Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2014 13:02 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ВЯРА АНКОВА-ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА БНТ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4101 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

РЕФЕРЕНДУМ ПО БЪЛГАРСКИ

 

Снощи станах свидетел на изключително срамно предаване по БНТ. То се казва „Референдум” и има , ужким, за цел да информира българските граждани  и да ги обогати като политическа, нпавствена и социална култура. За огромно съжаление резултатът е напълно обратен. Затова предлагам на директора на БНТ да го преименуват на „Референдум по български”.

В предаването участваха Алиосман Имамов, Валери Жаблянов, Красимир Каракачанов и Радан Кънев. За някой от тях знаех доста неща, но предвид „официалните” им биографии, реших да погледна и неофицалните. Защото българските политици сами си пишат едни прекрасни автобиографии, странно избягващи позорните им миналости и забравили пороците си.

Това не ми много време, защото чичо Гугъл знае, помни и информира всеки, който се заинтересува от нещо. Затова ви предлагам един дълъг постинг, в който заедно с „официалните им биографии” давам и неофициалните.

Има нещо безумно в това предаване.Фактически българското общество не беше представено по никакъв начин. И четиримата участници са политически отрепки от най-високо ниво в т. нар. им „партии” и са доказали на живо личното си благоденствие и отказ от действителни промени в управлението на потъващата ни държава. Не знам водещата сама ли си ги избира, или някой и диктува кого да покани, но и в двата случая тя и шефовете и трябва да си понесат отговорността си. А тя е да се измитат от обществената телевизия и да отидат на друга, частна ясла.

Обръщам се и към директора на БНТ.

Госпожо Анкова,

Вие напълно сте забравили, че БНТ е обществена телевизия на българските граждани, а не ибрикчия на политическите „партии” и висшата администрация. Позволявате си да мамите и лъжете българските граждани и да им натрапвате отрепки, които обслужват само себе си и кукловодите си. Това показва, че мястото на генерален директор и председател на УС не е за вас. Водещата Добрина Чешмеджиева явно не разбира смисъла на думата „референдум”. Обяснявам и на вас и на водещата, че РЕФЕРЕНДУМ означава ДОПИТВАНЕ ДО НАРОДА!!! А предаването прави точно обратното. То не се допитва до народа, а го лъже и мами, канейки за участие политически фигури-отрепки!

Държа да ви кажа, че тази година реколтата на развалени домати е прекрасна. Има много и са много развалени. Също като БНТ. Затова след две седмици ще се явя пред БНТ и ще ви поздравя с един салют от развалени домати. Мое правило е да предупреждавам мишените си две седмици преди това, за да могат да се подготвят. Дори давам право на мишените си да ме поканят и да опровергаят написаното и казаното от мен. Досега не ми се е случвало да бъда поканене, но за сметка на това винаги се кани МВР да защитава вмирисаните държавни институции от един възрастен и физически не особено здрав човек, какъвто съм аз. Първият път бяха извикани над 60 полицая и жандармеристи да се бият сами с мен. Знам, че и вие ще постъпите по този начин, защото и вие сте една от тях.

Откъде се взимат парите за бюджета на БНТ? Да не би да са от данъците ни?

Ако е така ще трябва да давате отчет на обществото как и за какво се харчат нашите пари!

Анадънму?, както казва Лютви наМестан.

Босия

 

