Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2013 14:55 - ЕДНА ДОБРА ИДЕЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2503 Коментари: 5 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

БЪЛГАРИТЕ СЕ СЪБУЖДАТ

 

Преди дни се срещнах се един човек, който ме запозна с неговата и на неговите сподвижници идея за създаване на „ОБЕДИНЕНИЕ ЗА НАРОДЕН КОНТРОЛ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”.

Прочетох внимателно проекта и видях, че идеята е рационална и може да заработи. Разбира се, имам и известни тактически предложения, за да може да стане още по-рационална и полезна.

Всъщност, това не е единственият проект, който ми се предлага, но този е най-добре защитен и развит, поради което ще ви запозная с него.

Публикувам я така, както ми я дадоха:

 

ОБЕДИНЕНИЕ ЗА НАРОДЕН КОНТРОЛ

„ВАСИЛ ЛЕВСКИ”

 

Трайният и главоломен срив в доверието към политическата система в България и по света, които са налице в последните години и се задълбочават с опасна скорост, налагат създаването на конструкции от нов тип-различни от партийните формации и тяхната порочна  система за съществуване и функциониране.

За да получи българското общество реален достъп до властта, е нужно структурирането му да бъде съобразено с международните правни норми, за да има то реален, а не съвещателен глас при взимането на решения, определящи посоката, темпа и облика на държавно развитие и управление.

Политическата, социалната, моралната и демографската девалвация са на път да върнат България към най-тъмните и тежки времена от развитието и. Към годините на диктат, властова самозабрава и геноцид над българското население. В дъното на тежката политическа диагноза на България е срастването на политици с престъпници, на политици с полицаи, на полицаи с прокурори, на прокурори с журналисти, на журналисти с политици и така до безкрай. Страшното е, че никой в порочната и объркана верига не иска да се отдели от нея. Няма и да му позволят.

И докато това е така, в България думата демокрация ще остане само добро пожелание, а гражданското общество-недостижим блян.

Затова гражданите нямат нужда от допълнителна мотивация, за да посегнат и да вземат живот си в своите ръце. Това условие, обаче, не е достатъчно, тъй като е нужно-особено в общността на образованите и успешни българи-да бъде преодоляна вътрешната съпротива от участие в обществения живот на страната и да бъде изградено доверие както към бъдещото гражданско обединение, така и към перспективата за негово реално допускане и участие във взимането на управленски решения.

Безспорно е, че народът трябва да си върне властта от политико-корпоративните формирования, които в момента представляват българските политически партии. Това трябва да стане по възможно най-безопасен и най-безкръвен начин.

Извънредността на ситуацията и нейната неотложност налагат извънредни мерки и действия от страна на обществото. Именно в режим на неотложност извънредност се създава Комисията за народен контрол, чиято основна мисия е изземването на инициативата от ръцете на компрометираните до крайност политически партии и техните покровители.

Комисията се създава в режим на готовност да разсече и ликвидира модела на управление, довел страната до пореден икономически, социален и морален срив и в готовност да противостои на порочните практики.

Причините за това са много.

-Партиите крадат, но те не са народът.

-Народът е Суверенът

-Народът работи и създава

-Народът има право да иска справедливост.

-Народът има право на достоен живот.

Народът е България и България е народът. Т. нар. „политическа класа”, която последните две десетилетия преходът произведе е нищо повече от паразит, който трябва да бъде ликвидиран и да отиде в миналото. Но за да се случи това, народът трябва да получи достъп до реалната власт, а политиците на прехода-справедливо възмездие. Който е крал, трябва да върне откраднатото. Който е лъгал-да плати за последиците. С две думи-виновните да си понесат наказанията.

Нищо от това няма шанс да се случи при действащата нормативна уредба и съществуващия модел на партийно управление, завоалиран като демократична система. Това ще бъде възможно само ако хора с биографии-експерти и патриоти, свободни от партийни, криминални и икономически зависимости създадат Народна комисия за контрол-реална четвърта власт, която да разсече зависимостите и в България реално да заработят ефективни и независими законодателна, изпълнителна и съдебна власти. С ясното съзнание, че ще се жертват в името на велика кауза.

