Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2014 17:24 - ОЩЕ ЕДНА ПРЕПОРЪКА КЪМ ПРАВИТЕЛСТВОТО
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1335 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
КАК МОЖЕ ДА СЕ ОПТИМИЗИРА СПЕШНАТА ПОМОЩ

Родната спешна помощ се нуждае от нов модел. Както организационен, така и финансов.
Монополната здравна каса и премахването на статута на стопански дружества на болниците са много необходими неща, но сега няма да се занимавам с това. Става дума за нещо на вид дребно, но е възможно да оптимизира спешната помощ в областта на информирането на лекарите от спешната помощ чрез нови информационни източници.
Като оставим на дневен ред връщането на тел. 150 може да се добави и интернет информация.
Става дума за връзка с лекарите от спешна помощ по скайп. Разбира се, не всеки дом има интернет и скайп, но тези, които имат, могат съществено да помогнат на лекарите с предварителна информация, показвайки нуждаещия се от спешна помощ и показването на симптоми, които могат съществено да помогнат на лекарите да отидат до болния подготвени в по-голяма степен, отколкото ако имат само обаждането от тел. 112.
Така ще се затвори кръга пациент-спешна помощ-линейка и ще се избегнат до голяма степен фалшивите обаждания и губенето на време и усилия да се ходи на адреси, които нямат нужда от спешна помощ, а от специализирана неспешна помощ или само от връзка с личния лекар.
Това няма да струва нищо на здрвеопазването, освен организация на връзката пациент-спешна помощ-линейка.
Глупаво и грешно е в епохата на интернета да копаем с мотика и да ходим на лов с копие и лък.




Гласувай:
2



1. apostapostoloff - В белите страни отдавна премахнаха допотопния
02.06.2014 17:33
"модел Бисмарк", въведен в България от Костов.

Белите страни преминаха към новозенландската здравноосигурителна система и сега всичко им е о.к. Докато и ние не я възприемем и въведем, нещата ще си останат по старому.

Това и само това е изходът от цялата тази бъркотия.
цитирай
2. borkolbor - ..... До Ганчевколеоулу ....
02.06.2014 18:58
...... Това , умнико , е върха на глупостта ти . Връзката със спешните центрове става чрез телефонните централи , не е пряка с дежурните лекари в бърза помощ и няма как да се осъществи "скайп" технически по "триъгълника" !!!!! ...... Виж , някои днешни момченца и момиченца пряко-виртуално , по "гениталийни атрибути" - дори и отдалеч набързо се запознават , "опознават" , събират , даже и семейства без подписи в общинските съвети създават . И след това твърде често си "бият главите в стените" . ....... Коле , батка , кротни се бе , успокой тези твои върли нерви , листи си любимия литературен идол пацифиста Хамъвгуей , "цокай" си спокойно и с мярка винцето и ракийката вечер , мези си благо , не си забравяй и хапчетата - да не психясаш и да не се алкохолизираш пък хептен като него . Много си ценен бе Коле за българската демокрация . Всички , во главе и с президента чак , за теб болеят . ...................
цитирай
3. realdemocracy - Най голяма глупост в спешна помощ
01.07.2014 13:21
Най голяма глупост в спешна помощ е качествени лекари с образование и стаж да се разкарват като луди из града и то по 12 часа на ден за една инжекция премерване на кръвно и подобни елементарни процедури.
Нормално е да има така наречените пара-медици - или нещо като спасителите на плажа където между впрочем всяка година умират хора и то много.
А пара-медиците са просто хора правещи простите необходими за спасяване на живота на хората и откарването им в болница КЪДЕТО се лекуват и стабилизират.
Неможе само в България супер квалифицирани хора да летят с линейките вместо да лекуват по 20 пациента на ден да лекуват по 5 за 12 часа???!!!
И повечето щото имали високо кръвно в циганския квартал от преяждане с майчински/помощи/кражби и свинско и алкохол.
Всичко струва ПАРИ и трябва обаждането за линейка да СТРУВА 50 лева на телефонната сметка и ако имаш здравна застраховка ДЕМЕК работиш в БЯЛАТА икономика застраховката покрива таз сметка. Но не тука всичко ало комунизъм на квадрат.
Ако нямаш пък здравна застраховка ЩЕ СИ ПЛАЩАШ ДА ТИ ДОЙДЕ АКЪЛА. И ще си получававаш кредити макар и от Българска банка за такива здравни кредити с лихва 1% над инфлацията. Така всеки ще работи И НИКОЙ НЕМА ДА ИМА НАЧИНИ ЗА КРАДЕНЕ НА НАРОДА И ОБЩЕСТВОТО. Защото на българите им писна от циганите и скоро ще стане ентически конфликт заради тез привилегии и далавери на циганите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11739437
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031