Алиосман Имамов Алиосман Имамов Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС, специалност статистика и иконометрия. От 1981 г. работи в този университет като преподавател в катедра "Статистика и иконометрия". Доктор на науките и доцент към катедрата. Владее английски и руски език. Заместник – председател е на Движението за права и свободи (ДПС). Депутат е от ДПС в 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание. В парламентарната си дейност Алиосман Имамов е член на Комисия по бюджет и финанси (14.07.2009 - до момента), заместник – председател на Комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта (29.07.2009 - до момента). Участвал е във Временната анкетна комисия за проверка на разходите, назначенията и сделките, извършени в последната една година от мандата на правителството на Сергей Станишев(02.09.2009 - 22.03.2010). Алиосман Имамов от септември 2009 година до март 2010 година е бил основен представител на постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Той също така е заместник – председател на Група за приятелство България – Египет и на Групата за приятелство България – Канада. Имамов членува в Група за приятелство България – Албания, Група за приятелство България – Аржентина, Група за приятелство България – Австралия, Група за приятелство България - Босна и Херцеговина, Група за приятелство България – Венецуела, Група за приятелство България – Гърция, Група за приятелство България – Индия, Група за приятелство България – Индонезия, Група за приятелство България – Ирландия, Група за приятелство България – Испания, Група за приятелство България – Италия, Група за приятелство България – Казахстан, Група за приятелство България - Република Корея, Група за приятелство България – Кувейт, Група за приятелство България – Ливан, Група за приятелство България – Македония, Група за приятелство България – Мароко, Група за приятелство България – Мексико, Група за приятелство България – Монголия, Група за приятелство България – Норвегия, Група за приятелство България – Сирия, Група за приятелство България – Турция, Група за приятелство България – Уругвай, Група за приятелство България – Финландия, Група за приятелство България – Хърватия, Група за приятелство България – Япония. Алиосман Имамов е семеен, с две деца.

Алиосман Имамов взе дъщеря си за сътрудник

 

 

 

Депутатът от ДПС Алиосман Имамов е поредният народен избраник, който вкарва в парламента роднините си.
Той е посочил за личен сътрудник дъщеря си Биляна, която трябва да му помага в дейността му на законотворец.
Скандалът за роднините и бизнес партньорите, които депутатите си назначават в парламента, избухна преди 2 месеца. След като шуробаджанащината лъсна, много от тях поправиха грешката си и

премахнаха сътрудниците

роднини от списъците. Срамната история тогава подмина  Алиосман Имамов.
Причината досега да не се знае за назначението е фактът, че имената на депутата от Благоевград и тези на дъщеря му коренно се различават. 24-годишната девойка се казва Биляна Арсова Манова, а баща є носи имената Алиосман Ибраимов Имамов. Решението на загадката се намира преди 2003 г., когато таткото депутат се казва Арсо Бинков Манов.

image

ПРОМЯНА: До 2003 година Алиосман Имамов се казва Арсо Манов.


През март същата година той подава документи в съда, за да възстанови имената си отпреди възродителния процес. През 1973 г. депесарят е преименуван от Алиосман на Арсо, а съпругата му Метаанет е записана като Милена. Вместо фамилията Имамови семейството избира компромисното Манови. Докато

двамата са с български имена

им се раждат син и дъщеря. Момчето, което днес е на 26 години, е Александър, а появилата се на бял свят 2 години след баткото дъщеря е записана по документи като Биляна Арсова Манова.
През март 2003 г. доц. Арсо Манов се преименува официално на Алиосман Имамов и хвърля в потрес студентите и колегите си от Университета за национално и световно стопанство, които го помнят с българските му имена. Прави го като знак срещу възродителите и Държавна сигурност, без да подозира, че половината от колегите му в парламента по-късно ще се окажат служители на комунистическата политическа полиция.
За разлика от баща си децата му не предприемат така важната за семейство Имамови стъпка и остават с възродителните си имена. Биляна и Александър са с фамилия Манови и до днес, въпреки че завършват университета, където татко им е преподавател, преди да влезе в парламента.
Депутатските наследници се

ориентират към бизнеса

още докато търкат студентската скамейка. През 2006 г. Александър и Биляна Манови регистрират строителната фирма “Декоарт” заедно с двама свои братовчеди от родното село на баща си Абланица. Там Александър Манов е регистрирал и другата си фирма “Кибер Линк ТМ”, която е специализирана в продажбата на компютри и консултации в информационните технологии. Фирмата стопанисва и единствената дискотека в благоевградското село.
За разлика от брат си, който развива селските райони, Биляна предпочита да се разхожда из парламента, където е личен сътрудник на татко си. Освен дъщеря си Алиосман Имамов е уредил десетки роднини на сладки служби в общинската и държавна администрация.