Призвание и мисия на всеки от членовете на Комисията за народен контрол ще бъде не рестартиране и ремонт, а смяна на системата-ликвидиране на партийното инженерство, порочното финансиране на партии и пожизнено битуване на политическата сцена с инструментите на пряк народен контрол върху институциите. Нещо, което никой не посмя да предложи досега.

 

ЦЕЛ:

 

Обединението за народен контрол има ясни и категорични цели, насочени към постигане на следните резултати:
      
          - Свикване на Велико Народно събрание
          -  Нова Конституция – 120 депутати
          -  Конституиране на четвърта власт – Комисия за народен контрол – 120 комисари

 Изпълнението на тези три цели ще ъде подчинено в дългосрочен план за налагане н упправленски модел, който:

 

-         Да принуди всеки да си гледа работата:

         - законодателнта власт парламента  - законите

              - изпълнителната – стриктното им прилагане

              - съдебната – равноправие пред закона 

    - Да не позволи на партиите да опорочат идеята за Комисия на народен контрол

    - Закриля пенсионерите от геноцида, упражняван от държавата в последните десетилетия

    - Осигурява условия и достъп на младите българи до качествено образование и достойна реализация на българския трудов базар 

    - Гарантира достъп до качествено здравеопазване

    - Гарантира сигурност за човешкия живот

    - Ликвидира привилегированите общности – престъпен – политически и икономически, както и етнически електорат

    - Задължително налагане на Он лайн обслужване на бизнеса – за да се сведе до минимум бюрокрацията и да се ликвидира живия контакт с чиновници и институции – рекетьори

     - Граждански контрол върху европейските средства – както в частта на получаваните по проектите, така и на тези, които България внася като членски внос в ЕС

     - Гражданско участие и контрол върху Обществените поръчки

     - Грждански контрол върху банковия сектор

     - Избираемост и мандатност на градските и окръжни прокурори. Директорите и полицията, председателите на съдилищата и областните управители и лустрация на кандидатите за тези постове

     - С цел постигане на справедливост и възмездие със задна дата законово – с изричен текст в Конституцията – да бъде регламентирана възможност за възобновяване на съдебни дела

     - Търсене на отговорност от политици през целия преход, допуснали или участвали в разграбването на България.  

 

СТРУКТУРА:

 

 

-  Съвет на комисарите – 29 на брой – от всеки областен град

-  Общински комисариати – които на място да селектират проблемите, да насочват сигналите по компетентност и да комуникират с браншовите организации – с бюджет

-   Областният комисар с бюджет за наемане на експерти за оперативна работа и за поддържане на мрежа от доброволци-експерти, които оперативно да участват в обсъждането и вземането на политически решения – местни, регионални и национални

 

БЮДЖЕТ

-         Процент от субсидиите на партиите

-         Членски внос

 

 

КАКВО НАЛАГА СЪЗДАВАНЕТО НА КОМИСИЯ ЗА НАРОДЕН КОНТРОЛ?

 

Обединение за народен контрол и конституирана като четвърта власт – Комисия за народен контрол, е спасението на България незабавно да се реформира в демократична държава с благоденстващ, а не вегитиращ народ, без да се лее кръв по улиците, горите и полята на страната.

За да се избегне този черен, но към момента неизбежен сценарий, е нужно:

- 120 души да пожертват себе си, за да се превърнат в представителството на народа във властта и да се превърнат в институция за действителен, а не параден, контрол върху действията и бездействията на трите власти – законодателна, изпълнителна и съдебна. Структурата на Обединението за народен контрол, трябва да бъде кадрово обезпечено така, че да издържи на неизбежното противопоставяне на партиите, криминалните структури, милиционерските престъпни организации, служби и пр. сателити на порочните властови и поддържащи ги конструкции.

-  Дошъл е моментът България да покаже на Европа и Света, че промяна в статуквото е ВЪЗМОЖНА и само тя може да гарантира установяването на демокрация в страната ни.

 

 ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА КОМИСИЯТА ЗА НАРОДЕН КОНТРОЛ

-         Комисията да бъде легитимирана законодателно като орган с реални правомощия да извършва проверки на държавните институции – СЪС СВОИ КВАЛИФИЦИРАНИ И СЕРТИФИЦИРАНИ ЕКИПИ ЗА КОНТРОЛ.

