Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2014 17:15 - АСЕН ЙОРДАНОВ АГОВ-ГОЛЯМАТА ПОДМЯНА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5403 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ПАК ГО УДРЯМ НА СПОМЕНИ

 

На 25 януари 1989 г. в Стара Загора пристигна група от т. нар. „Дружество Георги Кирков”. То се занимаваше с открита комунистическа пропаганда. Тогава ченгетата от ДС вървяха на 2 метра зад мен открито и отвреме на време се опитваха да ме провокират. Та именно те започнаха да ми дуднат да отида на тази среща и да чуя какво се казва от „информираните” професионалисти. Влязох в салона на профсъюзния дом в града и видях, че „милата ми БКП” е изпратила лицето Асен Йорданов Агов, заедно с Радослав Янкулов, Богдана и Стефан. Пръв взе думата Агов и започна да ни разкарва по гори, планини и полянки и да ни обяснява колко добро нещо е „социалистическата демокрация” , „социалистическата законност” и как БКП се грижи ежесекундно за нас. Дори ни подари „възродителен процес”. След като заплю американците и западноевропейците попита има ли въпроси.

Понеже бях доста далеч от него написах на поканата следния текст: „Знае ли лекторът, че в момента един български поет в Пловдив е привикван и заплашван в МВР-Пловдив, а архивът му е арестуван и той по този повод прави гладна стачка”и я подадох да стигне до него. Отдолу се подписах Н. Колев-38 г.

Агов живна и прочете текста ми. След това попита дали авторът има доблест да стане и да каже откъде има тази информация.

Стнах и му отговорих, че съвсем случайно ми се намира мъничко доблест и му отговорих, че тази информация върви по радиостанциите „Свободна Европа”, „Дойче веле”, „ББС” и „Гласът на Америка”. Нещо повече, аз лично съм я изпратил до тези радиостанции. След това го попитах дали сутрин на бюрото му няма разпечатка от тези т. нар. тогава „черни” радиостанции, тъй като той се представи като човек от ГД „Информация” при Българска телевизия. Агов се наведе към Янкулов и му каза да поеме аудиторията, а той излезе в коридора. Излязох и аз, а след мен и „моите” хора. Минавйки покрай Агов видях, че ръцете му треперят, а лицето му има неестествено червено-лилав цвят. Изравнявайки се с него му подхвърлих”Брей, трудно се изкарват вече тези пущини-левчетата!”

Спомням си това, защото се заинетересувах от него и го поставих на особен мониторинг.

След година се видяхме в,…да не повярвате…, Американското посолство. Мен ме каниха често, до момента в който ме качиха в стаята за вербовка и аз им казах, че ме бъркат с някого. След което престанаха изобщо да ми се обаждат.

Но Агов все по-често ходеше там, за което можете да си направите обосновани предположения.

Преди 15-на години реших да публикувам нещичко за него, когато стана депутат от СДС, а след това и от ДСБ. Междувременно беше станал и кредитен милионер. Публикувах едно писмо на баща му до тогавашния министър на вътрешните работи и член на Политбюро на ЦК на БКП Димитър Стоянов Куров /Това са истинските му имена/, негово обяснение по повод споменаване на името му по ББС във връзка с т. нар. „Възродителен процес” и други неща като кражбата на една съборена къща в Подуене и замяната и с апартамент с8у хотел „Славия”.

Понеже нещо не се чува напоследък лицето Агов, реших е честно моите читатели да знаят кой е Асен Йорданов Агов.

Изложението на баща му е парафирано от Димитър Стоянов Куров до Нанка Серкеджиева да провери истина ли е текста на писмоо и дава срок.

Не пускам факсимиле, тъй като качеството на документа е силно нарушено и няма да бъде четливо. За послед път съм пускал материал с факсимиле в списание „Компромат” през 2001 г.

И така:

 

                                                                                       ДО

                                                                                        МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

                                                                                                                                        ТУК

 

                                     И  З  Л  О  Ж  Е  Н  И  Е

     От Йордан Асенов Агов, бул. „Бирюзов” №10 „В”

               София, тел. 43 73 05

 

Уважаеми другарю Министър,

Правдоподобността на субективната оценка за себе си, човек определя в зависимост от това дали неговата честност, искреност, убеденост, обществена култура, мироглед, възпитание и образование са издържали проверката на времето и хората, с които е живял и работил.

