Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2014 14:54 - НАКЪДЕ ВЪРВИ БЪЛГАРИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3964 Коментари: 5 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

БЪЛГАРИЯ Е В ТЕЖЪК КОЛАПС

 

Вече с просто око се вижда, че така повече не може да продължава. В колапс изпаднаха политическите партии, икономиката, администрацията, съдебната система, християнството, морала. Това е ясен признак, че системата повече не може да работи. Тя е изчерпана напълно.

Тази система беше заложена в средата на осемдесетте от ЦК на БКП и бе изпълнена от ЦК на БКП и някои групи от ДС. Изнесени бяха милиарди долари, документация и други активи. Задвижено беше възстановяването на „старите партии” и набелязано създаване на нови. Проведе се „Кръгла маса и се изработи конституция, които тласнаха страната в тази посока, където се намираме сега. Проведена беше политика на тотално ограбване на българските граждани чрез външни заеми, банкови фалити, приватизация, земеразделяне, заменки и др. форми на грабеж от една шепа политици, администратори и бандитски групировки. Младите хора с интелектуален капацитет и предприемчивост бяха съзнателно изгонени от страната, за да не объркат сценария на мафията. Възможностите им да участват в изборите беше жестоко редуцирана.

Така бе създадена мафията, която вече има пълната власт.

У нас в момента всички власти са овладени от една малка група олигарси и картели. Администрацията, законодателната, съдебната, президентската и медийни власти са самодостатъчни и не обслужват интересите на страната и българските граждани. Не е ясно формулиран нито един проблем и затова не е и решен. Така се натрупаха толкова тежки нерешени проблеми, че гръбнакът на обществото пука и е пред строшаване. Казуистиката е в основата на законотворчеството, изпълнението на закона юристпруденцията. Реалният човек не съществува. Той е превърнат в обект на грабеж и машинка за гласуване. След напускането на младите, на практика една възрастова група от пенсионери решават бъдещето на страната, в това число и на младите.

България няма стратегия, няма програми, няма институти за обучение на администратори, политици и организатори. Това води до кампанийност и работа на парче, което е в изключителна изгода на много малко хора. Скандалите и политическото дърлене са ежедневие. Демагогията, политическите интриги и манипулации-също.

Мога да анализирам още много неща, които се случват съзнателно и систематично и са изцяло във вреда на българските граждани. Българинът си остана дебелокож, егоистичен и апатичен. Как можете да приемете, че НС има 80 % неодобрение, но на улицата няма и 2%. Това означава, че българинът е инфантилен и чака да дойде младият юнак и да спаси България от сегашната стоглава ламя. Този тип мислене го има в народните приказки, на които могат да вярват само деца до 10-12 годишна възраст. Българинът се ражда инфантил, живее като инфантил и накрая умира като инфантил. В това отношение усилено му помагат семейството, образователната система и донякъде църквата. Казвам донякъде, защото се съмнявам, че църквата ни е жива.

България се топи и агонизира с много бързи темпове. В същото време липсва каквато и да е програма и институция, която да се заеме бързо и ефективно решаване на този проблем. Елитите не желаят да говорят и действат в тази посока. Достатъчно е да се разгледа структурата на изпълнителната, законодателната, съдебната и президентската власти, за да се види, че там не само не се работи, но не се и мисли по този изключително важен и първостепенен проблем. Следват тежки проблеми с правосъдието, селското стопанство, малкия и среден бизнес, законодателство, което да засили самоорганизирането на браншова и териториална основа и създаването на кредитни кооперации и взаимоспомагателни каси. По време на криза тези неща са задължителни, но не и у нас. Само Закон за кредитните кооперации може да превъзпита банките и да ги направи от заложни къщи в банкови институции.

Какво да се прави от тук-нататък?

Има само един нормален път за решаване на всички натрупани досега проблеми. Той е незабавно свикване на Кръгла маса, която да постави всички тези въпроси и да ги реши. Парламентът трябва да бъде задължен да ги гласува без промяна и да им придаде легитимност, а правителството да се преструктурира така, че да бъде оптимално по брой на администрацията, по ефективност и да обслужва интересите на гражданите, а не да ги управлява. Сега имаме около 144 хил. държавни щата при население под 7 млн. жители. Холандия има 48 хил. човека в администрацията при близо 17 млн. души население. Това в съотношение означава, че ние имаме 6-8 пъти повече чиновници, а резултатите са нулеви.

За националната сигурност също трябва да се помисли. Ние сме страната с най-много полиция на глава от населението-611 полицаи на 100 хил. души население. Разкриваемостта на престъпленията, обаче, е най-ниска в Европа-реално около 9%. Полицейските сводки чрез врътки и укриване завишават четворно процентите, но истината е че разкриваемостта е под 10 %. В същото време армията ни е неподвижна и истинско огнище на корупция. Представете си само. При реално около 25 хил. войници и команден състав ние имаме 50!!! генерали! Това означава, че ние сме единствената държава в света, която може да назначи на всички свои батальони за командири не майори и подполковници, а живи генерали!!! ВМФ може да бъде унищожен за минути. Във въздуха от 90 бойни самолета могат да се вдигнат не повече от 12, а от 30 бойни хеликоптера-2!

