Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2014 16:41 - ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПОСТИНГА МИ ЗАЩО ФРАНЦИЯ И вЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕ ОБЯВИХА ВОЙНА НА СССР
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2858 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 04.07.2014 16:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА МОЙ ВЪПРОС, ПОВДИГНАТ В БЛОГА МИ

 

В коментарите на мой постинг относно обявяването на война на Германия от страна на Англия и Франция и отказ да се обяви на Русия получих следния коментар:

 

 

Никакъв фил,освен българофил не съм
Не обявиха война на СССР по простата причина, че са наясно, че съюзът между СССР и Германия е временен
Обявят ли война на СССР - скрепяват този съюз
Полша е била предварително разделена. Руснаците влизат, когато германците почват да окупират " техните" територии, даже се изтеглят към предварително определената граница.Полша де факто е паднала и без руската намеса, германците спазват договорката с руснаците
Така , че необявяването на война е блестящ техен дипломатически и военен също ход
Тези окупирани територии играят важна роля в последвалата войно, поради изтеглената на запад граница.
Сталин е наясно, че войната с Германия е неизбежна. Гледа да я отложи колкото може повече, понеже не са готови за нея. Финландия го доказва през1940 г.
Та въпросът не е неприятен за тях Франция и Англия, постъпили са по най-правилния начин в тази сложна обстановка.
Ако бяха направили обратното, сега сигурно нямаше да има нужда да отговарят на въпроса

 

В този коментар, без да искам да обиждам коментатора, се допуска една банална грешка. Тя е въведена в учебниците по история и благодарение на жестоката пропаганда и интереса на западните държави се повтаря и досега.

А истината е съвсем друга.

И Великобритани, и Франция знаят две много важни неща. Първото е, че СССР упорито помага на Германия да се сдобиес тежко оръжие и бойна авиация още от 1922 г., тъй като според версайския договор Германия не може да има повече от 100 хил. армия и не може да разработва тежки оръжия и авиация. По тази причина, по заповед на Ленин на конференцията в Рапало /предградие на Венеция/ се подписва таен анекс към т. нар. „Рапалски договор” между СССР и Германия. С този анекс с дава възможност на немските оръжейни конструктори да работят тайно на съветска земя в големите тракторни и авиозаводи. По договор те са имали пълен достъп до 14 големи тракторни и авиозаводи, където са конструирали и сглобявали танкове, бойна авиация, САУ и други видове тежка артилерия.. Имали са съветски паспорти с руски имена и са се обличали в съветски военни униформи. Това се е знаело както от Франция, така и от САЩ и Великобритания.

Каква е идеята на Ленин?

Идеята му е да въоръжи немската армия и да я насочи към реванш заради Версай. Немците не са се нуждаели от много внушения. За тази цел е подготвен и Хитлер.

Германските оръжейници са работили в СССР до 1935 г. След това се връщат в Германия, но металите и други материали продължават да се доставят от СССР редовно чак до 0 ч 30 мин. На 22 юни 1941 г., когато минава през  съветско-германската граница последният товарен влак, превозващ за Германия суровини за оръжие. Три часа след това започва немско-съветската война.

Идеята на Ленин, подкрепена след това от Сталин е да се хвърли Германия в реваншизъм към Франция и Великобритания и след като се изтощи , да бъде ударена в гръб от Червената армия, като превземе цяла Европа, но влизайки в победените държави като освободител. Има достатъчно литература по този въпрос, но учебниците продължават да твърдят лъжи, защото  не са удобни нито за Русия, нито за САЩ и Западна Европа. Чърчил и Рузвелт тайно са се надявали и са работели за идеята Хитлер да нападне СССР, но Сталин ги е измамил.  Полша е била разделена между Германия и СССР с тайната идея на Сталин да имат обща граница, за да ги нападне в гръб. Планът „Барбароса” започва да се разработва едва през м. декември 1940 г., докато съветските военни започват планирането на операция „”Гроза” още през август 1939 г. и няколко пъти са отлагали срока на удара. Последната дата е била 4 юли 1941 г., но Хитлер, поради невъзможност да издържи на такъв удар изпреварва Сталин с две седмици. Съветските войски в пълен състав са били струпани в петкилометровата  зона на границата, но още не са били получили въоръжението си. Всички оръжия и въоръжения са били на граница, но още във вагоните, а летищата са били до самата граница. С изпреварващия удар удар Немската армия заграбва това оръжие и го употребява срещу руснаците.

