Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2014 11:15 - ВЛАСТТА СЕ ТЪРКАЛЯ НА УЛИЦАТА И НИКОЙ НЕ ИСКА ДА Я ВЗЕМЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1946 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КОЙ ИСКА ДА УПРАВЛЯВА СЛЕД ИЗБОРИТЕ

 

Ежедневно медиите бълват въпроси, отговори и проучвания кой ще управлява след изборите. Цари хаос и безумие. Общо взето засега само двама мераклии твърдят, че ще станат премиери-Бойко Борисов и огледалният му образ Николай Бареков.

Какво се крие зад това не е толкова трудно да се разбере.

Около тях има и експерти в съответните области и ПР-и. Експертите, колкото и да са некачествени, не могат да ги съветват да вземат властта, защото в такава ситуация нито един разумен, що-годе, политик няма да извърши подобна глупост. ПР-ите използват това и се опитват с един такъв маньовър да увеличат гласовете на чорбаджиите си.

Но!...

Но тук има един банален трик.

Кандидатите за премиерския пост отлично знаят, че в никакъв случай няма да вземат мнозинство. Това означава, че те дефинитивно знаят, че няма да управляват. Това ясно личи от уговорката, която поставят. А тя е:

Ще управляваме, ако имаме мнозинство в парламента.

Преди година и половина писах, че наближава бързо времето, когато властта ще се търкаля на улицата и нито един политик няма да иска да се наведе и да я вземе. Защото мините, които се поставяха от тях и техните предшественици започнаха да избухват. В същото време т. нар. „политически партии” си останаха търговски дружества и думите „стратегия” и „програма” нищо не им говорят. Те представят някакви идейни проектчета за платформица за програми и стратегии, с надеждата, че като ги повтарят като мантра дълго време, ще стане чудо и те ще се случат. Това силно ми напомня за онзи герой на Илф и Петров, който бил абсолютно сигурен, че ако върви много по улиците, непременно ще намери портфейл, пълен с пари.

Ако т. нар. „партии” имаха умствен капацитет, щяха да накарат привържениците си да гласуват за друга партия, за да я натопят с власт и през зимата управниците да преместят заседанията си в „Пирогов” лекувайки пукнатите си тикви и потрошените си крайници. Или в зъболекарските кабинети, където поставянето на ченета ще бъде увеличено в пъти.

Ако БСП искаха промяна, нямаше да отидат на мястото на престъплението „Жабокрек” на 21 август. Защото така за пореден път стават съучастници в едно масово убийство. Но рефлексите им ги управляват по-силно от разума, който те по принцип нямат.

Цената на тока  се вдига. Безработицата се увеличава. Стоките, предназначени за руския пазар се разхождат свободно у нас и подбиват цените на родното производство. Акцизите от нефтопродуктите падат поради сриването на цените на нефта. Бюджетът е минал критичната точка. Здравеопазването се срива. Малкият и среден бизнес изчезва. Удавените села и градове остават неремонтирани. Реколтата е лоша….

Мога още много неща да изредя, които говорят ясно за предстояща изключително тежка зима. Тежка във финансово отношение. Тежка в житейско отношение. Тежка в политическо отношение.

Предложенията ми за създаване на постоянно действаща кръгла маса от експерти и неправителствени организация със силата на конвент  са глас в пустиня.

Помислете какво ни очаква!





Гласувай:
6



1. leonleonovpom2 - Здравей, Николай!
25.08.2014 16:19
Истината е, че нямаме политици, мислещи за България, иначе за властта ,кандидати има бол
Даже и заплашват, колко зле ще е ,ако не управляват те, при това самостоятелно. Вярно е, даже се убедихме ,че е същото и когато управляват самостоятелно
25 години не се появи политик, който с любов да работи за интересите на страната, а не да ги търгува за лична изгода и комисионни
Може и да греша или пропускам някой, ако е така, поправи ме
Поздрави!
цитирай
2. krumbelosvet - Да се бистри българска политика без външния фактор,
28.01.2016 11:00
е празна работа. Затова не се намират ефективни политици. Отвън не позволяват такива.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11741869
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031