Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2014 14:10 - КАКВО ПОКАЗВАТ ФАКТИТЕ И АНАЛИЗИТЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2743 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ДОКОГА ЩЕ ИЗДЪРЖИ ТОВА МНОЗИНСТВО

 

Този въпрос става все по-актуален.

Вътрешнопартийните подсечки в БСП стават сигурен гарант, че това мнозинство няма да изкара дълго. Имайки пред вид, че позициите на двете страни са непримирими още от самото начало, със сигурност развитието на процеса ще се задълбочи и ще приключи с раздяла. Глупостта и инерцията на ръководството на БСП още в самото начало, когато определиха действията на опонентите си като „предателство”, а действащите лица като „предатели”  вече доведоха до тежки последствия. От една страна би трябвало да накажат „предателите” незабавно, а от друга се сетиха, че едно изхвърляне от БСП на такива важни за тях фигури неминуемо ще доведе до тежко разцепление на т. нар. им „партия”. За разлика от Сатанишев и компания, които имат навиците на апаратчици от средно ниво, Първанов, Калфин и Петков владеят анализа, прогнозите и интригите в достатъчно голяма степен, за да действат след внимателно обмислен и добре проигран план. На всичко отгоре те притежават и интуиция на хора, тръгнали от най-ниско ниво и стигнали до върха с качествата си и капацитет на политически играчи. В приказките им няма публицистика. Има точна критика и внимателно прецеждане и използване на информацията. Те просто хвърлиха горещия картоф в ръчичките на Сатанишев и компания и наблюдават с усмивки странните му движения и конвулсии.

Вече се заговори за търсене на ново мнозинство в рамките на 130 депутати. Социологическите агенции показаха, че АБВ става трета сила. Критиките към Сатанишев от страна на евродепутати от ПЕС за далавера с европари и сфери на влияние подкопават бързо имиджа му като евентуален шеф на ПЕС. Скоро това ще разберат и неговите най-твърди последователи, след което ще последва оттеглянето им от него. Очертава се разрастване на АБВ и свиване на БСП. Според моите анализи, някъде към края на март и началото на април силите ще се изравнят. Точно тогава ще се започне и създаването на новото мнозинство, което ще поеме изпълнителната власт. Кредитите са вече взети и новото правителство няма да започне с нови кредити. Негативите са поети от Орешарски и следващото правителство ще започне на чисто. Не, че ще бъде по-читаво от това и тези преди него. Тук става дума за милиарди евро и долари, които трябва да се преразпределят чрез ЗОП. Кукловодът не може да си позволи да ги остави в чужди ръце. Прекалено много са.

Колебанието на Сатанишев-изключва или самоизключва е самоубийствено за него. Ако имаше капацитет и екип той щеше да реагира по съвсем друг начин. Просто трябваше да обясни, че БСП ще излезе с единна листа, но след като постави на гласуване всички предложения, включително и на АБВ. Той направи груба грешка с позицията си и сега ще носи кръста си.

Оставам с чувството, че действията на Първанов, Калфин и Петков не са само вътрешен проект, а имат поддръжката и на ПЕС. Това със сигурност ще им донесе плюсове, защото преди изборите новото правителство ще има подкрепа в ЕС и ЕП, зимата ще е минала и бюджетът ще е стабилизиран.

Създаването на нов кабинет от ГЕРБ и АБВ ще има възможност да парира протестите и да ги доведе до съвсем маргинални прояви. Очаквам в скоро време да се промъкнат в медиите някаква идейна програма за коалиционно управление, която да се приеме незабелязано от избирателите  да се шлайфа в хода на дискусиите. По принцип такива дискусии могат да продължат от 1 до 3 месеца, което означава, че ново правителство ще има някъде през април.

Това показват фактите и анализите.





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. olivie - Моите уважения Босий
29.01.2014 15:08
Според мене в България лява партия няма, макар всички да са се пръкнали от лявото. Има даже и парадокс - да управлява лява партия, ама с експертно правителство, което пак да си провежда дясна политика. В това е силата на АБВ и гласената широка коалиция с ГЕРБ по Германски образец. И никой не вижда, че целта е да ги обезличат така както направиха с националните държави и както ще стане с полицията и в един момент да кажат "хайде на бунището" нямаме нужда от вас - ще имаме федерални институции. Истината ще стане ясна след евроизборите, които ще решат коя от двете мафии ще ни управлява - мутренската, или нацистката. НО целта е една и съща. Ти си бил жертва в тази борба, попаднала на неподходящото място в неподходящото време, както и един мой прачичо троцкист по убеждения /за което е лежал и в двата вида затвори - неговата линия не е била успоредна с нито една от предлаганите 2/
цитирай
2. borkolbor - ....... Едва ли Борисов ...
29.01.2014 20:19
...... Едва ли Борисов ще се коалира с АБВ .... От отдавна Г. Първанов , та и Р.Петков още като министър на МВР , са се погрижили "тъмното му минало в документи" да бъде нейде дълбоко в пълна "бойна готовност" . Първанката е относително чистичък , "пикаещия във фонтани" тоже , честолюбивата Таня Дончева гори от злобна страст за реванш и мъст към низвергналите я - все още "съпартийци" . Хич не й се занимава с адвокатура , милата . Те , за разлика от групировките , които ги манипулират зад гърбовете им , никак не са , ама никак не са сребролюбци . Властническата суета у тях да разполагат еднолично със съдбите на милиони хора е много по - силна от парите . А това им придава ореолен чар в очите на част от народа и ги прави потенциално силни играчи в битката за "върха" . Прибавям и кинжалната хитрост , раболепието , връзките в ЕК и словоблудството на Калфин . .... Борисов няма да рискува да стане жертва на политически шантаж от страна на АБВ - евентуален негов бъдещ коалиционен партньор във властта . По - скоро , като че ли , ще се остави в "последен момент" , преди не толкова вероятни Избори , да бъде "приласкан" от "реформаторите" . А и те са си също толкова изцапани като него , ще си "плюят" и забравят старите бизнес - вражди . Генетично от една кръвна група и от една мръсна порода са ....... Свирепите чакали и бесните диви кучета при опасност се сдружават - от страх . ...... За разлика от времето , когато са били вълци - кръволоци във властта . ..... Сам Борисов никога вече няма да управлява . Абе , този човек що не си лекува разклатеното здраве , що не рита топка с любимия си футболен отбор или що не "джитка" тенис - топката по на често . Па и парици си има нашинкия - може да попрескочи "тука-тама" по белия свят - ей тъй като свободен гражданин . Като "бат" Волен например . Ха-хо и Хи-хи "опъват" морни тела по "лазурни" плажове . От далечните чужбини , в седем-звездни комплекси в гуляйджийска , в сладостна и развратна "нега" се "ежат" на политическите и бизнес-враговете си . Чудя му се на акъла на "бат" Бойко , хората са "дръпнали" напред , а той горкия - дома си седи , посреща само "скъпи приятели" , на които "сърцата" трябва задължително "да се късат" от обич по него , гледа футбол и се ядосва на "дълбокомислените алюзии" от телевизионния екран по негов адрес , изречени преднамерено , прогнозно тъжно от комунистката със сръбска кръв Люба Кулезич . .........

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11738625
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031