 

Игра с имената

Алиосман Имамов не е единственият депутат, който връща имената си отпреди възродителния процес, за да просперира в кариерата под шапката на ДПС.
Същото прави и друг “телефонист” от партията на Сокола - Митхат Метин. Преди да влезе в парламента, той се казва Михаил Милев. Двамата си приличат и по това, че уреждат близките си с пропуск до парламента. Митхат Метин - жена си Мария, която е сътрудник в комисията по околната среда, а Алиосман - дъщеря си Биляна.
Емблематичен е случаят с Феим Чаушев. Въпреки че през 2001-ва връща оригиналните си имена, продължава да развива бизнес с българското Петър, за което е уволнен от зам. министерското кресло. 

 

 Роднина с Арбен Хавальов

Алиосман Имамов е роднина и селски на осъдения за укриване на данъци Арбен Хавальов, който е близък до лидера на ДПС Ахмед Доган.
Заедно със сестра си Илвие Имамова той е собственик на спрягания за поредния Доган сарай “Каза Домини” в Рибарица. Всъщност точно бившата фризьорка и настояща бизнес дама Илвие е братовчедка на депутата Алиосман Имамов.

 

 

Брат му уволнен от “Напоителни системи”
 

ПРЕЗ февруари м. г. от шефското място в държавната фирма “Напоителни системи” - клон Гоце Делчев, е свален братът на депутата. Юлиян Юруков, който за разлика от Алиосман запазва българските си имена, е несменяем началник 8 години. Все пак Юруков няма да остане безработен, защото е избран за общински съветник в Хаджидимово от листата на ДПС за  последните местни избори.
“Напоителни системи” е собственост на земеделското министерство и преди изборите бе оглавявано от настоящата депутатка от ДПС Петя Раева. Преди 3 седмици тя влезе в срамната партия “Клаус Барби”, като изневери на избирателите си, избяга от работа и отиде да получи скъп телефон като подарък. 

 

 

Жената също на държавна работа
 

СЪПРУГАТА на Алиосман Имамов Метаанет (Милена) е държавен служител. Дамата е главен експерт в Агенцията за закрила на детето. Ведомството открай време се слави като топло местенце за кадри на ДПС. Това е така дори след като ГЕРБ смени дългогодишната шефка Ширин Местан, която е съпруга на колегата на Алиосман Имамов в парламента Лютви Местан. След като напуска държавната администрация, красивата Ширин се изявява като денс звезда по телевизията, но кадрите, които са назначени по нейно време, все още са по местата си. 

 

 

Алиосман Имамов: 
Биляна се справя много добре

Г-н Имамов, защо избрахте дъщеря си Биляна за сътрудник в НС?
- Избрах Биляна като личен сътрудник преди около месец. Изпълнението на тази “длъжност” не е свързано с трудови възнаграждения, хонорари или други ползи. Единствената “привилегия” е притежанието на постоянен пропуск за Народното събрание. Не приемам това за привилегия, защото всеки народен представител, съгласно правилата в НС, може да осигурява всеки ден пропуски на външни хора, ако те са му необходими в процеса на изпълнение на своите задължения.
- Как ви помогна тя за времето, откакто е ваш личен сътрудник?
- Предстои дипломиране на Биляна като магистър по медии и журналистика със специализация “Връзки с обществеността” и нейното избиране като личен сътрудник не е формален акт. Тя има конкретна задача да събере, обобщи и анализира моите публични прояви в парламента, медиите и избирателния ми район, както и да подготви систематизиран сборник с избрани материали. Притежаването на постоянен пропуск є осигурява необходимия достъп до информационните източници на НС и по-добра възможност, за да изпълни поставената задача.
- Ваши колеги депутати се отказаха от услугите на роднините си като сътрудници. Вие ще последвате ли примера им?
- Аз вече споменах, че нейното избиране за сътрудник не е формален акт и няма да я освободя по формални причини. Мога да я освободя от тази “длъжност” само ако не се справя успешно с поставената є задача. Тогава ще избера друг личен сътрудник, който да довърши работата. Разбира се, в този случай не мога да искам от новия сътрудник да работи безплатно. На този етап Биляна се справя много добре и нямам причини да се лишавам от нейните “услуги”, както вие се изразявате.

