Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2014 15:15 - КОЙТО ЗНАЕ МНОГО "СЕ САМОУБИВА"
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1975 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 22.10.2014 17:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПОЛИЦИЯТА ДА НЕ БЪРЗА С ВЕРСИЯТА ЗА САМОУБИЙСТВО

Относно смъртта на Георги Райчев Здравков машината за дезинформация веднага беше включена. Версията за „самоубийство” веднага беше раздадена на журнаглистите и разслдващите започнаха да подхвърлят уж „истински” подробности, за да прикрият истината. Нима това са същите тези разследващи, които до вчера се криеха като шушумиги заради събличането на студенткта на улицата и ровенето в гащите и. Тогава се ослушваха като мишка в трици и мърмореха, че „течало” следствие и те не могат да дават изявления.

Тогава не можеха, но сега само това правят.

Сега нека видим за какво става дума.

Георги Здравков е стар мой познайник от документите за издаване на шофьорски книжки. Разполагам с негови документи, от които се вижда, че и улично куче да се яви при него на изпит, ще получи книжка. Друг е въпроса срещу какво. През август 2013 г. беше хванат във "Бомар ауто" с 40 предварително попълнени листовки. Фирмата е собственост на Нинов, който беше шеф на изпитвачите в софийската ДАИ. Тогавашният шеф на Агенцията Божков нареди да се прикрие това престъпление и Здравков си остана на работа, а след време започна следствие срещу Божков, което беше тихомълком прекратено със знанието на Главния прокурор.  Готов съм да дам показания пред разследващите органи и да представя документи за това. След уволнението му тихомълком никой не си зададе въпроса защо беше уволнен. Според мои свидетели шефът на агенцията Ганев е разговарял няколко пъти с него след уволнението и му е казал, че няма да го върне, защото името му преклено много е осветено за корупция в агенцията. Покойният му е предлагал и пари, но Ганев отказал да ги вземе.

Възникват няколко въпроса.

Защо, след като е знаел, че Здравков е корумпиран не го е дал на съответните органи? Защо го прикрива? Не прикрива ли и себе си по този начин? А защо останалите 19 изпитващии от ДАИ-София, уличени от самия Ганев в корупция, не са изгонени? Нима те не са правили същото? Ако Здравков се е самоубил защо го е направил с изстрел в сърцето, а не в главата, както правят обикновено самоубийците. Защо не е оставил предсмъртно писмо? Защо не е слязъл от колата? Защо не си е живял живота, след като е финансово осигуран за достатъчно много години? Нима толкова е страдал от загубата на работното си място, че да стигне до самоубийство? Нима заради загубата на една смешна заплата от 600 лева един напълно задоволен човек се самоубива? Та новият му джип струва колкото заплатите му за 5 години и то при положение, че не харчи и стотинка за друго. Само „специалния” номер на колата му струва повече от две негови заплати /По тарифа от 30 до 7 000лв/.

Както знаете, аз се занимавам от няколко месеца с корупцията в агенцията и министерството на транспорта. Разговарях с министър-председателя, министъра на вътрешните работи и висши служители в МВР и МС. Сигнализирах многократно ВКП и лично Цацаров. В резултат на което не се предприе абсолютно нищо, с което се прикри огромната корупция както във всички сектори на администрацията, така и конкретно в МТИТС и ИА „Автомобилна администрация”. По тази причина аз оставих агенцията и насочих усилията си към този, който прикрива корупцията, т. е. към Главния прокурор. Въпреки настойчивостта си, не бях поканен на разговор и не ми бе изпратена призовка да дам показания за това, което става в агенцията.

Препоръчвам на разследващите да си затварят устата и да си задават правилни въпроси. Защото ако разследват смъртта като евентуално убийство, ще трябва да разпитат колегите и началниците му и тогава истината за ужасяващата корупция ще лъсне. Ще лъсне и стройната организация за издаване на фалшиви книжки на неграмотни и неподходящи шофьори. Ще се види, че корупцията е завзела и най-високите етажи на властта. Едно такова убийство носи сериозно послание към всичките колеги и началници на Здравков.

А то е „Който знае много се самоубива!”





Гласувай:
8



1. freeoldmen - Познавам човек, който трудно говори и чете български,
22.10.2014 15:51
не знае значението на повечето знаци, но
скоро си купи книжка, и съм сигурен, че е
заплаха на пътя...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11801009
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930