Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2013 11:33 - КАК МИНИСТЪР ОВЧЕВ ЗАКРИ ВЪНШНОТО НИ МИНИСТЕРСТВО
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1986 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ВСИЧКАТА МАРА ВТАСАЛА

 

Външният министър се стресна. Освобождаването на Боевски изигра ролята на взрив, който взриви потайната роднинско-приятелска атмосфера в министерството. Министерството е мегаструктура и като всяка мегаструктура всичката и енергия отива в борба да не се променя нищо. В този план то не само не работи за България, но работи против нея.

Привикването на посланика ни в Бразилия е опит да се залъжат българските граждани, че в МВнР се работи на принципна основа. Това, обаче, е кръпка, съшита с бели конци. Защото ако има принципна позиция, щяха да привикат дипломатите от арабските страни, които бяха там преди 3-4 години и да ги попитат защо нито един от тях не изпрати доклад за очакване на размирици. Те просто проспаха т. нар. „арабска пролет”, което означава, че са си драпали макарите, вместо да работят. За такъв огромен пропуск се носи отговорност. Но за да се носи, трябва да се поиска. А девойката Вигенин него бива в тази област. Той е „специалист” в една друга област, която няма връзка с външни работи.

Тук има и едно голямо противоречие. Преди два дни министър Овчев каза буквално следното и го повтори многократно” Никой не можеше да каже какво ще се случи в Сирия!” С това изречение той на практика закри МВнР, а нито Вигенин, нито самият Овчев  разбраха смисъла на това изречение.

Всеобщо известна е работата на българските дипломати. Те работят изключително за свои лични и картелни интереси. Достатъчно е да се види работата на консулските служби, за да се разбере дали изобщо работят. Ако се закрият посолствата във всички страни и се изпрати един добър журналист-външнополитически наблюдател гарантирам, че ще има повече и по-качествена работа. Ще се спестят стотици милиони, а децата и пенсионерите ще живнат.

Разбира се, у нас нито една държавна институция не работи. Но за това съм писал вече. Нека погледнем във Външно.

Там обявиха създаването на Обществен съвет. Когато ГД „Освобождение” поиска акредитация писмено, получи устен отговор, че не отговаряме на правилника към съвета. А този правилник не е публикуван никъде. Не е публикуван, защото противоречи на решението на НС за създаване на Обществени съвети. В този идиотски правилник пише, че в този т. нар. „Обществен съвет” не могат да влизат организации, чиито членове не са работили в МВнР. Това автоматично превръща съвета от „обществен” в „браншови” което затваря плътно информацията за работата на министерството за българските граждани и грубо нарушава решението за създаване на Обществен съвет.

Но девойката Вигенин не вижда това. Той се изживява като капитан на кораб, без да забележи, че не става и за юнга. Той не взима решенията, не анализира работата на министерството, а само изпълнява това, което кукловодът му нареди. Това го превръща в един лост в чужди ръце.

С две думи, човек няма желание дори да го напсува, за да не му прави кеф!





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Има все пак напредък...
25.10.2013 13:32
По времето на соца една джофра ми разправяше как си изгубила паспорта в странство. Когато отишла в нашето посолство за пасаван, консулът я проснал най- напред на бюрото, наебал я и чак тогава и издал докюмента. Сега май вече не ги ебат...
цитирай
2. nikikm - За името овчев си прав.
26.10.2013 21:51
Де да беше закрил и министерството,щото там българи Н Е М А ! Не говоря по етнически принцип! Има всякакви: курви, педераси, турци, евреи,но тия,последните не са етноси, има всякакво многообразие от проститутки,главно, с и без образование,педераси,дето им казват днес змейове ли гейове ли,еуглени,плазмодии и самонагаждащи се елементи, каквото ви дойде наум, но Н Я М А Б Ъ Л Г А РИ !
цитирай
3. bojinkata - Това с девойката Вигенина изкърти ...
28.10.2013 14:00
Това с девойката Вигенина изкърти останалите несчупени мивки от пришълците!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11776113
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930