 

Цецка Цачева Данговска е родена на 24 май 1958 година в с. Драгана, община Угърчин, област Ловеч.

Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

От 1992 г. работи като адвокат в плевенската адвокатска колегия.

На изборите за местни органи на властта през 2007 г. е кандидат за кмет на Плевен от ГЕРБ, остава трета. Избрана е за общински съветник на партия ГЕРБ в Плевен. Същевременно е и общински ръководител на партия ГЕРБ за Плевен. Преди да бъде избрана за общински съветник, е 7 години и половина юрисконсулт на общината на граждански договор, като приключва работата си за общината след шумен конфликт с кмета Найден Зеленогорски.

На парламентарните избори през 2009 г. е водач на пропорционалната листа и мажоритарен кандидат на ГЕРБ за 15-ти многомандатен избирателен район в Плевен. Печели мажоритарния вот с убедителна преднина пред бившия министър на вътрешните работи и ключова фигура на БСП- Румен Петков.

Избрана е за председател на 41-вото Народно събрание на Република България на 14 юли 2009 г. с 227 гласа "за" и трима "въздържали се", с което става първата жена председател на Народното събрание в цялата история на България.

Като новоизбран председател на НС Цачева отрече конфликт на интереси в периода, в който е била главен юрист на общината в Плевен.

Цецка Цачева е омъжена за плевенския архитект Румен Данговски. Имат син-Румен.

ЦКА ЦАЧЕВА – Емблематичен случай на пошъл кариеризъм

В Плевен повечето хора знаят за “известната” юристка Цецка Цачева. Но малцина знаят как всъщност започва псевдокариерата на тази госпожа. А началото е важно, то е определящо и понякога разкрива неща, които говорят много за същността на дадена личност. Не трябва да оставяме времето да заличи истината, защото чрез нея ще си отговорим на много въпроси.

imageИ така, първоначално Цачева работи като стругар в един местен завод. Но пресметливата герберистка усеща, че единствения й вариант да се измъкне от неперспективното бъдеще на работник е да стане член на БКП. И веднага го прави. Това й дава възможност да ходи на партийни събрания и да срещне мъжа на кариерата й – виден местен партиец. Любовните й авантюри са трамплин за нейното развитие. “Надежното” момиче е изпратено да продължи образованието си (право) в РАБФак, без изпит, ей така, за 3 години задочно. По онова време Партията изпращаше само най-верните си хора да продължат образованието си.
Не след много време любовницата бързо израства и е назначена в тогавашния Окръжен съвет – Плевен. Благодетелят се отблагодарява подобаващо. Неговите протекции и явно добре представящата се в любовния триъгълник Цачева (партиецът е семеен), са достатъчни бившата стругарка да стане началник на юристите в Окръжния съвет. Цачева стремително израства и в партийната структура, бързо е издигната до поста партиен секретар.

Повечето си спомнят каква бе ролята на партийния секретар по онова време – той колеше и бесеше. Вписваше в бележник всяка “заигравка” на работниците и после тичкаше да докладва на председателя. С една дума – узаконен доносник. Е, това всъщност правеше в Окръжния съвет настоящия общински председател на ГЕРБ, Цецка Цачева. Много невинни хора “изгоряха” заради нея. Тя ги “топеше” за удоволствие, за нищо, просто така, от чиста женска ревност. Прикритата й злоба ставаше все по-явна и неудържима, а самоувереността й безгранична. И тя решава да се пробва като адвокат. Но нещата на този пазар са други, партийният лидер, с когото се разделя като ненужен, вече не й помага. Тя не може да се справи с рабфакското си образование. Пресметливата й същност обаче бързо я ориентира към следващите силни на деня. Цачева започва активни контакти с представители на ОДС. И изведнъж от вярна на БКП, започва да се кълне в демократичните идеали. Метаморфозата й е пълна, но фалшива. Новите й покровители дълги години след това не разбират прикритото коварство на Цачева. Лансират я навсякъде като най-добрата юристка.

