Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2014 14:20 - ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПОСТИНГА МИ ЗАЩО ФРАНЦИЯ И вЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕ ОБЯВИХА ВОЙНА НА СССР
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2369 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПОСТИНГА

 

Сталин придвижва огромен контингент от Сибир към съветско-германската граница. В едни влакове са войниците, а в други-техниката и мунициите. Това са войници с много добър опит при боевете с японците. Прехвърлят ги на руско-герматската граница, защото Сталин получава потвърждение, че Япония няма да напада СССР Влаковете с въоръжението са бил разтоварвани далеч от войниците. Затова те се оказват без оръжие. Самолетите са били в петкилометровата зона до границата и немските самолети ги унищожават още на земята. Цялата нападателна армия от над 5 млн. войници са били в тази зона. В същото време оръжието им е било изключително нападателно. Всички устави задължително са започвали с текста, че новата война ще се води на чужда територия. По тези причини  той унищожава старите отбранителни съоръжения и не прави никакви нови. Прокопава няколко канала, за да свърже реките и вкарва в тях флотилия, насочена на запад, без да може да направи обратен завои.  Немците са били силно озадачени, че няма отбранителна линия, а съветските войски правят непрекъснато безумни опити да контраатакуват.

Има хиляди доказателства за това, че Сталин не е вярвал, че Хитлер ще го нападне, понеже не е готов за зимна война. Поради това той вярва на военното разузнаване, което следи цената на овчето месо в Германия. Логиката е, че за война в Русия на германската армия им трябват кожуси.  При това положение трябва да се колят много животни и  това неминуемо  цената на месото ще пада. Това е описвано десетки пъти в мемоарната литература.

Просто Хитлер успява с огромно усилие да изпревари буквално с няколко дни окончателното подготвяне на  Червената армия за удар  срещу Германия.

Изключителен факт е и подготовката на пакта „Молотов-Рибентроп”, който е по идея на Сталин и в крайна сметка създава обща граница между тях, за да може да удари в гръб германците.

Друг факт е, че още в края на двадесетте Сталин подготвя парашутисти  в огромни количества. Имало е близо 2 милиона парашутисти. А за отбрана парашутисти не са нужни. Те се използват изключително при нападение. Замразено е производството и проектирането на отбранително оръжие, вкл  и самолети.

 





Гласувай:
5



1. leonleonovpom2 - Николай, никога не съм бил комун...
05.07.2014 14:54
Николай, никога не съм бил комунист, въпреки ,че те преследвам по постингите като някакъв хитлерист, в рамките на шегата, разбира се.
Все пак да има дискусия, ако не те устройва коментарът ми, няма да се разсърдя , че си го изтрил
Доводите ти и изложението са правдоподобни, но армия, готова за нападателна война, ще има готовност за всякакви военни действия, руснаците и германците ,са най-добрите вийници на света, плътно след тях сме ние, за съжаление в миналото
Но руснаците пет месеца не могат да стъпят на крака, да се пренастроят От границата с Манджурия войските идват ноември месец и директно влизат в битката при Москва, тогава почва обратът. А войната с японците 37-ма, подобно на войната с фините през 40 -та показва и на слепите че обезглавената армия е неподготвена за всякакъв вид военни действия, "героите" Будьони и Ворошилов са със старите разбирания, пращат конници срещу танковете. Тук Сталин реагира бързо и ги праща в запаса, където им е мястото
Ако наистина са имали намерение за нападателна война, трябвало е да имат авиация, танкове в огромни количества, както германците
Чел съм спомените на Жуков, на подигравателен въпрос на журналист, какво е разбирал главнокомандващият от военните разбори на Генералният щаб, отговаря сериозно, че той внимателно слушал отначало.
После много бързо навлязъл в материята и когато почнал да прави предложения били правилни
Не знам, може тогава още да се е учил
СеДеСе поздрав от 90-та година!
цитирай
2. bosia - До Леон
06.07.2014 11:45
|Никога не трия коментари, дори да са псувачески.
Що се отнася до нападението, в книгите на Виктор Суворов, а и не само в тях има много факти за началото и за придвижването на огромниколичества войски и оръжие на западната граница. Изключително любопитни са показанията на немските генерали на нюрнбергския процес. Там това, което казва Суворов съвпада напълно се потвърждава.
Поздрви!
Босия
цитирай
3. kolevdobri - Да кажа и аз нещичко.
01.08.2014 22:08
Бая неща прочетох на тази тема. Според мен обаче Сталин е знаел, че може да води ефективна нападателна война само в Естония, Латвия, Литва, Украйна, Молдова. За друго е нямал сила. По това време нито танковете са му били танкове, нито техниката техника. Само хора са имали. Хора с винтовки и щитове. Войната през 1939 г. с Финландия и резилът на Ред армията там го доказват. Сталин тогава е разбрал, че няма достатъчно подготвена и мотивирана армия да води война извън границите на това, което е успял да вземе без много да се напъва до момента, в който немски войски се срещат със съветски войски, когато двете държави на практика си разделят Полша. Да, Сталин може да е имал амбиции, но е нямал възможности. Руснаците стават много силни само тогава, когато защитават родната си територия. Тогава са много опасни. Разбра ли са го шведите при Полтава и Наполеон по целият път до Москва и назад. Извън своята територия руснаците са силни, когато са в коалиция. Те побеждават Наполеон, защото са част от европейска коалиция срещу него. Те побеждават Хитлер, защото са част от световна коалиция срещу него. За мен е доста нелепо да се смята, че Сталин е щял да нападне пръв. Още повече, че две години преди Отечествената война е изтребил хиляди командири, които е обвинил в шпионаж и предателство. Ликвидирал е безпощадно всеки, който може да го засенчи и изобщо не му е пукало да последствията. Ликвидирал е Тухачевски - най-популярният военен командир по това време. Някои автори казват, че една седмица след 22-ри юни Сталин се е отдал на безпаметно пиянство, тогава, когато неговата армия се е топяла като мартенски сняг под ударите на немците. А жалкият тиранин, в речта си към съветските хора след като е изтрезнял, за пръв път се е обърнал към тях с "братя" и "сестри". Боклук, какво друго да кажа. Сатрап. Не Сталин, Хитлер е сплотил руснаците. Затова всеки, който посегне на Русия трябва да знае, че тогава руснаците стават опасни. По-добре е да търгуваме и да правим бизнес, отколкото война.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11738789
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031