Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2014 15:59 - КОЙ ГОВОРИ ЗА "МОНАРХО-ФАШИЗЪМ"
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3212 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 27.03.2014 16:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ОТНОСНО МОНАРХО-ФАШИЗМА В БЪЛГАРИЯ

 

Големи смешници има у нас. Още по-големи-в Русия. Писал съм и отново ще пиша за тях.

През 19221 г. в Генуа се провежда мирна конференция. Там от страна на СССР е Георгий Чичерин, който подписва договора. На следващата година в предградието на Венеция Рапало се подписва таен анекс между Германия и СССР. Инициатор е Владимир Улянов-Ленин.

Със секретен анекс към договора от 29 юли се предвижда Германия да обучава свои военни части на територията на Съветския съюз, в нарушение на Версайския договор.

Рапалският договор слага край на дипломатическата изолация на двете страни след края на Първата световна война и Октомврийската революция. Договорът е замислен като ревизионистичен пакт срещу Версайската система от договори, с която двете страни губят значителни територии и политическа мощ, след подписването им. За Запада този договор е като предупреждение за засилващата международна позиция на двете правителства. За много консервативни и крайнодесни елементи във Ваймарска Германия Рапалския договор също е предупреждение за предприетото решение на правителството за тесни връзки със Съветския съюз.

Според този таен анекс германски учени и конструктори работят в най-големите съветски заводи за трактори и самолети, металургичти комбинати и конструкторски бюра. Те проектират, изработват и изпитват тежки оръжия, които са забранени на Германия според клаузите на Версайския договор. Идеята на Ленин е била да въоръжи германската армия, която да отмъсти на Великобритания и Франция за омразния Версайски договор . В същото време след превземането на западна Европа Червената армия ще удари Германия в Гръб и ще превземе цяла Европа, която ще стане комунистическа. Според същия договор СССР ще снабдява с метали и други суровини Германия за военната и промишленост. Последният товарен влак за Германия е преминал в полунощ на 21 срещу 22 юни 1941 г.

Следващата крачка е естествено продължение на Рапалския договор. Той се нарича пакт „Молотов-Рибентроп”. Приет е отново по идея на СССР за раздяла на Полша и Прибалтика. Това дава възможност на СССР да има обща граница с Германия, за да може да я нападне в даден момент.

 

 

Договор между нацистка Германия и Съветска Русия, подписан на 23 август 1939 г. в Москва от немския външен министър Йоахим фон Рибентроп и съветския комисар по външните работи Вячеслав М. Молотов. Пактът представлява заявление за ненападение между двете страни и за консултации в случай на събития, които засягат общите им интереси. Благодарение на него Третият райх избягва опасността да бъде изолиран в международен план, а Хитлер развързва ръцете си за действие срещу Полша. Към пакта има и Допълнителен таен протокол, станал известен през 1948 г. Според него Източна Европа се разделя на германска и съветска сфери на влияние.

Следва натиск върху България от страна на СССР и Германия да се присъедини към „Тристранния пакт”. Това става неизбежно и притисната от двете страни България го подписва.

 

На 20, 23 и 24 ноември 1940 г. към Тристранния пакт се присъединяват последователно Унгария, Румъния и Словакия.

На 7 септември 1940 г. под диктата на СССР и Германия се сключва Крайовската спогодба между България и Румъния. На България се връща територията на Южна Добруджа, загубена след Първата световна война. Извършва се и размяна на население. След решение на правителството от 20 януари, тържествено в двореца Белведере във Виена на 1 март 1941 г. министър-председателят Богдан Филов подписва договора за присъединяване на България към пакта, с което се слага край на политиката на неутралитет и страната ни става съюзник на Германия

 

Това става не без вътрешния натиск на БКП. Ще ви приведа цитати от автобиографичната книга на известният на времето си комунист Върбан Ангелов. Той е бил един от петте най-влиятелни комунисти в страната преди 9-ти септември 1944 г. вътре в страната и е тъст на акад. Николай Тодоров-председател на ВНС 1990-91 г.

Ето и част от цитатите от книгата му „Неизвестни страници от миналото”:

".... вътрешното ръководство на БКП проведе пропаганда за влизането на България в Тристранния пакт ..." (стр. 119).


"В края на 1940 и началото на 1941 г. по нареждане на ЦК се разпространяваха хвърчащи листове, с които се подканяше българското правителство да подпише Тристранния пакт ... когато германските войски нахлуха у нас, Партията издаде нареждане да ги посрещнем не като враждебни, а като приятелски войски." (стр. 126).

"Агитацията да влезем в Тристранния пакт и във войната на страната на Германия, Италия и Япония трая до 22 юни 1941 г., когато у нас стана известно, че германската армия напада СССР." (стр. 120).

Кой е стоял зад това поведение на българските комунисти? Отговорът дава отново Ангелов: ".... задграничното ни представителство нито тогава, нито след 9 септември 1944 г., т.е. след като се завърна у нас не е казало нито дума за упрек на тогавашното вътрешно ръководство за това вражеско решение и за проведената в негово изпълнение агитация. .... Какво заключение ни се налага? Че идеята за влизането в Тристранния пакт и във войната е "спусната" (да си послужим с този подходящ израз) отгоре – от Москва, от нашето задгранично ръководство. Дали без знанието на руските другари? И това е възможно, а може и с тяхно знание. Всичко обаче ни подсказва, че това решение не изхождаше от нашето вътрешно ръководство Иначе по негов адрес и по адрес на Трайчо Костов щяха да се изкажат не малко упреци ." (стр. 120, 121).

 

Нарочно не анализирам имат ли право сегашните „социалисти” и техните родители да използват термина „монархофашизъм”, „хитлеризъм”, „фашизъм” и други подобни. Един нормален човек сам може да се досети за това.

От историята става ясно, че създаването на национал-социализма е планомерно и в него взима основно участие съветската комунистическа партия, начело с Ленин и Сталин, а нашите ибрикчии не остават по-назад.  

Смрад!!!





Гласувай:
2



1. penchoan - В България се установява фашистка ...
27.03.2014 16:54
В България се установява фашистка власт на 9 септември 1944 г. Властта съдържа всички елементи на фашизъм, докато собствеността не се променя. Тя продължава до 1947 г., когато се подписва мирен договор, Г.Димитров и Коларов са върнати от Сталин в България и след V конгрес на БКП се започва курс към комунизъм, национализация и колективизация.
http://penchoan.blog.bg/drugi/2010/04/28/fashizmyt-v-bylgariia.535865
цитирай
2. dyadotorbalan - СС Тотенкопф
04.04.2014 00:24
ПОБЕДА или....болшевишки Хаос !!!!!!!!!!!!1 Толкоз..........
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734325
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031