Изхождайки от тези предпоставки, стигам до извода, че през изтеклите шестдесет години на моя живот, спрямо мен е извършвана неведнъж дълбока и огорчаваща житейска несправедливост. Едва ли чвек би направил друг извод, ако животът му е протекъл като моя: 

     -Детството ми беше белязано от мъката по убития ми от фашистката власт баща Асен Агов от Долна Оряховица, Търновски окръг, бивш началник на българската авиация. На 30 април 1925 г. той бешеповален от куршумите на фашистката полиция край тютюновите складове на бул. „Руски” в Пловдив. Падна в кървавия епилог на разправа през злокобните априлски дни на 1925 г. с Единния фронт на комунисти и земеделци, на чиито шестчленен върховен военен съвет редом с близките си другари Коста Янков, Христо Коджейков, Иван Минков, Николай Петрини, Иван Миланов, бе член и той.

     -Майка ми, братът на баща ми насаждаха у мен светлостта на бащиния ми образ, възпитаваха ме така, че да знам кои са виновниците за неговата смърт, кои са неговите убиици. Невръстни, със сестра ми израстнахме като сираци. Семейството ни бе обект на наблюдения, интернирвания, обиски и потискане. Глава, обач, никой от нас не склони.

     -Юношеството ми-строго програмирано по образование, възпитание и обществено положение в интерес на голямата цел за установяване на народна власт и нейното градивно осъществяване.

     -В изострената борба до септември 1944 година вършех всичко, което можеше да помогне за падането на фашизма и вземане на властта от прогресивните сили. Без да съм бил герой, участвувах в подготовката и завземането на властта на 9 септември 1944 г. Всичко, което бях натрупал м себе си, вложих в осъществяване на новата власт.

     -Не допуснах никакво отклонение от честността, искреността към новото общество, към Отечеството, от мирогледа на баща си. Свято пазя неговата чест и честта на другарите му комунисти и земеделци, тяхната памет, уважението към общественият порядък и правата на хората.

     -До 9 септември  1944 година, в различни етапи на израстването ми, всичко се осъществяваше в непрестанна борба с моралното потисничество от страна на буржоаското общество, в неспирно стенание в духовната и политическата област. Дразнеше го това общество, че не можеха да ни превъзхождат в никакво отношение.

    -След  9 септември 1944 година бяхме с правото си да бъдем окрилени и не можехме да имаме резерви към осъщствевяне на онова, което бе животът ни.

    -През ноември 1948 година, необяснимо и досега да за мен, някой бе повярвал на интриги със съмнителна стойност и съпругата ми, синът ми Асен, който беше навършил едва 8 дни и аз бяхме изселени от София. Майка ми и чичо ми дълбоко преживяха тази несправедливост. В родния край на баща ми местните ръководители ми забраниха да казвам, че съм изселен, защото това би угнетило хората предвид известното им дълбоко минало на семейството ни. Чичо ми не можа да преживее това и скоро почина.

              От тази 1948 г. до 1954г., когато временното ми жителство в София беше заменено с постаянно, съществуването ми беше ограничавано. Към мен се криеха някакви резерви, но аз и в този период не отстъпих от  принципите и вярата, че общественият строй, който чертаехме, обществения строй, който наложихме е справедливият и хуманният.

      -В своята вяра не останах излъган. Настъпи ведростта от преценката след април 1956 година. Моят случай не само не остана извън този процес, а съвсем задърлочено и съпричастно беше обследван от органите на МВР. В резултат на всичко, което бе установлено, ми бе изказано искрено съжаление за понесеното от мен. Всичко, което е било отрицателно за мен, посочиха другарите, се е указало невярно. Уверен бях от тях, че всичко е изчистено изчистено, че съм напълно реабилитиран. От тогава за мен не са съществували проблеми за ралота и пътувания в чужбина. Вече 20 години работя в ресора на външната търговия и съм останал абсолютно верен на принципите си, като не съм излъгал с нищо доверието, което ми бе гласувано.

             Всичко, което излагам дотук, е издържало проверката на времето и на хората, с които съм живял и работил.

             И въпреки това, два момента с моите синове хвърлят сянка и огорчение.

             Когато постъпваше през 1973 г. в казармата, малкият ми син Владимир, бе определен да служи в строителни войски п причин, както ми се обясни, на неблагоприятни моменти в моята биография. Веднага повдгнах въпроса пред органите на МВР и ми се отговори, че това са стари и изчистени работи, които неправилно са послужили за оценяване благодежността на сина ми.

              Сега наново, аналогичен случай възникна с големия ми син Асен. По повод служебното му служение в БТА и влизане в Партията е постъпила информация за „Черни моменти” в моята биография.

               Аз съм дълбоко възмутен от подобна информаия!

               Недопустимо е сега да има такъв двоен аршин. Настоятелно и с най-голяма сериозност, ИСКАМ ДА БЪДЕ ИЗВЪРШЕНО ПЪЛНО ИЗЯСНЯВАНЕ НА МОЯТА БИГРАФИЯ.

               Възпитавал съм синовете си в дълбоко уважение съм жертвата на дядо им, към мирогледа и борбата на семейството и фамилията, да бъдат убединени в строя, който ние все повече утвърждаваме.