След като успява да вземе всичко, което може (а то не е малко), вманиачената Цецка се изправя срещу поредния си възкресител и яхва поредната “успешна” вълна - тази на ГЕРБ.
Изводът е, че още в зародиша си, кариерата на Цачева е била дълбоко порочна. Още тогава кариерата й е стартирала с уродливи прийоми, с добре пресметната хитрост и направлявана от единственото желание на областната герберистка – пошъл кариеризъм.

 

Биография

Валери Жаблянов е роден през 1965 година в София. Завършва политология в СУ „Св. Климент Охридски“. Доктор е по политология. Специализира по програмата „Фулбрайт“ в САЩ.[1][2]

Член е на Националния съвет на БСП. Оглавява Комисията по подготовката и развитието на кадрите на БСП.[1][2]

На парламентарните избори през 2013 година е избран от листата на Коалиция за България в 21 МИР Сливен и става народен представител в 42-то Народно събрание.[3]

 

Всъщност, Валери Жаблянов е изключително близък до Александър Лилов-негов ученик и последовател. Жена му, Ивет Жаблянова влезе в новините с ето какво:

Съпругата на съветник на Станишев забъркана в евроизмами

04.08.2009 image08:30   image0   image21315  


Автор: Vsekiden.com

image

Съпругата на съветника на бившия премиер Сергей Станишев Валери Жаблянов - Ивет Жаблянова, е проверявана от звеното за борба с евроизмамите във Върховната касационна прокуратура за злоупотреба със служебно положение. Жаблянова е досегашен ръководител на дирекция “Европейски фондове за конкурентоспособност” в Министерството на икономиката. Прокуратурата разследва още Станимир Бързашки - директор на Агенцията за малки и средни предприятия.

Проверката срещу Жаблянова и Бързашки е образувана по сигнал на бенефициенти по оперативната програма “Конкурентоспособност” заради прилагането на двойни стандарти при признаването на разходи. Двамата са разследвани за това, че не са признавали разходи на бенефициенти за платени от тях възнаграждения по договори.

Шест месеца след започването на изпълнението на проектите по оперативната програма Жаблянова е издала указания, според които като допустими разходи се признават само възнагражденията, които са платени по трудов договор. Според бенефициентите това противоречи на постановление на правителството и на Закона за задълженията и договорите, защото не може да се променят условия за влезли в сила договори.

Междувременно новият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков заяви, че управляващите програма “Конкурентоспособност” в икономическото министерство са пренебрегвали сигнали за корупционни практики при одобрението на проектите. По думите на министъра България сериозно изостава в усвояването на средствата от въпросната оперативна програма. Той обяви, че досега са използвани едва 3 % от общия ресурс, а до 2013 г. компаниите от индустрията и високите технологии трябва да усвоят 1.3 млрд. евро.

Това не е първият скандал, свързан с името на Ивет Жеблянова. В края на април тази година стана ясно, че инспекторатът на Министерството на икономиката е препоръчал тя да бъде отстранена от длъжността си заради конфликт на интереси, тъй като в продължение на месеци е съвместявала държавния пост с частна фирма. Жаблянова е назначена в края на 2007 г., а едва през месец май 2008 г. подава заявление частната й фирма да бъде прекратена.

Скандалът започва, след като във ведомството е получен сигнал, че Жаблянова има еднолична фирма „Стивекс – Ивет Жаблянова“. На 16 октомври 2008 г. шефката на Инспектората на Министерството на икономиката Марияна Велкова праща докладна записка до зам.-министър Нина Радева. В нея тя обяснява, че й е разпоредена проверка от вицепремиера Меглена Плугчиева, която цели да се установи има ли конфликт на интереси.

