Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2013 15:45 - ОКОЛО СЪБИТИЯТА В БЛАГОЕВГРАД
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3003 Коментари: 4 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Димитър Благоев-Мразовски-Дядото   зов за съдействие

Здравейте г-н Колев, пиша ви по повод поредната гавра на МВР и прокуратурата с човешки права. На 25 декември будни и свободни граждани са боядисали комунистическия паметника на Димитър Благоев в Благоевград, като "дядо мраз". Около 10.00 часа сутринта (на 25-ти) председателя на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски е поставил червена шапка върху главата на каменния комунистически паметник и е голям червен чувал пред него с надпис ОСТАВКА.
След действията му е последвало административно задържане за 24-часа в ареста на МВР - Благоевград и е образувано НАХД в Районен съд Благоевград.
Съставен е акт за дребно хулиганство, като в същия е записано, че деянието не представлява престъпление по чл.325 от НК, а административно нарушение по чл.1, ал.2 от УБДХ.
Исках да ви помоля да ми изпратите решенията по вашите дела, като се надявам същите да може да използваме при защитата на Калоян пред съда.
Предварително ви Благодаря за съдействието.
моят имейл адрес е:
david.sukalinski@abv.bg

 

 

Ето и моя отговор:

 

Здравейте г-н Сукалински,

Честита Коледа и Рождество Христово.

Решение по моите дела още не съм получил, но г-н Ханджийски спокойно може да се позове на делата срещу мен, защото в Районен съд-София отказаха да ме съдят както по чл. 325 от НК така и по т. нар. Указ за борба с дребното хулиганство /който е от 1963 г!!!/, тъй като политическият протест не е хулигански акт. При мен беше малко различно, тъй като аз предварително ги бях уведомил за действията си и им дадох срок от 2 седмици, за да реагират в някаква поска. Аз им предложих да се срещнем, ако имат някакви контрааргументи и да видим кои аргументи тежат повече. Те нямаха никакви контрааргументи, по стар рефлекс реагираха с арест. Тогава аз отказах да пиша каквото и да е, с мотива, че съм забравил азбуката и не мога да пиша и да се подписвам. Просто като си лягах предната вечер да спя със сигурност я знаех, но на сутринта се оказа, че съм я забравил. Подписвах се с палец, посинен с химикал. По този начин исках да им кажа, че институция, която е оставила без уважение моето предупредително писмо не заслужава извинение и уважение. Попитах разследващия полицай знае ли каква е разликата между полицай и милиционер. Той не можа да каже определение и аз му обясних, че полицаят изпълнява закона, а милиционерът тъпите заповеди на началника си, които са на всичко отгоре и противозаконни.

Всичко това съзнателно направих по този начин, за да дам модел на протестиращите. Силовите институции у нас са напълно нереформирани и провокацията е най-силното оръжие срещу тях и политическото им ръководство. В Благоевград хората трябва да разберат, че протестът на българските граждани е по-важен и по-силен от митологемите на т. нар. български политици, още повече когато става дума за митологеми от времето на БКП. През 2003 г. е гласуван закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен, така че паметника на Д. Благоев /според собственото му определение „македонски славянин”/ е атрибут именно на това определение на НС и протестиращите не могат да бъдат арестувани, глобявани и административно наказвани по никакъв начин.

Обръщам се към вас,  останалите участници в този нормален протест, да ме уведомите кога ще бъде делото. Аз ще дойда и ще взема отношение към делото. Съветвам г-н Механджийски да протестира глобата и след решението на съда, да даде България на съд в Страсбург за политически арест и сплашване чрез съд. Допълнително ще го разпитам как са се отнесли с него в ареста, понеже там по принцип правата и свободите на човека се нарушават грубо и арогантно.

Опитайте се да обясните на гражданите от Благоевград, че вашите действия са законни и легитимни както по закон, така и по граждански отговорности. Ако иронията към един антибългарин представлява хулигански или политически акт на нелоялност, то как биха определили участието на държавна институция в  антибългарска кауза?

Дълбоко съм разочарован от мнението на Радан Кънев, който явно живее в друго време и има различни от историческата истина ангажименти.

Дръжте м в течение и ви гарантирам, че ще ги натикаме в миша дупка, където им е мястото.

Босия





Гласувай:
11



1. apostapostoloff - Не стига че е този
28.12.2013 17:02
Радан Кънев е грозен и противен, ами е и тъпигьоз. Ще види той депутатското кюфте през крив макарон. И изобщо, кой ще гласува за тази сбирщина от грозници, които са чаровни като мокър парцал? Да не говорим за това, че са изпечени мръсници, подлеци и тъпанари...
цитирай
2. sande - Хем Радан, хем Къвев...
28.12.2013 19:28
Какво е това?

Какво си мисли той?

За кого има значение?

За никого. Освен евентуално за жена му , за балдъзата и баджанака.
цитирай
3. socialismus - Параграф 22
28.12.2013 21:58
Като не може да пише и е забравил азбуката как да протестира глобата...шизофренна история.
цитирай
4. demograph - Санда Санда..в каква компания се озова приятелю..Между два трола...
28.12.2013 23:09
Социализмусът е забравил, че на неграмотните им се полага грамотен адвокат...! А Апстолоффът е изкукал съвсем и дава воля на комплексите си. И между тия двамата , ти - Сандето, българинът, чистата душа..
Босий, светни ме като те повикат за обществен защитник. Мамка им тъпа. На предателите кланят гъзовете си, милиционери/полицаи без мозък...Браво на тия момчета с торбата. Дядо българоМраз трябва да се събори! Макетата знаят как се събарят изменници - месечинката ги яла...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737132
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031