Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2014 15:05 - МВР ПРАВИ ИЗБОРИ В КАЗАНЛЪК
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3435 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

МВР-ГЕНЕРАТОР НА ПЕСТЪПНОСТ

 

На 22.11.2013 г. изпратих  открито писмо до министъра на вътрешните работи и до Главния прокурор. С него исках да бъде разследван опита да бъде назначен полицаят от Казанлък с доказана връзка с ОПГ и лична връзка с представителя на ДПС в Казанлък-Бесоолу. До днес уж се водеше проверка, но днес научих някои нови неща около тази сага. Отговор не получих, но изпратих второ открито писмо до министър Овчев.

Днес Николай Бояджиев е бил назначен за ВРИД зам. началник по оперативната работа в РУП-Казанлък. Дали са му върнали достъпа до класифицирана информация все още не знам, но ако това е сторено, то е направено в грубо нарушение на закона.

Между другото, Бояджиев заедно с бившия началник на ОД на МВР-Стара Загора  посрещаха бившия министър Цветанов и го водиха на курорта Старозагорски минерални бани във вилата на месопреработвателната фирма „Кен”. С тях е имало и една млада служителка. Тя е останала през нощта, а след известно време е издигната на длъжност началник на дознанието. Всъщност, Бояджиев и Алексиев работеха заедно с престъпните групи и това се знае както от ДАНС, така и от вътрешния отдел на МВР, но кой знае защо ги прикриват.

Интересно е да се знае, че вчера вечерта активистите на ДПС са гуляли и са викали, че с това назначение изборите  през м. май са спечелени.

Направете си връзка и помислете дали МВР е деполитизирано, дали МВР не е чадър над някои ОПГ и дали назначенията стават чрез конкурс.

Прочее, това назначение не е станало по предложение на началника на РУП-Казанлък, а директно от началника на ОД на МВР-Стара Загора, при когото е ходил лично гл. секретар Лазаров-Чичовото и му е поставил въпроса или Бояджиев да бъде назначен, или той остава без работа.

Мандатът е на БСП, но назначенията идват от ДПС и обслужват изцяло тях.

 

Това е текста на първото ми открито писмо до Овчев.

 

 

 

С   И   Г   Н   А   Л

 

От Николай Ганчев Колев-Босия, София, ж. к. Борово, бл. 231, ап. 39

 

 

ГОСПОДИН МИНИСТЪР

 

Научих, че полицаят от Казанлък Николай Бояджиев, който не издържа теста за лоялност към институцията и му бе отнет достъпа до класифицирана информация се готви да заеме поста зам. началник по оперативната работа в РУП-Казанлък.

Същият е свързан с криминално проявени и имат общ бизнес. Става дума за местният феодал от ДПС Бесоолу. Той е бил следствен за кражба на 18 хил. лева, но в полицията Бояджиев го прикрива, като уж го вербува за агент на криминалната полиция и по този начин го прикрива от съдебната система. Те имат общ бизнес като производители на мляко. Става дума за 150 крави.

Бояджиев има много топла връзка и с бившия началник на Дирекцията на полицията в

 

Стара Загора Алексиев, който беше освободен заради връзки с криминално проявени.

Синът му, Петър Бояджиев, е назначен много скоро след изборите за директор на държавния санаториум в Павел баня., въпреки че няма необходимото медицинско образование и е около 30 годишен. Веднага след това той назначи тъщата на Бесоолу на висок финансов пост в санаториума.

Самият Бесоолу като координатор на ДПС уволни директора на Института по розата и върна стария директор Недко Недков, който беше разследван за отглеждане на канабис в имотите на Института. При неговото връщане 30 специалисти от института го напуснаха поради невъзможност да работят с Недков.

За двамата има много информация в медиите и при необходимост може да бъде събрана и обработена.

Моето мнение и тази на моята организация е да не се допуска такова тежко нарушение на кадровата работа и да се назначи за зам. началник по оперативната работа на РУП-Казанлък Николай Бояджиев.

 

22.11.2013 г. София                                                                              Подпис:

                                                                                                                          /Н. Колев-Босия/

 

А ето и второто отворено писмо до министъра, на което също нямам отговор. Той пред камерите и микрофоните дрънка безспирно, но на писмените запитвания се ослушва като ебан гургул.