Според докладната записка има основание за прекратяване на служебното й правоотношение, тъй като Жаблянова е регистрирана като едноличен търговец и същевременно изпълнява държавна служба, което създава основателни съмнения за конфликт на интереси.

 

 

 

Красимир Дончев Каракачанов е роден на 29 март 1965 г. в Русе. През 1990 г. завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски" със специалност история. Каракачанов е политик и народен представител в 38-то и 40-то Народно събрание. Председател е на ВМРО - Българско национално движение (ВМРО-БНД).

Красимир Каракачанов е Народен представител в 38-то Народно събрание с листата на ОДС. През този период е член на Комисията по национална сигурност. Преди парламентарни избори 2001 г. той напуска коалицията ОДС. ВМРО - Българско национално движение, заедно с движение "Гергьовден" участва на изборите, но не успява да влезе в парламента.

През пролетта на 2005 г. ВМРО влиза в предизборна коалиция, наречена Български народен съюз (БНС), заедно с БЗНС-НС на Анастасия Мозер и Съюза на свободните демократи (ССД) на Стефан Софиянски, която влиза в парламента с 13 депутати, между които и Красимир Каракачанов.

Става депутат и в 40-то Народно събрание от листата на БНС. По-късно (12 декември 2008 г.) прави парламентарна група на движение НАПРЕД. Член е на Комисията по отбрана.

Красимир Каракачанов е мажоритарният кандидат и водач на листа на РЗС в 19 МИР-Русе за парламентарните избори през 2009 година.

Женен е, с едно дете.

1.09.2011 11:19 - Биография на кандидат президента доносник Красимир Каракачанов!

Автор: meto76 Категория: Политика   image
Прочетен: 2670 Коментари: 3 Гласове:

3


Последна промяна: 21.09.2011 11:24

image

imageМладият Каракачанов влиза във ВМРО само 6 месеца след като е вербуван за агент на 6 –о управление на Държавна сигурност. В края на 1989 – 90 година Каракачанов се появява в Македонския дом на „Пиротска” 5 със задачата да следи и да докладва за настроенията сред кръга хора от дружество “Гоце Делчев“,  които впоследствие формират „Съюз на македонските културно-просветни дружества” (СМКПД) . Бързо става ясно, че Каракачанов се изявява в македонстващите среди с личната препоръка и благоволение на Пенчо Кубадински – една от най-влиятелните фигури на Политбюро на БКП и близък приятел на баща му Дончо Каракачанов.

На Първия конгрес през декември 1990 г. СМКПД се обявява за идеен наследник на ВМРО и приема името ВМРО-Съюз на македонските дружества (ВМРО-СМД). За председател е избран Димитър Гоцев, също агент на ДС и съратник на Каракачанов в агентурната им дейност.  През 1992 година Гоцев е сменен като председател от Стоян Бояджиев – почитан и уважаван човек, репресиран след 1944 година заради принадлежността си към ВМРО.

 

За да следят и контролират отблизо Стоян Бояджиев, от ДС успяват да внедрят младия комсомолец Каракачанов като организационен секретар на ВМРО-СМД. За да бъде контрола върху дейността на новата организация пълен, за помощник на Каракачанов, като втори секретар, е привлечен Евгени Еков, също агент на ДС.

Така, лежалият по лагери и затвори и силно ненавиждащ комунистическата власт Стоян Бояджиев, се оказва обграден в дейността си като председател на ВМРО-СМД от трима агенти от Държавна сигурност – Кракачанов, Еков и Гоцев.

Двамата напористи организационни секретари много бързо съсредоточават реалната власт в ръцете си и контролират изцяло дейността на ВМРО-СМД.

