Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2013 17:37 - ДЕКЛАРАЦИЯ-ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ГД "ОСВОБОЖДЕНИЕ" ДО ПРЕЗИДЕНТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1309 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 15.10.2013 09:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ДО ПРЕЗИДЕНТА НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

 

 

П   Р   Е   Д   Л   О   Ж   Е   Н   И   Е

 

От ГД „Освобождение”, София, бул. Витоша №94, тел. 0888 4081 623 и 0888 311 333

 

 

 

ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

 

 Още през м. март ви изпратихме писмо-предложение спешно да се създаде и заработи постоянно работеща „Кръгла маса”, на която да се обсъдят, договорят и реализират в Парламента и МС най-сериозните проблеми, свързани с цялостното състояние на нацията и държавата. Уверявам ви, че ние сме в катастрофално положение както икономически, така и политически и морално. Държавата обезлюдява, икономиката се срива, човешките отношения са опасно разклатени.

За никого не е тайна, че в този си вид нацията и държавата няма да издържат дълго.С всеки изминат ден нещата стават по-сложни, по-опасни и по-нерешими. Имаме информция, че през тази зима ще бъдат организирани и групи за извършване на ляв екстремизъм.

В същото време вече се вижда с просто око, че конституцията, олигархията и липсата на сериозни стратегии и програми за развитие тласкат страната в една огромна пропаст, от която няма излизане. Няма сектор от обществения живот и държавните институции, които да работят приемливо и полезно за българските граждани.

С всеки ден обратното броене ни води към катаклизъм, който няма да можем да поправим. Това го казват открито и наблюдателите от ЕС.

Вашето бездействие като държавен глава става опасно за страната. Спорадичните срещи на НПО при вас не могат да бъдат сериозен инструмент за спасяване на България. КСНС-също. Трябва да се създаде един постоянно действащ обществено-политически орган, който да си постави бързи и безалтернативни цели да спаси нацията и държавата. Това, което поляците направиха от 1989 до 1992 г. беше изключително успешна и спасителна „Кръгла маса”, която изигра ролята на буксир, който извади Полша от дълбоката криза, хаоса и разпадането. Там правителството и парламентът на практика станаха програмни и гласуваха конституция и закони, приети на Кръглата маса, а правителството на Мазовецки изпълни поставените задачи достатъчно добре и отговорно.

Същото трябва да стане и у нас. При това трябва да започнем веднага. Този процес на подновяване на обществения договор няма алтернатива, но е сложен и иска точна организация, добра програма и ускорени темпове на реализация.

Сегашният модел на управление и човешки отношения определено се провали. Не можем да искаме облагородяване на стария модел, защото той просто не отговаря на времето и мястото, на което се намираме сега. В същото време нито т. нар. „политически партии”, нито голяма част от населението разбират за какво става дума.

Вие сте държавен глава на република България и трябва незабавно да влезете в правомощията си и да се обърнете към нацията в лицето на политическите партии и неправителствените организации да седнат на една маса и да започнат да се изработват анализите, целите и действията, които да спасят страната ни от разпадане. Всяка друга ваша позиция ще доведе до още по-голям хаос и изстъпления. Тогава вие ще носите и получите цялата вина за бездействието си.

 

ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

 

Предлагаме ви в най-кратък срок да се запознаете лично с това писмо, да ни отговорите лично в писмен вид и да ни поканите за предварителна среща, на която да ви запознаем с това, което сме направили досега и сме готови да поставим на национално обсъждане и приемане.

Всякаква друга реакция и липса на такава ще приемем като национално предателство и неразбиране на сегашното състояние на страната.

Отговор, подписан не от вас, а от ваш служител за нас е неприемлив.

Настояваме за бърз и категоричен отговор.

 

15.10.2013 г.

София                                                     



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. batimetriq - Шанс за излизане от блатото
14.10.2013 22:07
Чудесно предложение. То е като животворящ, спасителен, слънчев лъч върху мрачната ни и поробена земя. Ако Президента е независим и е в час със ситуацията в страната ни, ако има намерение да служи на род и Родина, трябва без да губи и един ден, да се съгласи на това историческо предложение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11792800
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930