Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2014 12:02 - МИТЬО ГЕСТАПОТО-СМЕХУРКО И МЕХУРКО
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3657 Коментари: 3 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

С КАКВО Е ПЪЛЕН МЕХУРЪТ, НАРЕЧЕН МИТЬО ГЕСТАПОТО

 

Много лъжи съм чувал през живота си. Чел съм ги. Виждал съм ги. Преживявал съм ги. Има един стар виц за камбанката на лъжата. Отива един българин на небето. Като българин, естествено отива в рая.

Посреща го св. Петър и му обяснява правата и задълженията. В това време се чува лек звън на камбанка. „-Какво е това?-пита нашият.” „-Това е камбанката на лъжата. Като излъже някой у вас в България, тази камбанка отчита веднага. Това, например беше словото на един партиен секретар на открито партийно събрание.” Камбанката продължава да звънва от време-навреме ту слабо, ту-силно и св. Петър всеки път обяснява за какво става дума. Към 4 часа сутринта камбанката се развихря. Така, че човек може да оглушее. „-Какво става, св. Петре?” „-А, излиза сутрешният брой на в. Работническо дело/ сега в. „Дума”.

Същото това нещо видях и чух в интервюто на Антон Хекимян с небезивестния одиозен професор Митьо Гестапото. На екрана той изглеждаше като един мехур, пълен с абсолютна безкритичност, злоба, перверзия, селска хитрост, комплекси и наглост. Наглостта му беше безгранична. По нея могат да тренират алпинистите и след всяко качване на върха ще им се признава покоряване на Джомолунгма.

Ако се направи един профил на това лице ще се учудите каква манджа представлява. Да излъже, за него е все едно да се почеше. Да измами-още по-лесно, а да пъхне лъжица с катран в бурето с мед е по-често и от пулса му.

Ще дам няколко примера.:

Той изтъква в своя полза факта, че не е удрял през време на службата си дори шамар на никого.

Що за аргумент е това?

Сталин, доколкото си спомням също не е ползвал шамарите за търсене на правда и наказание. Той е ползвал ръката си, за да подписва едни заповеди, които унищожиха, осакатиха и обезсмислиха десетки милиони човешки съдби.

Същото правеше и Митьо Гестапото.

„Големият” търсач на истина твърди, че Законът за признаване на комунистическия режим за престъпен представлявал страница и половина публицистика и нямало никакви мотиви.

Дали е имало мотиви или не-нещата не се променят. Нека, обаче, ви напиша мотивите, с които неговите колеги и подчинените им съд и прокуратура ме съдиха:

 

Твърди, че е писател, но няма диплома за писател.

Създава взривоопасна обстановка в страната като организира независим профсъюз.

Говори по „вражески” радиостанции и клевети БКП, ДС и системата.

Издига си кандидатурата за народен представител.

Отказва да гласува.

Пише стихове и епиграми срещу др. Тодор Живков, Леонид Брежнев, БКП и КПСС. Разказва и измисля вицове срещу тях.

Не работи на щатна работа.

 

Мога да продължа още десетки „мотиви” за дейността и творчеството ми. Имайте предвид, че ако клеветях Живков и го обиждах, би трябвало той да заведе частно дело срещу мен, защото аз му изпращах стиховете и епиграмите си с обратна разписка, за да не могат такива плондери като Митьо Гестапото да имат някаква власт над мен. Номерът беше безгрешен. По конституцията от онова време аз имах право на глас и право да издигна кандидатурата си. „Подкрепа” създадох  именно въз основа на тогавашната конституция и тогавашния Кодекс на труда. Що се отнася до дипломата ми на писател, то нека той покаже своята, защото бая лъжи написа в книгите си.

Сега нека се обърнем към приказките му за кръга „Монтерей”. Тези, според него, „възрастни хора” не се занимават със задкулисие. Е, нека ми обясни тогава защо ген. Гоцев ми предложи милиони и медии, за да създам социал-демократическа партия? Може би с парите от пенсиите им?

А когато стана дума за избитите от т. нар. „Народна власт”, потрошените съдби и личен живот на стотици хиляди българи, той веднага извади лъжицата с катран и я пъхна гнусно в списъка на избитите. Там, видите ли, било и името на убиецът на децата от Ястребино. Ами нека напише нова книга и в него да направи списък на убийците на българи след деветосемптеврийския преврат и преди него.

Стиска ли му?

Разбира се-не!

Но празноглавецът изтърси и една колосална глупост. Че светът бил единствено и само икономика. По този начин той унищожи  музиката, книгите, паметниците и най-вече религиите. Без да му мигне мишето оченце.

Що се отнася до естетиката на Митьо Гестапото, просто погледнете това, което той нарича  „Паметник на Стефан Стамболов” в градинката пред „Кристал”. В цял свят държавникът е на кон с взор, обърнат в бъдещето. Спокен и целеустремен. Неговият паметник е точно обратното. Той представлява една разсечена глава, като че ли убийството, а не дейността на един държавник е по-важно нещо.  Дано следващият му паметник не е на Васил Левски. Или на Кръстьо Пастухов./Пастухов е убит с чук в килията си в сливенския затвор/.

Учудвам се на слабата подготовка на водещия, който явно не беше добре подготвен за един такъв разговор. Още повече, когато срещу него е една мишена, която може да бъде разбита много лесно. Нека следващият път покани и мен, заедно с Гестапото, та да видим кон боб яде ли.

Ще завърша с рева на Гестапото, че Луканов го изгонил от работа и го оставил на улицата с три деца. Това е такава лъжа, че чак смърди. Да не би да му е взел и колекцията от крадени артефакти и археологически експонати и монети? Да не би да създаде „Арес” холдинг със заеми от приятели? Холдингът беше част от „Мултигруп”, а създателят на мултаците беше именно Луканов.

Митьо, Митьо Смехурко и Мехурко! Като знаеш с какво си пълен защо се напиняш?





Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Доживяхме времето,
02.02.2014 12:45
да дочакаме някой ден, наследниците на Жозеф-Игнаций Гилотин , лекар по професия, да бъдат поканени от Антон Хекимян в бТV, за да обяснят подробно, от морална гледна точка, колко хуманно е било измисленото от дядо им приспособление за обезглавяване.
Да не си помислите, че правя някакъв паралел с днешния му височайший гост -продавач на морал и етика !
Всъщност, гилотината е била в "експлоатация" в демократична и културна Франция до 10 септември 1977 г.
цитирай
2. borkolbor - ...... Митьо Гестапото ....
02.02.2014 20:20
............... Митьо Гестапото и Бригадир Аспарухов са преки виновници за състоянието на "държавата" ни днес . Те са част от групата национални предатели , които проектираха , конструираха и налагаха в обществото и в икономиката на България нравствени дегенерати - грабителски политически , икономически и финансови елити , съсловия и групировки . Те и сега продължават да им бъдат "командния щаб" , "трезора" и "чадъра" , ако и да са вече в ехидния , благоденствуващ , "блато-произвеждащ" и страхлив "резерв" на "вътрешни войски" . Смрад-зловония и непростими престъпления са наслоени върху съвестите на болшинството му все още живи представители . .................. И като че ли кротко , с празно дърдорене и с лъжливо драскане в медии , в незаслужени охолства , ще приключат безсмислените си "жизнени поприща" "чекистите" с кървави ръце , безсъвестни души и дяволски мозъци !!! ..................... Проклети да бъдат !!!! ............................
цитирай
3. kelchev - Евала Кольо
02.02.2014 22:23
Евала Кольо
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11733665
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031