 

12.02 10:37 - ВТОРО ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ


 


 

ВТОРО ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

Господин министър,

На 23 декември м. г. ви изпратих отворено писмо със следния текст:

 

 

„ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР НА МВР

 

На мое писмо от 20.11.2013 не получих отговор, което е „нормалната” практика на МВР и други български институции. В него написах за опитите на служителя на БОП в Казанлък Николай Бояджиев да заеме поста зам. началник по оперативната работа в РУП- г. Казанлък, въпреки, ч му е отнет достъпа до класифицирана информация. Обясних и как чрез местния феодал на ДПС Бесоолу назначи сина си за директор на държавния санаториум в Павел баня, въпреки, че не отговаря на условията.

Сега отново със силен натиск от страна на ДПС се опитва да стане зам. началник на оперативната работа в Казанлък. При това чрез един много дърварски ход.

Благодарение на  отличните си контакти с бившия шеф на ОД на МВР в Стара Загора Алексиев /уволнен заради контакти с криминално проявени лица/, Бояджиев създава канал за преработка на газови пистолети в бойни в с. Калояновец. Каналът беше разкрит и бяха иззети оръжия-преработени и непреработени. Арестувани бяха един швед и няколко български граждани.

Сега нека проследим станалото.

В Стара Загора се знаеше за тази нелегална фабрика. Знаеше се, че тя е организирана от Бояджиев чрез агента си П. Д. А. с прякор „Маймуната”. В един момент, за да набере точки пред министъра и главния секретар и да им даде възможност да го нагласят като зам. началник в Казанлък, Бояджиев чрез агента си провалиха канала и по този начин да засвидетелстват „добра” оперативна работа и да дадат формална възможност да му подпишат новото служебно назначение.

Всичко това се знае в МВР, но ръководството си трае.

Така ли МВР ще бори престъпността?

Отговор не чакам.”

 

Сега има развитие и аз отново се обръщам към вас, за да си свършите работата, ако изобщо можете да работите. Защото откакто станахте министър освен глупости и простотии МВР нищо друго не прави. На всичко отгоре главен секретар ви е едно лице, което получава мозъчно възпаление, ако се наложи да събере две едноцифрени числа.

След като разбрах някои неща от мои агенти от Министерството се налага да ви задам няколко въпроса:

Защо в официалната биография на главния ви секретар Светлозар Лазаров липсва факта, че учил в школата в Симеоново, откъдето е изгонен за слаб успех? При това положение е редно да се усъмня в успешното завършване на ЮЗУ. А като си спомня, че в медиите излезе информация, че тъстът му-бившият зам. министър на МВР Камен Пенков си е купил дипломата именно от ЮЗУ, нещата започват силно да миришат. Смятате ли да направите съответните проверки?

По чие внушение се опитва да пробута в РУП г. Казанлък лицето Николай Бояджиев като началник на оперативната работа? Той е с отнет достъп до класифицирана информация поради доказани връзки с престъпни групи. Правили ли сте проверка на това?

От ваши приближени разбрах, че Лазаров е оказвал и продължава да оказва силен натиск върху ръководството на ОД на МВР Стара Загора да бъде назначен Бояджиев на всяка цена, включително са били заплашвани с уволнение. Знаете ли за тези негови деяния?

Вие, вероятно, смятате това за нормално. Но законът и моралът казват обратното. 

Разбира се, аз не чакам отговор от вас отново, защото ние разговаряме с вас на различни езици, в различно време и различно пространство. А и като си спомня, че сте учили във ВВМУ, но не сте станали помполит, за каквото сте учили и не сте останали в морето, ми идват на ум прекрасните стихове на моя покоен приятел Христо Фотев:

„Морето само живите обича,

А мъртвите изхвърля на брега…”

Е, вие сте на брега!





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pokoko - Като си пееш Пенке ле..................
09.10.2015 07:28
Не съм на Вашият ранг,но и аз съм писал писма за нередности към много институции,даже и европейски и отговорът е ако има такъв е цинично подигравателен към моята наивност. Според мен решението на проблемите трябва да станат по трудният начин!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11720384
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031