ БЕ, НЕ Е ОТТАТЪК, А В ДУПЕТО ТИ ГЪРЧАВО.
кААК СЕ ЧУВСТВАШ КАТО САМООПРАВЯЩ СЕ, А?







цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11775637
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930