Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2013 11:10 - А ДАНО, АМА НАДАЛИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2247 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ПРОКУРОРЪТ-ГОВОРИТЕЛ ПЕТЪР БЕЛЧЕВ ИМА РАЗВИНТЕНА ФАНТАЗИЯ

 

Че софийска районна прокуратура не е наред е знайно отдавна. Публикувл съм част от доклада на ВКП преди години, в който доклад СРП е настъргана като салата. Но говорителят и Петър Белчев този път облече жълтата фланелка /няма да ви кажа какъв е точно жълтия цвят/

Ето и текста, в който Белчев не казва нито една вярна дума:

 

„Николай Колев-Босия е бил задържан вчера и обвинен за опит да боядиса в розово една от скулпторите в основата на паметника на Съветската армия. На обвиняемия, който ще отговаря за тежко хулиганство, е била наложена мярка за неотклонение подписка.

Първоначално говорителят на Софийска районна прокуратура (СРП) Петър Белчев каза, че е бил разкрит извършителят на акцията от 21 август, когато боядисано в розово осъмна една от скулпторите в основата на паметника. Тогава там имаше надпис на чешки и на български - Bulharsko se omlouva!!! и "България се извинява!!!". По другите страни на паметника има призив "Извинете се бе" и "Прага "68". Акцията съвпадна с годишнината от инвазията на войските на Варшавския договор в Чехословакия - краят на т.нар. Пражка пролет.

Обвинението срещу Николай Колев, който преди години беше подложен на наказателна репресия заради критиките си срещу бившия главен прокурор Никола Филчев, е обвинен за тежко хулиганство, което се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.

Според Петър Белчев чл.78а от НК ако извършителят не е осъждан, той се освобождава от наказателна отговорност и му се налага глоба. Прокурор Белчев уточни, че Николай Колев вече е бил освобождаван от наказателна отговорност по този текст и той ще може да се приложи отново само ако е наказанията са изтекли по давност. В противен случай Колев ще бъде предаден на съд по общия ред…”

 

Първо, не съм боядисал паметника на СА на 21 август. Нямам повдигнато обвинение за това. Не съм задържан по свидетелски показания, а полицаите ме чакаха на място, защото съм обявил в Столичната община и МВР повече от 2 седмици преди това. Не знам, че мярката за неотклонение е подписка. Може би Белчев иска автограф от мен. Да дойде у дома, ще му тегля един палец, както направих това в І-во РУП. Не съм освобождаван никога по чл. 78а от НК. При хвърлянето на домата съдът ме оневини изцяло и не се е налагало такова освобождение. В същия материал съм наречен „вандал”. За незнаещите ще поясня, че вандали е германско племе, което е бастисало Рим. Сравнението е неуместно още повче, когато се отнася до Съветската армия. Ако някой иска да разбере кой е вандал ще бръкне в интернет и ще види какво са оставили след себе си в бившата ГДР, където, между другото, работеше и Путин, и ще види снимки на казармите и жилищата на съветските войници, сержанти и офицери. Те са унищожени тотално преди напускането им. Всичко е потрошено, съборено и подпалено. Дори електрическите проводници са изтръгнати, за да не могат да се използват от немците. Така че, когато застана пред паметника на СА, аз всъщност заставам пред паметник на съветския вандал.

Наблюдаващият прокурор наистина е Ивелина Христова. Не виждам основание да се крие името и. Тя трябва да носи отговорност за отношението си с мен.

Прочее, все още тя не е взела окончателно решение дали да вкара в съда обвинението. Лично аз предпочитам да се повдигне обвинение, защото имам възможност да оборя обвинението по всички нюанси. По този начин ще се създаде съдебен прецедент и пътят на протестите ще бъде разчистен. Убеден съм, че от руското посолство се оказва натиск, но той е абсолютно неприемлив и абсурден. Това са действия в стил „късния Елцин”. Прочее, предишният руски посланик Потапов е заснет преди години как го изнасят в едно „особено състояние” от кръчмата „Позитано 20” в село Брестник-пловдивско. Не познавам сегашния посланик, но допускам, че това традиционно руско състояние на организма е нормално за руснаците, дори когато не са употребили необходимото количество.

По-любопитно ми е какво ще отговори Брюксел, защото аз ще изпратя официално писмо за това, което става в България и абсурдната намеса на Русия.

Ще публикувам отговора от Брюксел.




Гласувай:
4



1. apostapostoloff - А така! Бой по
13.09.2013 17:18
п....та с черпака!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11800259
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930