Каракачанов окончателно елиминира Стоян Бояджиев на Кюстендилския конгрес на ВМРО-СМД, когато го обявява за почетен председател без никакви реални функции, а на чело на Организацията застава триумвирата Каракачанов – Еков – Дрангова. На следващия, Четвърти конгрес на ВМРО-СМД през 1997 година Каракачанов едновременно се отървава от двамата си съпреседатели, претенденти за лидерския пост, и е избран за едноличен председател на ВМРО-СМД. Това става причина неговият най-близък съратник и колега по агентурна дейност Евгени Еков да напусне ВМРО.

Като едноличен лидер на ВМРО-СМД, а в последствие на политическа партия ВМРО-БНД, Каракачанов развива активна политическа кариера. Той става на два пъти депутат в 38 и 40 Народно събрание. В 38 НС, заедно с колегата си Анатоли Величков, са избрани от листата на СДС, но само след година и половина двамата напускат групата и се опитват да се определят като независими народни представители. Скоро става ясно, че и двамата са изцяло под влиянието на БСП в Парламента и това става причина за скъсването на политическото споразумение между СДС и ВМРО. Още тогава усилено се заговори за агентурното минало на Красимир Каракачанов, което той упорито отрича. Синият лидер Иван Костов неколкократно публично намеква, че причина за разрива с ВМРО-СМД и отлюспването на двамата депутати е именно принадлежността на Каракачанов към политическото 6-о управление на Държавна сигурност. Макар че Каракачанов упорито отрича, че е бил агент на ДС и дори в наглостта си води дела за оклеветяването му по този повод, скоро и най-близкият му съратник и колега Анатоли Величков публично го обвинява в принадлежност към ДС и го призовава да разкрие агентурното си минало. Това става повод за разрив между двамата и напускането на Величков от партията.

Днес вече е ясно, че агентурната принадлежност на Каракачанов не е оповестена през 1997 година при проверката му като депутат в 38 Народно събрание по простата причина, че той все още е действащ доносник. Това става ясно при следващият му мандат в 40 НС, когато тази забрана да се осветляват действащите доносници отпада и Румен Петков като министър на вътрешните работи го оповестява като агент на ДС.

Само няколко месеца преди това Каракачанов е заявил готовност пред президента Първанов да участва в сформирането на новото правителство заедно с БСП и ДПС. Провеждал е множество консултации с президента, с БСП и Ахмед Доган и въпреки силното недоволство в редиците на ВМРО е готов да влезе в управлението заедно със Станишев и Доган. Бързата реакция на НДСВ и сключването на Тройната коалиция обаче остава мераците на Каракачанов за участие във властта нереализирани. Въпреки това Каракачанов нееднократно вече е заявявал готовност да участва наравно с БСП и ДПС и не крие огорчението си от постъпката на Румен Петков при осветляването му като доносник, и публично я окачествява като предателство.

 

Роден съм през "75 в София. Учил съм в 127-мо училище и Френската гимназия. Завърших право в Софийския университет. През цялото си следване съм работил и съм издържал себе си и семейството си. Бил съм общ строителен работник, правил съм хидроизолация на покриви, бил съм продавач нощна смяна в магазин, сценичен работник и каквото друго "изпадне". От "02 съм адвокат, а от "05 - съдружник в собствена адвокатска кантора. Бил съм работник, самонает и работодател, и никога не съм имал сигурен доход на края на месеца, винаги съм разчитал на собствените си усилия и резултати, за да си платя сметките. Никога не съм получавал или очаквал пари от държавата, но пък винаги съм си плащал данъците и осигуровките. Понякога с принудително закъснение...


През 90-те години бях един от най-активните доброволци на младежкия Червен кръст, стигнах до председател на младежката организация на национално ниво, обучаващ на млади доброволци на международно ниво. От тогава е и интересът ми към съдбата на най-слабите в обществото ни - изоставените, самотните родители без работа, децата с увреждания и семействата им, децата от малцинствата, които растат без образование и шансове в живота. Не е случайно, че се включих в политиката като член на комисията по социална политика към Демократи за силна България.