-         Комисията за народен контрол да разполага със законово регламентирани правомощия за законодателна инициатива.

-         Комисията да се структурира с регионални приемни в 29-те области на страната, чиито екипи да разполагат с правомощия за приемане, придвижване на сигнали за нарушения  и сезиране на органите за контрол, включително – държавни и този на Комисията. Тя е мобилна, ще заседава във всеки областен град по график и при нужда.

-         Приемните да гарантират прием, придвижване и обратна връзка по всеки сигнал за отказ от правосъдие, от административно обслужване или защита на гражданските интереси от страна на държавните органи

-         Екипите на Комисията по места да се превърнат в средища на възрастните хора от държавен геноцид

-         Комисията да извършва своеобразен граждански опит върху дейността на държавните институции –  за минали и настоящи действия.

-         Основно задължение на Комисията и членове на Обединението за граждански контрол ще бъде всекидневното публично обявяване на дейността му в електронен вариант интернет платформа. Подобен  открит формат на работа е своебразен гарант за недопускане на партийни влияния и овладяване на Обединението и Комисията от партии, олигархични, силови и пр. отречени в концепцията и идеологията на Обединението структури.

-         Основна задача на Обединението е да направи ПРОФЕСИЯТА ПОЛИТИК НЕПРИВЛИКАТЕЛНА И НЕДОХОДНА. Когато политиката престане да е занимание, гарантиращо бързо забогатяване, напиращите в последните десетилетия към нея първенюта и нереализирани хора със съмнителни качества и морал по естествен път ще се оттеглят. Това е формулата политиката да се върне към исконната си същност – на отговорно занимание в полза на обществото. След тази своебразна „смяна на кръвта” в политическия живот на страната ще стане възможно търсенето на отговорност със задна дата, за връщане на заграбеното от народа, изобличаване на авторите на поредната национална катастрофа и отреждане на полагащото им се възмездие.

 

 

 

          КЛЕТВАТА :

-         Честност

-         Законност

-         Истината над всичко

-         Желязна воля

-         Желязна ръка

-         Всичко за народа

-         Всичко в името на националните интереси

-         Процъфтяваща България

-         Всичко равни пред закона

-         Денонощна грижа за държавата към хората в неравностойно положение

-         Българската природа – свещена и защитена

-         Образование, наука и култура, изравнени с националната сигурност на страната по приоритетност

-         Бизнесът – дете на държавата, а не дойна крава за партиите

-         Война до смърт с корупцията на белите якички

-         Нови правила за избори на местна власт с ясни условия за отзоваване

-         Олигархията – вън от политиката, партиите – вън от бизнеса

-         Нетърпимост към организирана и битова престъпност

-         България да задържи и да върне децата си

-         Децата и възрастните хора са святи

-         Баницата във всеки дом!

-         Българската земя и природата са святи

-         Армия и полиция – само от достойни хора

-         Откраднатото – обратно в България

 

 

Както виждате, проектът много силно прилича на проект за Горна камара на парламент. Но нищо не пречи до създаването на нова конституция да се излъчи такава комисия като наблюдател и консултант на държавните институции.Единствено не е предвидено, че не е необходимо Велико народно събрание, а прехвърлянето на правомощията му върху Обикновено може да стане чрез референдум и по този начин ще се спестят време и пари В същото време, за да се стигне до  избирането на честни и можещи членове на Комисията трябва да се изградят паралелни на общинските съвети органи, които да наблюдават, анализират и информират жителите на общините как работят общинските съвети, къде грешат, къде не работят качествено, къде не правят разумен дневен ред на сесиите. По този начин ще се покажат качествата на избраните в паралелните съвети и най-добрите ще станат членове на комисията, а по-късно и сенатори, след като се промени конституцията. Вече има изградени два такива съвета-в Попово и Самоков.





Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. started - ТОВА "КОМИСАРИ" ЗВУЧИ ...
17.11.2013 17:17
ТОВА "КОМИСАРИ" ЗВУЧИ ПЛАШЕЩО И МНОГО БОЛШЕВИШКИ( виждаме какво представляват "комисарите" от ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ-ДО ЕДИН СТАРИ КОМУНИСТИ ИЛИ ВЕРНИ СЛУГИ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛА ). ИМА БЪЛГАРСКИ ДУМИ КАТО ПРЕДСТАВИТЕЛ,СТАРЕЙШИНА И ДР.,МНОГО ПО-ПОДХОДЯЩИ.НЕ ПРОЧЕТОХ НИКЪДЕ ЗА НЕДОПУСКАНЕ НА КОМУНИСТИ И ТЕХНИ ПОТОМЦИ,ХОРА СВЪРЗАНИ С ПРЕСТЪПНОТО 70г. УПРАВЛЕНИЕ ДО ТЕЗИ СТРУКТУРИ,КАКТО И ЗА ТОТАЛНА ДЕКОМУНИЗАЦИЯ И ЛУСТРАЦИЯ,КОЕТО Е ЖИЗНЕНО ВАЖНО. ДАНО НЕ Е ПОРЕДНИЯ МАСКИРАН ПРОЕКТ НА КУКЛОВОДИТЕ,УЖ ДОБЪР И СПРАВЕДЛИВ, НО ИЗПЪЛНЕН ОТ ТЕХНИ МАРИОНЕТКИ.
цитирай
2. demograph - В идеята има рационално зърно
17.11.2013 19:13
Но доста прилича на "опричниците " на Петър Велики. Накрая опричниците са се превърнали в ужасяващ репресивен апарат.
Нашата мафия има дарбата и възможностите да имитира и овладява всичко. Дори и да се тръгне към нещо такова, то ще бъде имитирано по всички линии и изродено.
Спасението е в избори след протести, протести и нови избори..и пак така.. докато в парламента се създаде необходимото мнозинство за съставяне и приемане на Нова Конституция, в която властите ще бъдат категорично разделени, партиите ще бъдат натикани в истинската им мисия - де се състезават открито само за правителство, с по-добри идеи за доброто на българските граждани, държавния апарат да стане напълно независим по коинституция. Парламента да се превърне в този комисариат като в постинга - избрани на случаен принцип здрави, образовани, почтени български граждани., които се изпращат там за срок от "н" години със задача да служат на народа, като контролират държавния апарат, правителството и партиите. Т.е. департизиране на парламента. Пряка демокрация. Това е. Другото са илюзии. Поздрав и на сайбията на блога и на автора на идеята.
цитирай
3. alibababg - Гневен съм!
18.11.2013 13:53
Булшит!
Абсолютни глупости са това!
Нито дума за декомунизация и лустрация!
Нито дума за статута на територията (бившата държава) Ние нямаме никакъв суверен като територия! Под пълен контрол сме на еврейския съюз!
Нито дума за парите ни - актуалната картинка по този МНОГО важен въприс към днешна дата е: Тотален външен (ционистки) валутен контрол! Чрез простотията наречена валутен борд - ние нямаме пари! Туземните парични знаци са под разпореждането на ЕЦБ и МВФ. Разбирай ротшилд!
Това са поредните примати/"спасители" - виждам силни фашистки наченки и замисъл в плана им!
Много лъжа и нищо съществено, важно и добро за Българите!
цитирай
4. kolevdobri - Ето ви система, която ще работи по-добре от тази...
18.11.2013 14:11
Не може да се постигне ефективен граждански контрол на действията на властта. Аз работя по 12 часа на ден. Често ми се налага да работя и в почивните дни. Тогава как да проявя своя граждански контрол, примерно в изпълнението на строителството на една магистрала, например? Значи само безработните могат да се включат в контрола. Те свестните хора не стоят без работа.
