Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2014 10:02 - ДЪРЖАВАТА НИ Е В КЛИНИЧНА СМЪРТ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5798 Коментари: 13 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ОСТАВКА ЗА ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА

 

Случаят в Лясковец се оказа изключителен. Той показа, че държавните институции са в клинична смърт. 45 г. комунизъм и 25 г. посткомунизъм ни дойдоха множко и се оказа, че там, където трябва да има ценностна система няма нищо. Вакуум!

Какво всъщност стана?

Един 53 годишен безработен, нереализирал се човек в едно малко градче се нуждае от помощ. Нуждае се от приятели, работа, психологическа /не психиатрична/ помощ. Нуждае се от нормален живот. Но не го получава. Той е депресиран, напрегнат, безпаричен, неразбран. Тук искам да вметна, че като него има стотици, хиляди българи. И те се нуждаят от това, от което се нуждае  Петко, но и те не получават нищо, освен досадните лъжливи обещания на свинската банда, наречена политическа класа. По места е още по-страшно. Местните феодали в лицето на местните олигарси, администратори и политици държат в желязно менгеме финансите, работните места, реда и йерархията. Това са прокурори, съдии, полиция, общинска власт, ОПГ. Там правосъдие и демокрация няма и не може да има. Там има мафия и плутокрация.

Случаят с убийството на полицай и ранени трима негови колеги има няколко аспекта:

Първият аспект е силовото мислене на МВР. Те имат в главите си мускул вместо мозък и планират операциите с много хора, оръжие и всяване на страх. Това доведе до безумно планиране на операции, при които важен е силовият подход. Той трябва да внуши, че държавата е силата, която подчинява както отделния български гражданин, така и големи групи от хора. Спомнете си действията на МВР по време на протестите, когато концентрираха огромно количество униформени сили на МВР в София и правеха всичко възможно, за да внушат страх и ужас сред протестиращите. Нима силата решава проблемите на нацията и държавата?

Разбира се, че забавянето на решаването на проблемите не само не ги решава, но ги задълбочава до степен на взривоопасна смес. Простотиите на Цветанов и неговият паж-главен секретар по нищо не се различава от сегашния министър Овчев и другото недоразумение-Чичовото. Разликата е само във външния вид и това, че в главите на първите двама имаше въздух, а в тези на сегашните няма и това.

Вторият аспект е психологичен.

Чичовото и началника му упорито се опитват да изкарат Петко Савов психопат. Въз основа на какво?

Просто така им отърва. Но я си представете, че от години нямате работа, нямате средства, нямате семейство, приятели и близки. Обществото се е свило в себе се и не ви разбира и ви презира. Вие сте аутсайдер и всичко наоколо ви дразни, защото е скъсана връзката, наречена обществен морал. Обхваща ви страх от бъдещето, страх ви е от всички, шумът ви дразни. Намирате се в социопатично състояние. И изведнъж рано сутринта в 5ч 3. мин. ви нападат маскирани въоръжени мъже, които се представят за полиция. Вие, естествено, няма как да проверите това наистина ли са полицаи и рефлексите ви сработват. Грабвате оръжието и откривате огън. Кой е виновен за това?

Младите, вероятно, не се чували и чели, но подобни акции са измислени и прилагани по времето на Сталин, когато е трябвало да бъдат арестувани, изпратени в ГУЛАГ или ликвидирани хората, несъгласни с военния комунизъм-най-мракобесното нещо, измислено от болни мозъци и прилагано в огромни мащаби.

Един дълбоко разконцентриран и стресиран човек не може да приеме мисловно такова нещо. Той действа рефлекторно, защото приема, че е застрашен живота му.

Само много тъп човек би организирал ареста на един човек по този идиотски начин.

Трети момент са действията и бездействията на прокуратурата. Спомням си в Пловдив миналата година за ареста и вкарването на гражданина Балински в психиатрията, защото направил забележка на прокурора Каменов да не стреля с въздушна пушка по котките в махалата. Значи тогава прокуратурата се задейства незабавно, а за човека, за когото казват, че е луд, прокуратурата си трае с години.

Този случай няма да е единствен. В ситуацията на Петко Савов има много български граждани. Той просто ще отпуши агресията, защото силовите мерки на държавните институции и пълното незачитане и неразбиране на състоянието на българина е потресаващо. Отказът от смяна на модела и мирните протести ще радикализира индивидуалната агресия до такава степен, че ситуацията в Украйна ще ни се види като учебна тревога.

Оставката на Овчев и Чичовото вече не решава проблема. Оставка трябва да бъде поискана на цялата политическа мафия, която се е загнездила в нашия живот и смуче силите и средствата ни.

Само ново начало има шансове да ни измъкне от този трап!





