Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2014 15:00 - 48-МИ КОНГРЕС НА БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2365 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КОНГРЕСЪТ НА БСП И РОЛЯТА НА САТАНИШЕВ

 

Слушам приказките на Сатанишев на конгреса на 48-конгрес на БСП и се чудя коя година сме. Дали това не е 8-ия конгрес на БКП. Думите-същите. Агресията-същата  Пълната липса на политика-същата. Отново има врагове, има социализъм, има патетика и псевдопоетика.

В България нещата са много особени.Българските журналисти, социолози и анализатори приемат безкритично думата „партия”. А това е все едно да приемеш, че магарето е лъв. И говориш за лъв, макар пред теб да стои едно най-обикновено магаре. Говорим за политици, а такива няма. Има най-обикновени мекерета и кресльовци. Не мога да си представя, че един истински политик ще размахва калъчката наляво-надясно и няма да каже нищо смислено и разумно.Няма програми, няма определяне на реалните проблеми и търсене на пътища за тяхното решаване. Търсят се само врагове, заклеймяват се и се анатемосват. Дори се ритат и собствените членове, защото търсят полемика и разбиране. Но Сатанишев явно не е чел „Притчата за заблудения син”. А ако я е чел не е разбрал нищо от нея. Комунистическите рефлекси са непокътнати и непрекъснато избиват като ръжда върху мокро желязо.

Не мога да си представя толкова много залупени хорица, които са готови да си пуснат гласа за подобни карикатури и кретени. Не мога да си представя как цяла една партия живее в една измислена обстановка и в нея не виждат и не чуват истината. Явно, тя не им е нужна. Явно, тя ги застрашава и те упорито гледат в кривото огледало и виждат всичко криво. Проблемът е и терминологичен. Те имат няколко схеми и щампи и работят само с тях. Това силно ми напомня за едно изпълнение на румънския хуморист и артист Мирча Кришан и изпълнението му „Краставичката”.

Много мило зад гърба на Сатанишев се виждаха самодоволните муцуни на Димитър Дъбов и Мая Манолова. И така, ако се вземат качествата и на тримата и се опита да направи от тях един нормален човек-няма да се получи, но Франкенщайн-без проблеми.

Особено ме впечатлява Манолова. Тя, която обслужваше братя Галеви и чрез Румен Петков назначаваше удобни хора по службите и в администрацията, сега гледа като принципна колхозничка, която се оглежда за врагове. Достатъчно е да припомня назначаването на Кирил Георгиев за шеф на БОП и Иван Иванов-Рилския. До нея Дъбов стои и гледа изцъклено и кисело като прясно дефлориран лимон. Тази тройка е готова да унищожи страната и обществото, но да спаси бандитската си организация на всяка цена. При това става дума за една дълбока традиция, която започва още от Димитър Благоев

Но…всяка мафия е такава.





Гласувай:
7



1. sande - В България мярка за партия е БСП! Като кажем "партия" разбираме БСП...
08.02.2014 15:21
"В България нещата са много особени.Българските журналисти, социолози и анализатори приемат безкритично думата „партия”. А това е все едно да приемеш, че магарето е лъв. И говориш за лъв, макар пред теб да стои едно най-обикновено магаре. Говорим за политици, а такива няма. Има най-обикновени мекерета и кресльовци."

***
Това е нещастието на България. Септемврийското възстание 1923-та. Пет години след ВОСР. Та това е опит за българска ВОСР
И след това фанатична, болна и маниакална битка за властта.

До ден днешен.

Прав си Босия!
цитирай
2. demograph - Поздрави Босий
12.02.2014 23:48
Отдавна ме сърбеше перото да плювна тая Кюстендилска слива Пчеличката Мая..Изкефи ме. А на Сатанишев..е'и му майката. Но че ТИЯ, русогъзите ще затрият България ни е в кърпа вързано.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11741680
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031