Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2014 11:20 - НОСНА КЪРПА ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА ЗА ПЕТЬО СОПОЛА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3672 Коментари: 6 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПЕТЬО СОПОЛА УЧИ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ НА УМ РАЗУМ И МОРАЛ

 

Напоследък една одиозна фигура се явява редовно по телевизиите и ни учи на ум, разум и морал. Тази одиозна фигурка се нарича Петьо Блъсков и носи изключително точния си прякор от детинство. А той е Пепи Сопола!

По една случайност сме колеги от СУ „Климент Охридски”. Той учеше българска филология, а аз-руска, но имахме и общи лекции по някои предмети, така че се познавахме добре. Не сме били приятели, защото кръжахме в различни орбити. Аз се занимавах с театър, поезия и култура, а той се придържаше към приятелски разпивки и кариера. Живееше на ул. Струга №20, недалече от апартамента на Стефан Продев, ако не ме лъже паметта.

Мина време и ролите ни се смениха. Аз бях изхвърлен от културата поради несъгласие с режима, а той стана редактор в отдел „Култура” на в. „Отечествен фронт”. Преди това за малко работи в едно ведомствено вестниче. Мина малко време и той стана шеф на отдела, макар че се съмнявам дали знаеше къде е вратата на Народния театър. В същото време стана и комсомолски секретар. Кариерата му стремително се насочи нагоре. Приеха го в БКП, макар че за вестникари и дейци на културата това не беше толкова лесно. Стана зам. главен редактор и зам. партиен секретар. Накрая стигна до първи зам. гл. редактор на вестника и отговорник по  т. нар. „Възродителен процес”. Под негово ръководство се изпращаха репортери на българо-турската граница и те заливаха с комунистическа помия както българските турци, така и българските българи. По това време аз размишлявах за ситуацията в страната в килията си.

На 10 ноември един вътрешнопартиен преврат, инспириран отвън прекрати кариерата на Петьо Сопола, но му даде едни пари и той стана собственик на пресгрупа. Тя се наричаше „168 часа” Тогава се сетих, че ако се намали седмицата с 2 часа, денонощието ще има 166 часа, а така щеше да се казва и пресгрупата. Тогава всичко щеше да е наред, защото телефонният номер на милицията беше именно 166. Освен този седмичник издаваше още в. „24 часа”, в. „Врабец”, който почина скоропостижно и още няколко след това. Именно във в. „168 часа” пробута активното си милиционерско мероприятие с измислената „партийна книжка на Стефан Софиянски”. Там работеха вече и всичките репортерки от в. „Отечествен фронт” които обслужваха ЦК на БКП и Шесто управление на ДС.

Но това е вече друг въпрос.

Днес, Петьо Сопола отново се появи по една телевизия и първото нещо, което изтърси беше, че нарече настоящия министър-председател „чугунен комунист”. Дали това е така мен не ме интересува, но как би характеризирал себе си, в такъв случай? Вярно, че човек на тази възраст вече започва да забравя, но при него това става изключително избирателно. Но какво може да направи един човек, който фалшифицира чужди биографии. Най-лесно и естествено е да фалшифицира и собствената си такава.

Сопола упреква Близнашки, че казал „Комунизмът е една красива утопия”. Това, естествено, съвсем не е така, защото самият термин „класова борба”, която стои в основата на тази „светла утопия”, означава кръв и насилие.

Но точно зам. партийният секретар на в. „Отечествен фронт” и ръководител на гьобелсоидното издание има наглостта да каже такива думи, смятайки, че ние не сме чели неговите комунистически брътвежи в „Отечествен фронт”. При това само при думата „фронт” на нормалния човек му настръхват косите и се сеща за избитите българи, ограбените и затваряни, неуспелите поради произхода си умни хора и кретените с бърза и яка кариера по „класово-партиен подход”.