Гласувай:
19



1. dolce - ej
15.03.2014 12:44
Май ти беше човека дет ревече кат ебана магарица по митингите. Ти беше в сговора за разрушаване на държавноста , морала и манталитета на българите. Сега ревеш кат курва за хуй. Жалък си! да използваш една трагедия за политическите си фантсмагории. Не забравяй че сме много лудите и може да стигнем и до теб!
ПЕДАЛ!
цитирай
2. olivie - ???
15.03.2014 13:45
Изтървал си един аспект - че полицията я докараха до там, че ако си свърши работата, после поне седмица да трепери дали не си е превишила правата...
И аз като Кушел декларирам, че напускам НАТО и ЕС. Те не са това, което бяха преди десетина години. И ние също! А такива като тебе, къде бяха за референдум за ЕС и НАТО? Не с домати, а с тикви ще излезем.
цитирай
3. borkolbor - .... Тоя път ...
15.03.2014 21:32
..... Тоя път , Николай , имаш право , ... случаят е много тъмен , има , има една камара "разминавки" и несъответствия ...... . Представената им ни "психоанализа" в случая категорично е в тотална "издънка" !!!!!!! .................
цитирай
4. анонимен - Абе, Босия, ти поне си някой сополив ...
15.03.2014 22:56
Абе, Босия, ти поне си някой сополив пикльо и много добре знаеш, че милицията беше на мястото си и по него време пропуските бяха рядкост. Тая дъвка комунизъм не ти ли преседна вече.
цитирай
5. demograph - Браво Николай - това е истината.
15.03.2014 23:19
А троловете които вилнетя из блога и блеят от всяка дупка на оградат, са точно тие психопати които с чочвчото си немислене и продажност докараха народа до изперкване. Но Видов ден идва -Студената война в понеделник ще им дойде като студен душ на луднал маниак. На някои помага, но по-тежките случай само сибирски студ ги отрезвява. Путин ще ги оправи със следващата отпорна точка-ще им кървят задниците.
цитирай
6. apostapostoloff - Е да, ама
16.03.2014 04:21
ОРЕШАРСКИ ОСТАВА!
цитирай
7. zaw12929 - Всичко е по вина не на законно изб...
16.03.2014 08:49
Всичко е по вина не на законно избраните управници от 2001 година насам, а за мекерета, дето по цял ден лаят- искат те пак и пак да вземат властта по друг начин и да ни крадат- вие сте един от тях, нямате мярка в простотиите си от злоба и омраза. Спрете, оставете разума да ръководи страната, а не злоба и жажда за власт!
цитирай
8. apostapostoloff - Държавата си е много добре.
16.03.2014 08:59
Всичко е на шест! Муци е! Много е джони дори! Тип- топ сме (някои от нас, разбира се).
цитирай
9. astoni - Чудесно! В държавата Булгаристан ...
16.03.2014 09:35
Чудесно! В държавата Булгаристан цари тотална смрад и глад! Няма кой да им разкатае мамицата на всички гадове след 89 г. насам. Българите са прости и боклуци!
цитирай
10. anggpiskova - Напълно си прав, босия!!!!
16.03.2014 10:05
Пускам коментара си на други места. С две думи -главната вина блогът да е в тоя си вид е, че в него има вманиачени типове, готови на всичко, за да стоят на първа. в момента такива са розата и мтачков - пуснали поредния копи пейст, тъй като сами не могат да измислят нищо, и като елемента олдфриймен, КОЙТО МИ ИЗТРЛИ КОМЕНТАРА, ЗАЩОТО е МУХЛЬО.
цитирай
11. dyadotorbalan - да де
17.03.2014 00:42
Г-н авторе,нищо не сте споменали как тоя,не знам си какъв човек,е писал неведнъж жалби и е пращал сигнали ЗА ТОРМОЗА..независимо от какво естество и какъв ТОРМОЗ!Действал е по ЗАКОН! И какво?Нищо не споменавате за даскаловидния маймунски двор до къщата му! Кога е имало закони за шумовия ТЕРОР(то да е само той?) над гражданите?! И да има-КОЙ спазва?! ТУЗЕМНО НЕЧЕСТИВО ПЛЕМЕ! Ще се оправи само тогаз когато се самоликвидира! Т.е. когато го НЯМА!Искам цар Съсел,Бей Соколски,Сидер Ага,Боко Тиква и останалата сволоч да бъде въдворена в същата кьошка и да не мърда оттам години наред-там,край изродската гълчава на келешите и олигофренчетата,които са гордата утрешна Втора смяна,която ще замени въпросните Царе и Бейове от настоящата ПЪРВА смяна! А че държавката и туземното племе е добре,не е било по-добре и ще става още по-добре е ясно,ама....ПФУЙЙ,тоз нямаше ли поне бЪзукарка за по-добро бЪзикване...пардон,направо поне една атомна гъбка за общо бЪзикване -че веднъж завинаги да се прочисти смъртоносната територия и да се започне на чисто?? ПФУЙЙЙЙЙ !!!????!!!???!!!
цитирай
12. learningtogether - Напълно е прав дядо торбалан,
17.03.2014 12:31
Този човек е опитвал по законен ред да си реши проблема !!!
А какво получава ?
Не е далеч от най-добрата логика хипотезата, че
районният полицай или отговорният от общината са преекспонирали
така случая, изкривили са дотам нещата, че на този човек му се пращат барети !
Доколкото това е твърде вероятно,
не трябва ли споменатите длъжностни лица да бъдат разследвани за
действия довели до смърт и тежки телесни повреди ?
Или е по-добре да заметем всичко под килима ?
цитирай
13. realdemocracy - Въпроса е дали искаме да стоим с скръстени ръце или да действаме
21.03.2014 02:48
Въпроса е дали искаме да стоим с скръстени ръце или да действаме???
Защото много хора си мислят да се отърват от полит-мафията с огнестрелни средства - а ако го направят ако се получат едни украинско-подобни формирования а протеста и почнат да убиват ?
Ако вече има план на някоя партия за това?
Ако сценария се повтори и тук?
Ами ако избухне гражданска война междуетническа? подобно на Югославските?
Затова рапространявайте идеята за ИДД :
http://realdemocracy.blog.bg/
Нека повече хора да знаят за да може да направим събиране на подписи и да я учредим нашата организация на хората ограбени окрадени онеправдани измамени излъгани безпартийни интелигентни и хора за свобода и въопще това което будителите са искали и една истинска демокрация - подобно на Швейцарската напримерно А?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11743158
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031