Не бива да се забравя и това, че песента „Вставай страна огромная” е написана от А. В. Александров по заповед на Сталин още през м. февруари 1941 г. Текстът е Лебедев-Кумач и е започнал да пише текста още през 1937 г. Има много доказателства както за песента, така и за плакатите „Родина-мать зовет” и други.
Великобритания и Франция знаят отлично, че ако обявят война и на СССР, те неминуемо ще я загубят. Още повече, когато обявяват война на Германия, СССР удря след две седмици Полша, защото Сталин е сигурен, че На тях няма да им бъде обявена война поради горните причини.
 





Гласувай:
5



1. leonleonovpom2 - Съгласен съм, има логика в напис...
05.07.2014 09:32
Съгласен съм, има логика в написаното, но истината е може би някъде по средата
Германците дават в замяна технологии на СССР, строят заводи за тежкото машиностроене, включително за трактори и танкове. Наистина в кратки срокове при производството на танкове руснаците надминават учителите си, но те, германците имат и ограничения Много техни специалисти работят в новопостроените заводи в СССР
Може и така да е, както казвате, но според мен по всичко личи, че руската армия е неподготвена, още повече пък за удар срещу германците след две седмици само.Примерът с малка Финландия, която прави за смях руската армия е от предната година
Тя, армията би трябвало да е в бойна готовност за такава мащабна операция, а не тепърва да чака оръжие
най-малкото да бъде в състояние да поеме ответен удар, както се е получило
Нещо не е наред-Сталин обвинява командващия Павлов, той-Сталин, че няма директиви, за което е разстрелян
Интересен е отговорът на Сталин, посочвайки часовника си, казал:
-Ето, часовника си върви, нужни ли са му директиви за това?
Има и друго противоречие-Сталин чака Хитлер да се изтощи и да го нападне Но той в никакъв случай не е изтощен, даже е на върха на могъществото си
С другите неща съм общо взето съгласен, но с удара на Сталин срещу Хитлер и то точно в този момент според мене се пресилва и то много
По този начин в известна степен се оневинява и Хитлер - виждате ли ,той е бил заплашен, затова предприема" Барбароса"
цитирай
2. dyadotorbalan - SS
13.07.2014 21:12
SIEG HEIL ! А фюрерът е не просто невинен,а герой,който не успя докрай да доведе делото си ЗА ЕВРОПА ПРОТИВ ЧЕРВЕНАТА СГАН! Това е единственият водач ,който обяви и поведе война на живот и смърт против болшевишката чума-за спасението на Европа от нея! Да ,не успя,но не се поколеба,защото ясно виждаше и винаги е знаел какво е това и какво чака Европа! И все пак независимо от този половин век комунизъм(макар че един беше в Чехословакия например и съвсем друг в изпаднала ПРОСТА БОлгария!) в половин Европа...Европа надделя и отново си е Европа,Германия си е Германия,а Русия..Русия си тъне още в последиците от оная кочина,че и приемниците на ония червени терористи са пак на челна линия и до днес!! Европа си е Европа и независимо от това с колко по-малка територия и ресурси от Русия е-Европа си е Европа!!! Sieg heil !
цитирай
3. christotamarin - Съжалявам, но не давате отговор на въпросът..
18.07.2014 18:49
Съжалявам, но не давате отговор на въпросът "Защо Великобритания и Франция не обявиха война и на СССР?"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736174
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031