Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2014 16:00 - ЗАКОНЪТ НА МЪРФИ В ДЕЙСТВИЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1811 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
КРАСОТАТА МОЖЕ И ДА СПАСИ СВЕТА, НО БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ СПАСЕНА САМО С ТОЯГА

Аз съм старозагорец. Помня като ученик, че тротоарът до станционната градина беше повдигнат, а под него беше кухо, защото от наклона на града водата при дъжд отиваче точно там. Имаше подземен канал, който извеждаше цялата вода на града извън него. Всичко това ставаше, докато на някоя тъпа глава не и хрумна да зазида този канал. В резултат на това при дъжд цялата вода на града започна да се събира на площада пред гарата и да се получава един водоем с дълбочина 50-60 см. Тогавашният кмет получи званието Бай Йордан Гьола. Вярна, не само за това, а и за това, че построи две напълно ненужни изкуствени езера в града.
Живял съм твърде дълго, за да видя много глупости и особено сътворени от българските "политици" и "държавници". Последователи на Гьола-с лопата да ги ринеш.
След дирижираната трагедия във Варна две политически дайрета се заритаха и създадоха много шум. Кметът на Варна Портних и минестър Овчев се заритаха и забутаха в рядката кал, сътворена вече 70 години от една шайка мизерници, наречена БКП и по-късно травестирала в "БСП и останалите". Дори се намери един адвокат на Портних, който твърди, че кметът не бил виждал трупове на хора и затова изперкал. Ами като не е виждал, да променят закона и преди да се кандидатират за кметове, мераклиите да преспят една седмица в най-близката морга, та да бъдат готови за поста.
Ситуацията повтаря мот-а-мо дуелът Пеевски-Василев. Те взаимно се наричат престъпници и си разбиват носовете. При двубоят във Варна, обаче, участват повече овни.
Човек, някак си, без да иска започва да си мисли за златното време 1934-44 г., когато правителството и кметовете са се назначавали от цар Борис Трети. Тогава кметовете задължително трябвало да имат висше строително образование. Така, например, през целия този период кмет на София е бил инж. Иван Иванов. Той е завършил строителство в Германия и когато го назначават, той прави няколко много вани неща.
Първо, прави генерален застроителен план на София. След това докарва питейна вода от Рила. Отчита ежеседмично изхарчените пари чрез общинския вестник и вместо да реже лентички-обикаля Сафия и сам следи как се строи. И понеже разбира от строителство, това, което е останало оттогава още е здраво.. Накрая идват руснаците и кметът е опандизен, защото бил назначен от "монархо-фашистка власт". По странни обстоятелства, обаче, тези, които го опандизили отишли да го пуснат, защото Сталин отказал да им даде проектант и строител на яз. "Искър" /По онова време яз. "Сталин"/ Та Сталин им казал, че в България има отличен специалист по язовирното строителство и той се казва...инж. Иван Иванов. Това което сега се нарича яз. "Искър" е дело на интелекта, знанията и уменията на този човек.
Сега кои стават политици и кметове?
Най-често това са натегачи и подгъзници, уструмили се към потоците с пари, които минават през изпълнителната власт и общините.Там можете да видите всякаква измет-посредствени доктори, пожарникари, партийни секретари, даскали по руски, набедени икономисти и юристи. Но строителни инженери няма да видите. Е, може да видите и архитект, но той ще е езвестен с това, че е проектирал единствено външната тоалетна на баба си в Долно Пръдлево.
Проблемът е там, че кандидатите и кметовете основно искат икономисти и юристи. Без да си дават сметка, че тези две категории у нас са съвсем сбъркани. Икономистите търсят само и единствено високи икономически показатели, за да могат да краднат повече по веригата. А по същата причина юристите всичко вкарват в една казуистика, от която един ден се разбира, че това, което са направили едните и другите няма нищо общо с житейските ценности. Ще ви дам един пример:
Предлагат един строителен инженер за кмет. Питат го какво ще направи най-напред. Той им отговаря, че ще направи софтуер, чраз който ще симулира как ще реагират различните терени в населените места и извън тях при пожар, наводнение, земетресение, химическа и радиационна атака и при всички видове аварии и бедствия. Но за това ще трябват 40-50 хил. лева. Икономистите и юристите от политическите партии му показват среден пръст и назначават една даскалица по руски, която е чела 30 пъти "Как се каляваше стоманата, но не може да различи желязо от бронз. В резултат на което се харчат много пари за глупости и ниско качество.В резултат на което човешкият живот е силно застрашен, но това не пречи да се върви точно в тази посока.
Обаче, един ден става беля.
Завалява истински дъжд. Водата тръгва по природните закони надолу и се събира там, където не би трябвало да има къщи и инфраструктура. Или ако трябва да има, е необходимо задължително да се обезопаси предварително чрез необходимите съоръжения. Но това не е споменато нито в "Млада гвардия", нито в "Какво да се прави". И загиват хора. Защото част от тях са имали безумието да изберат точно тези негодници за кметове и политици. Но част от тях не са ги избирали.
Е, водата не подбира!
В книгата си "Законът на Паркинсън" авторът проф. Сирил Норткот Паркинсън публикува в края и един закон.
Той се нарича "Закон на Мърфи".
Този закон гласи следното:
Можеш да допуснеш грешка при проектирането, построяването и навигацията на един кораб. Мърфи винаги открива грешката. В случая Мърфи е морето.
А при нас-дъжда!



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11801331
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930