Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2013 17:02 - СУХОТО ДЪРВО ПЛЕВНЕЛИЕВ И ТОЗИ ПЪТ НЕ РОДИ КРУШИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3691 Коментари: 6 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

БЪРБОРКОТО ПЛЕВНЕЛИЕВ НАПЪЛНИ УШИТЕ НИ С ПЛЯВА

 

Президентът Плевнелиев си прави самореклама чрез една възтъпичка седянка, наречена „Диалог с гражданите”. Днес приключи третата седянка на тема „Медиите в България”.

Плевнелиев много обича привидностите и ги използва, за да си изчетка прашлясалия си имидж и скандалите около него напоследък.

Чудя се дали има човек, който да му вярва. Още повече, той го прави по един твърде селски начин, с повече хитрина, отколкото с факти.

Така например, без някой да го е питал, той си спомни биографията на баща си само до времето, когато е бил учител. Истината след учителстването му той тотално забрави. А тя е следната. Баща му става инструктор, а след това и началник на сектор „Образование” в Окръжния комитет на БКП-Благоевград.

Същият Плевнелиев без никой са го пита обясни на журналистите, че „рибарската лодка” която притежава на морето някои „недобросъвестни журналисти” наричат яхта. Но премълча и не нарече къщата си в Гърция „барака”. Както и за незаконната си вила на брега на Черно море.

Така и не мога да разбера дали неговата администрация не става за нищо или той им нарежда да правят безсмислци от типа „Диалог с гражданите”. Това е едно напълно безсмислено начинание, защото нито изработва документ, който да бъде свързан със състоянието, бъдещето или стратегията на медиите, нито има някаква практическа полза. Аз отидох на втората среща, за Съдебната система, видях тъпата организация, наругах го и напуснах.

Срещи от такъв тип са напълно безполезни. Полза може да има от сериозна конференция, която да очертае рамката на медийната среда, текст на закон за медийна камара, която да бъде овластена да брани журналистите от държавните чиновници, политици и собственици. Добре би било да се създаде средно образование за журналисти и да се създаде нов модел висше образование. Добре би било да се създаде и един фонд „Журналист”, за да могат членовете му да го ползват в трудни моменти. Да се направи кредитна кооперация и взаимоспомагателна каса. Да се подготви текст към наказателния кодекс в областта на обидата и клеветата, която да ползват журналистите. Защото когато един футболист ритне противника си и му счупи крака не го подвеждат под отговорност за средна телесна повреда и не го вкарват в затвора, а му вадят червен картон и го гонят за 2-3 срещи.

Но тези въпроси не се залагат в комосомолските мероприятийца на Плевнелиев. Те са прекалено истински, за да напира той да ги предложи. Нищоговоренето по му приляга.

Така, драги колеги, не очаквайте от сухото дърво да роди круши.





Гласувай:
12



1. apostapostoloff - Струва ми се, че най- отвратителното е това,
27.11.2013 17:20
че той нарежда едни тривиални и банални нещица, които са известни на всички, ама го прави с такъв ампломб и ентусиазъм, че чак ти иде да му зашиеш един шамар.

Ще трябва май, бай Кольо, най- сетне да го издебнем и да му хвърлим по един скъсан и смрадлив чепик в муцуната. Жалко, че никой от нас не се сети да му скрои този номер още днес! Крайно време е да му забием чепика!

Я виж онова турче как скочи на Джагал- Меди и му опря газовото пищовче в тиквата. Оня насмалко не се насра. А ние, мамка му, още и един чепик не сме хвърлили! А оно веке си требе...
цитирай
2. shveik5 - На Първанов- езика на чепика,
27.11.2013 20:14
а сега чепика без езика
цитирай
3. batimetriq - Няма друг начин
27.11.2013 23:41
В интернет пространството се вижда, че има изобилие от умни хора и родолюбци. При положение, че един цял народ е потърпевш, загива и се изтрива от картата на света, как не можем да му намерим начина, да се отделим от престъпниците и да изградим многобройна формация, която да се яви на избори, да вземе силни властови позиции и да оправи нещата. Ако това може да стане и ако всичко през последните 24 години излезне наяве, ще се разбере, че българският народ планово е обречен, а държавата не не нищо друго освен една касапница. Убива се един цял народ, за да му се отнеме и малкото, което му е останало. Ето част от статия на проф. Кръстьо Петков.
„ Става дума за около 7-8 милиарда лева, които са
профукани от държавната хазна през отминалия мандат (2009 – февруари 2013). Сега стои следният въпрос. Тези милиарди преки и косвени щети, нанесени на българския бюджет, на държавната хазна, няма ли да се превърнат в повод за сериозен разговор и търсене на отговорност. Не съм съгласен с министър-председателя Пламен Орешарски, който заяви, че няма да се връща назад и да повтаря това, което правеше Бойко Борисов – да прехвърля вината на предшественика си. Но тук не става дума за манипулация на числа, а за доказана финансова и парична статистика. Призовавам премиера и цялото правителство да сложат на масата фактите и да предизвикат сериозен дебат в парламента. Те трябва да поставят въпроса ребром: докога български правителства ще се разпореждат по такъв начин, след което си отиват и все едно, че нищо не се е случило с държавните активи и финансовия ресурс, още повече в условията на икономическа криза.
Като икономист винаги съм се питал какво се случва с пропилените, злоупотребените или откраднатите пари. Принципният отговор е, че те не се стопяват във въздуха. Те се местят от един джоб в друг, от една банкова сметка в друга и т.н. Тази тема също трябва да бъде предмет на разговор, даже още преди да е започнала новата финансова година и новият програмен период за финансиране от Европейската комисия. Знае се, че над 15 милиарда лева са изнесени и се държат по офшорни сметки. И ако половината от тях са редовен капитал, т.е. пари, чиито произход може да се докаже, то другата половина – не. Всяка година се губят от контрабанда и корупция 2-2,5 милиарда лева. Тези пари са отишли във физически лица, компании и неформални мрежи. По тази причина моята реакция извън чисто статистическия коментар е, че трябва да се търси политическа и наказателна отговорност. Крайно време е. ”
Така е, крайно време е, но никой няма да го направи, освен ако родолюбиви сили не поемат управлението на страната.
цитирай
4. bojinkata - Ореха няма нищо да направи. Да не ...
28.11.2013 11:37
Ореха няма нищо да направи. Да не говорим за Цацата. Просто са от едно котило- бкп. За съжаление. В началото имаше някакви страшни закани и всичко затихна и от Ан. найденов и от ореха и тн.
цитирай
5. chavdar01 - ПЛЕВНЯТА КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ БУТА В ОБЩЕСТВОТО,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СЕ ПОДРИСКВА ПРЕД НЕГО!
28.11.2013 12:03
НЯМА ЛОШО,НЕКА ВСИЧКИ ДА ГО ВИДЯТ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА!
ВЕЧЕ СЕ ОКАЗВА ЧЕ ПЛЕВНЯТЯ Е ПРАЗНА!
цитирай
6. apostapostoloff - Орешарски с право не гледа назад, ама
29.11.2013 17:57
ако има такива чудовищни разхищения, ония хайлази от прокуртатурата веднага трябва да се намесят. Това е тяхно задължение!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740944
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031