                Като баща, аз се гордея със синовете си! Те израснаха съзнателни и добри граждани, високо образовани и напълно убедени защитници на нашата правда, активни участници в духовното изграждане на нацията ни.

                 Малкият ми син Владимир е художник и участва в най-представителните оформления на музеи от национално значение (Новят музеен комплекс  в Плевен, Националният музей в София/, на Вела Пеева във Велинград и редица други, както и в пространствено оформление на най-представителните експозиционни палати на „Експо-81”, на Пловдиският панаир-пролет и есен, на ТНТМ и някои зад граница.

                 Големият ми син Асен, завеждащ отдел в редакция „Международна информация” на българска телеграфна агенция е оценен млад журналист с редовни външнополитически коментари по телевизията, радиото и пресета, както и външнополитически събеседвания из цялата страна.

                 Всичко, което е изградено от тях е плод на способноститите им , упоритият ми труд и разум, плод на оформеният им от детството мироглед.

                 И ето – бащата със „съмнителна биография”.

                 Може ли човек с такова минало и такъв живот като мен да бъде със „съмнителна биографя” ?

                 Какво ще бъде разочарованието на моите синове, когато техният баща е такъв, че „неговата биография” пречи на техния живот, и то в нашето общество. Те познават живота на своя баща, познават своя произход с имената по паметните плочи, с писанията в толкова много книги, с улиците и паметниците на дядо им.

                Срамно е и е несправедливо!

                Аз съм вече над 60 години. Мой дълг е да оставя ясно и чисто наследство на моите синове, такова, каквото съм го получил от своите прогресивни родители и фамилия.

              ОЩЕ ВЕДНЪЖ КАТЕГОРИЧНО НАСТОЯВАМ И ВИ МОЛЯ ДА БЪДЕ ОКОНЧАТЕЛНО И ДО ДЪНО ИЗЧИСТЕНО ВСИЧКО ОНОВА, КОЕТО ХВЪРЛЯ СЯНКА В МОЯТА БИОГРАФИЯ, ДА БЪДЕ ВСИЧКО ОБСТОЙНО ИЗЯСНЕНО, ЗА КОЕТО М О Л Я    Д А    Б Ъ Д А    О С В Е Д О М Е Н     П И С М Е Н О   !

                                                                                                                          С уважение :

 

Това е то!

Правете си обоснованите предположения и се замислете за останалите политически отрепки от всички филиали на БКП, иззели цялото политическо пространство и използвайки властта да крадат нашите пари и да съсипват здравето ни и това, на нашите деца и внуци.

 

  





Гласувай:
5



1. 1997 - Впечатляващо
15.07.2014 18:10
"Американското посолство. Мен ме каниха често, до момента в който ме качиха в стаята за вербовка и аз им казах, че ме бъркат с някого"

О, темпора, о методи.
цитирай
2. apostapostoloff - Прозорливите хора
19.07.2014 06:28
проумяха веднага след промените, че СДС не е нищо друго освен една фракция на БКП.
цитирай
3. kolevdobri - Направи ми впечатление, че...
01.08.2014 21:21
...никъде не споменава "Партията". Мисля, че внимателно прочетох писмото. Върти, сучи, лиже, маже, но не казва, че е верен на партията. Интересно наистина. Да не ме разбирате погрешно, но ако бях партиен секретар, това щеше да ме впечатли. Това щеше да бъде "врагът с партиен билет". Говори за честност и т.н., но никъде не казва, че честността извира от ПАРТИЯТА. Как да му имам доверие тогава. Не е идеологически добре оформен. И ето, доказателството - Асен Агов отива да слугува на СДС. Но почакайте, не беше ли това някаква креатура на БКП или на БСП? Да бе, баси и тъпака съм.
цитирай
4. kolevdobri - Николай, не си разбрал добре намека на служителите от посолството.
01.08.2014 21:27
Те са искали да ти помогнат да надскочиш материалните затруднения, които с голяма степен на вероятност си преживявал през тези години, имайки предвид, че си бил изправен срещу "вятъра". Трябваше да отидеш в стаичката и да вземеш парите. С тях да направиш партия, която да защитава човешките права и свободи. Сега нямаше да имаме тази срамна история, наречена Андрей Луканов, Димитър Попов, Филип Димитров, Любен Беров, Жан Виденов, Иван Костов, Симеон, Сергей и Бойко. Върни се веднага във времето и вземи парите. Американците са честни хора и раздават пари, без да искат нищо в замяна. Реинкарнирай ни и назад във времето. Излекувай ни.
Когато свърших с писането на тези измислици, се събудих целият в пот, с чаршаф увит около врата и с пръст в гъза.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11739396
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031