Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2014 10:42 - КАК ДА СЕ ОТНАСЯМЕ КЪМ ИЗБОРИТЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3294 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ГЛАСУВАМ-НЕ ГЛАСУВАМ

От известно време стана модно да се повтаря една възглупава прикзка, че щом не си гласувал, значи нямаш право да протестираш. Тази мантра е забележителна по своята тъпота.
Защо?
Има два начина да не гласуваш.
Първата е пасивен отказ на негласуване. Отиваш за гъби или за риба с приятели и бутилки.
Вторият начин е организиран и активен отказ от гласуване. Влизаш в интернет и събираш група за активен аргументиран отказ.
Тази сутрин по една телевизия бяха поканени трима души, които отказват да гласуват. Трябваше да ги убедят да гласуват Магърдич Халваджиян и Константин Пенчев.
Както очаквах, негласуващите бяха убедителни за сметка на Халваджиян и Пенчев. Халваджиян застъпи идеята, че който не гласува-няма право на протест. Това ми напомня песента на Челентано от края на 50-те години "Който не работи-не трябва да прави любов". Аргументи Халваджиян нямаше и не може да се намерят. Защото аргументираният отказ от гласуване сам по себе си е протест. И така позицията на Халваджиян се превръща в оксиморон. "Който протестира-не може да протестира!"
Пенчев застъпи другата силно уязвима идея "Да изберем по-малкото зло защото може да се превърне в голямо добро."
Много съмнителна позиция.
Вкусът на малкото лайно е същия като на голямото. Колкото и до го дъвчеш-няма да получиш вкус на портокал.
Има наука, наречена генетика. През трийсетте години на миналия век вама идиоти я отрекоха. Това са съветските "учени" Трофим Денисович Лисенко и Анна Лепешинская. Заради тяхната идиотска идея маса истински учени бяха пратени в ГУЛАГ като например академик Дубинин. Генетиците бяха наричани "Менделевисти, морганисти и вайсманисти".
Е, времето показа кой е прав.
Но аз искам да кажа на К. Пенчев, че от малкото зло не може да се получи голямо добро именно по тези генетични причини. Дори и чрез генно инженерство не можеш да получиш от лайното портокал. Това го може само природата, но се съмнявам, че това става в рамката на цивилизацията.
Разбира се, възниква въпрос как гласувам аз.
И понеже Пенчев призна, че преди 1989 г. се страхувал да не гласува, защото било опасно, ще ви кажа, че аз правих точно опасното. Не само, че не гласувах, но през 1981 г. се кандидатирах за народен представител и в родния ми град настана паника и суматоха. Пристигна Александър Лилов и цяла нощ в Окръжния комитет на БКП пуйчиха какво да правят с мен. На самите избори идваха 5-6 пъти да ме приканват да отида да гласувам, но аз ги изгоних.
След 1989 г. не само че отказах да гласувам, но отказах 4 пъти да се кандидатирам и да водя листа. Отказах, защото видях кой и как се кандидатира. И понеже вярвам в генетиката не изядох нито голямото, нито малкото лайно. И не се превърнах в такова.
На последните два избора гласувам, но задрасквам цялата бюлетина и пиша на нея името си и причините за това.
Глупавата идея да се гласува на всяка цена не издържа на задълбочен анализ. Ако 90% откажат да гласуват как ще оцените това? Като незрялост?
Нищо подобно!
Гова е отказ от този порочен и опасен модел и избраните ще се замислят какво ще последва, ако управляват по стария начин.
Но за това трябва активна позиция срещу тази антибългарска и античовешка престъпна политическа класа.
Точно това е хубавото на живота, когато можеш да избереш между 50 кинта, гъби, малкото лайно и активния протест.
Огледалото на живота ще покаже истинската ти физиономия и духовност.



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. 1997 - Подкрепям
21.05.2014 12:51
Подкрепям правото на протест чрез отказ от гласуване. Не одобрявам задължително гласуване. Впечатлен съм от експертното мнение за вкуса на л.
цитирай
2. borkolbor - ..... До Колито ......
21.05.2014 14:02
...... Що бре , Коле ?! Гласувай си за Ангел Славчев и "компания"/БарекББЦ - "апотеозът" на "честните ти граждански стремления" !!! / . Там са и контролните "граждански органи" , и всичките им "еРекторални" поддръжници . .... И зими съ подстрижи и обръсни бре , Коле . България не е "синагога" , за да бъдеш "първия равин" в нея . Що , Коле , не се "цаниш" за колега на дедо Добре от "Александър Невски"? И той си има дълга брада . Ама на него му отива , оти цел живот добрини е правил и си е "свет" човекот . Ти - не . .... Или , немой , сякаш по-арно е да се не сдружаваш с него "професионално" . Ке те надуши дедо Добре , ке те усети и ке те напъди . ........ Ех , Коле , Коле , "алтави" ти са ангелите , Коле , алчно си и миришеш на вкиснато . .......... Па и ние на "избори" нема да одиме - не щот ти , Коле , нема да "избираш" . ЗАРАДИ ДРУГО НЕМА ДА ИЗБИРАМЕ / ....... КАКТО ВИНАГИ !!! ...... / - МНОГО РАЗЛИЧНО ОТ "ТВОЕТО" , ........ СОРОСОИДЕ !!!! ............. Между другото , от три-четири месеца , Сидеров "влезе в правилните тонове" !!! А това е полезно за България !!! ..............
цитирай
3. kass - и аз гледах предаването
21.05.2014 15:24
на въпроса: Знаете ли програмата на тези, за които ще гласувате, Халваджиян отвърна "аз гласувам за личности"... :)...
цитирай
4. kostadin - Този път съм съгласен с тебе и го п...
21.05.2014 18:13
Този път съм съгласен с тебе и го практикувам редовно!
цитирай
5. haltestelle - Опять и неоднократно
04.08.2014 21:18
Колето и тук проявява инакомислие. Всички хора знаят, а които не знаят, питат или четат, кой кой е и прочее. Лепешинские Ольги е имало таман две. Едната е балерина, може да са те водили на "Майстори на съветския балет" вашите, другата е членка на партията от 1905 година и биоложка. Прилича на майка ми, тоест обратното. Ами да си се кандидатирал, бе Кольо, и преди, и сега , ама от правилната страна, а ти все от първата редица си, от на булката партията. А ти като задраскваш всички кво? Аз пък си вземах бюлетината тогава и я показвах и у дома, и другаде - за доказателство. Но тогава даваха и филма "Конформистът". Да се чудиш и маеш отде иде всичко това, което си избираме сами и като път, и като начин да се об(л)ичаме. Все от там, от "голямото" и "малкото", и от пробитата фекална канализация. Е така се изразявай, а пък ти - л...а с праз все готвиш и то мирише яко!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11733481
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031