Основното, което дрънкаше беше за „платените” протести и най-вече за блогъра Генов. Там той обърка нещата, като приравни фирмените с гражданските правила. С една дума каза, че ако си спечелил проект от някоя чежда фондация, всяка твоя стъпка извън работното място се обяснява с работното ти място и парите, получени отнякъде. Но, разбира се, не каза нищо за т. нар. „Контрапротест”, който също получаваше едни пари. Нищо не каза и за т. нар. „Спонтанни митинги” на БСП, ДПС и ГЕРБ и АТАКА. Той не видя нищо укоримо в тях, макар че репортерите от различни медии показаха, че от автобусите слизат хора от провинцията, които откровено казаха, че са получили пари на ръка. Същият този сополанко не се сети и за предимно циганските гласове на изборите, макар че редица разследващи журналисти показаха как става това.

Накрая се питам:

Няма ли да се намери една яка носна кърпа, която да изтрие този Сопол?  Просто трябва да е малко по-голяма. Някъде 15Х15 метра.

За еднократна употреба!





Гласувай:
8



1. chetohche - Християни, гордейте се с комуни...
24.08.2014 11:31
Християни, гордейте се с комунизма, и го усъвършенствайте. Не го корете за жертви, защото те са толкова жертви на комунизма, колкото жертвите на християнството са жертви на християнството. Възприемам комунизма и християнството като цивилизационен избор. Доброто, е цивилизационен избор. Справедливостта е цивилизационен избор. Математическата наука е цивилизационен избор. Дясното - егоизма не е цивилизационен избор. Обществото - братството, не съвкупност от егоистични личности, либертарианство, нито е вълче стадо което има елитарност, консерватизма. ТУК СМЕ НА ТАЗИ ЗЕМЯ, ЗА ДА НАМАЛИМ ЕГОИСТИЧНИТЕ СИ НАГОНИ И ДА СЕ ВСЛУШАМЕ В РАЗУМЪТ, СЪЧУВСТВИЕТО, И ПРОГРЕСА.
цитирай
2. chetohche - БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО. М...
24.08.2014 11:34
БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО. МОНАСИТЕ ГО ЗНАЯТ. И Е ДОКАЗАНО ОТ АМЕРИКАНСКИ УЧЕНИ, ПРОВЕРЕТЕ.
цитирай
3. анонимен - Пепи Сопола с нов прякор "ТРЪТКАТА"
24.08.2014 13:20
С КОМСОМОЛСКО-КОМУНИСТИЧЕСКИ ПЛАМ И ДОБРЕ ПЛАТЕН СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ГЬНСУРАТЛЪК, СТАНА МАША В РЪЦЕТЕ НА СТАРИТЕ СИ ГОСПОДАРИ ЗА НОВ, ЗЛЕ РЕЖИСИРАН "ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС" СРЕЩУ ВСЕКИ, ДРЪЗНАЛ ДА СЕ ОПЪЛЧИ СРЕЩУ ГОСПОДАРИТЕ МУ - И СТАРИ, И НОВИ !!!

ЗАКЛЮЧЕНИЕ - ПОДОБНИ "ТРЪТКО-СОПОЛИ" ТРЯБВА ДА СЕ ИЗТРИВАТ САМО С ЕДРА ШКУРКА ЗА МЕТАЛ !!!
цитирай
4. blackpredator - Босия
24.08.2014 18:07
и тоя път ти тролиш, въпреки че обвиняваш другите в това.

Слушах го това предаване по Нова.
Чудесно си описал еволюцията на Петьо бебе, роден нормален и израснал до Петьо Сопола.
Великолепно Верно!
Но що не си описал, как Асен Генов, пръкнал се като кришна-трипер, е евоюирал до соросоидна гонорейна храчка?!
Там не трябва яка носна кърпа 15х15.
Размазваш с пета и триеш...

Ееех, Кириак СтефчоФ-Босия, НПО бея, заръча да идеш да изпушиш една цигара...
цитирай
5. bosia - до самонареклия се хищник
24.08.2014 20:30
Ти си толкова елементарен, че трябва да те вземат в Церн, за да правят опити с теб.
Аз не защитавам Генов, а един принцип.
Но ти няма никога да разбереш това.
цитирай
6. apostapostoloff - Сопола май най- сетне сам се
29.08.2014 11:35
из(ЗА)три. Купи си фабрика на 9. IX., т. е. вестник, но тъй като вече никой нищо не чете, това ще е поредният му грандиозен фалит.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734840
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031