През "03 бях сред учредителите на сдружение "Диалог" и на интернет дискусионните клубове на симпатизанти на десницата. Така станах и учредител на ДСБ, но не се чувствах готов да правя политическа кариера. Започнах като доброволец в политически кампании, участвах в първите интернет политически кампании в България, от "06 съм един от първите политически блогъри. През цялото време активно публикувах в интернет и в пресата, станаха популярен като участник в "Голямото жури" на Дарик и "Пристрастно" по Re:TV.


Активна политическа кариера започнах през "07, като член на Софийското ръководство на ДСБ, председател на структурата в район "Средец", член на Националния изборен щаб. През "09 станах член на Националното ръководство, а през 2011 - заместник-председател на единствената партия, в която съм членувал. До тази година не съм бил кандидат за изборни длъжности, макар да съм участвал "зад кадър" в пет национални изборни кампании.


Надявам се, че горното не звучи твърде самохвално. Хубавото на активността в интернет е, че остава видима. В този и в предишния дневник  са всичките ми позиции за период от близо седем години - и умните, и глупавите, и грешните. Там са и изхвърлянията, и верните прогнози... Публичната ми дейност не може да бъде скрита. Това в голяма степен се отнася и за личния ми живот. Винаги съм бил общителен, шумен и откровен. Ако например пиша, че съм въздържател или много сдържан човек, ще се намерят няколко хиляди да ме опровергаят.

Ще завърша с това, което започнах. Аз съм част от поколение, което в началото на 90-те трябваше да избира между мизерията, пиянството, безперспкетивността от една страна, и емиграцията - от друга. Отхвърлихме този фалшив избор, или ... почти. Пиянството май остана част от живота ни. Избрахме да се преборим за по-добър живот за себе си и за семействата си, за бизнес и потомство в България.

Истината е, че променихме живота си, осигурихме прилични, макар семпли доходи, създадохме професии и скромни кариери. Създадохме над 50% от малкия бизнес в България, първи въведохме "новите професии" border="0" height="320" , новите технологии и форми на обучение. Когато се родиха децата ни, разбрахме най-важното - че спасение поединично няма. Че няма добър живот за семействата без добро образование и здравеопазване. Че нашият скромен успех не ни измъква от общата мизерия на едно корумпирано общество. Кризата, най-сетне, показа колко преходен и привиден е този успех... Псували сме избора си да живеем или да се върнем тук неведнъж, но останахме при него. 

И така - аз не съм нищо особено. Аз съм един от тези половин милион души, които направиха сходен професионален и житейски избор. Разликата е, че искам нещо повече - да бъда техен представител във властта, с всичките си достойнства и недостатъци.
Днес е късно да променим избора си. Време е да променим България. /Поглед.инфо/ Малко преди да бъде избран за председател на ДСБ Радан Кънев написа нещо във Фейсбук профила си, което ако не бях прочел с очите си щях да мисля, че е долнопробна интрига.

„Днес, в подлеза на метрото, срещнах един стар приятел. Стар като времето, в което пиенето свършваше малко след парите и май само по този повод, а сега -заслужено много известен и обичан човек, в ограничените среди, за които четенето продължава да е истинска ценност. Беше тръгна




Гласувай:
3



1. kolevdobri - Приятел, този път ме утрепа с дългия текст, разбираш ли...
01.08.2014 21:51
Признавам си, отказах се навреме да го чета целият. Ще го отложа за друг път. Но ще ти кажа, че Верчето е гола вода и по гърба кал. Нищо градивно няма в тази телевизия. Градивно ни харчат парите и си разпределят хонорари за глупости. Няма обществена значимост. Данъкоплатците дават пари, а телевизията ги заблуждава, като им пуска някакви сладникави програмки, пишман музиканти или направо ги дезинформира, като не ги информира. Добре казано нали. Но това е политиката. Като превърнеш един народ в конформисти и профани, идиоти и страхливци, ей ти лесен матриал за управление.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11776671
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930