Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2014 15:19 - ИЗБОРНИЯТ КАЗАЧОК СВЪРШИ. ВРЕМЕ Е ЗА ИЗНАСЯНЕ НА ТРУПОВЕТЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1981 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 26.05.2014 21:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
РЕАЛНОСТТА Е МАЛКО ПО-РАЗЛИЧНА

Свърши кампанията и започна "плямпанията". Едни се оправдават, други тържествуват, трети псуват...
Но от това не следва нищо. Сатанишев не си подава оставката. Орешарски ще го направи, но пак няма да му я приемат, а т. нар. социолози ще преминат на обяснителен режим и ще доказват, че водата е мокра, но само когато я пипаш.
Нека направим един бегъл анализ.
Най-смешното е, че ние приемаме безусловно една условност. А тя е, че ГЕРБ бил получил 30%.
От какво?
От 35% от всичките избиратели. А ако погледнем истината, ще видим, че те са получили около 10 % от българските граждани с право на глас.
За каква победа може да се говори при това пложение?
Нека Пуйко Борисов да погледне резултатите на Виктор Орбан и тогава да се опита да разбере за какво става дума.
Той бил победил БСП. Бре, бре, бре! Голяма работа, ви казвам! Има един стар и кратък немски виц.
"За какво съществува италианската армия?
Отговорът е: За да има кого да побеждава австрийската армия!"
Защото ако нямаше италианска армия, нямаше да има кого да побеждава.
При нас нещата са същите. Да победиш един полужив труп не е кой знае какво. Трупът получи 19%, от гласувалите, което като абсолютна цифра е около 7 %.
Това говори ли ви нещо?
Горе-долу това се отнася и до останалите. Най-фрапантно е около "Атака". Въпреки дрънкането на оръжие, се оказа, че дрънкалките са бирени капачки. Защото не можаха да стигнат и 1%.. Това вече не е инвалидност.
Това е неподвижен труп. Мир на праха му!
Защо Сатанишев се тръшка и се прави на страдалец?
Той много добре знаеше още при парламентарните избори, че възможностите му за мнозинство са нулеви. Около него непрекъснато бяха кънчовците и той знаеше, че през цялата година рейтингът му не е бил достатъчно висок, за да победи. Затова нямаше и извънредни парламентарни избори. Надеждите му бяха правителството да се закрепи и чрез заеми-бонуси за пенсионери да се опита да се изправи. Само че, като сложиш стволови нлетки на умиращ, той няма да оздравее.
Преди 25 години БКП взе тайно решение да гони младите хора от България, за да може да управлява лесно и да прибере всички активи на държавата. Сега яде собствените си лайна. Младите правят продукт за други държави и бюджетът става все по-постен. Те не се промениха и не привлякоха млади хора. И сега за тях основният им контингент /37%/ и то от малките градове и селата са хора над 60. А колко от тях ще са живи след 5 години на слезващите евроизбори? От младите хора едва 10 % са гласували за БСП. И така младите ще станат на средна възраст, но няма да гласуват за БСП, а най-младите изобщо няма да ги припознаят. Това е логиката на нещата и тя е неумолима. Другите комунистически партии от Източният блок се реформираха и сега се чувстват сравнително комфортно. БКП реши да я кара по старому, но в нови обстоятелства. Реалността е налице.
Изключително хумористично звучат думите на Сатанишев, Пирински, Йотова и сие, че сега щели да анализират изборите. Трябва да ги разочаровам, че анализите се правят преди избори. След тях има само разбор. Те я карат обратно и резултатите не закъсняха. Сега ще се умножат и по отказа му да подаде оставка, за да може да даде възможност на БСП да се реформира. След месец, когато откажат да го изберат за председател на ПЕС ще я подаде, но тогава вече ще е късно.
Големият печеливш на тези избори се оказа неучаствалият в изборите. Две трети от избирателите протестираха пасивно и не отидоха до урните. И ако се прибавят към тях активно протестиращите, които отидоха да гласуват, но пуснаха невалидна бюлетина нещата придобиват следният вид:
2/3 негласували,
засега неизвестен брой невалидни бюлетини,
гласували-2 млн 260 хил. От тях повече от половината са пенсионери, цигани и турци.
При 1 млн. избиратели, гласували за партии, означава, че реалните проценти трябва да се свалят наполовина.
От това следва:
Че пенсионери, цигани и турци определят бъдещето на страната/тук трябва да се подчертае, че в смесените райони натискът от страна на кметове и работодатели е бил тотален. На мен ми загряха телефона от Родобите и Делиормана, за да ме информират как ги притискат и заплашват да гласуват за ДПС./
Че тази власт не само е нелегитимна, но и опасна за страната.
Президентът вероятно ще свика парламентарно представените партии, за да решават какво да правят от тук-нататък.
А това са на практика избраници на 1 млн избиратели.
Затова отново ще предложа да се направи постоянно действаща кръгла маса, докато се извадят и решат всички проблеми на страната и обществото.
Не виждам друг разумен начин за спасяване на страната.
Дори ще поканя Сидеров и групата му да открият Кръглата маса с един огнен казачок.



Гласувай:
6



1. apostapostoloff - Фактите са си факти:
26.05.2014 15:50
червените бабички псовисаха и резултатите са на лице...

А на българския националист Волен, който най- много от всичко обича Русия, така яко му го нафърфорчиха, че сега до Коледа ще се уригва на к.р. И ще си тананика еврейските песньовки на Кобзон.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11743239
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031