Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2014 14:37 - ДО СТЕНАТА, ЛАВЕРН!
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3352 Коментари: 3 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ДОСТЕНА ЛАВЕРН И ВЕЛИКАТА И ШАЯЧНА ПРАВДА

 

От известно време в медиите упорито се налага едно от „новите лица” на БСП-Достена Лаверн. Помня какви театрални полемики имаше около една нейна книга за експертите на прехода. Казвам театрални, защото в тезата и истината е само виртуална. Защото тя говори за нещо, което съществува само във виртуалната реалност. Преход няма и не може да има, тъй като нито е указана посока, нито има стратегия на прехода, нито има програми на този прословут измислен преход. Прочетох с усилие книгата и видях един кабинетен труд, в който основно присъства флогистонът. /Ако някой иска да знае какво означава това да бръкне в интернет и да види/

В България преход няма. Има бандитизъм-икономически, банков, ЗОПов, контрабанден, чиновнически, пирамидален и прочие. Ако това е преход, значи някъде съществува стратегия и програма държавата да бъде унищожена, а обществото напълно дезинтегрирано. В този план отказвам да анализирам книгата на Лаверн като нещо напълно излишно. Никой не взима на сериозно приказките на разните институти, финансирани от американски и европейски институции и фондации.

Но самата Лаверн заслужава да бъде анализирана. Тя е изплетена от щампи и противоречия. Ако поставите задача на някой научен институт да създаде такава философия, каквато „изповяда” Лаверн, то положително учените ще се откажат да изработят такова дървено желязо. Схематичният и начин на мислене и влажния и израз от една страна е до болка познато нещо за комунистите от времето преди преврата. От друга страна като млад човек тя би трябвало да надживее отдавна онова фалирало левичарство. Никъде Лаверн не позиционира себе си като социалдемократ или като еколог или друг ляв начин на мислене. На всичко отгоре си е измислила някакви случки и упорито вярва в тях.

Ето нейни думи от едно интервю. Тя говори за майка си от трето лице:

 

 

 

Майката на Достена е бивш преподавател по марксизъм в СУ, както и Огнян Минчев. Участва в дисидентски кръгове в началото на 80-те. Няма да забравя, когато тя и Огнян слушаха Би Би Си вкъщи и ми казваха: "Мойто момиче, няма да разправяш какво слушаме ние тука..." Пееха "Бийтълс" с китари.През 80-те години имаше свежа среда. Майка ми бе и парламентарен секретар на МС в правителството на проф. Любен Беров. Има левоцентристки убеждения.

 

 

Държа да обясня на Лаверн, че в началото на 80-те в България нямаше „дисидентски кръгове”, а само отделни личности, несъгласни с формата и начина на управление на страната. Пеенето на песни на „Бийтълс” на тайно място не беше необходимо, защото по тогавашните държавни медии те бяха представяни достатъчно често. Що се отнася до слушането на чужди радиостанции, това не беше престъпление. Аз не се спомням майка и, преподавателката Мария Пиргова да е критикувала марксизма-ленинизма-предмет, който тя „добросъвестно” преподаваше. Не ми е ясно и как преценява, че майка и е с лявоцентристки убеждения, след като т. нар. „марксизъм-ленинизъм” винаги е бил крайноляв и престъпен. Това не подлежи на съмнение, след като и ЕС и дори България приеха закон, с който обявиха управлението въз основа на „марсизма-ленинизма” за престъпно и по този начин го приравниха с другото крайно социално движение-фашизма. Това обяснява и присъствието на майка и в партия, финансирана от един престъпник.

Явно, Лаверн работи и мисли с терминология, която няма нищо общо с истината. Затова и книгата и е също така кабинетна и виртуална.

Следва част от нейното интервю, в което тя се опитва да обясни защо е готова да се кандидатира за евродепутат от БСП.

 

 

- Ще бъдете ли в евролистите на БСП, г-жо Лаверн?
- Надявам се, че моята кандидатура е достойна да заеме място в евролистата на БСП.

- Как попаднахте там?
- Неслучайно. Моите леви убеждения са известни в България, особено по време на дебатите около книгата ми "Експертите на прехода". В нея аз критикувам монопола на неолибералните идеи, наложени чрез мрежите на неправителствени политически институти. Кандидатурата ми бе предложена от известни леви интелектуалци.

