Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2014 13:42 - НЯМА ВРЕМЕ ЗА ГУБЕНЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3617 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

СПАСЕНИЕТО НА ДАВЕЩИТЕ

 

Отново се връщам към една моя стара идея за подготвяне на нов тип политици, които да поемат бъдещето на страната ни. Без тях сме обречени на пълен фалит и отказ от държавност.

В момента България е обрулена като череша от градушка. Парите изтичат в джобовете на политиците-престъпници и техните господари. Здравеопазването е пред фалит. Съдебната система вече е във фалит. Социалните дейности, пенсиите и помощите са силно разклатени. Производство-няма. Селскостопанската продукция е недостатъчна и е притисната от контрабанден внос. Част от парите по европейските програми са спрени. Енергетиката е във финансов колапс. Обществото е разединено, уморено и депримирано. Младите напускат масово България. Лекари, инженери и специалисти-също. Пенсионерите стават повече от работещите. Кажете нещо лошо, което не се случва в момента. Трудна работа, нали?

Българите, които напускат страната или живеят постоянно в други държави не са забравили родината си. Носталгията по родните места, близки и приятели не ги е напуснала. Те също искат да помогнат на България да стъпи на здраво, за да могат да се завърнат и заживеят нормално.

Това ме кара да създам една фондация на всички българи. С дарените пари ще създам заедно с мои съмишленици един Институт за приложна политика, за да мога да поканя политици от европейските страни, най-вече от успелите да създадат нов модел на управление страни от бившия социалистически лагер-Полша, Чехия, Словакия, Прибалтика, Унгария, Словения, Хърватия и др. Обучението ще бъде по интернет, за да могат да участват всички българи по света. След всеки семестър ще се проведе тест. Ще създам сайт, в който всеки, който има идеи в дадена област да може да изложи идеите си. Всички, които са показали интерес и качества ще бъдат поканени да се срещнат на живо на една тематична конференция. Там ще се запознаят и ще определят група, която ще изготви дългосрочна стратегия в дадената област и програма за развитие. Темите са 30, като първата ще бъде за създаване на цялостна стратегия на развитие на страната ни в дългосрочен план. Тази доктрина ще стане основа на една нова конституция и ще бъде гаранция за правилното развитие на страна ни.

Институтът няма да подготвя десни или леви политици. Нека участниците сами се определят и създадат дясна и лява партия, но въоръжени с програми и стратегии напълно приложими в нашите условия и вече реализирани в други държави. Така ще бъдат изметени тези ерзац партии, които разграбват страната ни като вампирясали диваци. Целта е да бъдат изхвърлени на боклука от истински партии с подготвени стратегии и програми и най-вече с подготвени политици-практици, които да изградят един нов модел-модерен и разумен-който да поведе страната ни към едно гарантирано бъдеще.

Ако имате някакви идеи, можете да ги пратите на блога или електронния ми адрес-kolev_bosia@abv.bg.





Гласувай:
5



1. ferdi - Да,
23.06.2014 13:47
Много добра идея!
цитирай
2. 1997 - Ще има ли китайски и бразилски лектори?
23.06.2014 13:52
Чехите, словаците, прибалтийците и хърватите и преди Десети си бяха по- добре. Интересното е как тези, които бяха по- зле станаха по- добре.
цитирай
3. krastanov - Страхотна идея, но как ще накараш ...
23.06.2014 13:55
Страхотна идея, но как ще накараш хората да помислят, че не сте същата шайка, която я интересува само парите. Питам те като човек, който знам че не гласуваш и агитираш негласуването! За създаването на фондация се изисква и доста първоначален капитал, връзки и цел, не знам с кое от всичко разполагаш. И както беше казал: "който си има краста да си я чеше" ти желая успех!
цитирай
4. andrei - Кольо-заболя ме главата от твоите идеи,които те връхлитат ежеминутно като конски
23.06.2014 14:09
мухи-коя от коя по-естравагантна и спешна!?Дъщеря ми от 13 години е в Холандия,барабар с целият си випуск от ТУ и никой от тях не е петимен да се завръща в България.Един се излъга да се върне и втора година е безработен с владеенето на три западни езика и две магистърски степени!Сега плаче горчиво...Добре че има колеги от Холандия които му събират пари за да се върне отново при тях!?А ти ще ми говориш за политическо ограмотяване на българите,които вече са малцинство в страната.Добре ще е сам себе си да ограмотиш и определиш какъв си?Не е ли малоумно да се определяш за десен в държава,където 80% от населението е затънало в бедност и тежка икономическа и духовна нищета!?Хайде Холан,вземи да се освестиш и да прогледнеш най-сетне...
цитирай
5. 1997 - Добре, че не предвиждате и поляци
23.06.2014 22:20
"Полското списание Wprost публикува поредната порция скандални записи, компрометиращи водещи политици в страната. Този път са обнародвани фрагменти от разговор на министъра на външните работи на Полша Радослав Сикорски с бившия министър на финансите Яцек Ростовски. Сикорски казва, че съюзът със САЩ е „вреден защото създава фалшиво чувство за сигурност". „Нямаме никаква гордост и сомооценката ни е много ниска”, отбелязва министърът.

В друг от публикуваните фрагменти външният министър на Полша твърди, че външната политика на премиера Доналд Туск и на министъра на отбраната Томаш Семоняк е грешна. „Ние ще се скараме с немците и французите, защото подкрепяме американците”, обяснява шефът на полската дипломация.

Прокурори и агенти на ABW вече обискираха редакцията на "Впрост". Следователите се опитват да намерят доказателства за нелегално подслушване. Сътрудниците на редакцията обаче са отказали да предадат материалите, позовавайки се на журналистическата тайна, съобщава lifenews.ru.

По повод атаките срещу редакцията на челната страница на wprost.pl тази вечер е публикуван коментар, азаглавен „Защо го правим”. В него се отбелязва: ”Нашата роля не е да защитаваме. Нашата роля е, когато държавата действа зле или не работи изобщо, да пишем истината, дори ако това е болезнено.”
цитирай
6. alexs - Добра идея за нови политици само че ...
29.06.2014 22:19
Добра идея за нови политици само че големия проблем е че старите муцуни няма да искат да дадат кокала ако трябва и кръвчица ще пуснат ама няма да го дадат доброволно! Искат само за тях!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736569
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031