Моята система е: ПРЯК ИЗБОР НА ВСИЧКИ ВАЖНИ ФИГУРИ НА ВЛАСТТА И ПРЯКО ОТЗОВАВАНЕ. СЯДАШ НА КОМПЮТЪРА ВЕЧЕРТА И АКО НЕ ТИ ХАРЕСВА ПРЕМИЕРА, ГЛАСУВАШ ПРОТИВ НЕГО. КОГАТО ГЛАСУВАЛИТЕ "ПРОТИВ" СА ПОВЕЧЕ, ПРЕМИЕРЪТ СИ ОТИВА. НИКОЙ НЕ ОТНЕМА ПРАВАТА НА ПАРТИИТЕ ДА ПРЕДЛАГАТ КАНДИДАТИ, НО САМО СУВЕРЕНЪТ ИЗБИРА И УВОЛНЯВА. ТОГАВА НИЕ, ИЗБИРАТЕЛИТЕ ЩЕ НОСИМ ПРЯКА ВИНА, АКО СМЕ НАПРАВИЛИ ГРЕШЕН ИЗБОР И НЯМА ОТ КОГО ДА СЕ ОПЛАКВАМЕ. ИЗБОРНИТЕ ДЛЪЖНОСТИ СА: ПРЕМИЕР, ПРЕЗИДЕНТ, МИНИСТРИ, РЪКОВОДИТЕЛИ НА ВЕДОМСТВА И РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОБЩЕСТВЕНИ ИНСТИТУЦИИ И ФИРМИ, ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР, НЕГОВИТЕ ЗАМЕСТНИЦИ И ВСИЧКИ ВЪРХОВНИ СЪДИИ, ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР НА МВР, РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА ФБР. НА МЕСТНО НИВО ТОВА СА: КМЕТЪТ И СЕКРЕТАРЯТ, ЧЛЕНОВЕТЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, ГРАДСКИЯТ ПРОКУРОР И СЪДИИТЕ ПО МЕСТА, ШЕФЪТ НА ПОЛИЦИЯТА И НЕГОВИТЕ ЗАМЕСТНИЦИ. СЛЕДВАТ ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНИ ФИНАНСИ - ПОЛОВИНАТА ОТ ВСИЧКИ ДАНЪЦИ НА ФИРМИ И ГРАЖДАНИ ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ В ОБЩИНАТА, А ОСТАНАЛАТА ПОЛОВИНА - ЗА ДЪРЖАВАТА. ПРЕМАХВАНЕ НА ВСИЧКИ ЛИЦЕНЗИОННИ РЕЖИМИ И ОГРАНИЧЕНИЯ. НАМАЛЯВАНЕ НА ТЕЗИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА ОТ ДЪРЖАВАТА ОТ 600 000 НА 100 000. ОБЯВЯВАНЕ НА СВОБОДАТА ЗА ОСНОВНО БЛАГО НА ОБЩЕСТВОТО. ТОВА НАИСТИНА ЩЕ РАБОТИ. КОНТРОЛЪТ НЕ БИВА ДА БЪДЕ НА ОПЕРАТИВНО НИВО, ЗАЩОТО ЩЕ СТАНЕ ГОЛЯМА КАША. ИЗБЕРИ ПРАВИЛНИТЕ ХОРА, КОИТО ДА РАБОТЯТ ЗА ОБЩЕСТВОТО, СМЕНИ ГИ, АКО НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА КАКТО ТРЯБВА. ТОВА Е РЕШЕНИЕТО. ТЕ ЩЕ ВНИМАВАТ И НЯМА ДА СЛУЖАТ НА ПАРТИЙНИТЕ ШЕФОВЕ, А ЩЕ СЕ НАТЯГАТ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ.
цитирай
5. kbalenciaga - Спрете се накрая с тези утопии.
18.11.2013 14:49

Управляващите ЕС "бели" не дават България да се развива.
По техните заповеди тя трябва да е слаба икономически, и да има голяма безработица. Тя трябва да е Гетото на Европа.
Написал съм подробно защо е така, особено в темата за Пиявицата Германия.

Така че за да се промени нещо, първо господарите на българските Червени олигарси, а именно управляващите "бели" ЕС трябва да разрешат.
Но те, както се вижда нямат такива намерения.

Но и никой не изисква нищо от тях.
Глупаците протестиращи, студенти и всички подобни тъпаци протестират срещу техните слуги, а не срещу тях.
Та даже ходят и при техните представители(консулите на Германия например) да се съветват, и да искат помощ.
Пълна малоумщина, да искаш помощ от грабителя и насилника си!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11733907
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031