Представяте ли си?

Най-голямата бойна единица у нас е БЛРС. Той е два пъти по-многоброен от армията и полицията взети заедно и отлично въоръжен и оборудван, но нито МО, нито МВР правят някакви опити да подпишат договор за публично частно партньорство, въпреки, че такъв закон има гласуван и влязъл в сила.

Всички тези неща съм писал многократно и съм настоявал да се започне решаването на тези проблеми. Писал съм до институции-министерства, президентство, НС, прокуратура. Не само няма резултат, но няма и отговор на писмата ми. И това е най-показателно и най-страшно.

Защото ако не започне веднага Кръгла маса, ще се случи това, което стана в арабските страни и Украйна. Но никой не може да предвиди какъв резултат ще се получи и какви ще са крайните форми на противопоставяне.





Гласувай:
12



1. borkolbor - ...... Да добавя ...........
05.02.2014 16:30
........ Там , където "царят" страх и простотия , там няма управия ! ........... Всеки един от нас , от "народеца" , знае "себе си" , но всички "вкупом" - не знаем и не умеем нищо . ....... Те така си е от времената на Стамболова и на Фердинанда ............ Зла "орис" - българска !!! Живеем като роби , мрем като скотове . .......... Ти , майко Българийо , прощавай и обичай силно и вечно само онези многобройни именни и безименни свои чада , които са давали кръв и живот за теб и за земята ти , за да те има и за да ни има и нас !!! ..... А ние , днешните "българи", ... ние , ... не те заслужаваме . ....... Казах . ...........
цитирай
2. homeworkers2002 - Не вярвам
09.02.2014 10:24
Анализите са точни, пътят е посочен.
Но не вярвам да се намерят българи, които да застанат и да се борят за правата си.
Не вярвам, че българите могат да живеят свободно.
Не вярвам, че без чужда намеса може да подредим държавата си.
Не вярвам, че гражданското общество може да се развие и да има глас.
Не вярвам, че можем да бъдем като украинците. Чувството за самосъхранение е силно развито у българина. Да се жертва, за да живеят другите добре!!!
Не вярвам, че това може да се случи сега, в този момент, дори в близкото бъдеще - едва ли...
цитирай
3. ted1m - Въпрос:
09.02.2014 13:23
Г-н Колев, искам да използвам случая, за да Ви попитам: Вярно ли е, че; За “разпадането“ на комунизма се е знаело още в края на '70 (от някои хора) и това е причината за появяването на някои пропагандни филми, като: “Маргарит и Маргарита“, “Вчера“ и т.н? Също така, “другарите“, са си набутали по затворите “наши хора“, за да си създадат свои си “дисиденти“, които да им служат вярно след това и Е ЛИ един от тях “човекът - ФАКтор“ от ТВ7? Чух Ви да споменавате, че “Факторът“ е откраднал Ваша идея за създаването на младежко движение или нещо подобно(по памет).
цитирай
4. bosia - до Тед1м
10.02.2014 11:23
Писал преди години статии на тази тема. Бях попаднал на едни архиви, които се потвърдиха. Още през 1967 г. в КГБ запчва работа по изследването на истинските резултати от т. нар. "социализъм". Създават се няколко института, за изследване на различните видове капитализъм. Един от тях беше "Институт за изследване на САЩ и Канада", на който директор беше Евгени Примаков. По-късно създадоха и "Институт по изтокознание", на който директор стана...Евгени Примаков. Събитията в бившата Чехословакия ускориха този процес. При нас нещата започнаха през 70-те години с отваряне на пазарите към Запада, особено към ГФР. В средата на 80-те има две идеи. Живков предлага да се раздели БКП на няколко партии. ДС предлагат "възстановяване" на старите партии, но с удобни и зависими хора, както и създаване на нови партии, отново от техни хора.
Що се отнася до идеите ми, аз съм ги написал и публикувал, за да могат да ги ползват всички. Така беше и със създаването на СДС още в началото на 1989 г. Затова и не поканиха на учредяването.
цитирай
5. demograph - И ти ли..щото и аз...
12.02.2014 23:52
homeworkers2002 написа:
Анализите са точни, пътят е посочен.
Но не вярвам да се намерят българи, които да застанат и да се борят за правата си.
Не вярвам, че българите могат да живеят свободно.
Не вярвам, че без чужда намеса може да подредим държавата си.
Не вярвам, че гражданското общество може да се развие и да има глас.
Не вярвам, че можем да бъдем като украинците. Чувството за самосъхранение е силно развито у българина. Да се жертва, за да живеят другите добре!!!
Не вярвам, че това може да се случи сега, в този момент, дори в близкото бъдеще - едва ли...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737169
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031