Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2013 11:51 - МНОЗИНСТВОТО ИМА МАЛЦИНСТВЕНО МИСЛЕНЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2278 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

БОЛШИНСТВО ЛИ Е МНОЗИНСТВОТО

 

По време на социализма и комунизма, които все още продължават под прикритие на фасадна демокрация е естествено и нормално старите форми да продължат да се употребяват. Зад думата „мнозинство”, употребявана от хората на БСП в НС, изпълнителната власт и образованието прозира онази руско-съветска думичка „болшинство”. От нея идват и думите „болшевик” и „болшевишка партия”.

Днес думата отново стана модна, защото студентите ги вкараха в блатото на собствените им илюзии. Сега говорят за мнозинство, което не желае окупация. По стар болшевишки чалъм те се опитват да манипулират общественото мнение, че, видите ли, повечето студенти не желаели окупация. Естествено, те не представят никакви социологически проучвания или сондажи в подкрепа на това.

Но дори и да са малцинство студентите, които правят или поддържат протестите чрез окупация, това не означава, че те не са прави. А това е по-важно от броя им. Простотията е пълна, защото същите тези т. нар. „социалисти” и техните прикрити защитници са полуинтелигенти със силово мислене, ако това може да се нарече изобщо мислене. Така например, министърът на просветата Анелия Клисарова по телевизията показва пълно незнание на граматиката и произнася думите с апломба на фолк певица в предаване за култура. Терминът „висше” в нейните уста звучи „вишо”.

Покъртително!

Изкъртващо!

Но това е дреболия пред действията и думите на нашите политици. Лицето Янаки Стоилов, който за 24 год. В НС не е направил нищо добро за нацията и страната твърди, че за него е важно мнозинството /болшинството/, а в същото време в неговия кабинет и тези на неговите съпартийци висят портретите на Левски, Ботев, Раковски и други представители на българското Възраждане и национално-освободителните борби. Ако той, и неговите събандити искат да бъдат принципни, трябва да свалят портретите на достойните българи, защото те са били тотално малцинство и да си сложат портрета на  Иванчо Хаджипенчович като представител на мнозинството /болшинството/.  Не е лошо да си сложат и портрета на Буратино Плевнелиев, защото той също твърди, че е избран от мнозинството /болшинството/. Никак няма да е зле да си сложат и портрета на албиносчето Мария, продадено в Гърция, защото само след 2-3 десетилетия тя ще е представител на мнозинството /болшинството/ благодарение именно на тяхната мръсна, безотговорна и престъпна политика.

Ало-о-о! Политиците!

Вие сте мнозинство /болшинство/ с малцинствено мислене и действия!





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hugsandkisses - Относно студентите
30.10.2013 18:48
В моят университет се провежда гласуване (днес и утре), което е на тема "За или против окупирането на нашият университет". В петък ще бъдат преброени гласовете пред медиите, това ще даде ясна представа за позицията на повечето студенти.
Според мен действията в СУ бяха спонтанни и не са зачетени мненията на хиляди студенти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735643
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031