- Допадат ли ви партийните среди, в които попадате?
- Моите убеждения днес могат да се реализират единствено в средите на БСП.

- Спрягат ви за лице на една обновена БСП. Прочетох, че дори ви наричат АЕЦ-ът на БСП. Към новите леви ли принадлежите?
- Защитавам левите идеи, чийто политически изразител днес е БСП. Това е партия, която има традиция да се обновява, за да отговори на предизвикателствата на времето и на всяка конкретна ситуация. Аз не съм партиен член, но смятам, че мога да допринеса за утвърждаването и победата на лявото в европейски мащаб.

 

Трябва да се повторя и да обясня какво казва в отговора на първия въпрос. Тя твърди, че се надява да е достойна да заеме място в евролистата на БСП. Ако наистина иска да е достойна, тя трябва да стане национален предател, терорист и сатрап. Защото историята на БКП и правоприемницата и БСП са дълъг низ от изключително тежки престъпления. Аз се съмнявам, че един нормален човек би се стремил към такова „достойнство”. Прелиминарното и приемане на това, че лявото е само БСП е признак на тежко смислово заболяване. БСП никога не е била лява партия. Защото няма лява и дясна престъпност. Това, че говоренето на БСП е ляво не означава абсолютно нищо. То си е просто едно празно дрънкане.

По една телевизия днес тя се опита да ме убеди, че правителството на Орешарски било „експертно”. Това също е знаменита глупост. Нека Лаверн си направи труда да прочете в интернет биографиите на министрите от кабинета и да ми каже във всеки един от тях кое е експертното. Аз си направих труда и написах преди време постинг на тази тема.. А ако Лаверн си направи труда да прочете „Програмата Орешарски” и успее да намери такава, аз ще бъда най-горещия и поклонник. Лошият и сакат идеен проект, който се нарича „Проглама Орешарски” няма нищо общо със смисъла на думата „програма”.Още веднага след като стана премиер аз се добрах до тази „програма” и я публикувах и анализирах в блога си.

В крайна сметка присъствието и в една листа с хора като Станишев и Пирински я вкарва в една банда, която тя явно припознава като съидейници. А тяхната идея, както и действията им са престъпни.

До стената, Лаверн!





Гласувай:
9



1. alibababg - ДО СТЕНАТА, ЛАВЕРН!
10.02.2014 16:00
ОГЪН!
цитирай
2. dyadotorbalan - Булдозер няма,еййй !!
11.02.2014 20:46
Булдозер няма,булдозер няма в пустата БОлгария! Само вижте малоумната физиономия на поредната комсомолка,уредили я по ''партийно-партизанска-втори начин''-линия още на 17-18 год. да ходи по ''гнилия'' капиталистически десняшки Запад- та и до днес така!!Нищо западно не е прихванала,нищо ново не е научила и нищо старо не е забравила-така са нашите комсомолки!Брани Другарите и Партията-ама нали именно Партията и Другарите са й сипвали в хаванчето!! И с тая олигоФРЕНСКА(нали е франзужка!) и ехиден вид и израз ....ще оправи БОлгарията оттам,от Страсбург..ГАРАНЦИЯ! :-) Гласувайте,турете им в скута шестицата от тотото и ги направете милионери само от заплати и от екстри,а другото-отделно,допълнително!! Мизерувай простий народе,ама ги награди с милионче-две !!Не съм доволен от книжната тухла за някакви си там бонбонени тик-такове ли,тинк танкове ли..не съм! навремето сума ти луксозни томове от избраните съчинения на Ленин и Живков ползвах за отопление,яка работа....а тук някаква си една само книжка,и не тегли добре печката,ама хич не тегли!! Не става,слаба работа! :-)) БУЛДОЗЕРИ няма ..няма и туйто! Споко,римляните,фесовете и дъртите изкуфели мозъци ще я изберат,ще ги изберат-а читавият работоспособен народ да емигрира по Европи,Америки и Океании,нъл тъй!?
цитирай
3. dyadotorbalan - Остенааааа
11.02.2014 20:47
Достена..До стена..До Стената...или Дей Остена че да ви започна,още привърша****???? :-)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11738768
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031